Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• emvy
    félisten

"bar sokan azt valljak, hogy egy fuggveny ne legyen hosszabb X sornal, de ez szerintem butasag"

Ezt csak azert mondod, mert meg nem kellett olyan fuggvenyeket kibogoznod, amikor tobb ezer sor hosszuak voltak, bennuk tobbszorosen egymasba agyazott switchekkel, ami azt eredmenyezi, hogy a "hol vagyok a kodban?" kerdesre a valaszt tobb perces scrollozgatas adja meg.

Igazabol ha egy fuggveny kezd hosszu lenni (mittomen, tobb, mint szaz soros), akkor erdemes eltoprengeni azon, hogy nem lenne-e erdemes megis szetszedni. Erre persze lehet az is a valasz, hogy "nem", de azert toprengeni erdemes.

Tehat vegulis az ok, amiert szet akarod szedni, az a konnyebb navigacio. Ennek a megkonnyitese szerintem az IDE dolga lenne, nem a programszervezese, es a modern IDEk mar szoktak tudni fold/collapse funkciot C++-ra is, ha jol gondolom. .Net-ben ott a #region pragma, ami pont erre valo; Java-ban a sok patternhuszar ugyis haromsoros classokba szervez mindent ( ;] ), funkc. nyelvek meg altalaban tul tomorek ahhoz, hogy ilyen hosszu fuggvenyeket irjon az ember.

Új hozzászólás Aktív témák