- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
""Egyszerűen fogalmazva - munkából nem lehet meggazdagodni" - sajnos nagyon is igaz."
Itt a kérdés továbbra is a mi az, hogy meggazdagodni. Cesarhoz képest "elképesztő luxusban" él még az érettségije sincs műszakpótékkal 400k nettot kapó gyári dolgozó plebsz is és ezt nem én mondtam. Persze lokálisan ő a legszegényebb de mindig van legszegényebb.
De persze aki tanul, küzd ott nagyon más a matek. Hamár ITs lap pár ITs fizu az elmúlt pár napból.
2.9misi/hó[link] 3misi/hó bonusszal jóval 4misi/hó felett
Mind alkalamzott nem tulajdonos!!!
ez persze inkább már a teteje az átlag fejlesztő, sec... specilaist inkább 1.2-2.5misi körül keres.
Ez gazdag? -
Tasunkó
őstag
Ezt így kijelenteni, hogy a humán munkaerő a legdrágább komponens. Nálunk ez a szemlélet, mert hozzáértés híjján mindenhol a bérek lenyúlása az egyetlen kereseti lehetőség, vagy hozzádott érték. Egyébként nagyon nincs így, gyártottam olyat aminek darabja 30-50 euró legalább, 1 óra alatt 100 darabot, de előtte is volt rajta munka, üsse kő felezzük meg, akkor a hozzájárulásom legalább 1500 ejró/óra.Persze ebből még mennek le költségek, csak érzékeltettem. Van hogy automatizálással sokkal gyorsabb lesz valami, de a bérek gyakran bakfitty. Csak semmi értelme kifizetni, mert rabszolgát is tarthatnának és ez egy állandó feszültségforrás. A bérek megduplázása országos szinten meg hatalmas összeg, ott meg már megmutatkozik, hogy van a cégeknek egy közös érdekük.
-
pengwin
addikt
Csezdmeg, ez már nem "versenyhátrány", hanem az, hogy nem egy disztópiában akarunk élni. Mégis miből lesz alapjövedelem? Miből lesz fogyasztás, ha most kiváltják az irodai munkahelyek nagy részét AI-val? Miért finanszíroznák a cégek a közterhek emelését?
Mit fog csinálni a sok ember alapjövedelmen, amikor még most is pusztán létfenntartásért küzdenek még átlag feletti fizetésekkel is az emberek?
Mi lesz az emberek motivációja, hogyan fogják magukat hasznosnak érezni, amikor ez már ma is probléma sok szakmában a dolgozóknak?Egyébként meg mi van a fenntarthatósággal? Minden automatizálással kiváltott ember extra energiafogyasztást, extra legyártott gépeket jelent... miközben az emberek száma nem fog egyik napról a másikra drasztikusan csökkenni.
-
Medocsabi
addikt
Ezt mondta nekem is annó ügyfél,mikor UPC CallCenteres voltam,hogy csicska vagyok,és megérdemlem hogy éhbérért a hozzá hasonlóak fikázását hallgassam. Persze ő vergődött 40 perce egy 120ft-os havidíj emelés miatt...
Mondjuk már akkor az átlag fizetés durván kétszeresét kerestem,azóta már Key Account Managerként ez lassan 7 szamjegyű,saját időbeosztás szerint dolgozom,5 évente új szalon autóval a pitsám alatt. És mindezt a CC-n szerzett tapasztalatra építve,érettségivel
Szóval mielőtt fikázol egy CC-st,gondolkodj el rajta, mert sanszos,hogy többet keres nálad. Vagy többet fog
-
bambano
titán
"az USA elnökének pisilési szokásai hogy jönnek ide": nagyon egyszerű: akkor várhatnánk el, hogy az ai-t megfelelő módon kezelik törvényalkotói, szabályozói oldalról, ha a döntéshozók értenek hozzá. jelenleg az usa elnöke egy demenciában szenvedő vén trotty, akitől annyit sem tudunk elvárni, hogy ne beszéljen hülyeségeket egy előre megírt beszéd alapján. és nagyon úgy tűnik, hogy egy bűnözővel kell összemérje magát a következő ciklusért. parádés választási lehetőségek.
ahhoz, hogy az emberiségnek esélye legyen túlélni (és most nem csak az ai miatt), az kellene, hogy szakmailag hozzáértő, normális vezetőik legyenek. most nincsenek, és nem is tűnik úgy, hogy lesz ilyenünk. következésképp azt jósolom, hogy az ai-t vadkapitalista (értsd: fillérb...szó) szempontok szerint fogják fejleszteni, használni még egy jó darabig, és nem fog születni megfelelő szabályozás rá. vagy ha születik is javaslat, kidobják, mert fehér férfi adta be.
-
bambano
titán
jó lenne végre beletörődni a ténybe, hogy az ai nem intelligens. egy felturbózott szuper kereső. tehát csak azokra a kérdésekre tudja a választ (ha egyáltalán), amiket már valaki megválaszolt.
tehát ha az embereket kirúgják a munkahelyükről, akkor nem lesz olyan, aki először megválaszolja a kérdést, következésképp olyan sem lesz, aki másodikra, harmadikra, stb.ha az ai kiszorít mindenkit a munkaerőpiacról, akkor magát teszi tönkre.
azt meg, hogy milyenek a költségek, és éppen ki mit fizet meg, arra az usa éppen most döbben rá. majd meglátjuk, hogy ha egyszer sikerül nekik olyan elnököt megválasztani, aki egyszerre képes legalább önállóan pisilni és mellesleg nem bűnöző, akkor a kínába exportált munka vs. rozsdaövezetek című történetre milyen válaszokat fognak adni.
most olyan apróságokról nem is beszéltem, hogy az emberek szeretnek emberrel beszélni. komoly versenyelőny egy jól működő humán ügyfélszolgálat. de szívesen elbeszélgetek veled erről akkor, ha bele lehet nézni egy ai dekoltázsába
-
bambano
titán
-
bambano
titán
vagy ki kellene józanodni ebből az irreális ai imádatból, és rádöbbenni, hogy ez egy csúnya átverés.
"a cégeknek olcsóbb lesz az AI": a cégeknek akkor lesz olcsóbb az ai, ha nem fizetik ki a költségeket. ha a szabályozás hagyja, hogy a cégek a költségeiket indokolatlanul átterheljék másokra, akkor az ai olcsóbb lesz. egyébként meg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tudományos Pandémia Klub
- Autós topik
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP EliteDesk 800 G3 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garanc
- HP ProDesk 400 G4 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest