- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Megerősítést kapott a kompakt csúcsmobil OnePlus 15T érkezése
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norb555
csendes tag
Egy ECS P4M800PRO-M2 alaplap BIOS-át szeretném frissíteni. Ennek a lapnak két változata van a gyártó szerint. Az Everest-ből nem derül ki, hogy melyik verzió, de ezen az oldalon megmutatja, hogyan lehet ellenőrizni a típust. Legbiztosabb megoldásnak látszott leszedni a gép oldalát és megnézni, hogy milyen felirat van a NYÁK-ra nyomtatva. Ott van szép nagy betűkkel, hogy
ECS P4M800PRO-M2 REV: 2.0. Ugyan úgy, ahogy az ECS oldalán lévő képen.
Ez jó - gondoltam - mert akkor lecserélhetem a processzort (most Celeron 346 3,06GHz) nem csak Pentium D kétmagos processzorokra, hanem Core Duo vagy Core 2 Duo processzorra. Viszont nem tudtam kideríteni, hogy a mostani BIOS támogatja-e a Core Duo procikat.
Szóval biztos, ami biztos alapon letöltöttem az oldalról a legfrissebb BIOS-t, ami dátum és verziószám szerint is frissebb, mint ami most van, de amikor megpróbálom flash-elni, ezt írja ki.
A Winflash-ben ezek a beállítások vannak: Information Setup.
Viszont először azt hittem, hogy a lap 1.0 verziójú és frissítettem a BIOS-t annak legújabb változatával. Az végigfutott és megy, vagyis ment, mert visszaraktam a régit.Teljesen biztos, hogy a lap 2.0 verziójú, de akkor nem értem. hogy miért nem engedi frissíteni. Furcsálom az Information lapon kiírt File ROM ID értéket (12345123) is. Nem lehet, hogy a frissítés és a régi visszarakása után egy ilyen érték állítódott be random?
Elvileg ki lehet kerülni, hogy ne ellenőrizze a ROM ID-t (Setup lapon a Do Not Check ROM ID). De nem akarom, hogy valami elkúródjon és akkor szívás.Aki tud, az légyszi segítsen!
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Laptop ramok DDR5 8Gb 4800Mhz SK Hynix / Samsung, akár nagy tételben is, mennyiségi kedvezmény van!
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 WHITE - XMP - 120 hó garancia
- CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2 x 16GB) 288-Pin PC RAM DDR5 6400 (PC5 51200) memória
- ASUS H170-PRO + i7-6700 4C/8T - DDR4 - I/O shield - Külön is
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest