- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
sensor060
aktív tag
LG BH12LS30-hoz is, meg a régebbi (amilyen nekem is van) BH10LS30-hoz is szoktak kijönni firmware-ek, a legutóbbit (1.01) mindenhol melegen ajánlják, tehát érdemes feltenni.
Én jó másfél évvel ezelőtt kezdtem el írni blu-ray lemezeket, és sajnos az első lemezeim Maxell-ek voltak. Megdöbbenésemre viszont azóta is működnek ezek a lemezek, viszont az újraírható lemez nagyon hamar meghalt, míg a Verbaim BD-RE sokkal tovább bírja.
Elég sokat jelent az is, hogy milyen programmal, milyen sebességgel van megírva az a lemez. Persze ezek nem új tapasztalatok az optikai lemezek világában, dvd lemezekkel is ugyanígy kellett bánni, ott sem tesz jót a 4x-esnél nagyobb írási sebesség szerintem. -
gg72
veterán
Maxell (=Ritek) lemezekről olvastam, ill. hallottam is személyesen valakitől, hogy néhány nap/hét után már nem volt visszaolvasható. Amúgy sok éves tapasztalat egyik lemezzel kapcsolatban sincs még, hiszen csak 1-2 éve kezdett csak elterjedni igazán a BD-írás.
Viszonylag sok panaszról olvasni BD-lemezek kapcsán, de szerintem ezeknek csak egy része köthető közvetlenül a lemezhez, gyakori a nem megfelelő író-program választás, írási sebesség, aztán ott vannak az olyan jelenségek, mint az akadozás, szaggatás, aminek aztán még ezer más oka is lehet (nem megfelelő kódolás, asztali, vagy szoftveres lejátszók nem megfelelő beállítása, stb.).
Összességében jóval összetettebb (és újabb) dolog az, mint a DVD írás, nemhiába lengi körül még ennyi bizonytalanság és hiba(forrás).
-
gg72
veterán
Az olcsóbbak: Maxell, Freestyle, Omega, Mediarange, Philips. Ezek (úgy, ahogy írod) 300-400 Ft körül mozogonak.
A márkásabb lemezek ügyében nézz szét itt a PH-n, többen is árulunk ilyen lemezeket: [link].
A 25 gigások ára általában 550-700 Ft között van, az 50 gigásoké 1400 Ft, az újraírhatók 1500-2500 között vannak (25-50 GB). -
Anubis_9
addikt
Én írtam. Ez az a lemez.
Németből rendeltük.
-
gg72
veterán
Azt, hogy mi éri meg jobban, neked kell eldöntened.
Először is azt gondold át, hogy milyen lemezkre fogsz írni, kiadsz-e egy picit többet márkás lemezekre, mint pl. Panasonic, Verbatim, Sony. (A TDK-t nem sorolom ide, mert az utóbbi időben már nem TDK MID-del jönnek ki a lemezeik, hanem CMC-vel és azért valljuk be, hogy az egy olcsóbb kategóriás lemez TDK "bőrbe" bújtatva.)
Ha csak ilyen lemezkre írsz, akkor az Optiarc nagyon jó választás, de ha inkább olcsóbb lemezeket akarsz venni/írni, akkor az LG és a Pioneer is jobb meghajtó.
A "nem tudja megírni" a minőségre vonatkozik, nem a végeredményre.
-
gg72
veterán
Pont most írtam erről egy mási topicba: [link]
Miért csak egy cégnél lehetne kapni?
[link]Az LG is nagyon szépen ír, de lassan olvas és nem tesztel, szolgáltatások szempontjából az Optiarc a legjobb, de írásminősége csak bizonyos lemezek esetén jó (Panasonic, Verbatim, Philips/Infomedia), viszont az 50 gigás Verbatimot pl. kifejezetten rosszul írja meg, az LG és a Pioneer ebben sokkal jobbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest