Hirdetés

Aktív témák

  • pd

    tag

    válasz FefeeX #11275 üzenetére

    1. A torrent nem ugyanaz, mint a warez. Magyarországon a fájlcsere nem törvénybe ütköző, ellentétben a köznyelvben warezolásként elterjedt letöltési rendszerrel.
    2. Attól még mert valaki otthagyja éjjelre a gépet, nem éretlen kamasz (pl. nem rontja vele azoknak a sebességét, akik nappal akarják használni).
    3. Aki torrentet használ, annak is lehet fontos az ideje.

    És mindemellett igenis marhaság a 300 giga korlát, ha az adatcseréléstől el is tekintünk. A korlát először ha jól emlékszem 30 giga volt és szigorúan havonta, aztán amikor a legnagyobb csomagjuk meghaladta az 1 Mbitet (nem biztos, javítson ki valaki, ha tévedek), akkor kezdték felfele módosítani (60, aztán nemtom már, hogyan, 250, majd a 300).

    Azért akárhogy is nézem, ma a legkisebb csomagjuk 2/0,5. És amikor 1 Mbit volt a legnagyobb (6-7 éve), akkor korántsem volt ekkora adatforgalom sehol. Haladni kéne a korral. Adatforgalom nem csak a fájlcsere, hanem akár egy általad is említett HD film streamingje is lehet, ami még 1 éve sem volt túl gyakori idehaza. Emellett videóüzenetek fel/letöltése, nagy felbontású képek, otthoni videók küldözgetése stb. Fájlcsere nélkül is könnyen túl lehet lépni a 300 GB-ot. Oké, persze, hogy ritka, de ha 100-ból 1 használná többre, annak az egynek is elég bosszantó, hogy hiába fizet, nem használhatja.

    Elkopik a kábel, vagy mi, ha valaki többet használja? Ne magyarázzák már, hogy adják el a 120-as netet, és nem bírná a hálózat az, ha mindenki letöltene havi 1 terát. Akkor a 120 Mbitet sem bírja. Még a garantáltját sem, ha egyszerre FTP-n tölt mindenki pl.

    Plusz nehogy már annyi embernek legyen több TB-os tárolókapacitása, aminek a segítségével rendszeresen túllépik a havi 300 GB-ot.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák