- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wwenigma #27866 üzenetére
Engem ezek az RC kiadások már nem érdekelnek, mert a HD 7850-el volt alkalmam eleget kisérletezni és ezeket az élményeket megosztani itt veletek. Ezért kaptam "hideget-meleget", hogy hibás a videókártya és a drivert nem jól raktam fel, és tegyek fel friss windows-t... és amugy is dobjam ki az AMD-s vackomat és vegyek végre Intel CPU-t, és hajtsam meg 4GHz-en. Köszönöm ezeket az épitő jellegű segitő szándékból elkövetett hozzászolásokat, de ezek nem szüntetik meg a hiba forrását... nem jók az AMD driverei ! Most nálam elmegyeget a 14.8 WHQL
(Guru 3D-s szintén), de mit telepithetek fel a gépre, ha más meg nincs.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #27864 üzenetére
A Catalyst driverek nem a régire lettek optimalizálva, ezért lett a gépemben R9 270X videókártya. Az AMD Open CL 2.0 meg pont a réginek kedvező és nekem meg nem engedélyezett... vagy még tesztelés közben van, de gyorsan kiadták hiányos támogatással. Azért a WHQL driverrel nem sietnek ennyire.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
wwenigma #27748 üzenetére
Én nekem mindig is Nvidia kártyám volt, ez a második(passzív 4550, és a mostani 4670) AMD-m, úgyhogy kettős ügynök kettő jelen
Más: két problémám van: egyik hogy SEHOL nincs a Catalystban nálam GPU skálázódás.
Második: nem egy helyen láttam a GPU Accelerated Coverterter résznél hogy ott van konvertáló, nálam csak egy pipa van, miért? -
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27699 üzenetére
Hát, valamit biztosan csinálnak vele, ha megoldja a bugokat egy-egy adott gyártó VGA-jával a saját meghajtó.
Abu85: A telepítés tanulását olyannak javasold, aki nem ért hozzá, vagy legalábbis meghatja.
Szted mit kellene mindezen kívül tudnia szerencsétlen usernek, aki megveszi a kártyát, letölti a drivert, futtatja a setup-ot, auto feltelepít mindent, aztán pofájába röhög egy jókora bogár?
Ja, a reprodukálhatatlan hibát az AMD szerintem le is védethetné, mert mindig erre hivatkoznak (bár leginkább a szándék hiányzik), miközben továbbra is hol ezen, hol azon a hardveren jön elő valami, akár még egyéb hardverek függvényében is (CPU, alaplap). BS hibám pl. nem volt AMD-s lapban, Intelesben rögtön megjelent ugyanazzal a VGA-val és driverrel, és a lap feature-eiből kellett letiltanom, hogy eltűnjön, tehát nem volt elég a bug, még az alaplapom használatát is korlátozta.nV-nál ilyen nincs. Megj.: Ha nem driver bug volt, akkor a mostanival pl. miért működik rendben az alaplap is?
De mondok +1-et: említettem, hogy bár a 14.8 nálam teljesen OK, telepítés után elsőre "képernyőillesztő nem válaszolt" hibát kaptam (többx tesztelve tiszta telepítéssel!) restartkor. Cseréltem DVI kábelt HDMI-re, restart után ismét ugyanez a hiba fogadott, pedig nem telepítettem semmit, nem mókoltam bele a rendszerbe. De ez is csak 1x lépett fel. Tutira nem "user error", és azt sem mondhatod,hogy netán direkt kerestem volna.nV-nál ilyen sincs.
Hát, AMD sem húzza sokáig a hardverek támogatását, főleg ha nem a hivatalos avultatást nézzük, hanem a valóságosat, amikor akár már 2-3 éves kártyákon is különféle hibák jönnek elő új meghajtókkal, a régiekkel meg némelyik új játék nem fut rendben (vagy sehogy). Vsz. a gyártók is emiatt állnak le, ha ezt teszik.
Minden jogsértést csak akkor büntetnek, ha kiderül, és még feljelentést is tesz valaki. -
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27507 üzenetére
Hát, időm nem volt végigolvasni.
Tehát kiemelten elavult.Liktor Riki: Te írtad, hogy "780"-nak ismeri fel, az meg nV. Nem véletlenül volt Smiley.
Én mondtam, hogy frissíts gyári driverre.
De az biztos, hogy nem a kábel kihúzása oldotta meg a problémát, mert akkor másnak sem frissített volna ez a driver, szóval ne kábíts senkit
, főleg, hogy kézzel is lehet telepíteni a kívánt meghajtót anélkül, hogy a win frissítés beleszólna.
6800K jó lesz, csak dicsérni tudom, leszámítva persze, hogy izomerőben nincs a topon, viszont a kártya alá tökéletesen megfelel alap órajelen is, HA full HD felbontást és maximális grafikát használsz. Ezek alatt garantált a CPU-limit, ezt csökkentheted CPU tuninggal. Az enyém 4.8GHz-et vitt, viszont Sniper Elite lap teljesen fölösleges alá. Ismerősömnek raktam össze egy 7850K-s konfigot egy 18K-s (ASUS) lappal, csak 4-es tápcsatival és fázissal, az is szalad 4.6GHz-en gond nélkül, a beállítása meg 5 perc. Már, ha tényleg fontos tényezők az anyagiak, az AMD, de kell valamennyi teljesítmény is.
Következő kérdésedre: én mindenképpen emellett a proci mellett maradnék, mert nyilván fogsz még VGA-t cserélni, és ha úgy járnál, mint jelenleg, akkor nagyon is jól fog jönni az IGPU, vagy ha netán garba kellene küldeni a kártyát. Amúgy azonos árban MINDIG az Intel processzorai gyorsabbak, direkt így árazzák őket. A drágább Intel procik garantáltan állva hagyják a legdrágább AMD-t, amelyek közül pl. a 7850K minden más CPU-nál rosszabb ár-érték arányban. Nemcsak tesztek, hanem saját tapasztalat alapján is mondom. Amikor a 6800K-nak valami komolyabb CPU-igényű feladatot kellett megoldania (tömörítés, kódolás), ált. a fele sebességét sem tudta a mindössze 50%-kal drágább Intel procimnak (amely, visszaszámolva, 100%-kal volt gyorsabb, ugyebár). No de ez tényleg nagyon off itt, csak azért írtam, hogy képben legyél, mert mind2 gyártó termékeit illetően vannak bőséges tapasztalataim, és sztem elég gáz ez az AMD-s "hű de drága az Intel, nem éri meg"-maszlag.
Ueda: Sőt, még le is lehet tölteni.
Ha eddig nem ment így a frissítés, akkor most sem ment, ergo nem úgy próbáltad, mint eddig. Egyébként én speciel éppen azt javasoltam, hogy gyári meghajtókat tegyél fel.
L4CI2: Fenét teszi fel aut. a win az MS drivereit.
Az 1. dolgom win telepítés után minden aut. frissítést kikapcsolni.
Nem is okozott még galibát már XP óta egyik rendszer sem.
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27499 üzenetére
De hogyan veszek fel
vele???? Tényleg egészen 1xű dolgot akarok kipróbálni: Raptr-ral videót felvenni játékból.
"az elavult 7770" - na jó, most gonoszkodom, de mintha nemrég még egész komolyan erősködtél volna, hogy nincs avultatás az AMD-nél, meg mindig "user error" van.
Nálam AC3 filter sincs (anélkül?), kizárólag a GOM player beépített kodekjeit használom, ill. a TV tuneréi persze fent vannak. Sajna mobilnettel én nem tudok ilyen filmeket leszedni, hogy teszteljem, de az én VGA-m is hasonlóan ósdi, mint a tiéd.
De erre még én sem mondanám, hogy akár látatlanban is avultatva van (bár a tegnap említett hiba intő jel lehet
). Mindenesetre kellene találni egy hardveresen lejátszó progit, addig nem lépünk előrébb a probléma megoldásában.
Egyébként WMP lejátssza? (Vagy WMC, ha van). Mert nálam az akkor is rendben futott, amikor az AMD meghajtója más lejátszókban gondot okozott. Vagy annak már tényleg nagyon karcsú a rendszer.
Tényleg, és a Mantle nem segít???
Tudom, hogy nem, csak költői kérdés volt, mert azt mindig olyan komoly érvnek hozzák fel sokan, hogy nem kell erős procit venni. Csak elfelejtik, hogy BF4-gyel vége is a világnak.
Liktor Riki: Király!
Akkor ez egy AMD/nV kártya, van Mantle/PhysX/Cuda meg minden.
Mondjuk az a proci mennyire hajtja ki a VGA-t? 10%-ban? Vagy van 15 is? Az biztos, hogy garantáltan lassabb, mint egy fele olyan erős VGA.
Win topicokban gyakran kiderül, hogy ha az ember gondot akar magának, frissítgesse csak folyamatosan a rendszert, nagyobb eséllyel kapja meg, amit kíván, mint az AMD meghajtóival, pedig az sem semmi.
Sajna a laphoz is AMD driver kell, ami a gyártót ismerve nem garantált, hogy a VGA-hoz való csomaggal rendben működne. Esetleg megpróbálhatsz alaplaphoz régi, hozzá való SB drivert, VGA-hoz meg csak azt feltenni, első körben KIZÁRÓLAG a drivert, semmi CCC és egyéb f.szság. De mindegyikből a GB oldalán találhatót használd!!! De főleg: kérdezd meg a supportot! AsRocknál a válasz 1-2 nap, ASUS-nál 1-2 hét, GB-nál nem tudom, velük még nem volt gondom, csak VGA-t veszek tőlük, lapot biztosan nem.
+tipp: szervizben 1x ASUS-szal jártunk így (még az optikai meghajtó is ASUS volt). Egy másik (nem ASUS, és még más típus is) VGA-val feltelepedtek a driverek, aztán kártya vissza, és minden ment rendben.
A fentiektől függetlenül egyéb hiba sem zárható ki, hiszen pl. PCI-E foglalat miatt már lehetnek komoly kompatibilitási problémák!
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27497 üzenetére
Nekem egy Raptr offline installer kell (rendszermappából kimentve, szükség esetén reg bejegyzéssel is jó), nem codec csomag, v. bármi más. Videó rögzítésre akarom kipróbálni, mennyivel jobb AB-nél, ill tényleg kevesebb veszteséget okoz, mint egy tömörítetlen video felvétel, amit egyébként kétlek, de teszt nélkül ezt nem jelentem ki, az nem szokásom.
4K-ban? Talán egy erős gép kéne, de nem kizárt, hogy a VGA is kevés.
Tipp 1: CCC-t legyalulni, csak driver, lejátszóbam (nálam GOM) hardveres lejátszást beállítani, örülni.
Tipp 2: Az elmúlt 5 havi meghajtókkal az volt a problémám (1-2 másik között), hogy az AMD accelerated video transcoding szolgáltatást telepítve akadtak a videók (léptetésnél a kép mp-ekre befagyott, csak hang volt), még a kis felbontásúak és méretűek is. Ha ezt nem telepítettem, minden OK volt még CCC-vel is (TERMÉSZETESEN abban is minden video-manipulálást MINDIG kikapcsolok), bár a legnagyobb felbontású filmjeim full HD-sek. Nálad, aki meg vagy győződve az AMD-meghajtók hibátlanságáról, ez a megoldás vsz. tudathasadást okoz, de azért megpróbálhatod. -
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27495 üzenetére
Nem igazán, mert az előző 6 driverrel nem jött elő (némelyikkel volt előtte, véletlenszerűen, és szintén driverfüggően), illetve a telepítés óta ezzel sem. Sokkal valószínűbb, hogy a telepítést követően maga a CCC sz.rik bele valamibe (önmagában driverrel ugyanis, mint jeleztem már, semmi gond), amit persze nyilván megint nem minden kártyán csinál meg. Jó eséllyel az újabb kártyák miatt mókoltak rajta valamit, ami a régebbieknél ilyen hibát okozhat. Talán a BS error-ok miatt változtattak, ami 'R'-eken gyakran, viszont az én kártyámon jó ideje nem fordult elő, csak 14.7RC3-mal mindössze 1x.
A lényeg annyi, hogy úgy fest, a 14.7WHQL-t tanácsos rögtön újraindítani telepítés után, és azért jeleztem, hogy ilyen hiba láttán még ne sz.rjon be senki (értsd: nem kell rögtön garba küldeni a cuccot).Valaki Raptr-t feltöltené nekem vhova jól betömörítve?
Kipróbálnám anélkül, hogy az AMD bármit csinálna a gépemen.
-
L4CI2
aktív tag
válasz
wwenigma #27479 üzenetére
hi
láttam írtad Liktor Riki hogy rakja fel a win 8.0-hoz a mini service pakot vagy mit hogy 8.1 nőjön a verziószáma
de ha jól tudom ez csak áruházból tudja megtenni .
vagy átrakták sima windows frissítésnek ?Liktor Riki MS honlapon van leírás (ha nem menne / tenyleg win 8.0 van)
-
Streha
csendes tag
válasz
wwenigma #27393 üzenetére
El sem tudom képzelni mi lehet a baj. A Windows 8.1 le akarja tölteni a "advenced micro devices inc- grafics adapter wddm 1.3 amd radeon 7..." De ezt már próbáltam egy előző telepítsél. Akkor ezzel se működött. Hobbi szintű felhasználó révén teljesen tanácstalan vagyok mi lehet a probléma...
-
Streha
csendes tag
válasz
wwenigma #27389 üzenetére
Nagyon régóta Asus párti vagyok. Talán amióta tudatosan választok PC-t illetve NotebookPC-t. Eddig minden nVidia-val volt szerelve. ez a 3. notim amit megeszek és ez az első ATI-s. és ezzel se volt eddig gond. az elmúlt egy évbe kezdett el az AMD így szórakozni. azóta vannak problémáim. Szerintem nem Asus. Nagyonsok laptop volt a kezembe hogy húzzak rá win7-t vagy win8-t haveroknak. és eddig csak az Asusokkal nem szívtam. A következő laptopom is asus lesz. csak tuti hogy semmi AMD nem lesz benne
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27294 üzenetére
Tudod, minek hívják azt a fórumozót, aki teljesen feleslegesen gyűjti a hsz-okat, szándékosan nem ért meg dolgokat, félremagyaráz, saját "meg nem értésére" értelmetlen "kérdéseket" tesz fel, aztán, ha ezt valaki szóvá teszi, bőszen hivatkozik személyeskedésre?
Már javasoltam, hogy csak akkor lépj be ide, ha értelmes mondanivalód van, de ezt sem értetted meg. Befejeztem veled, keress mást, akibe belekötsz aztán bepanaszolhatsz, remélem, ez boldoggá tesz végre.
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27290 üzenetére
Mert a régi alaplapi meghajtóval nem gyorsult az új VGA-driver, pedig elméletileg nincs köze hozzá. AZÉRT. Nem írtam az imént, hogy az új kellett?
Sztem igen.
Nem baj, oda se neki.
Ez a mantra meg már mulatságos.
Tényekről beszéltünk, nem elméletekről. Elfogadom, hogy neked anyagi érdeked fűződik AMD cuccok eladásához, de ne hajtogasd, mert nagyon átlátszó a valóság ily mértékű figyelmen kívül hagyása.
Ja, S3-ak tényleg jók voltak, de ez elég OFF. -
lowzor
veterán
válasz
wwenigma #27260 üzenetére
Ne vicceljünk már...A hasonló fórumok mind televannak az alvó mód miatti sírással. A Mantle is használhatatlan a userek min 50%-ánál és szarik rá az AMD. Ha a következő WHQL driverrel nem javul meg a Mantle, akkor go vissza NV-re.
Persze, ezért adnak ki 4 hónapja csak beta drivereket, hogy rálehessen fogni, miért egy bugos szar. -
TIT
veterán
válasz
wwenigma #27262 üzenetére
Honnan tudjam mi hiányzik?Nem írtam,hogy hiányzik és ha nem láttál panaszt rosszul nézted...én fél perc alatt többet is találtam ami mind blackscreen-es és legalább október óta.Azóta semmi változás,úgyhogy tojnak az egészre nagy ívben ami nevetséges.
Milyen mérnökök,programozók ülnek ott?
Most jött ki az asustól blackscreen fix ami nem is tökéletes.
A gyártók meg izélnek bios-t adni ill.csinálni...nekik jobb ha visszaviszik a karikat.
A végén 10 kártyát ha el tudnak adni,a többi a raktárukba rohad meg blackscreen hibával -
TTomax
félisten
válasz
wwenigma #27267 üzenetére
Majd elmegyek moderátorért ha úgy gondolom,köszönöm szépen hogy felhívtad a figyelmem.Köszönöm szépen a kijavitást valóban a AMD Catalyst™ driverek topikja ahol éppen beszélgetünk,ennek szerves része a CCC is.
A tényeken ez mit sem változtat,4 hónapja nincs WHQL ...továbbra sem vagyok beta teszter,mert az nem az én dolgom. -
TTomax
félisten
válasz
wwenigma #27265 üzenetére
Légy szíves ne mond meg,hogy mit használjak is mit ne,mert nem te fizetted ki a kártyám vételárát...
Szerk: Már reportolták,tudnak a hibáról...
(#27267) wwenigma
Ez még mindig az a topic ahol a CCC-röl beszélünk,vagy csak azt lehet leírni ami neked is tetszik?A személyeskedést is tarts meg magadnak nem tartozik a topic témájához hogy ki okos meg ki nem... -
TTomax
félisten
válasz
wwenigma #27262 üzenetére
Mondjuk az a pár cf profil meg hibajavítás....gondolom ezt nem te másoltad be...
[link]
Szerk:
Te ne vicceljünk már,ha készítenek egy drivert azt nem tesztelik le?Nem beta tesztelői kártyát vásároltam,tessék a drivert normálisan megírni és letesztelni,4 hónap csak elég volt rá,de úgy látszik mégsem... -
Clemi
veterán
válasz
wwenigma #27203 üzenetére
"add el, go nvidia. Csak rendesen be kene allitani a geped neked is..."
Ezt ugyan nem nekem írtad, viszont neki is gondja volt a nem kapcsol vissza a monitor dologgal, ahogy nekem is, mióta ez a 270x kártya van a gépemben. Ma tettem fel a 14.7RC3 csomagot és az első alkalommal mikor itt hagytam a gépet és 10 perc után átment "power saving" módba (nem használok képernyő kímélőt, hanem lekapcsol a monitor) onnan nem volt hajlandó megint képet adni, kénytelen voltam resetelni.
Már baszottul idegesít. Persze azóta egyszer sem csinálta, de ugyanezt játszotta az előző 14.4-es driverrel is.
Mi a francot lehet ezzel kezdeni? Ennyire utálja egymást az Intel lapkakészletem és az AMD kártya? A GTX kártyámmal 3 év alatt egyszer sem csinálta ezt. -
törölt tag
válasz
wwenigma #27235 üzenetére
Nálam sosem zavaró tényező ha másnak valami rendesen müködik. Az már inkább, hogy ezt azoknak felhánytorgatja és őket állitja be hibaforrásként. Neked is Win8 és főleg SP1 van fent... Akkor közel nem egyforma az összehasonlitási alap a részedről. Én mint mondtam is Windows 7 x64-et használok és te eddig egy szóval nem emlitetted nálad nem az van, de az egyforma körülményeket meg igen. Viszont ez már zavar. Azért az egy két játék kedvéért nem fogok OS-t cserélni, mert meglehet még több régi játékról mondhatnák le.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #27233 üzenetére
Drasztikus megoldások nehéz időkben.
Most miért is ne mondanám a GTX 750 TI-re, hogy remek kis kártya készült. Nagyon jó a teljesitmény/fogyasztás aránya. Az AMD is mindig ezt hozta fel előnyként. Azért gondolatébresztő lehet, hogy egy játék miatt kénytelen lehetsz átváltani a Windows 7-ről, mert ott ua driver és játék jobban megy. Vagy mint esetemben egy majdnem kifogástalan HD7850-et cserélnem kell R270-re, mert szeretném 14.xx driverekkel a MANTLE-t használni, vagy későbbiekben a Witcher 3-at játszani türhető minőségben.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
Azért szeretném én tudni te milyen játékokkal játszol,ha másoknak ilyen fixekkel kell bajlódniuk,bár biztosan ők a lámák hogy még dx9es játékokkal akarnak játszani...
-
törölt tag
válasz
A véleményem nem azoknak jelenthet hasznos tájékoztatást akiknél minden hibátlanul megy a 14.xx driverekkel. Mi is osztozunk az örömödben, hogy nálad minden rendben. HD7750 és HD7950 is érintett a témában. Feltettem a gépre és a fél délelőtt ráment a tesztelésre. Battlefield 4 és GRID Autosport hibátlanul ment, ahogyan a W40K Kill Team most szintén, de máshol megmaradtak a grafikai hibák. Böngészés közben nem találkoztam kifagyással, de az eltelt időben a Firefox és az Adobe Flash plugin is verziószámot lépett. Történt-e javulás? (talán) IGEN. Elérhető a MANTLE BF4-ben? NEM. Hibátlanak véltem a drivert? NEM.
-
zibo73
aktív tag
válasz
Ja ki dobni nem fogom azt nem is mondtam csak elég szar ügy hogy próbáltam már a legújabb drivertől a régebbiig de nem jó vagy amit te mondtál be kellene álltani na de nem mindenki vérprofi.
A gondom az hogy ha a monitor ki kapcsol készenlétbe nem akar vissza kapcsolni.
Írták azt is hogy win hiba de eddig még IGP ről ment ilyet nem csinált. -
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27180 üzenetére
Belekötni? Mibe?
Egyetlen érved sem volt!
Na, ez a személyeskedés. Hajtogatod, hogy senki nem ért hozzá, akinek nem működik a meghajtó, mert nyilván nem tudod a megoldást a hibákra. EZ a szánalmas. De megint sikerült egy hsz-t gyűjtened, gratulálok. És még ON-ba is tetted.
Ezután, a bajba jutottak nevében kérlek, csak akkor szólj hozzá, ha tényleg tudsz segíteni valakinek. Én itt lezártam.
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #27145 üzenetére
De hát én is éppen azt írtam, hogy nem feltétlenül az AMD a ludas minden grafikai hibában, amit tapasztalunk.
BO-t én W7 alatt játszottam végig, bármiféle lassulás és egyéb bug nélkül, játék persze frissítve volt. Folyamatos win update természetesen anno is off, ez az egyik titok, sok bennük a szemét.
Nem hiszem, hogy bármi is indokolhatná, hogy eldobassák velem az egyébként elégedettségemre szolgáló VGA-mat (vagy bárki mással ezt tegyék). Ha a gyártó ingyen adna a régi helyett egy újat, hogy továbbra is tudjam használni a játékaimat, max. akkor lenne elfogadható. Nyilván te is, akár az AMD, teljes lelki nyugalommal adod el valakinek a használhatatlanná avultatott VGA-dat, gratulálok.wwenigma: Az komoly, mekkora baromságokat tudsz mondani, már megbocsáss.
Egy még támogatott kártyával véled bizonyítani, hogy nem létezik az avultatás, ehhez külön gratulálok. Szerintem neked nincs helyed ebben a topicban, függetlenül attól, hogy tényleg nem érted, miről van szó (akár itt, akár az avultatással kapcsolatban), akár csak generálod a hsz-okat, hogy a következő fokozatba léphess.
Lehet, hogy neked ez sem tűnt fel, de a legtöbb segítségkérő MÁR PRÓBÁLTA a különböző megoldásokat a hibák kiküszöbölésére, mielőtt kérdezett volna, mert a legtöbbjük nem hülye a PC-hez.Zsébernardo: "A HD7850-et cserélnem kell mégis, mert technikailag elavult a legfrissebb driverek kezeléséhez." - na ez az az avultatás, ami nem létezik, és amilyen megjegyzésekre a wwenigma-félék alapoznak. Jedi Academy-t HD3870-nel és HD4870-nel is játszottam gond nélkül. Nincs a te rendszeredben valami win-optimalizáló szarság? Azt egyébként magam is megtapasztaltam, hogy nV kártyákon ua. programokban, ua hardveres környezetben sokkal kevesebb a bug. Persze, zero ellen nehéz az AMD-nek jobbat hoznia.
Nálam a Mantle az összes (2)ezt támogató programban gyengébb teljesítményt nyújtott DX-nél (persze tudjuk, hogy a gyengébb procikkal működik csak, erősebbekkel kontraproduktív, így persze növekszenek az AMD-eladások). Thief-ben ráadásul a Mantle hónapokon keresztül artifacteket dobált minimális VGA-tuninggal is, némelyik olyan szinten, hogy egy villódzás volt az egész játék. Na, ez driver-hiba.
Viszont a 7870-em továbbra is remekül teljesít, ha jó meghajtó van felette, jelenleg ez a 14.7RC1, hónapok óta az első használható.TTomax: Szépen bekajáltad a 7770-et.
Ahhoz van támogatás, a rossz driver viszont annak sem tesz jót, de az még a 290X-nek sem.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #27155 üzenetére
A nálad hibátlanul müködő HD7770-nek még őrülhetsz, de ez nem ősszehasonlítási alap egy nekem irányuló vélemény tényként való elfogadásában. Másnak a HD7770 nem jól teljesített játékokban bizonyos driverekkel és ezek a gondok mindig felkerülnek ide a fórumra. Én ezeket észrevételezem és kategórizálom magamban. Megpróbáljuk megoldani őket... ez nem mindig sikerűl. A HD7850 egyre megszaporodó hibái mellett sem mehetünk el szó nélkül. Az meg egyenesen figyelemfelkeltő eset, hogy ez az R265 és R270 tipusokat kevésbé érinti, de ezzel nem mondtam semmi újdonságot jelentő információt. Ezért fontolgatom ezen kártyák valamelyikére cserélni a HD7850-et. Mégha értelmetlenek is tünhet... az AMD diktálja a tempót.
-
Dtomka
veterán
válasz
wwenigma #27126 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe, gondolkozz el egy kicsit:
A tervezett elavulás története - A villanykörte összeesküvés (teljes) (hungarian) -
TTomax
félisten
válasz
wwenigma #27145 üzenetére
Látom csak erőlködsz az igazad megvédésében,azt próbáld meg légy szíves felfogni hogy a kapitalizmus alapja a vásárlás generálása másként az egész összedől mint a kártyavár.Ehhez kell az avultatás,és mint olyan létezik is,minden cégnél,bár ezt már leírtam,de olyan zöldségeket írtál mint mint "füstölgő kondenzátorok",meg "lehet menni máshová".Ha ezt nem tudod értelmezni akkor nincs miről beszélgetnünk.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #27140 üzenetére
Ezért nem tudtam a szervizben a garanciát érvényesíteni. A szoftverek, játékok mükődése kapcsán felmerült hibák, ha nem bizonyítottan hardveres eredetűek akkor nem kezdik el garanciáztatni a terméket. Bevizsgálás meg nem ingyen van... és esetemben feleslegesnek is találták. Használjam a bevállt driveres támogatással. Ha frissebb driver szükséges egy játékhoz, vagy a játékhoz kevés a kártyám teljesitménye akkor vegyek új VGA-t, amivel megint használhatóvá vállik az adott játék. Ez most nem az avultatás kérdése, hanem követni kell a fejlődést.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
wwenigma #27132 üzenetére
Windows újratelepités szoftveres gondok esetén jelenthet megoldást. Mint a te esetedben vagy az AODDriver hibám esetén, aminek látható nyoma volt a hibanaplóban. Néhányszor már hallgattam az ilyen tanácsra és egyből ment az új OS a gépre, de mire minden felkerült megint napok mentek el a semmiért, mert változás nem történt. A programok és a Windows 7 x64 megmaradt, ahogy a gondok is a HD6850 és a Catalyst driver miatt. Visszatértem egy előző Catalyst driverhez és minden megjavult akkor... néhány hónap elteltével jött egy másik Catalyst driver amivel hibamentes lett. Frissen tartva a programösszetevőket (a Visual C++, NET Framework, DX és egyéb driverek és legfőképpen a játékokat és az updateket hozzá) a HD7850 és a Catalyst driver maradt a képletben. A drivert cserélgethetem oda-vissza neki ha valami olyan változtatás történt a driverben ami a HD7850-et megakasztja. Valamikor nem marad más választásod mint a hardvercsere.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #27129 üzenetére
Akkor ajánlom figyelmedbe és mindenkinek figyelemfelkeltés okán a [Re:] Az AMD és az NVIDIA is frissít a VGA-piacon topikban történt információcserét. [link] A 85. hozzászolásom kapcsán indult egy érdekes beszélgetés... A HD7850 OC és a mai Catalyst driverek viszonya kapcsán kialakult megolghatatlan ellentét egyetlen megoldása, hogy vegyek egy másik kártyát. Érdemes a cikket és az összes hsz-t átfutni és utána átgondolni az AMD viszonyát a régebbi kártyákhoz.
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #26893 üzenetére
Nos, HD38xx kártyák (vagy pl. 5801X chipset) óta éppen elég avultatási trükköt láttam az AMD-től ahhoz, hogy pusztán logikailag csekély kapacitásúnak tartsak olyanokat, akik ezt nem látják át.
Na, ez az elvakultság (HD4-es sorozat támogatása ? éven belül apadt is el?
). A kártyahalál természetesen nem kizárt, de abból kevesebbet láttam, mint mindenféle driveres trükkből. LOL
A "remek" AMD driverek 3 hónap után jutottak el oda, hogy megint működik az AMD gyorsított videó technológia, 14.4 óta 10-15mp-et kellett várnom tunerben csatornaváltás után a képre, ha feltelepítettem, és videó lejátszók is képtelenek voltak a kurzort követni, vagy képet szintén 10-15 mp-ig megjeleníteni hardveres módban. 14.7 RC1-ben ismét működik (az a szomorú, hogy ennek örülni kell). Mivel amióta ez van fent, még keveset játszottam, ezért azt még nem tudom, ezúttal mit qrtak el (pl. Thief Mantle tuninggal a 2. ezt támogatótól kezdve több meghajtón át artifactelt, 14.6 RC2-vel éppen nem).
Nem az AMD-t utálom, hanem az általa követett, és egy kevés figyelemmel lépten-nyomon utolérhető üzleti filozófiát, amelynek egyetlen vezérelve van: a pofátlan anyagi haszonszerzés.
-
-
vlevi
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
wwenigma #26151 üzenetére
Hm, ez jó kérdés esetleg úgy lehetne megoldani hogy leszeded az összes drivert újraindítod és akkor a Wondoz felpakol egy alap vezérlőt ami 100% hogy jó színekkel működik, majd visszarakod a 14.4 és meglátszik a különbség.
jano2101 Szedd le a drivert és mikor telepíted a 14.4 akkor nem automatikus telepítést választod hanem kézit és kiveszed a pipát az AHCI mellől.
-
StSanya
senior tag
válasz
wwenigma #26032 üzenetére
Abban igazad van, hogy nem kell anyázni, s illik szépen beszélni, de neked sem kéne magas lóról beszélni senkivel. S igen, lehet furcsállod, de képzeld el, sokan jártak így ma, ahogy gog vagy én. Annyi, hogy nekem volt rendszer visszaállításom, s jót röhögtem az egészen. S mivel a gond előjön simán akkor is, ha valaki AMD VGA driverét frissíti, mert mondjuk az AMD Gaming Evolved ott visít neki folyamatosan, úgy hogy közben azt se tudja, hogy neki AMD chipsetes alaplapja van AHCI üzemmódban, úgy ez sajnos tényleg az AMD-t minősíti elsősorban.
Kívánom neked, hogy soha ne szaladj bele update hibába.
Egy hozzászólás az AMD fórumáról:
This is my first post on these forums because I havn't really had any significant problems before today.
I wake up in the morning, have a coffee and open my email to find that there is a new driver out. I think "sweet, always good to update right?". I install the drivers and when asked to reboot I do so. Unable to start windows. Stuck on windows logo. Nothing works.
Eventually I had to wipe my system, go through hundreds of windows 7 updates and it has taken hours and hours. I download the drivers again with a fresh system. Same thing again. I've learned my lesson and now I am downloading old drivers.
I'd just like to say thank you for ruining my day AMD.
-
-
törölt tag
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #25574 üzenetére
Marhaságokat beszéltél. Amit idéztél, az nem marhaság, hanem egyszerű tény. De, mint írtam, szállj ki a vonalból, amíg nem ültettetsz be agyat.
Abu85: Hát, ránéztem a Mantle-s rendszerhasználatra, úgy megzabálja a 2GB RAM-ot, mint a huzat. 2020MB-ot fogyaszt Thiefben, Dx-ben még C3 sem zabált 1.8GB-nál többet (full HD és természetesen maxigraf).
Talán a 3-6GB-os kártyákat akarják így eladni?
Mert lehet, hogy ettől lassul be, ami viszont totál szívatás, hiszen pont a gyengébb karik tulajdonosainak lenne szükségük egy optimalizáltabb motorra (én elvagyok DX11-ben), azokon meg éppen nincs 3GB VRAM.
-
Jakuu
őstag
válasz
wwenigma #25570 üzenetére
Én válaszolok helyette.
Mindkét driverben vannak "hiányosságok"
Igy finoman fogalmazva, viszont user oldaláról, már nem leszek ilyen finom.
Az userek 99%-a elfogult a "saját" terméke iránt és ez sokszor átcsap olyan termék fényezésbe, hogy az messze van már a realitáshoz.
A hibákat nem akarják észrevenni, vagy nyomják a sódert. Ez pedig minden szinten jelen van a windows,VGA vagy egyéb szegmensekben is és sokan személyes sértésnek veszik, ha az ők által használt termékről felfednek negatív tulajdonságot is.
Pedig jobb lenne ha a realitás oldaláról próbálnák megélni a lényeget. -
katt777
félisten
válasz
wwenigma #25570 üzenetére
Persze, azért velem foglalkozol.
Gondolom, neki sem tűnt fel, hogy még semmit nem írtál, ami marhaságot mondtam volna, de még olyat sem állítottam, amit szerinted állítottam, úgyhogy nálad a szövegértéssel is erős problémák lehetnek. Esetleg figyelhetné a helyesírási szótárt is.
Majd akkor jelentkezz, ha bármi értelmes hozzászólni valód van, addig gyűjtögesd a hszokat magadban.
-
válasz
wwenigma #25376 üzenetére
Ez inkabb elvi kerdes. De pl egy mantle-t mar kiprobalnek. Mikorra volt beigerve? Ja hogy meg mindig nincs hozza whql. Ami meg van beta az inkabb tobb kart csinal mint hasznot. (Eleg csak visszaolvasni)
Kaveri? Sikerult ugy piacra dobni egy termeket, hogy nincsen hozza driver, tobb mint egy honapja. Szerintem ez gaz.(No mindegy ez most kijott belolem, tobbet egy darabig nem fog)
Ui: a 2. Gepben egy 8800gt van. Hany eve van tamogatva? A hd2000-nek mikor szunt meg a support-ja?
-
apollo12
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #25250 üzenetére
Device ID alapjan az, van egyaltalan ehhez win8 driver?
Korabban linkelt 10.2 legacy-ban talaltam XP driver hozza csak illetve ez a leiras van Win8 alá , itt valami vista drivert lehet felmókolni...
-
Nordbright
csendes tag
válasz
wwenigma #25167 üzenetére
A klónozás valóban tökéletes de a probléma valóban az amit én is és te írtál. Mindkét eszköznek a natív felbontását szeretném használni, trükközés, kikapcsolás, ikonáthuzogatás, átrendezés, akármi... akármi nélkül. Egyszerűen csak kíváncsi voltam rá, hogy van e valami opció, hogy pl. kiterjesztett asztalon a program az adott (megadott) képernyőn fusson, nem ahol kedve tartja vagy nem feltétlenül az elsődlegesen.
Egy aprócska kattintás, egy beikszelt jelölőnégyzet, egy akármicsodácska amit a guruk jobban tudnak (...hatnak ha létezik, de ezek szerint nincs ilyen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest