Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
access_denied
üzenetére
nem a legolcsóbb, de én azért vettem náluk, mert:
- nem sokkal drágább mint a legolcsóbb, és az alsóbb árosztályban van (párezer ft mindegy)
- +1 év gari
- neten jókat írtak a boltról, így valószínű a gari ügyintézés sem lenne akadozó
- több boltjuk van, személyes átvétel, és mégsem tegnap alakult cég, vagy iroda nélküli netes szállítócég
- edigital nem szimpi, vettem már ott 1-2 dolgot, számomra nem túl vásárlóbarátok
- multik (media, saturn) szintén nem az én világom, milyen lehet ott egy gari ügyintézésaz, hogy 5000 forint a magyar leírás, az viszont durva, nem gondoltam hogy ezeknek van ára külön... tényleg jobb a papíros, de már elolvastam a pdf-et teljesen, ha meg kell majd valami infó, ki tudom nézni belőle, szóval nem érvágás.
a többi meg ízlés dolga. csak nem akartam hogy az jöjjön le, hogy micsoda szar cég a 220volt, mert szerintem abszolút nem az, sőt teljesen normális és korrekt. szerintem.
az angol vásárlást csak a magyar forgalmazó kontra szürkeimport dologra hoztam fel példaként.
-
access_denied
senior tag
Nézd, egy gyors árkereséssel megállapítható, hogy a 220Volt nem a legolcsóbb lehetőség (body+18-55IS-t néztem), tehát ez nem indokolja, hogy ott vásároljon az ember.
Az, hogy az angol nyelvű leírás hiányzik, azt jelenti, hogy a gyárilag fóliázott 4db leírás között nincs angol, ez még nem baj, hiszen ha ez nincs feltüntetve a check listán, akkor nem is kell keresni. Nekem pl. olasz, német, franci, holland leírások vannak hozzá és külön kaptam a magyart.
Az, hogy hiányzik a magyar leírás, annyit tesz, hogy akár el is tudják adni másnak kb. 5000 Ft-ért ([link]). Tehát ha jobb áron, nem noname ismeretlen cégnél többet kapok, akkor ott veszem meg a terméket.
Bár letölthető a leírás, mégsem ugyanaz, mert a digitális formát ugye nem mindig tudja böngészni az ember.
Az angol vásárlásos dolgot nem értem, hogy hogyan keveredik ide.

-
Tin
veterán
válasz
access_denied
üzenetére
De miért??
EU van, az hogy honnan szerzi be, teljesen mindegy. Érvényes rá a magyar gari (1 év, Canon, a Camera Kft-nél, rendes hivatalos garipapírral), és van rá +1 év saját gari, amit ők vállalnak. Nincs hozzá magyar leírás, de a netről letölthető, és ha kértem volna, biztos adnak, de nekem nem volt fontos.
Amúgy meg, magyar menüs, új gép, teljesen patent minden vele. Az hogy a bolt honnan veszi, nem teljesen mindegy? Az egyik legolcsóbb hely, régóta üzemel, és neten is többfelé ajánlották őket. Mi lenne a gond vele?
Szerintem amúgy a Saturn és a Media Markt és társai sem mindig a magyar hivatalos forgalmazótól származó árukészlettel dolgozik, az ilyen netes boltok közül meg sok nem. De szerintem ezzel nincs semmi baj!
Mondok egy példát. Autó alkatrészt vettem tavaly, a hivatalos Mo-i forgalmazó 115e ft-ért adta, természetesen rendelést vettek fel, 2-3 hetes szállítási határidővel. Ismerősöm egy nagy angol webshopból, magyarországra postázásos szállítással és az ő kis hasznával is meghozta 60e ft-ért, pár napon belül. És 10 kilós csomag volt, nem boríték, szóval a szállítás sem 1000 forintba került.
Szóval szerintem nem kell a boltot szidni. Szerintem korrektek voltak a srácok árban és szolgáltatásban is, nekem a +1 év gari megérte hogy náluk vegyem, a géppel meg semmi bajom. És ha pl. obi kell majd, és náluk olcsó, náluk veszem meg!
-
Tin
veterán
válasz
Patentcsávó
üzenetére
Polcról vették le, és ott bontották ki előttem, és minden be volt csomagolva gyárilag a dobozon belül is. Bár az tény, hogy minden belső csomagolás celluxszal volt leragasztva, de "gyárinak" tűnt. A gép is, teljesen újnak, az aksi is, minden.
De hogy ott bontották-e ki először (azaz le volt-e ragasztva mittomén hologramos matricával) azt nem tudom, nem is figyeltem.
Ja, és magyar leírás (füzet) nem volt hozzá, csak német, francia, olasz és még valami. Még angol sem, azért morcos voltam. Gondolom valami jó kis szürkeimport. Viszont 2 év gari van rá, a magyar leírást meg letöltöttem a netről és kész.
-
Tin
veterán
válasz
Patentcsávó
üzenetére
aham, náluk. normális, korrekt banda, és itt 2 év a gari, nem 1 mint máshol.
a kártya meg silicon power 8 gb class10, azt az iponban vettem. a mérés szerint az írás 10.5 mb/sec, másoláskor olyan 7-8 mb/secet mérek total commanderrel. viszont viszi a videót is gond nélkül, szóval elég.
jó lenne tudni mik azok a kártyák (szállítmányok) aktuálisan az egyes boltokban, amik olcsóbbak, de jók. hobbi célra a sandisk extreme ára egy vicc.
-
Cancer
senior tag
válasz
access_denied
üzenetére
Igen én is emiatt vagyok kicsit elkenődve. Mert a Class 6-nál (bár annál sem kéne) még megértettem, hogy néha becsúszik, de a Class 10-től nem vártam. Ráadásul bizonyíthatatlan a hiba, mert mondjuk 6-10-ből 1x megcsinálja...De ha pont a "kulcsjelenetnél"???

-
Ren Hoek
veterán
válasz
access_denied
üzenetére
Attól mert azt produkálja még egyáltalán nem biztos, hogy annyi a minimuma. Sandisk inkább nem írja rá a nagyobb számot, de azt biztosan hozza. Sokmindentől függ, filemérettől, hőmérséklettől, kártya telitettségétől stb. A class rendszerben ugye 4-6-10 alás sosem csökkenhet. Ennek ellenére egyes kártyáknál még ez is megesik.
-
Cancer
senior tag
válasz
access_denied
üzenetére
Természetesen azzal kezdtem, és azóta is már 1-2x ráhúztam. Sőt, ha mindent törlök a kártyáról, akkor többnyire úgy szoktam. (semmivel sem lassabb, mint a sima törlés)
-
Tin
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
megnéztem a boltban is már, de ott nem tudtam normálisan, mert nem tudtam hogyan kell. de az már ott is kiderült hogy nagyjából oké. amúgy tegnap vettem a gépet, szóval még bőven a 3 napon belül vagyok, ezért is akartam rendesen átnézni. de úgy néz ki, feltűnő nagy gond nincs hálisten

-
Ren Hoek
veterán
Bocs láttam írtál privit, de nem volt időm válaszolni.
Az a helyzet, hogy tök felesleges keresgélni a hotpixelt, ha már hazavitted a gépet, és 3 napon túl nálad van. Ha van akkor úgy is észreveszed szinte azonnal, kis használat után. Videón látszani fog. Ha pedig nem, akkor felesleges miatta aggódni, mert vagy nincs vagy korrigálja az elektronika. Fotókon úgyis lesz itt-ott, hosszabb záridőknél. De ez teljesen természetes.
Videónál úgyis gyorsan elő fog jönni a jelenség, ha létezik. Utána kipróbálod a pixel mappingos módszert, ha azzal se megy akkor gari.
-
Tin
veterán
én is boldog 550D tulaj lettem

viszont, érdekelt a döglött pixelek felderítésének módja, így beszéltem a camera kft-vel, ahol elmondták a hivatalos keresés módját. gondoltam leírom, másnak is hasznos lehet.
- objektív nélkül, váztakaróval fent (tök sötét)
- Tv állás
- 1 mp záridő
- ISO 1600(mivel a pontos típust nem kérdezte, gondolom ez maximum ISO, tehát 3200)
hivatalosan ezt a képet A4-ben kéne levilágítani, és ami szemmel látható, az a döglött pixel.
de végig lehet nézni 1x-es nagyításban is... azzal érdemes foglalkozni, ami nagyon elüt.
-
Cancer
senior tag
Nekem egy PQI Class 6-os és egy Kingmax Class 10-es kártyám van. Mind a kettő 8 GB-os. A PQI-vel többször előfordult, hogy 5 sec után leállta felvétel, de az utóbbi időben a Kingmax-szal is tapasztalom ezt. Bár nem olyan sűrűn. (Ez azért szomorú, mert lévén Cl10-es kártyáról vagyon szó, melynek probléma mentesen kellene vinnie az 5,5 MB/s-ot.)
-
Ren Hoek
veterán
Elvileg Class 10-el mennie kell, mivel 5.5 MB/sec-el ír. Ennek meg 10-nek kell lennie de produkálhatnak ezek a kártyák érdekes dolgokat... Sajnos próba szerencse. Ugyan az az Apacer ami nálam bevált, egy másik leáll néha videózás közben, bár az utóbbi lehet a fotógép hibája is. Bár ez eddig egyedi eset volt.
Érdekes nekem még egy 1 GB-os tökrégi 60x kártyára is gond nélkül rögzített. -
Trionin
tag
sziasztok!
Valószínű, hogy holnap boldog (remélem) tulajdonosa leszek egy 550d-nek. 70-75%-ba videózásra használnál, és kérdezném, hogy jó választás e, egy kingmax 32GB-os Class 10-es memóriakártya? Mennyire szereti a kingmax márkát vagy erről nincs így személyes tapasztalat? Mert olvastam hogy néhány gép kiírta videózás alatt hogy buffering... mert nembírt a kártyára folyamatosan írni -
Ren Hoek
veterán
válasz
quixoticsnd
üzenetére
Portrémarkolat nem segít a dolgon?
Amúgy 60D sem sokkal nagyobb... Szerintem azért próbáld ki a boltban, hogy valóban kényelmesebb-e.
Érdekes nekem nagy lapát kezeim vannak, és ezelőtt Fuji S2-őt használtam, ami 1D méretű, és nem volt bajom a fogással. Lehet annyira nem vagyok kényes ilyenre.
-
quixoticsnd
csendes tag
na ugy nezki ma jon valaki erte, szoval nem kerul haza a kamera., pedig gondoltam otthon tobbet adnanak.
a dontes azert esett a 60Dre, mert nekem kenyelmetlen a 550D, kicsi.
eredetileg 7D lett volna, de aztan meggyoztem magam hogy nem hasznalnam ki a tudasat (egyenlore). hiaba afele huzott a szivem. de fo ok az hogy olcsobb es kenyelmesebb, flipscreen, a manual audio ( bar ugy tudom AGC meg midnig nem kikapcsolhato...sajnos). eleg lesz, mert jovo nyaron jon a 5D Mark III
, szoval olyan egy evmulva leis megy az ara normalisra es akkor egy fullframe (vagy kitudja milyen szenzort raknak bele) uprgrade lesz, addig talan ossze is sporolom a penzt 
szoval ez a story, nincs bajom az 550Dvel csak mikor megvettem nem volt me'g 60D a 7D-t meg erosnek talaltam kezdesnek.a problema az ha elmegyek egy napra fotozni letori a kezem, a pici markolat, begorcsolnek az ujjaim, kit obival meg nem volt veszes, de ez a sigma egy nehezebb vas. szoval macera, nem stabil stb.
-
Cancer
senior tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz
quixoticsnd
üzenetére
Hát kint is hagyhatod
Annak mi értelme?Itthon szerintem drágábban el tudod passzolni. Vagy max megtartod B-kamerának. Ez attól függ mennyire vagy eleresztve zs-vel.
60D-re miért váltasz amúgy? Szinte ugyan az mint 550D belsőre. Kihajtható kijelző az mondjuk baró. AF viszont nemsokra jó. Ugyan az (Bár ez obitól is függ ugye, de Pana GH sorozathoz képest nulla)
Összességében 80 ezer Ft plusz egy kihajtható kijelzőért, icipicit jobb vázért nekem nagyon fájó. Inkább várok egy olyan típusra, ahol a CMOS kinőtte már a gyermekbetegségeit, mint az erős Rolling Shutter, vagy moire. No meg egy gyorsabb pontosabb AF live rendszer sem ártana.
Szóval én tuti nem váltanék. Egyszerűen nem éri meg ugyanerre a kategóriára váltani, drágábban, semmi újdonságot nem hozna a kihajtható kijelzőn kívül (meg némileg gyorsabb a sorozat, de ahol már sorozat kell, oda ezek a gépek szerintem már kevesek)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Bagaba27
üzenetére
Vázsapi fel, és 60 sec-re benyomod a kézi tisztítást, vagy Clean Manual, vagy nemtudom mi a neve, de a tükör felcsapással jár. Ezután fogod és leteszed nyugiban. Ha kell megismétled.
60 másodpercig "látja" a fekete képet, és megtalálja a hotpixeleket majd az elektronika onnantól eltünteti. Nekem 100%-ban eltűnt a kék hotpixel a videóról. Egyszerűen nem tudtam volna megmondani hogy ott volt valami. Ezt pont csere előtti este csináltam meg, mivel akkor találtam rá a neten (rengeteg Canon HD-DSLR-nél segített) aztán muszáj volt már cserélni a gépet adminisztrációs okokból. Szerencsére újon alapból nem volt.
Mivel manualban nincs benne a kis trükk, ezért gondolom Camera kft-nél is ezt csinálhatják...Amúgy Pixel Mapping a neve, és profi kamerákon alapból menüből elérhető ez a funkció.
-
quixoticsnd
csendes tag
sziasztok!
van egy 550D-m te jovoheten veszek aegy 60D-t. jelenleg meg Londonban elek, de december kozepen haza koltozom, uk webshopon keresztul vettem a gepet. julius vegen , 3500 shutter, semmi baja. kit obit eladtam helyette lett egy Sigma 17-70, jol szuperal.
kerdes a kovetkezo, van ertelme haza vinni a 550Dt es elpasszolni? (jo aron megszamitom)
Koszi
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Bagaba27
üzenetére
Jah a videó működését nem teljesen értem, én úgytudtam összevon pixeleket kiolvasáskor. Legjobb az lenne persze, ha az egész 18 MP-t olvasná ki, és utána méretezné le. Dehát itt még nem tart a feldolgozó technológia

Nekem is videónál volt egy pötty, amit a javítás sikeresen korrigált. Érdekesség, hogy fotónál viszont megmaradt egy piros meg egy kékes.
-
Bagaba27
csendes tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Fotóban tisztában vagyok vele, hogy működik. Videónál meg nem sűríti a képet hanem csak bizonyos sorokat olvas ki ha jól tudom mivel ha akkor proci lenne benne, hogy kitudja olvasni a másodpercenkénti 25 framet akkor a 4k-s felbontást is tudná szerintem.
Egyébként nekem videóban éktelenkedik ott. Nem baba

-
Ren Hoek
veterán
válasz
Bagaba27
üzenetére
Én direkt megnéztem, 100%-ban észrevehetetlen lesz a pixelhiba.
Amúgy fotózástól ne parázzatok, természetes jelenség, minden vázon van, főleg hosszú exponál. Ahol zavaró az kizárólag a videó, mert ott összevonja a pixeleket, és a videó amúgy is Full HD csak plusz mivel mozgókép, bizonyos felületeken sokkal jobban látszik a pixelhiba.
Érdekes, hogy fotónál az elektronika alapból kijavította, és csak ritkán hosszú exponál, vagy low light felvételeken látszott a hiba. (Tény,hogy jpg-ben teszteltem akkor) Videónál viszont alapból mindig látszott, ott nem korrigált az elektronika. Rá kellett venni a 60 sec-es "kézi tisztító üzemmóddal" feltett vázsapival, hogy tanulja meg hol a hiba.
Tehát minden CMOS, CCD ilyen hibás alapból, csak az elektronika sokat javít rajta.
-
Bagaba27
csendes tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Hál isten 2 ilyen váz van szóval nem baj ha szöszölnek rajta de én nem fogok itthoni pixelátlagot csinálni egy féléves gépnél. Ha Camera KFT.-be leküldik akkor viszem oda én mert van ismeretség hál istennek de mikor megkérdeztem azt mondták, hogy először a boltba kell vinnem a cuccot ahol vettem

-
Ren Hoek
veterán
Megmondom neked őszintén, hiába a nagy kijelző... én azt a pixelhibát is iszonyat nehezen találtam meg, ami az alapgépemen volt. (Direkt be kellett gyakorolni keményen, hogy hol van, hogy meg tudjam mutatni az eladónak)
Ugyanis nagyításkor elveszik az orientációd, hogy éppen hol vagy a képen, és nem lehet tudni melyik területet hagytad ki épp. Úgy lenne tökéletes fedés ha 5x -ös nagyításban végigpásztázod, de még ígyis totál el lehet nézni (10x nagyításban könnyebb észrevenni, de az meg fél nap lenne mire végigérnél), ha erősebb neonvilágítás van mögötted. Utólag is úgy tudtam nagynehezen megtalálni a fotózott fényképen, hogy tudtam holvan nagyjából.Szóval a kijelzőn nagyon nehéz megtalálni ha van. Szerintem sokkal egyszerűbb és gyorsabb is ha laptopon megnézed. Akkor nem kell 15 percig bogarászni sem. Nekem boltban (Fókusz fotó) aztmondták nyugodtan vigyek notit és nézzem meg a képet azon. Ne viccelj 210K-t hagysz ott, ez nem játék már.
Előtte telefonon vagy emailban mond nekik hogy a pixelhiba miatt megnéznéd ép e a gép, nekik is jó hogy ott derül ki, mint cserével meg garival szívniuk. Nefélj eladják majd a figyelmetlen vásárlóknak a pixelhibásat (amit sokan észre se fognak venni)
A cseregépnél meg úgyvoltam, hogy bízom benne jólesz, illetve ha hotpixeles is, majd az elektronika meggyógyítja.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Bagaba27
üzenetére
Edigitalról nagyonrosszak a tapasztalatok gari téren. Már rengeteg helyről hallottam, ne számíts semmi jóra. Nagyon határozottnak és erőszakosnak kell hatni.
Az tuti, hogy egy percig nem hagynám ott egy pixelhiba miatt a gépemet. 3 nap után kicserélni biztos nem fogják... Valószínű hetekig (rosszabb esetben hónapokig) ülni fognak rajta. Jobb esetben elküldenek a Camera kft.-hez, amúgy is az ő dolguk. Ők is szoftveresen fogják megcsinálni. CMOS cserére nem szabad számítani (amúgysem túl jó dolog ha már megbontják a házat és egy ilyen precíz alkatrészt cserélnek)
Javaslom először próbáld ki a gép önjavítós módszerét amit javasoltunk itt a fórumon. Majdnem 1 hónapig szívtam a 3 napos cserével, és rengeteg telefonomba került amire megjött az új gép. Szerencsére pusztán jóindulatból nálam maradhatott a régi addig. (Hála a kisboltnak)
Én amúgy notit vettem edigittől, otthagytam 160 rugót, és unott fejjel szó nélkül odanyomta elém a dobozt a gyerek, gyorsan megírta a garit, időm se volt megnézni. Hálaistennek azóta sincs semmi baja, és nem volt pixelhibás a noti.
-
Tin
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
köszi a választ!
laptopot túlzásnak érezném, de akkor csinálok egy hosszú expót, ránagyítok 1x-esre, és végigmegyek a képen, ha látszik akkor gáz, ha ott nem látszik, akkor meg úgyis tökmindegy, nem lesz zavaró.
edigitalban már vásároltam én is, nem a kedvességükről híresek, vagy csak én találkoztam flegma eladóval. bár nem volt gond sem a termékkel.
viszont most a 220voltnál is levitték az árát 210-re, őket meg már sokan ajánlották, talán csak nem fogja zavarni őket, ha vásárlás előtt 15p-et elbogarászok a géppel.
úgyis csak olyat veszek meg amit előttem bontanak ki, és kipróbálhatok. lehet hogy másnak 200e ft semmi, de szerintem ez már nem az a kategória, ahol ne pöcsölhetnék vele. persze megértem hogy kicsi az árrésük, dehát erről szól a piacgazdaság

-
Bagaba27
csendes tag
Ebay-ről szereztem be mindent!
Most jött elő nekem is a pixelhiba esete. Szerdán viszem be a gépet. Határozottan kell majd kifejeznem magam, hogy ne csak szoftveres hibajavítással éljenek hanem minimum cmos de inkább komplett gépcserét kérek.
Valakinek tapasztalat edigital irányából gari tekintetében?
-
Ren Hoek
veterán
Én leírom, hogy akartam csinálni: (aztán igazából az idő rövidsége miatt csak simán átnéztem a kijelzőn a második cseregépet, live viewben és sima fotó átnézésével.... Meg imádkoztam, hogy ne legyen
)Viszel laptopot, csinálsz egy hosszú záridős fotót, meg egy normál záridőset (mivel mindkettőn látszani fog a hotpixel!) Emellett live view-ben már azonnal látszik, végig lehet nézegetni nagyítgatással.
Letöltöd a gépre USB kábellel, ott pedig Photoshop-al belenagyítasz, érdemes felhúzni a brightnesst, kontrasztot és így átnézni.
Nos amennyiben pixelhiba van, akkor nemtudom mi a teendő, talán adnak egy másik gépet, hogy azt bontogasd.
A pesti boltosok iszonyat bunkók, én kb eddig 3-4x vásároltam pesten, és mindenhol kb örültem hogy nem zavarnak ki a fenébe a boltból, a pénz átadása után. Szóval ehhez a pixelkeresős módszerhez igazán határozottnak és talpraesettnek kell lenni, (és tudatni a boltossal, hogy TE érted létezik a sz*ros boltja) különben hajlamosak bunkónak lenni.
Ilyenkor szépen tudatni kell, hogy akkor viszlát megyek a másik boltba.
-
-
Tin
veterán
sziasztok,
szeretnék vásárolni egy 550D-t, a 18-55-ös kitben. három kérdésem lenne:
1. hol érdemes megvenni, melyik boltban? szeretném személyesen, és pesten.
2. mit érdemes megnézni vásárláskor? mit kell kipróbálni? mire figyeljek?
3. milyen memóriakátyát javasoltok hozzá? mondjuk 8GB kéne első körben, majd veszek több kártyát ha több hely kell.válaszokat köszi előre is!
-
surami
tag
válasz
Bagaba27
üzenetére
Impozáns látvány, szépen "összeturkáltad" a szettet, grat.
Egy LCDVF érdekelne most leginkább, hogy hol tudtad 68 dolcsiért beszerezni (klónokat látok több helyen is, de inkább bíznék egy eredetiben, ja és persze cáfoljatok meg, ha ezt a fajta bizalmatlanságomat hanyagolnom kéne... ha van tapasztalata ill. összehasonlítási alapja valakinek). Egy ideje túrom már a netet, de horror áron látom az eredetit mindenhol... az is érdekelne, hogy milyen tapasztalataid vannak a használatakor. -
Simtu
senior tag
Tamronról (17-50 f2.8) mi a vélemény?
Jobb, mint a sigma 17-70? -
johnjohn
addikt
-
Simtu
senior tag
válasz
johnjohn
üzenetére
Köszi a választ!
Azért kérdeztem, mert találtam most egy 50-135-öt 100-ért.
A sigma fölé meg biztos jobb lenne a 70-200 f4.
A 18-135 nagyon gáz, ha csak 1 obiban gondolkodom?Az 550d-t használtan venném. Le lehet ellenőrizni vhogy az expo számot? Régebbi canonoknál csak camera kft tudta kiolvasni...
-
johnjohn
addikt
A 18-55 IS az árának megfelelő alapvetően jól használható kitobjektív, túl sokat ne várj tőle.
A Tokina egy nagyon jó darab, de már nem forgalmazzák, esetleg a Canon 70-200 f4L USM használtan kijön 120 000.- körül és az is jó választás. Ha van keret inkább a Sigma 17-70/2,8-4-es ajánlott a kitobi helyett. -
Simtu
senior tag
Sziasztok!
550d vásárlását tervezem. A kérdésem az lenne, hogy amit kinéztem hozzá 2 obi, milyen?
-18-55 IS
- Tokina 50-135 2.8Hosszab telét én nem használnám ki.
Köszi!
-
Cancer
senior tag
válasz
access_denied
üzenetére
Ha úgyis veszel portrémarkolatot, akkor ebbe már be van építve az intervallum időzítő. Sőt még adnak hozzá egy wireless távirányítót.
De ha innen, rendelsz (esetleg az e-bay-en is fent van a cég) akkorszólj, mert lehet beszállok egy komolyabb kombó-ba, s így legalább a szállítási költségen spórolunk.

-
Cancer
senior tag
válasz
access_denied
üzenetére
Szerintem mindkettő használható 550D-hez.
A harmadik tényleg jó...bár nem új. A filmesek ilyet (nagyobbat, jobbat) használnak az 5D MkII ill. 7d-hez. (Igaz, asszem az nem remote, hanem csak LCD) -
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Ez:
http://cgi.ebay.co.uk/TIMER-REMOTE-CONTROL-CANON-EOS-550D-400D-RS-60E3-/200507410984?pt=UK_Photography_DigitalCamAccess_RL&hash=item2eaf2c4a28
illetve
http://cgi.ebay.co.uk/TIMER-REMOTE-CONTROL-CANON-EOS-550D-400D-RS-60E3-/200507410984?pt=UK_Photography_DigitalCamAccess_RL&hash=item2eaf2c4a28
használható 550D-hez is szerintetek? Ha az 500D-hez jó, akkor elvileg az 550D-hez is, vagy rosszul gondolom? A második linknél eleve 550D van feltüntetve, de a felsorolásban továbbra sem található meg az 550D.
Egy másik kérdés az lenne, hogy RC-5-el vezérelhető-e az 550D?
És egy érdekesség:
http://www.1st-market.hu/index.php?route=product/product&product_id=915
-
k1csi
senior tag
válasz
Bagaba27
üzenetére
Minden elismerésem, ez tényleg profi lett. Nagyon jó pörgős (rengeteget dolgozhattál rajta).
Ami nekem nem annyira jön be az az volt, hogy felül sokszor a fejek felső része kint volt a videóból akkor is amikor lent fél-3/4 alakos volt (close-up-nál OK). De az összhatáshoz képest az tényleg elhanyagolható.
Gratulálok mégegyszer.
-
Bagaba27
csendes tag
Van az is csak nincs a képen

Egyébként igen, filmezéssel foglalkozom.
Itt egy klip amit ezzel a kamerával vettem fel:
http://www.youtube.com/watch?v=Y-TcpEf3BYY
-
cnor
csendes tag
válasz
Bagaba27
üzenetére
Gyönyörű! Én most Oly-ról akarok váltani Canon-ra és én is egy EOS 550D-t néztem ki (de csak mert még nincs pénzem az EOS 5D MkII-re), szeretnék hozzá én is filmes kiegészítőket venni, mert részben filmezésre is használnám a kicsikét!

Gyönyörű darab lett, már csak a steadycam hiányzik a repertoárból!

-
Bagaba27
csendes tag
Kicsivel több mint 600 euró volt a follow focus, matte box és rod support. 68 dollár az lcdvf és természetesen plusz postaköltség.
-
k1csi
senior tag
Itt egy tegnapi kép a holdról (gyutáv: 200mm), 640x480-ra cropolva.
Simán kézből kitartva (lusta voltam az állványt előszedni).
M mód, f/4.0, 1/1000 záridő, ISO 200.A videó is ugyanazt az érzékelőt használja, az sem fog nagyobb felbontást hozni.
Bár a Jupiter mostanában van a legközelebb, gondolom így sem volt néhány pixelnél több. Én meg sem próbáltam...
Bagaba27
Inkább az árak lennének érdekesek. -
Bagaba27
csendes tag
Megjöttek a cuccok a gépemhez. Ha érdekel akkor rakok fel pár képet róla.
Follow Focus
Matte Box
LCDVF
Rod supportBaromi könnyű lett így dolgozni vele nagy hirtelen

-
Cancer
senior tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
600 4L-lel? Olyan 6800 mm-es gyújtótáv...

Teszek fel videót, de azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy már egy >10x-es nagyítású távcsővel is kivenni a bolygót és a holdakat. No meg a felvételen is "csak" 4 világító pötty lesz.

Illetve a túl magas kiuzat miatt néha kicsit beremeg.Vállalkozó kedvűek a mostani tiszta időben még készíthetnek hasonlót. Este 22- éjfél körül már elég magasan van ahhoz, hogy látszódjon. Kelet felé egy szokatlanul fényes pontot kell keresni.

-
Cancer
senior tag
Cullmann Állvány, 55-250 IS 250 mm-en + 640x480-as kivágott videó (~7,1x)
Ez így összesen ~2800 mm-nek felel meg.
Így videóztam le a Jupitert 3 holdjával! 
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
partymókus
üzenetére
Vegyél egy jó vakut, szerintem más nem is kell hozzá. Csak kattintgatni az lerészegedett arcokat

Csináltam egy darabig... de elment tőle a kedvem.
-
partymókus
csendes tag
sziasztok!
nemrég vettem egy 550d-t. ez az első gépem, és még nem igazán vágom, hogy milyen beállításokkal (és kiegészítőkkel pl. pocket bouncer) lehet a legjobb képeket készíteni.
Örömmel venném a hozzáértő emberek tanácsait/ötleteit.
Referenciaként belinkelem az oldalt, ahova a képeket feltöltöttem:
Partyfoto, partykép, bulifotóKöszönöm.
-
k1csi
senior tag
válasz
Bagaba27
üzenetére
Azonkívül, hogy elkezdted itt reklámozni a videót amit csináltál, érdemi információt egyik korábban felhozott problémára sem hoztál.
Nyilván, ha nincs függőleges él a videóban kevésbé látszik a rolling shutter. Nyilván, ha nincs finom ismétlődő minta a moiré sem fog látszani (ez az amit szűrővel a felbontás ejtésével lehet csökkenteni).
Ha nincs zoom a videó alatt akkor természetesen nem látszik a változó rekeszből eredő fényerő változás (ez meg amit fix max. rekeszes obival lehet megszüntetni). Meg ha nincs zoom akkor nem kell a fókuszt sem utána állítani (persze zoom közbeni fókusz némi gyakorlással, beállított jelenetnél megoldható).
Többek között ez az az ok ami miatt a net tele van olyan DOF-al játszós (DSLR-el készült) videókkal mint amit te is linkeltél. Meg persze az is, hogy a nagyobb érzékelő miatt itt nagyon könnyen elérhető a kis mélységélesség.
Nekem nagyon tetszik az a minőség amit kevés fénynél tud hozni ma egy (videó képes) DSLR.
A vakítás viszont felesleges.
Érdemes az előnyökkel és a hátrányokkal is tisztába lenni. -
Bagaba27
csendes tag
Parancsolj!
Itt látható a rolling shutter problémára a megoldás: http://www.vimeo.com/10130633
Egy kis videó ami 550D-vel készült kizárólag. Az idei nyár pár projectjéből egy kis összeállítás. http://www.youtube.com/watch?v=0xzycIr-5eU
Optikák:
Sigma 10-20
Canon 18-55
Canon 20/2.8
Canon 50/1.8
Samyang 85/1.4
Canon 70-200 F4L -
k1csi
senior tag
válasz
Bagaba27
üzenetére
És ezzel a kis semmiséggel az összes ismert hibáját kijavították a gépnek.
Aha, meg főz, mos is rád ill. lesi a kivánságaidat.

De komolyan, nem igazán látom, hogy a moárén kívül, hogyan szüntetne meg bármit is.
A rolling shutter megszüntetéséhez az kellene, hogy az érzékelő egyszerre tudja kiolvasni az összes sort (és nem felülről lefelé haladva; na ez nehéz dió lenne CMOS érzékelővel) a manuális hangerő szabályozást (vagyis AGC kikapcsolását) meg talán a Magic Lantern. Esetleg a Canon marketing, ha rájönnének, hogy az ilyen apró (tisztán softwares) fícsörök nem alkalmasak komoly termék szegmentálásra, max. vásárlók csalódását és más termékekhez pártolását generálhatja.
Egyébként mikor előszőr megláttam pl. az ISO állítást meglepődtem, hogy mennyire nincs kihasználva a felhasznállói interfész. Az LCD-n több sor van, de csak a jobbra/balra nyíl megy. Simán lehetne a le/fel nyilakat is használni és így akár a nem egész értékeket is be lehetne tenni ami persze már egy feljebb kategória fícsöre (nem biztos használnám, de ez se kerülne sokba) vagy gyorsan lehetne magas/alacsony ISO között váltani...
-
Tin
veterán
Caprock Anti-Moire Filters Tested on the 7D
itt vannak videók, a másik oldalon képek is. elég meggyőző...
-
Bagaba27
csendes tag
Egy rettenetesen fontos kiegészítő 550D-hez és 7D-hez.
http://www.caprockdev.com/antimoire.htm
És ezzel a kis semmiséggel az összes ismert hibáját kijavították a gépnek. Se rolling shutter, se moire zaj, van manual gain a hanghoz, és van rod support a rendes fogáshoz. Innentől kezdve teljes értékű nagyon jó minőségű kamerának lehet tekinteni.
-
Cancer
senior tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Az más. Én is néztem, hogy 30 napos, tudásban korlátozásmentes verzió tölthető le. Így, ha összegyűjt az ember egy tisztességesebb anyagot, akkor a 30 nap alatt "aktívan használva" elég jó eredményt lehet elérni...
Utána pedig marad egy reg.editor és újabb 30 napra telepíthető..
Én konverterben ezeket találtam: PavTube és AunSoft
Mindkettő ugyanazt a motort használja, lényegében csak más a skin a programon.
Nagyon jól, nagyon gyorsan dolgozik! Amit más konverterrel 2-3 óra alatt kovertáltam át, ugyanazon a 2 Ghz-es laptopon, max fél óra!!
Szinkronban van a kép és a hang (ezzel mindig szívtam, sosem sikerült) és alapvető szerkesztési lehetőségek is vannak bennük.
Nagyon gondolkozom rajta, hogy megéri azt a 35$-t. -
-
Ren Hoek
veterán
A konvertálóval szívás dologhoz:
(Gondolom azért kellene, hogy könnyen lehessen vágni, én is sokat szívtam vele)
Nem hittem el, mikor felraktam a Premier Pro CS5-öt, és kiválasztottam a HD DSLR formátumot az elején... gond nélkül, akadásmentesen tudja vágni, bele lehet tekerni is!
Mindenképp használjátok ezt, nagyon jó kis cucc!
Videókártya sem kell hozzá spéci (előtte úgy olvastam, csak CUDA-s nVidia GTX470 től működik... Nekem egy alaplapi HD4200-al megy simán, 4 magos procival. Ha a géped le tudja játszani valami playerrel akkor simán megy.
Ezek után pedig simán renderelhető bármilyen formátumba. Nekem továbbra is a 1280x 720-wmv jött be, még viszonylag jó méretű netre, (30 perc -> 1 GB) Igaz nem túl gyors a render, még 4magoson sem. Megpróbálok szerezni majd egy nVidia GTX460-at, elviekben az támogatja a renderelést is, durván.
-
k1csi
senior tag
A 75-300-at IS nélkül biztosan nem venném. 480mm a vége f/5.6-on (de f/8-al érdemes használni - ami nagyon hosszú záridőket eredményez).
Azaz az állvány szükséges, de lehet nem elégséges alapfelszerelés ehhez az obihoz.Meg ha jól tudom ebben micro USM van. Gyors fókuszra itt sem kell számítani.
Az 55-250 jó kompromisszum az IS miatt. 200mm felett persze ennek is esni fog a felbontása.
Link1
Link2Egy jobb zoom obi többe kerül mint a váz. Cserébe gyorsabb fókusz, picit jobb felbontás, jobb fényerő. Viszont annyival többe kerül mint az 55-250, hogy akkor érdemes ilyenben gondolkodni ha tényleg gyakran használod.
-
Cancer
senior tag
Szia,
Én személy szerint 55-250-et vettem hozzá. Természetesen ezt is ajánlom, azon oknál fogva, hogy IS nélkül szerintem értelmetlen a teleobi. Főleg a kis fényerejű!
Vélemény? Teszi a dolgát, bár szerintem a felbontása éppen elég a 18 Mpixelhez, a 75-300-nak sincs több.Üdv, Cancer
-
Axel007
tag
Sziasztok.
megvettem az 550d-t 18-55-ös obival. Vennék még hozzá egy tele obit (kezdő fotós)az alábbi két obi-t néztem ki:
- Canon EF-S 55-250 mm 1:4-5,6 IS
- Canon EF75-300 1/4.0-5.6 III USMkérdezném, hogy melyiket ajánlanátok ill. pro, contra. vagy ha van jobb ennyiért (max. 80) akkor milyet.
köszi a segítséget.
-
Cancer
senior tag
-
Cancer
senior tag
Ti használtok valamilyen convertert a videók .mov-ból való átkonvertálására?? Mert én eddig akermelyikkel próbálkoztam, mindig úgy jártam, hogy elcsúszott a hang a képhez viszonyítva!
És ez csak halmozódott...
Egyszer már kiderült, hogy ha az output-ot 20 fps-re állítom, akkor okés, de ha original/same input-on hagyom, akkor "elmászik"!Pls help!

-
Cancer
senior tag
Nekem csak akkor alternatíva, ha valaki épp az USA-ban jár és onnan hoz egyet. 1100$ (~245e Ft) vs 1150€ (~330e Ft) nem mindegy.
-
k1csi
senior tag
Az EOS 60D pletykák igaznak bizonyultak.
http://photo.net/equipment/canon/60D/hands-on-preview/http://www.dpreview.com/previews/CanonEOS60D/
SDHC-s lett.
Ami még érdekes, hogy ugyanúgy 4 csatornás az érzékelő kiolvasása mint az 550D-nél és Digic IV-el megy a max FPS mégis nagyobb (mi korlátozza a max FPS-t az 550D-ben akkor?).Ugye azt még nem tudjuk nálunk mennyiért lehet majd beszerezni
Aki az 550D-nél egy kicsit többet tud rászánni és jobb gépet akar könnyebb dolga lesz mint aki 50D-ről akar váltani.
Kicsit nehéz ezt a gépet 50D utódnak elfogadni. Bár jobb az LCD felbontása, nagyobb az érzékelő felbotnása ill. tud videót de viszont kisebb FPS.
Azaz akik a fotós funkciók miatt vettek 50D-t igazi váltást a 7D hozhat.Viszont az elforgatható kijelző nagy dobás. Az 550D-nek lett igazán alternatívája.
Kicsit irígykedve is nézem. -
k1csi
senior tag
Kiegészítők listájáról (válltámasz, LCDVF) ki is hagytam a tárolót.
A prosumer vonalon a nagyobb FPS miatt CF kell (RAW+L-ben fotózva kb. 30MB/kép ennél a felbontásnál, csak RAW-ban sem sokkal jobb a helyzet; ergo egy tizes sorozat kiírásával kb. 10 másodpercig molyolna a gép SD kártyával, aligha lenne elfogadható).
Elvileg SDXC jó lenne, de még baromira nincs elterjedve és piszok drága.
Azaz egy 550D -> xxD váltásnál lehetne a meglévő SDHC-k mellé/helyett CF-be beruházni.
Viszont ha CF+SD-s lenne a gép (úgy, hogy CF-re tudna RAW-ban írni, SDHC-re meg JPEG/videó) én is megfontolnám a cserét.
Ez, az elforgatható kijelzővel együtt már tényleg nagy dobás lenne.Persze ez az egész csak találgatás. Lehet csak jóval később lépnek meg ilyesmit.
-
k1csi
senior tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Én 550D után nem ugranék rá egyből.
Egy xxD váz várható induló ára kb. 1.5 szerese az 550D-nek. OK, az elforgatható/kihajtható kijelzőn kívül vsz. jobb fókuszrendszere lenne, ill. vsz több FPS-t tudna.
Viszont a downscaling mellékhatások ugyanolyan érzékelő mellett vsz. maradnának.Aki esetleg nem ismerős a témában (nem neked, hsz.-ok alapján tudom, hogy képben vagy vele) van egész jó blogos összefoglaló, a második részben egész jó ábrák vannak: Link
Azaz hiába kapna Digic V-öt (több FPS-hez kell), ha az érzékelő elfüstölne a minden soros kiolvasásnál. Majd talán a 70D-nél...
Meg hiába a sok AF pont, ha csak a középső megy f/5.6-os állásban változó rekeszes obinál (itt csak az xD-k igazán jók).
Azaz, komoly videóhoz a vázon kívül min egy 24-105 obi is dukál (IS, fix max. rekesz, zoom tartomány ill. ár miatt kb. ez lenne a min. kompromisszum). Helyből összesen kb. 2x annyiért mint 550D váz/vagy alap kit.
A kiegészítőkkel (váltámasz, LCDVF stb.) amatőr célra kezd egy kicsit sokba kerülni ez a cucc (+ full manuál amit nem mindenki tud használni/nem minden helyzetben jó). Profi használatra meg még mindig ott van az aliasing. rolling shutter stb.
Ergo túlságosan lassan (kis lépesekben) halad ez az irány, amitől minden lépést végigjárni költséges lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, szoval olyan egy evmulva leis megy az ara normalisra es akkor egy fullframe (vagy kitudja milyen szenzort raknak bele) uprgrade lesz, addig talan ossze is sporolom a penzt 
És igazad van. Benéztem az a 0-át 5-ösnek....

Mivel foglalkozol?
Így videóztam le a Jupitert 3 holdjával!