Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, így "csak annyira" üzletrontás, mint anno tőled a 12" subnotira itt az "ez szar, mert nem 14" és nem fúlhádé" kör.
-
FoxiestFox
félisten
TFT meh.... nekem egy Sony FW900 kellene.

-
rizso
addikt
-
ReFleXx
addikt
válasz
üzenetére
nekem is elkuldod a full storyt?
utobbi idoben kovetem Muskot es fel is tuntek Musk impersonatorok twitteren akik 1:1ben lemasoljak a profiljat, mondjuk annyi latszik hogy mas karakterekkel irjak ki a nevet, de mobil twitter appban multkor meg az is ugyanugy nezett ki mint Elone. Altalaban valami weboldal linket hirdetnek Elon Musk neveben egy kihagyhatatlan kripto ajanlattal, de sose klikkeltem rájuk igy nem tudom a reszleteket. -
darvinya
titán
válasz
sketchifun
üzenetére
H.szivattyú számok addig igaz, míg gáz ép, stb. egyéb mozgó alkatrészek.
Után hatványozottan romlik a hatékonysága. -
sketchifun
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem tűntek sehova, csupán a fizika, mint eddig minden alkalommal, a marketingszövegnél egy picit tartósabban hat az életünkre, és eszközeinkre.
Nagy vonalakban a hatékonyságuk nem megfelelő, sőt, mondhatni siralmas.
Hogy érthetőbb, emészthetőbb legyen a dolog, szögezzük le, nem egyfajta teljesítmény van.
Elektromos fűtés estén három meghatározó teljesítménymutató van. Villamos teljesítmény, hőtermelési teljesítmény, és hőátadási teljesítmény. Ezutóbbi a legjelentéktelenebb egy olyan eszköznél, amelyet folyamatos üzemre terveztek, ellenben egy ventillátoros hősugárzónál igenis számít.
Van sokféle elektromos fűtési megoldás. Svéd, norvég, finn, dán, üzbég, mittudomén. Na, ez a marketing része. Az esetek nagy többségében ez egy egyszerű cekászt takar, valamilyen formában.
Számokban leírva ez úgy néz ki, hogy ezek az eszközök gyakran épp csak 60-70% hatásfokot tudnak elérni. Ez annyit jelent, hogy 1000wH elektromos áramból 6-700w hőenergiát tudnak előállítani. Erre jön rá a megvalósítástól függően némi hőátadási veszteség, és máris marha drágán állítottuk elő azt a kis gyertyalángnyi hőt.
Egy klíma, vagy hőszivattyú ehhez képest 410-420-430%-ot képes produkálni. Ezért hiába lényegesen drágább, ezek a berendezések sokkal gazdaságosabban üzemeltethetőek, és ezért koptak ki a köztudatból ezek a fajta megoldások.
Nem mellesleg az ilyen hatásfokú berendezésekhez az áramszolgáltató féláron adja a villanyt.
Bocs, ha hosszú lett, de talán így kerek, és nem félinformáció.
-
darvinya
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem tüntek sehova. [link]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
ja de anno amik mentek pl ez 14-ért, és 4 csavarral fel lehetett tenni fürdőbe, garázsba stb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Falfűtés olcsóbb.
-
darvinya
titán
válasz
sketchifun
üzenetére
Infrapanel?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
sketchifun
üzenetére
Az jó, mert nem engedélyhez kötött.

Amúgy komolyan mondtam, hogy beszéjünk róla.
-
werszomjas
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
sketchifun
üzenetére
Mindenre nyitott vagyok.
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
Véletlenül nincs köztünk olyan tag, aki jártas importálásban?
Lenne több ötletem is, és jónéhány kérdésem ezzel kapcsolatban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Dehogy került, elverte. Minden esetre megváltozni aligha fog, a böri amúgy is nagyon jó továbbképző intézmény sajnos.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Akkor lesz ideje konkurencia nélkül melózni egy darabig, mert ő éppen a kóterban csücsül.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Meg megvan a szemelyi, amit kuldott. Keves lesz O hozzám.
A rendőrség viszont tényleg vicc. Decemberben volt egy feljelentésem egy bolttal szemben. Infrapanel, egy hét után kiégett. Jöttek azzal, hogy nem villanyszerelő üzemelte be, nincs így gari. Dugvillas eszközön mit kell beüzemelni? Megírtam a rendőrségnek, hogy rengeteg műszaki cuccot árulnak 1 db-os készlettel és vállalnak fél év garit. Mégis mire? Nincs csere termék, nincs szerviz háttér...
A Vatera szerencsére időközben visszaadta a pénzt, de néhány napja jött az email, nyomozás lezárva, elérték az eladót, aki azt mondta, hogy felajánlotta a garanciális cserét, de nem éltem a lehetőséggel és pont.
Magyarul ha 1vs1 van és A-t állít az egyik, B-t a másik, akkor is hiába küldöm el az emailek másolatát vagy akármit, le fognak szarni. -
törölt tag
válasz
mike1334
üzenetére
Nem, sokmindent láttam már.
Csak tisztában vagyok azzal, hogy a rendőrség ezzel semmit nem fog kezdeni. A crypto hongkongi, azt hiszem. A wallet amire utaltunk betukbol és szamokbol áll, ezt az egészet érthetően ugyse tudnám elmagyarázni nekik.
November elején jelentettem nekik a mobilkonzolt, hogy valószínűleg átverés, beszedik a PS5 előrendelőktől a zsét és lépnek lefelé. Két oldalnyi szöveget írtam nekik, a céggel, a honlap regisztráció datumaval, a tulajdonos adataival és minden egyéb infoval kapcsolatban. Mi történt? Semmi. December közepén még működött a honlap, szedték be a pénzt, aztán egyszercsak eltűntek. Ha egy icipici energiát és időt fordítanak arra, amit küldtem nekik, most parezer ember zsebében ott lenne az a 150-185k. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Minden kártyához tartozik egy biztosítási összeghatár.
Kártyánál chargeback a tranzakció neve. Nem vagyok bankár csak nyitott szemmel járok. [link]
Supportnak ehhez nem fűződik érdeke (bukják a jutalékot), a bankoddal pontosabban nekik a kártyatársasággal kell leboxolni. -
törölt tag
válasz
radi8tor
üzenetére
És bankkártyával(Visa) vásárolt kriptovaluta, ami el lett küldve egy ismeretlen walletbe?
Úgy, hogy a support nem ír vissza? A tranzakciótól számítva kb. 10 percen belül írtam nekik. Azóta kaptak még vagy 50 mailt, semmi válasz. Már az FBI-t emlegettem nekik az utolsóban. -
mike1334
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Azért irányt kaptál, jobban senki nem fog utána járni, mert az idő és meló. Helyi önkormányzatnál érdeklődtél?
-
törölt tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Máshogy nem tudok. Bukta volt, de ha idegeskedek nem visz előre.
-
mike1334
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szívesen
igazán megtisztelő, a jogi pályám csúcsa ez a dícséret
-
FoxiestFox
félisten
Nekem fateromat palizták be ilyen cryptos cuccal.
Egy néhány, kódot tartalmazó plasztikkártyán kívül nem maradt emlék a sztoriról.
Nem is értettem a scam hatásmechanizmusát. -
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A honlap már nem elérhető, ment pu.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Csak nem neked is megírták, hogy lüke voltál?
-
törölt tag
Hali!
Nincs itt valaki, aki tudna segíteni kriptovalutás csalással kapcsolatban?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Három nap alatt 334 gyorshajtót mértek be a rendőrök Óbudán
“...Figyelemmel az elrettentő adatokra, sebességmérésre a közeljövőben is bármikor számítani lehet a III. kerületben...” -
sketchifun
senior tag
Félre ne értsétek, nem bánt a dolog, csupán abszurd. De talán jobb is így.
-
darvinya
titán
válasz
macilaci78
üzenetére
Egyes helyen megoldják hosszabbítóval v.oszlopról.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem, mert csak regisztralt szerelo vegezhet ilyet es le ke'papirozni az aramszolgaltatoval is.
En mar vegig csinaltam a teljesitmenybovitest egyszer. -
TheMarci
addikt
válasz
sketchifun
üzenetére
Igazabol jol jonne valaki, aki egy teljesitmenybovitest vegig tud vinni az elmunel, hogy tobb amperem legyen. Ha szamlakapes, az plusz elony.
-
válasz
sketchifun
üzenetére
Na ne szívas...ez elég szőrszálhasogatásnak hangzik.
Bekamuztál rá legalább valamit? Behúzószálnak hagytad ott vagy tarcsiba vagy valami?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Olyat még én se tudok
-
FoxiestFox
félisten
válasz
sketchifun
üzenetére
Fel tudsz tenni egy csillárt, és kicserélni egy kismegszakítót erősebbre?

-
hszilard666
veterán
válasz
sketchifun
üzenetére
Nézd a jó oldalát, addig alszol amig szeretnél! Én is ezzel vígasztalom magam az utcagyerek létben! Valamint ha átalszod a reggelit, akkor megspóroltad a napi étkezésed 30% át!

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
sketchifun
üzenetére
Aucs az azért nem semmi. Lehet meg akartak válni tőled csak keresték a fogást?
Regisztrált szerelő vagy? Valaki épp most keres egy szakit itt.
De ott ne hirdesd magad.
-
MasterMark
titán
válasz
sketchifun
üzenetére
De be volt kötve valahova bármelyik vége?
-
sketchifun
senior tag
Egy zárt elektromos szekrényben, amihez csak nekem van kulcsom, egy műanyag, zárt kábelcsatornában hagytam egy vezetéket, amely nincs feszültség alatt.
Ezen okból azonnali hatállyal kirúgtak.

Valakinek villanyszerelő? Most épp ráérek.

-
Chuck Norris
senior tag
Tüzifára tud valaki ajánlott céget? Köszönöm.
-
lorcsi
veterán
melyik autógumis webshopot szoktátok nézni?
ajánlott? -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
macilaci78
üzenetére
Bakker úgy olvastam hogy titkokat, mondom WTF?

-
Spet
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Árulod kalandor házát?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
ajjjajjj
asszem félre van az értés .)
A fiamék a barátnéval beköltöztek 28 misiért az 52 nm.-es 1+2 félszobás 2. emeleti panelba(4-ből 2.)
Teljesen felvolt újítva, szerintem jólvették, persze ezelőtt x évvel lehetett volna mégjobban is, viszont a mostani viszonyokat bele véve a figyelembe szerintem qrvajóljártak.én már leéltem a magam életciklusát a panelban, nemgondolod hogy egy "kertvárosi palotából" oda vágyom?
akkormár , a Dunakanyar, vagyinkább az Őrség vagy ha már nem ZALA, akkor Balaton al,-fel, vagy középvidék, vagy esetleg a Bp-Szfv. lineáris vonal mentén, valahol a Velencei tó környéke jöhetne szóba.Persze, ha különbözetként ráfizetsz 60 misit, akkor lehet a tied

-
macilaci78
nagyúr
Tudok felajánlani egy kertes házat: 1200 m2 telek, főútról nyíló utca 4. háza, a főúton 100 méteren belül élelmiszerbolt, vendéglátóipari egység, alkatrész- és szerszámbolt, még 100 méter és benzinkút is van.
Utcafronton a lakóépület két szobája, 2 méter magas tégla kerítés, teli léc nagykapu és kiskapu, utcafronton és a kertben is több gyümölcsfa, a kert lucernával bevetve.
Melléképületek közt a legkisebb jelenleg csirkeólként funkcionál, a nagyobb tárolóként, de kis átalakítással kétállásos garázs lehet.
Összközműves telek, de nem árulok zsákba macskát, a szennyvíz még nincs rákötve, az épületek állapota foglalkozós, az irányítószám 5830.
-
darvinya
titán
válasz
macilaci78
üzenetére
Hol?
Allee, stb. környékén összes lámpa oszlop teli van cetlizve.
Az, hogy nincs senkinek kedve 10% jutalékot fizetni ingatlanosnak, teljesen érthető.
Új negyed megtorpant tavaly, s nov/dec -ben indult újra. (Mi érdekes
)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- PayPal
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy melyik új monitorra gondolsz?

igazán megtisztelő, a jogi pályám csúcsa ez a dícséret
Jogász topikba érdemes lenne benézni.