- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tasunkó
őstag
válasz
Dare2Live #86 üzenetére
Ezek a cégek csak egy kultúrális háttér miatt ilyen előzékenyek, megy egy IT-s mondjuk 40 emberrel, ott feltűnőbb ha 1 lelép, mint egy 500 emberes cég, ahol semmit nem jelent. Ahogy változik a kultúrális háttere a társadalomnak, vele változik ez is. A szokatlansága miatt van ilyen démonizáló hatással, mivel nálunk a kapitalizmus nem kaphat és nem is szokott kritikát kapni, ami előre is jelzi hogy mi lesz belőle, pont a kommunizmus ami bemutatja.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Dare2Live #84 üzenetére
Nem véletlenül jutott el a nyugat az irigyelt szakaszába a 80-as években, ebben a baloldal is aktív szerepet játszott. A sztrájkok a tüntetések, leegyszerűsítve egyik cég sem szeretne szakszervezeteket, viszont a szakszervezetek nélküli cég pedig visszacsatolás nélkül marad, így nem lesz ellenérdek ami mederben tartson egy céget és egy káros működés lép életbe, amit itt a gyarmatokon bőven ismerünk, tehát aki nem bólogat az túl nagyot kockáztat. A baloldal mára csak egy ellenségkép, mivel azt is a cégek tömik, éppúgy akár a jobboldalt. Azt nem tudom konkrétan mit kellett volna másképp csinálnia, de ez a változás Tatcher idejében indult útjára. Egyrészt túl sikeres lett a jobboldal, de ilyen távlatban meg nyilvánvaló hogy egy olyan futóversenyt nyert meg ,amiben elsőnek itatott fosatót a többi versenyzővel.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Dare2Live #82 üzenetére
Vitathatatlan hogy túl nagy árat fizetettek ők is, meg a világ is a *talpraállításért*. Addig az időszakig ez a nyugati típusú baloldal egy jóléti irányba terelte a kapitalizmust, és onnantól kezdve lett bedarálva ebbe a Tony Blair irányba ahol feloldódott az értelmetlen politizálásban.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Dare2Live #72 üzenetére
Nem kampány van, hogy kollázsolhatsz összevissza, és mindenből azt szeded ki ami illik a mesédbe, már programozók is Angliában takarítanak. Se Lucullusnak, se Pompeiusnak nem volt lapostévéje, internet, elérhető gps-el tudta volna hol hagyta el Varus a légióit. Nem csak az a luxus, hogy aranymercédeszslusszkulcs, meg Győzike játszik a lagziban, akkor hozzá se szóltam volna, hanem a különböző szintek, különböző ellátást, iskolákat, szolgáltatást vehet igénybe, és ezáltal teljesen más életminőségre van kilátás. Ráadásul a világon most sincs sok helyen Római Birodalom színvonal, és nem kell Észak Koreáig menni, egyébként is már itt vannak a koreaiak, biztos meg tudod különböztetni melyik az északi meg a déli, ha beköltöznek a szomszédodba. Tanul, küzd, kultúráltan szórakozik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dare2Live #45 üzenetére
Persze, szép dolog visszanézni 2000 meg 200 meg 100 évvel ezelőttre, hogy milyen jól élünk, máris nagyobb az elégedettség
2-300 évvel ezelőtthöz képest én kb főúri életszínvonalon élek.
Ugyanakkor ha az a panel és autó saját, és mindennap rántotthúst eszik, az bizony az én szememben gazdag. (írom mindezt úgy, hogy saját tehermentes családi házam van).
Mert míg régen aki vett egy panelt 5 legfeljebb 10 év alatt kifizette, aztán jött az autó, a hétvégi telek, és a 3-5 éventi nyaralás. Nos ma ugyanazt a panelt úgy, hogy 40-50 éves, már 30 évnyi hitellel tudja megvenni, és akkor még hol van az autó, a hétvégi telek és 3-5 évente egy nyaralás a családdal?
A keresetünk reál értéke sokkal rosszabb, miközben több mindenre is kell költeni, de ezt írtam fentebb (az előző oldalon, mire ez a komment megjelenik) is.
És el lehet menni külföldre menni dolgozni, de az arányokat nézve világszerte rosszabb a helyzet, poltikától függetlenül. -
Tasunkó
őstag
válasz
Dare2Live #45 üzenetére
Ezen a tengelyen értelmetlen ősszehasonlításokat tenned. Július Caesar ha panelban élne, elképesztő luxust találna, tv, kávéfőző, mikró. Ugyanakkor egy római polgár és a Cézár között nem volt akkora különbség, mint egy munkás és egy kissé jobban szituált középosztályos között, nemhogy Lölö. Cézárnak is volt felcsere, a polgár is talált felcsert, de ha Cézárhoz kijön a mentő, és beviszi a kórházba, lehet olyan pecchje, hogy jobban jár a felcserével. Meg a középkorban például nem volt óra így nem volt munkaidő, a búzát nem kell triplán megkapálni. Nem mintha szeretnék visszamenni a középkorba, de a gyártósorral összevetve a rabszolgaság lehet jobban jönne ki, és még nincs vége. A kapitalizmus nem épít tömegközlekedést, autókat akar eladni. Ha itt nem lett volna szocializmus, körbe lehet nézni mi lenne. A kórházak, utak, panelházak, vasút, még a vonatok is annak az időszaknak a hagyatéka, sőt előfordul hogy gyárépületek is, és így is csak annyi pénzt hagy az államnál, hogy lélegeztetőgépen tartja csak, pedig a termelés a jóval keményebb elvárások miatt is megnövekedett, a technológiai fejlődés miatt meg többszörösére.
-
bambano
titán
válasz
Dare2Live #48 üzenetére
nekem a tabletem kézírás felismerése nem elég jó.
a telefonomon sose próbáltam diktálni.
a tecsőt szoktam nézni generált feliratokkal, angolul se beszél még elég jól.
szerintem azzal, hogy a telekom behozta Vandát, a forradalom lezajlott, attól kezdve már csak inkrementális fejlődés lesz, forradalom nem. -
bambano
titán
válasz
Dare2Live #44 üzenetére
az ai jelenleg nem képes rendesen élő magyar beszédet értelmezni. a telekom próbálkozik vele, de halott ötlet.
egyébként ha nem kell, hogy a mesterséges intelligencia értelmes legyen, akkor micsoda?
"Engem nagyon meglepne ha a köv 10évben a call center vonalon ne söpörne végig az AI forradalom.": szerintem pont call center vonalon nem lesz itt már semmi forradalom. túl vagyunk rajta. lezajlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest