- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
Új hozzászólás Aktív témák
-
V-I-D-A
aktív tag
Akkor 6 óránként sorry. Viszont ha rádiószinkronizálás éjszaka megtörténik, attól méd a nap folyamán keresi a kapcsolatot bluetooth-on is. Ahogy nem talál bluetooth kapcsolatot, már le is veszi az RCVD feliratot. Ezért nincs egész nap ott a felirat, kivéve ha csatlakoztatva van a telóhoz.
-
Nimda
addikt
Csak a pontosítás kedvéért.
Ha párosítva lett és van BT kapcsolat a telefon és az óra között, akkor nem használja a rádiójelet. Alapesetben egy nap 4 alkalommal szinkronizál BT -n keresztül (napközben is). Ha több mint egy napig nincs kapcsolat a telefonnal, csak akkor használja a rádiószinkront, 00h és 05h között próbálkozik.
Az RCVD minden esetben a sikeres szinkronizálás jele, ami a következő sikertelen szinkronig ott is marad.
[ Szerkesztve ]
-
V-I-D-A
aktív tag
Ezeknek a bluetooth-osoknak ez a jellegzetességük. Azt hiszem 4 óránként megpróbálják szinkronizálni magukat bluettoth-on. Ha nincs bluetooth kapcsolat, akkor nem fog megjelenni az RCVD, pedig lehet hogy hajnalban pl. szinkronizálta magát 01:00-kor Rádióhullámmal, ami után 05:00-ig volt látható RCVD felirat. Ami nem bluetooth modell, pl. GW-M5610 24 órán át lászik a szinkronizálás után az RCVD, ezeken meg 4 órán át. Csak azt jelenti ha nincs ott, hogy az utóbbi 4 órában nem szinkronizált. A rádiós szinkronizálás utolsó időpontja a korábban linkelt billentyűkombinációvak előhívható.
-
Nimda
addikt
Ez tud BT -n keresztül is, nem fontos neki a rádiójel. Persze ha már párosodott a telefonoddal. Ha havonta egyszer teszi, az is nagyon jó, nem fontos mindennap. Ezek az órák nem másznak el perceket, még pár hét után sem. Az alkalmazáson belül meg tudod nézni, mikor volt az utolsó BT -s szinkron. Viszont innentől a rádiójelet nem használja.
A képek jók, nagyon bejön ez a bordó szín
-
hdanesz
őstag
Ha jól tudom naponta egyszer teszi, nem? Az első két képen látni az RCVD feliratot....igaz alig kivehetően, de látni. A harmadik kép szinte 2 perccel a kibontása után készült..így talán nem csoda.
De elvileg nem is kellene állandóan szinkronizálnia, nem?Az órás topicban vagy itt nem tudom, de hülyeséget mondtam....az aranyszínű sem írja ki folyamatosan, hogy RCVD. Elég gyakran látom rajta, de nem folyamatosan. Arról is tudnék olyan képet lőni a nap tetszőleges időpontjában, hogy épp nem szinkronizál(t).
Vagy ez miért baj?
-
hdanesz
őstag
Jó...kép sztornó....egy ideig.
Az első benyomások: Az arany verzióhoz képest természetesen semmi különbséget nem érzek viseletben. Amit észleltem, hogy jobban látszik rajta az ujjlenyomat...sajnos. Ha csak úgy jövök-megyek, ránézek egy pillanatra...akkor nem tűnik fel, de ha pl. alaposabban megnézem , körbeforgatva kicsit akkor már észrevenni. Nagyon különleges szín élőben is.
Az átvétel/igazítás után már fent is hagytam a karomon. Az szomszéd rögtön kérdezte amikor hazaértem, hogy nekem meg milyen órám van. Azt hitte az aranyszínűt festettem be.
Az irisimo-nak órási pirospont. Vasárnap délután rendeltem meg, tegnap délelőtt feldolgozták a rendelést és ugye ma 10 előtt már itt is volt az óra. Illetve nagyon alaposan csomagolnak.
A dobozán van némi japán felirat.
Viszont a típusjelzésnél ott van, hogy EU.
Most néztem, hogy az aranyszínű dobozán is ez a helyzet. Eddig fel sem tűnt. Vajon ennek mi lehet az oka?
-
hdanesz
őstag
Nem. Az Irisimo-tól rendeltem... kértem jobb ajánlatot, pont a Casio bolt árát linkeltem nekik. Igaz, nem nagy különbség, kemény 970ft. De a léleknek jót tesz. Az alap ár náluk 188990ft volt.
A kérelem leadása után kb. 30 perccel már jött is a visszaigazolás, illetve a kód amivel lehet csökkenteni az árat. Annyi kitétel van, hogy magyarországi webshop legyen a linkelt olcsóbb ár és legyen raktáron a termék.
-
hdanesz
őstag
Ezt a színt ha jól tudom már nem gyártják. Ami még raktáron van, azt kiárulják és ciao.
Pár weboldalon azt írták, hogy 'special edition'....más helyeken pedig csak annyit, hogy egy más szín....és ennyi.
Ezeknek mind fent van az ára még most is. Ez a bordó verzió is sok helyen 190-200...
Magyarországon ez volt a legolcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Ez még nem saját kép. Elvileg holnap érkezik meg.
167 volt... Az arany változat képe saját.Élőben azért megnéztem mielőtt megrendeltem. Nekem tetszik, különleges szín...és nem jön szembe minden sarkon ilyen színű óra.
Az arannyal is roppant elégedett vagyok, nagyon masszív de mégis kényelmes óra számomra. És épp megfelelő méretű...nem nagy, nem kicsi.[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Nos, én régebben cseréltem bezelt, vagyis keretet a sajátomon. Arra érdemes vigyázni, ha a végszemet is cserélni akarod, hogy a csavarokat úgy érdemes eltávolítani, hogy az egyik csavarhúzót befogod valamibe, mondjuk satuba és úgy ellentartod. Különben könnyen megcsúszik és karistolás lesz a vége. Gyárilag erősen vannak meghúzva ugyanis.
Amúgy nem rossz ötlet, szerintem semmi baja nem lesz a szemek felcserélésének, a művelet viszonylag egyszerű, ha teljesen szédszedhető. Ezt sajnos nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Kedden érkezik a legújabb Casio családtagom, egy GMW-B5000RD-4ER 'személyében'.
Az egyik youtube videó alatti komment így szólt: Vegyen valaki egy aranyszínű verziót is és csináljon belőle egy Iron Man kombit.
Mivel nekem van ilyen órám már....a kérdés (perpillanat csak elméleti síkon): Árt-e a szíjaknak ha ízekre szedik őket teljesen? Valamint érdekelne a ti véleményetek is...milyennek találnátok egy ilyen verziót?
-
hdanesz
őstag
válasz tomaszem #769 üzenetére
Előbb érdemes telefonálni. Bár sok termék van 'raktáron' felirattal ellátva a weboldalon, sok esetben az csak a központi raktárat jelenti, nem pedig a boltot. Én is így jártam, ezért tudom. Betrappoltam, hogy na meg is veszem a kiszemeltet...mert a weblap szerint raktáron volt.
-
tomaszem
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Nincs is messze a casio.bolt.hu, lehet benézek hozzájuk, hátha élőben is meg tudom nézni vásárlás előtt. -
tomaszem
csendes tag
irisimo.hu és casio.bolt.hu oldalakról van tapasztalatotok ?
Érdemes vagy szabad tőlük rendelni ? Ő lenne a kiszemelt. -
xcvbxcvb
aktív tag
Kínaiak lehet hogy rámozdulnak, akkor biztos lesz acélból is.
Ahogy kék páncél is van már alin régóta, azt a Casio "nyúlta"ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Nimda
addikt
Ez egy nagyon szép óra, a szíja jobb minőségű az alap kockáénál, ráadásul quick release, csak szerintem nem ér 80+ ezret, de 60 körül azonnal venném.
Šolaire ez de beteg jól néz ki csak sajnos titán és több mint fél milla körül lehet az ára. Állítólag világszerte megjelenik majd. Hivatalos cikk róla.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Lehet, hogy megbolondultam, de gondolkozom egy GM-5600SN-1ER beszerzésén.
Néztem róla néhány videót és egész pofásnak tűnik. Sokan ahhoz hasonlítják a színét élőben mint amikor titániumot hegesztenek...nem pedig klasszikus szivárványhoz. Sőt, valaki azt mondta őt arra emlékezteti amikor az utcán a pocsolyába motorolaj kerül....
Egyedül a szíj túl egyszerű kissé számomra, de azon lehet segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
cibere11
tag
Nem tudom mert alapértelmezett kijelzőn használom és szinte mindig fullon van.Nyaraláskor a gps-t használva merült két egységet de azt a töltőjével nyomtam vissza.
HTC Wildfire S 2.3.5, Nexus 7 16 Gb , iPhone 4 8Gb , iPhone 5s 16Gb iPhone SE 32gb iPhone SE 2020 64 Gb Macbook Air 2017 , Xbox SS Macbook M1, IPhone 13
-
SOAD19
addikt
válasz BloodRay #743 üzenetére
Van egy ilyen mondás, hogy "kinyílt a bicska a zsebemben". Azaz valaki nagyon kihúzta a gyufát, nagyon felhúz valaki. Gondoltam stílszerű, mert idehaza nem tette elérhetővé meg az általad preferált modellt a forgalmazó, és a hsz.-ed másik felében meg a késekről írtál. Csak poénkodni próbálok több-kevesebb sikerrel.
-
BloodRay
veterán
Nekem a zöld kell, kék órám már sok van, hiába tetszene az a legjobban, valami különlegesebbet szeretnék a gyűjteménybe.
SOAD19 - > A zsebemben nem, arra vigyázok, hogy ne legyen önveszélyes. De ha a Casionak nem kell a pénzem, akkor több marad késre, az is valami.
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Én nem láttam még sehol készleten idehaza.
Ráadásul az a verzió amit én akarok, még elő se rendelhető...
Még jó hogy jövő héten késkiállítás, azzal kihúzom míg végre kapható lesz valahára..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
hdanesz
őstag
Számomra nem is annyira az a bibi, hogy maga a csat műanyag, hanem az a pici 'nyelv' is....és ráadásul annyira sérülékeny kis semminek érződik. Hozzáteszem, én nem ezt a típust láttam élőben.
Hanem ezeket:
GBA-800-9A , GBA-900-7A és GBD-100-1A7Mindháromnál ilyen kis gyenge az a fül/nyelv.
Pedig az órák alapvetően tetszenek.
[ Szerkesztve ]
-
trlala
aktív tag
GPR B1000 van valamelyik Tisztelt Tettestársnak? A solar töltésről konzultálnék.....
-
nikilauda
senior tag
Én is tegnap találtam ide.
Egy GBD H1000 van rajtam ha nem irodában vagyok. -
SOAD19
addikt
Szerintem tényleg előrelépés a korábbi/eddigi inverz kijelzőhöz képest. De itt is van egy videó (4:30-tól indul az érdekes rész): [link]
Nappal szerintem a korábbi inverz kijelzővel se volt nagy probléma, inkább kevés fénynél jött ki a hátránya a normálhoz képest. Bár nekem akkor se volt vészes, annyi volt, hogy a minimális fényforrás felé kellett fordítani, és akkor már látszódott.[ Szerkesztve ]
-
JSaN
addikt
Koszi a leirast, hasznos volt. Nagyon gondolkodom egy GBX-en, akar 100 vagy 200 ha ugyan az a belseje.
Egy kerdes: Tenyleg ennyire jo ez a MIP LCD inverz hogy ilyen jol olvashato a kijelzo, vagy mindig ugy lotted a kepeket hogy jol latszodjon? Tetszik a nagyobb meretu szam kijelzes pl az M5610-hez kepest.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
SOAD19
addikt
Gshockból elmegy, de normál órából, már nem mernék venni ekkora órát. Valószínűleg az már hülyén is mutatna a csuklómon, de gshocknál még jól is áll, ha méretes az ember csuklóján.
Köszi a tippet a repülő módra! Azt hittem, hogy ebben is van power save mode, mint az 5610-esben.#726 Bloodray
Köszi! Majd javítják a következő generációnál a kisebb hiányosságokat. 50k-ért, azért csodát nem várok. Ennyiért szerintem teljesen rendben van.#728 Nimda
Tényleg nem tűnik nagynak.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Az én csuklóm 17cm, ennek ellenére vannak nagy, 48-50mm -es óráim, ez szvsz teljesen jól áll neked is. A titok az, hogy optikailag akkor áll jól a nagy óra, kis csuklón, ha az a kézfejed közelében van. Ezért én a fémszíjas órákat mindig lazábbra állítom be, pont annyira, hogy ne forduljon át. Gumi/műanyag szíjnál meg adott, hogy nem szorítjuk el vele a vénáinkat.
A csat, a GBX-100 -nál is hasonlóan igénytelen, a bemélyedések az öntvény nyomai, csiszolni rajta nem sokat lehet. Én lecseréltem egy sokkal jobb minőségűre az egész szíjat, igaz annyiért már órát lehet venni
A szerkezet szerintem ugyanaz, a GBX-200 és a GBX-100 megegyezik, csak a burkolat más.
Egy jótanács: ha nem használod, rakd repülőmódba. Kevésbé meríti az elemet.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Hali!
Kéretik és adatik. Igen, tegnap átvettem, ahogy várható is volt, nem kellett már fizetnem pluszban semmit se.
Szerencsére teljesen oks méretben, nem néz ki nevetségesen a vékony csuklómon. Itt egy kép, amin próbáltam minél távolabbról lefotózni, és meglátszik a kép minőségén is : [kép]
Alapvetően tetszik, de azért van egy-két dolog, ami miatt nem felhőtlen az örömöm. A nagyobbik gondolom vele, hogy a csatja műanyag, amivel nem is lenne nagy problémám, de hátul, ahol érintkezik a bőrrel, van egy nagyon minimális kis sorja a fröccsöntésből adódóan, ami kissé irritálja, karmolja a bőröm. Itt egy kép, hobby mire gondolok: [kép] Majd megpróbálok reszelni rajta egy kicsit. Mondjuk jobban örültem volna, ha eleve fém csat lenne rajta. A másik kritikám, ami inkább csak a kákán is csomót keresés esete. A tok és a szíj között van egy műanyag bizbasz, nevezzük végszemnek. Ahogy a szíjat mozgatom kicsit nyekereg, ahol a szíj érintkezik, ezzel a műanyag végszemmel: [link] Felvéve, hordva nyilván, ebből semmi nem tapasztalható.
Kinézetre, minden más szempontból elégedett vagyok vele, így hirtelen egy nap után. Nem bántam meg, hogy lecseréltem az 5610-est erre. Kicsit modernebb dizájn, vagányabb kijelző, appból is állítható minden is, egyedül a solarban tudott többet az 5610-es. Mindegy, 2-3 évente egy elemcsere nem nagy nyűg számomra. (A több, mint 4 éves 5600BB-sben se cseréltem még elemet, elég jól bírja.) A sport funkció túlzottan nem érdekelnek, úgyse fogom használni őket, se a stoppert, se egyéb funkcióit. Ezekre ott a telefon, ha esetleg valamikor szükségem lenne valamelyik funkcióra.Itt van még pár kép, videó. Bocs, lusta voltam válogatni, sok az ugyanolyan kép : [link]
#718 tomaszem
Ezen nincs semmilyen érzékelő, ahogy írták is az idézett mondatban. Így nem tud pulzust mérni. Annyira nem mélyültem el, ezekben a sport funkcióban, ahogy írtam is. Ebben a videóban be van mutatva, hogy milyen funkciókat tud az óra: [link] -
Nimda
addikt
Nekem a régi electroluminescence jobban tetszik mint az új LEDes. Szebben terül a fény, de cserébe több energiába is kerül.
Ez a klasszikus gshock nekem még nem volt meg, idővel úgyis a gyűjteményem része lett volna, ezért inkább az új verzió (szerkezet) mellett döntöttem.
Itt egy M5610U yt link a változásokról, akinek még van kérdése a témáról
[ Szerkesztve ]
-
tomaszem
csendes tag
Szia,
Egy rovid, de akar hosszabb elmenybeszamolo, velemenykifejtes engem is erdekelne. Ezzel a tipussal szemezek en is.
Valamint megkoszonnem ha meg tudnad nezni nekem, hogy bluetooth pulzusmero ovrol vagy telefonrol megjelenitheto az aktualis pulzus ?
Egy cikkben ezt talaltam 'The watch does not have a heart rate sensor or its own GPS, but it can take data from your phone or another device for this.' -
törölt tag
Sziasztok!
Azt jól látom, hogy GSW-H1000-et már nem lehet itthon kapni?
-
Nimda
addikt
Újabb, igen. Automatikus LED háttérvilágítás • Állítható 1,5 vagy 3 másodperces megjelenítés • Állítható dátumformátum és állítható nyelv • 5 világidő beállítás (48 város), 31 időzóna. Lehet van még valami, de most csak ennyi jutott eszembe.
Az U-s változat valahol drágább, de a lenti boltnál olcsóbb a simánál.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
52k alatt kicsivel (146,55 €), de egy CR2016-os elemmel együtt. Elem nélkül fizetni kellett volna postát is, de elemmel együtt még olcsóbban jöttem ki, mint az óra+posta ktg..
Amúgy pont most vagyok idegállapotban. Úgy volt, hogy reggel leugrok érte a postára, de elment az idő, és délben kaja után úgyis terveztem, hogy körbe járom a várost szemüveg, ill. hátizsák nézelődés kapcsán. Mondom, majd beugrok előtte a postára átvenni a csomagot. Hát hogyne... háromnegyed ötkor ugrott be a dolog, a város másik pontján, kb. 2-3 km-re a postától. Öt után értem oda pár perccel, de már zárva volt. Így most várhatok hétfőig. -
Nimda
addikt
Mennyi volt a vége?
Amúgy most látom, az irisimonál már kapható és az új U-s gshockok is.
[ Szerkesztve ]
-
-
dzsi23
addikt
-
andrew01
tag
..és miután kifizetted online, hány napra rá hozta a postás? Csak mert pont ma reggel volt egy ilyen online intézésem (szintén 2 napot adtak rá, de azonnal rendeztem) (Angliából rendeltem amúgy) Örülnék, ha holnap már meg is jönne és nem kéne még egy hétvégét várni amire már amúgy lassan 3 hete várok, mert a vámon csücsült kerek egy hetet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest