Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Lehetséges stuttering fix: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-

Én nagyon ritkán veszek teljes áron játékot, de ha ez a 4. rész csak annyira jó, mint a Pre-Sequel, akkor már simán megéri, abban is van valami 150 órám; az 1-ben és a 2-ben meg sokkal több. Viszont videokártyám jelenleg nincs hozzá, és most aktuálisan nem is nagyon vennék meg a piacról semmit (5060-on gondolkodtam, de az meg pont nem lenne ehhez elég), úgyhogy kicsit pihentetem a témát. Nem szalad el, 6-8 hónap múlva is lehet majd vele játszani
Ja, és lehet megvárom, hogy kidobják a Denuvot belőle 
-
AsakuraDave
őstag
Jah persze, az ID tech engine hibája, hogy amellett, hogy jobban is fest az Eternal még 10x jobban is fut vele a játék? Mivan?

Vettél egy ~250ezres kártyát 1080p -re(pontosabban 720p-re ha fixen használsz DLSS -t)
Én alig 5éve 4K natívra tudtam venni 300ezerért kártyát
(AMIVEL BTW ÉN UGYANOTT VAGYOK MINT TE MOST, 5ÉVVEL EZELŐTTI KÁRTYÁVAL CSAK MONDOM AMÚGY) Csak ennyi a különbség.
Ha meg nem látsz minőségbeli romlást főleg 1080p -nél akkor ott a gond a szemekkel van. 2025 -ben 1080p már ne is haragudj, de miért? 4K monitorokat cukrokét az emberhez vágnak... Nekem még a 2K 27"colon sem volt elég éles és crisp, ezért is lett hamar belőle 4K, de ez is már évekkel ezelőtt...
Amúgy meg sehol se néztem, hogy a BL4 UE alatt lesz, franc se gondolta, hogy eladják a testüket ezek is, eddig is tökéletes volt az engine alatta, igaz már BL3 alatt többet kért a kelleténél de most az UE -val feltették a habra a cherry -t...DE akkor Te le is írtad, neked mindegy az ár/érték
Gondolom autót is úgy veszel hogy 3milla 20éves és 100litert eszik 100km-en, az se zavarna, a lényeg, hogy autó legyen és guruljon 
-
Peace
nagyúr
Engedd el.
Mindig felbukkan legalább egy jómadár, aki az öklét rázza és az évekkel ezelőtt beégett saját elképzeléseit hangoztatja és mindenki más véleményére negatív hangnemben reflektál. Jól ismerem a típust sajnos, 25+ éve fórumozom.
Nyilván számtalan játék jelent meg botrányos technikai állapotban és optimalizálatlanul az elmúlt években, rohadtul ki is akadtam ilyen esetben. De ha valami badass grafikán gyönyörűen hasít mindenféle FPS bezuhanás vagy indokolatlan szaggatás nélkül, akkor az szerintem minden, csak nem botrány. Aki pedig a múltban ragadt és nem fogadja el, hogy sajnos az esetek 70-80%-ában a DLSS+FG már abszolút szükséges, az vegyen 5090-est és reménykedjen, hogy ezen funkciók bekapcsolása nélkül menni fog a játék és megoldja a kártya nyers erőből. Spoiler: Nem fogja. A.I. által generált képkockák és felskálázás, jelenleg ez az irány. Vagyis már 3 éve, nem új keletű.
-
AsakuraDave
őstag
Akkor újra... Neked a játék 2560x1080p felbontás mellett DLSS Q -t használva valójában csak 720p -ben rendereli le a játékot, nah indíts el egy DOOM Eternal -t 720p-n és nézd meg mennyi FPS -ed lesz (bár lehet a procid ki sem tudja hajtani ilyen alacsony felbontáson majd)

5070-es kártya kb egál az én 3080Ti kártyámmal amin natív 4K -ban a DOOM Eternal 100+fps [link] RT mellett is sztem min. 60fps+ már nem emlékszem... de akkor vegyük azt, hogy úgyis használsz DLSS -t, legyen nem 720p hanem 1080p tehát performance DLSS 4K felbontás mellé és kapsz 300+ fps -t mindenféle frame gen nélkül, MIRŐL BESZÉLTEK?!!?!?!?!?!?!? [hivatalos nV videó 4K DLSS RT]
-
proci985
MODERÁTOR
neki ez munka es releasekor bele lehet tolni ket nap alatt 40 orat ha valaki nagyon megtolja.
Peace: 7900XTn is remekul megy 1440pben. kell az FSR quality, de egyebkent rendben van. az meg, hogy 10 eves (felso)kozepkategorias kartyakon nem fut jol (580 es 1070), az meg annyira azert nem meglepo.
---
btw, easter egg (rick&morty, the old man and the seat):

-
TESCO-Zsömle
titán
Ez nem újkeletű jelenség. Borderlands 2 óta a Legendary-k zöme inkább poén/vicces, mint OP. 1-2 kivétel van, főleg bizonyos kombókkal, amik brutálisak, mint pl a nerf előtti The Bee + Conference Call, de amúgy 10-ből 9 esetben egy fullos Epic hasznosabb és erősebb is.
BL3 annyi Legendary-t dobott, hogy értelme nem volt semmi másnak, ki tudtad szedni a jót a sok vicces közül. Pl én 10-15 szinten át használtam Torgue Roisen's Thorns pisztolyt, mert egy vadállat. -
shotika
őstag
"Van egy külföldi haverom ő pont 5070 Ti-vel játszik most BL 4-et egy 240Hz OLED 1440p monitoron és nagyon meg van elégedve de ő is x3-as Framegen-el játszik High grafon"
Na, ezek a visszajelzések jól jönnek

A kulcsokat én a Mentalmars.com-ról szoktam szedni (bár twitterre is kiírják, én agybajt kapok attól a honlaptól)
-
shotika
őstag
Az a "probléma", hogy nekem nem férne be az 5070Ti, mert kicsi a házam. Tehát akkor már házat is kéne venni, de megfogadtam, hogy ha valaha házat cserélek, akkor ez a nyamvadt microatx-es alaplapot is kukába vágom (nem lehet normálisan elférni rajta), és így már hip-hop 430 körül mozgok kiadásra - nem beszélve arról (és ez most a hiszti része), hogy mennyi macerával jár egy ilyen.
-
pohár
félisten
igazatok van, arra nem emlékeztem, hogy tegnap próbáltam, de nem dobta ki egyáltalán, nem is ment fel a gomb nyomása közben az azt jelző csík... mára megjavult

cserébe most másfél óra alatt 2x crashelt a játék, de jóóóóó...

a grafikához visszatérve: senki nem emlékszik a BL2-nél a PhsyX-re, hogy mennyire ette az FPS-t? régen is simán felezte, ha bekapcsoltad
-
Yutani
nagyúr
Én is 3060 Ti-n vagyok, és a Stalker 2 HIGH fHD-n DLSS Quality beállítással elég jól elkaristol, plusz FSR-FG is be van kapcsolva, úgy megvan a 120FPS (60Hz monitor miatt 60 FPS-re lekorlátoztam, de az FG dupláz). Emiatt reménykedtem, hogy a nem olyan durva grafikájú BL4 elfogadhatóan fog futni a gépemen, de ahogy látom, rosszabb, mint a Stalker 2. Én is 5070 cserén gondolkodom, amit te megléptél már, és valszeg egy 5700X vagy 5800X proci fog bekerülni a 32GB RAM mellé. Nagyon várom a nagyobb magazinok BL4 GPU/CPU tesztjét.
-
shotika
őstag
Nekem is tervben van egy videokari csere (5070TI a kiszemelt), de azért bízom benne, hogy hegesztenek még rajta, tekintettel arra, hogy elég vegyes emiatt a fogadtatása.
Felraktam az új nvidia drivert, ezzel már vmivel jobban fut, de még nem teljesen az igazi. Vannak területek, ahol egész tűrhetően fut, de néhol meg továbbra is darabos.
Kari választásnál kicsit bajban voltam, mert a BL3 esetén jóval egyértelműbb volt, hogy melyik milyen irányban erős - sikerült is egy hozzám elég távol állót választanom, de teszt jelleggel most jó lesz.
Térképet néztétek? Egészen elképesztő a bejárható terület mérete:
Így 5-6 óra game után azt kell mondjam, a gunplay nagyon jó (ha jobban futna, még jobb lenne), a világ is nagyon BL-es, viszont a kezdeti fegyverek borzalmasak. LVL 14-ig a Jacobs és Maliwan fegyok tűntek a legerősebbnek, míg a Teidore, meg az új charge-olósok elég gyengék (kivéve a Sniperek).
A játék szerintem sokkal nehezebb, mint a régi részekben. Jobban oda kell figyelni, mert pillanatok alatt bedarálnak.
Negatívom talán még a minimap hiánya - sokszor fingom sincs épp merre járok, és nehezen tudom belőni épp merről jöttem és merre haladok. A BL3 térkép rendszere egyébként nekem jobban bejött (hogy darabokra voltak felosztva), így elsőre nekem kissé túlzsúfolt az egész, de lehet később megszokom.
Nálam így fest a game, és bár kár, hogy nem tudom feljebb tornászni a grafot, de azért oleden így is lenyűgöző tud lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mindig felbukkan legalább egy jómadár, aki az öklét rázza és az évekkel ezelőtt beégett saját elképzeléseit hangoztatja és mindenki más véleményére negatív hangnemben reflektál. Jól ismerem a típust sajnos, 25+ éve fórumozom.