Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerinho_
csendes tag
Sziasztok!
lenne egy problémám....bootolás közben ezt irja ki a gép:
No drive attached to FastTrak controller, The BIOS is not installed.
nem tudjátok mi lehet a baj???
-
kraftxld
félisten
OKOSSÁG!!!!
[link] -
Rick
tag
szia Kraft! ha van egy msi k7t266 pro2 lapom, amiben winbond chip van, és egy abit nf7-s-2.0-s, amiben szintén, merjem e az abitban hot swappal frissíteni az msi bioschipjét? csak mert azon olyan régi a bios, hogy athlont 1300ig ismer fel, nekem meg csak 220+os van. köszi! a foglalat sztem megegyezik, de a chip száma nem, elvileg uniflashnél is csak a chip a lényeg, nem?
-
CheeseE
tag
Udv!
Vegulis sikerult megoldani a BIOS problemamat! Amit nem tudtak szervizben megcsinalni, megtudtam en
Igaz 2 hetembe kerult, de mostmar van nekemis Flesserem, es sikeresen megflesseltem a chipemet
Szoval, ezentul en is vallalom elfuseralt BIOSok ujrairasat
-
kisho
senior tag
-
kraftxld
félisten
Valaki írhatna okosságot cpu mikrokód hozzáadásról.
-
Hasek
Közösségépítő
válasz
kraftxld
üzenetére
Nos az alaplapom, az egy Asrock M266A, a VGA az egy ASUS 9550GE 256MB. A Biost sikerült mégis frissíteni, mert kiderült, hogy véletlenül lehagytam egy kis számot, szóval most egy AMI 2004/07/09 -es van fenn, de nem segített a probléma megoldásában, tehát, most ugyan ott tartok mint eddig!
-
Hasek
Közösségépítő
válasz
kraftxld
üzenetére
Ezzel a ki............. alaplappal csak a gond van! Vettem új VGA-t gondoltam végre elértem, hogy jó gépem lesz! De nem! összeakad az alaplappal! Hiába új driver, újratelepítés, tesztek, húzás, nem jó!! Most gondoltam hogy bios csere megoldhatja, de nem! vennem kell új alaplapot, vagy tudsz még valamit ajánlani, amivel jó lehet?
-
Hasek
Közösségépítő
Üdv! Nem sikerült frissíteni!
Bejött a DOS. Volt két fájl:ASRFLASH, és m266_2. Beírtam az elsőt. Nem jó! Az elsőt, és a másodikat utána szóközzel közte. Nem jó. Ugyan ez, csak a végére írtam, hogy .bin. Nem jó. Akkor szóköz nélkül. úgysem jó. Azt írta ki, hogy ''>ERROR 3 - file does not exist'' Ilyenkot mit tegyek? töltsem le újra, máshonnan? -
-
Gallac
senior tag
Hali Hasek
Kraft ebben az isten, de a legegyszerubb ha bebootlosz egy dosos inditolemezrol, amelyre felmasoltad a biosodnak megfelelo flasher progit+a tutira jo bios image allomanyat
parancssorba beirod pl awdflash xyz.bin
majd enter es koveted a kepernyon az utasitasokat, altalaban rakerdez szeretned e menteni a regit, celszeru ezt megtenni, majd frissiti az ujra utana reset vagy ctrl+alt+del es mar az uj bios datumat fogod latni.
a te lapodnal is igy kezdenek bele.
milyen a biosod? ami? award?
udv -
Hasek
Közösségépítő
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell biost frissíteni. Nekem egy M266A típusú alaplapom van, és ezen szeretnék biost frissíteni, de nem tudoom hogy kell. Most töltöttem le az M266A 3.0 Bios 2.4-est zip formátumban, de segítség kellene, hogy csináljam meg, mert nem akarom elrontani!
[Szerkesztve] -
Gallac
senior tag
hello kraft
sajnos nem sikerul frissitenem..
bebootolok dos floppyrol, elinditom a awdflasht, be is olvassa a bh6 ss.bin filet de kifagy mikor irnia kellene.
alaplap a bh6 valszeg 1.0 mert 98/10/22 a benne levo bios datum,
300Celeron A van, benne es egy arva 32 M Sdram, meg a videokartya ami agps gef mx440.
probaltam 64es es 128as sdramokkal, bebootoltam linuxot cdrol es neteztem orakat nem fagyott.
a lapon nem latok olyan jumpert amivel vednek az irast a biosba.
egy arva jumper van az pedig a cmos reset.
a dos inditolemezt xp alatt csinaltam az baj lehet???
thx ha van otleted
ui angol kodlap miatt nem irtam ekezetet -
Gallac
senior tag
hello kraft
a Bios frissités esetemben ugy történik a BH6 lappal is, hogy beboot dos inditó
lemezzel és awdflash.exe bh6_ss.bin nem? az a flashelő progi jo amit az alaplap cdjén
mellékeltek? vagy tudsz linkelni ami jo?
kösz -
Söri
tag
Hali!
Mire jo a bios frissítés? -
Gallac
senior tag
THX KRaft meg nem frissitettem, meg egy olyan kerdes az altalad linkelt bios
jo az 1.0 es 1.1 rev. BH6hoz is??
a nalam leledzo 1.0 lehet leven 98.10.22 a mostani bios datuma, nemde?? -
Májsztró
addikt
Üdv ! van egy Chaintech VNF3-250-es lapom ! megvan a legújabb 6.0-ás bios is , csak nem tudom hogy milyen progival lehet ezt a bijosz átírást véghezvinni ! XP alatt kellene elintézni a dolgot
-
Gallac
senior tag
Egy olyan dologban kernek segitseget, hogz ABIT BH6 tipushoz melyik a legfrisebb stabil bios??
thx -
Cs_Laci
senior tag
Sziasztok, javasolták, hogy ide is írjak. Mivel már az AN8 topikban mindent leírtam, így lustaságból csak másolok:
HELP
Adott egy ABIT AN8-ULTRA alaplap, 19-es BIOS revízióval, 2x512 Infineon BT-5 RAM-al, és egy 3000+ Venice-el. hosszú ideig nem voltam, nem használtam, amikor hazajöttem nem volt teljesen stabil, néha kékhalt. (Hogy szép legyen, minden alkatrész minőségi, jó táp, szellőzés, és minden alapon, auto-n, SPD-n szóval automatán.
Felmentem ABIT oldalára, és egy gyors BIOS frissítés mellett döntöttem a 20-as BIOS-ra, mindezt idő hiányában a FlashMenu-vel. Csakhogy amikor a Main Block programming történt, a gép KÉKHALT....
Tehát adott a kérdés: Van ennek a vacaknak tükrözött (Crash Free) BIOS-a, vagy búcsúzzak el egyelőre a cucctól, amit most nem nagyon tehetek meg..
CMOS Reset, Power off + CMOS Reset + Elem ki, Ugyan ez bekapcsolás utáni nyomvatartott Insert gombbal megvoltak. POST Code 41 volt egy darabig, aztán az INSERT-es indítás óta 04-nél sípol a lap és akad ki. POST táblázatban mindkettő ismeretlen kód.
Szóval bárkinek bármilyen konstruktív javaslata? Vagy egy kölcsön BIOS IC-je
Előre is köszönök minden tippet...
CsLaci -
Szmuki
tag
Bátyám gépén ABIT IS-7 ezt írja ki rögtön indítás után BIOS rom checksum error.Mit lehet neki csinálni?
-
Comanche
tag
Sziasztok!
Lenne egy csomó kérdésem, a BIOS-ról!
Nem nagyon találok olyan leírást, ami magyar és hasonlít az enyémhez, találtam egy - kettőt, de nem minden, vagy nem úgy van benne mint az enyémben! Így nekem olyan,mint ha nem is lenne!
Elsősorban, az lenne a jó, ha tudna ilyet valaki, akkor szerintem megkímélhetnélektiteket rengeteg gyagyás kérdéstől! 
-
CheeseE
tag
válasz
kraftxld
üzenetére

Orok, hala...Ha esetleg tudnal adni egy szamot amin eltudlak erni, hogy megbeszeljuk a reszleteket...Kulonben mar bevittem itt szegeden a PC bontoba, de a muki nemtudta megirni a willem programozojaval
Mar azon gondolkodtam, hogy en is csinalok magamnak egyet, de akkor egyenlore befagyasztom az otletet
Neked programozod van, vagy van ilyen deszkad? 
-
CheeseE
tag
Udv!
Tudna nekem segiteni valaki, hol tudnam ujrairatni a BIOS chipemet?
A deszkam MSI K8N Neo Platinum...Iras kozben beadta a kulcsot...
Szeged kornyeke elonyben

-
ocsi19
senior tag
hi, tegnap vettem egy MSI K8N neo4-es lapot (nforce4)és nem tudom behozni a bios-t>>
mikor del-t nyomok akkor utána bejön a fekete képernyő és a bal felső sarokban villog a bill kurzor, de onnan már sehova sem lehet jutni vele, próbáltam bios frissítést, cmos cleart, de nem javult meg! Az alaplap elvileg msi k8n neo 4, szóval standart nforce4-el van ellátva, ennek ellenére az indulásnál platinumot(nforce4 ultra) ír ki! Amúgy az alaplap hibátlanul működik, ''csak'' a bios nem jön be...
MOD: és a win így ismeri fel(pontosabban az everest) >>> nforce4(-ultra) -
ocsi19
senior tag
halihó, lenne egy olyan problémám, hogy most vettem egy MSI K8N neo4 lapot, a gép indulásnál én nagyon szorgalmasan nyomkodom a ''del'' gombot, de b*szik beengedni a bios-ba, inkább tovább ugrik rajt....wtf

-
dchard
veterán
MÉg annyi kérdésem lenne, hogy olvastam az oroszoknál, hogy ezzel a patcherrel hozzá is lehet adni saját frekvencia beállításokat.
Most ezek vannak:
(FSB/PCI clock)
66/33
75/38
83/43
És van még egy 100/33 de ez már sok.
Igazából egy 333A-s Celeron (Mendocino magos),és ugye ez alapból vígan elmegy 417MHz-en (83MHz-es FSP) de a 100-at már nem bírja. Az is lehet, hogy a magas PCI freki miatt, ezért szeretnék 1 vagy 2 saját értéket hozzáadni, pl: 88/45 illetve 92/48, de lehet, hogy kipróbálom mindkettőt 43-mas PCI buszon is, mert úgy még ment.
Szóval a kérdés:
1, hogy lehetséges-e?
2, Ha igen, akkor a meglévő frek, értékek helyére íródik be az új (kvázi törölni kell a meglévőek közül), vagy hozzá adódik?
Köszi előre is!
Dchard -
dchard
veterán
98 meg ilyenek eszembe se jutottak, Linux fut most rajta, és köszöni jól van

Egyébként a 2000-es gyári BIOS-szal ment a 120gigás vincsi is, de kipróbáltam a BIOS patchert frekvencia bónuszok miatt, és tökéletesen működött
Szóval minden frankó.
Köszönöm még1x!
Dchard
PS: egyébként a babelfish fordítóján keresztül tökéletesen érthető a http://rom.by oldal, ott részletes leírás van a BIOS patcher működéséről, ha valakinek kétségei lennének. -
CheeseE
tag
Hello!
Van egy nagy problemam!
Ma frissiteni akartam a BIOSt a deszkamon(MSI K8N Neo FSR), Winflashben, es 55%-nal belassult, aztan 60% felett ismet normalis tempoban csinalta, aztan amikor verify-olta, 55%-nal kiirta h hiba van!!!
Probaltam vissza rakni regi BIOSt, megregebbit, de semmi ugyanaz a szitu...
Most nem merem kikapcsolni a gepet, mert tuti behalna....
A main blockot nem sikerul neki atirnia, a tobbihez gondolom akkor meg hozza se nyult...
Mit tegyek??
Koszi

-
kraftxld
félisten
Ki kell próbálni. Ha a patchelt biossal megy a nagy vinyó akkor örülni kell. Ha nem megy akkor kis vinyót be, arra oprendszer, biosban not installedre rakni a nagyvinyót, majd hagyni, hogy az oprendszer (win2k, xp, linux stb... nem 98 meg ilyen mocskok
) ismerje fel a vinyót. -
dchard
veterán
kraftxld:
Hali!
Lenne még 1 kérdésem: még mindig ugyan az a lap (mint fent).
A dolog lényege az lenne, hogy lesz egy 80gigás PATA HDD, amit ebben a gépben szeretnék használni. Viszont kérdés az, hogy a BIOS vajon mit fog szólni hozzá.
Most a legújabb gyári (nem patchelt stb). BIOS van fent, mely 2000/05/29 ádtumú és D revíziós. ( 6VIA86P ver: D 2000/05/29 ).
Lefuttattam a BP-4_23 -mat és ott a merevlemezes résznél azt mondta a 32gigás korlátra, hogy nincs jelen, illetve a többi HDD vel kapcsolatos javítás sem szükséges a BIOS-hoz.
Kérdés: menni fog vele a 80gigás HDD?
A http://rom.by oldalon olvastam behatóbban ezekről a korlátokról és ott írják, hogy ha a BIOS mondjuk csak 64 gigáig támogat (kiindulva abból, hogy nálam a 32 gigára azt írta, hogy bírja, és a következő lépcső a 64giga) akkor a BIOS patcherükkel elérhető, hogy akár 120 gigáig is kezelje a BIOS a vincsiket.
Ez így lehetséges?
Köszi!
Dchard
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Hali!
Köszönöm a segítséget, és ne haragudj ha zavartalak.
A probléma megoldódott, és az Uniflash segített, de egészen másképp, mint ahogy gondolod
Elindítom a progit, és kiírja a chipsetet, és akkor jöttem rá, hogy ami a lapomon van: ''6BX/VIA/ZX86'' az három alaplap tíust jelöl. Nekem meg milyen BIOS-okat sikerült letöltenem? Naná hogy töltöttem a 6BX-hez a ZX86-hoz, és persze hogy nem ment, mivel nekem a VIA-s lapom van, és nem Inteles. Vazz. Majd ki süti az igénytelen északi híd hűtőn a Via 133 a szememet, én meg Iteles laphoz való bios-t töltögettem...
Tanulság: Ha nem akar felmenni a jónak vélt BIOS a laphoz tartozó flasherrel, akkor nézd meg százszor, hogy jó bios-t töltöttél-e le.
Egyébként jó progi az uniflash, a jó biosszal az írást már azzal próbáltam.
PS: egyébként a jó bios-t már az awdflash is simán írta
Dchard -
-
dchard
veterán
Újabb próbát tettem idő közben:
Kipróbáltam, hogy lementem lemezre az eredeti BIOS-t, majd rögtön megpróbálom visszaírni a ROM-ba, a következőt írja ki a 8.23-mas AWDflash:
BIOS Image File Check Sum Error
!! You can't update this image file!!
Check to see if FDD ot HDD error occured, please download again your sorucefile.
Nemost a lemez tökéletes, mert a scandiks deep amalízissel átmentem rajta többször is, de hibát egyet sem talált. Lehet, hogy csak a flashelő program szórakozik velem?
Köszi a segítséget előre is!
Dchard -
dchard
veterán
Hali!
Van nekem egy régi ACORP 6BX/VIA/ZX86 ver 1.7 lapom.
Namost találtam hozzá megfelelő BIOS-t, de akár hogy próbáltam, az awarflash mindig azt mondta, hogy ''The program file's part number does not match with your system!''
Kérdés1: Hogyan győződhetek meg róla 100%-ig, hogy a letöltött BIOS file valóban a lapomhoz tartozik és csak a program téved?
Kérdés2: Ha a progi téved, akkor hogyan küszöbölhetem ki ezt a hibaüzit?
Rendkívül hálás vagyok előre is a segítségért.
Dchard -
Tipláj
csendes tag
-
Norbo03
őstag
Értem mert én ha eddig kikapcsoltam az UDMA-t a BIOS-ba tehát disabledre vettem akkor nem indult a gép nem találta a vinyót és nem tudtam h miért nem de most már tom h azért mert a vinyó UDMA módba megy és ha kikapcsolom akkor nem fogja látni. De ha a vinyó PIO módba menne akkor ha kikapcsolnám az UDMA-t akkor elindulna és látná a vinyót mert PIO módba megy. Jól értelmezem???
-
Tipláj
csendes tag
Üdv!
Miért szeretnéd, hogy PIO módban menjen?
Egyébként értelem szerű, hogy ha a BIOS-ban az UDMA-t disabled-re állítod, akkor csak PIO módban fogja kezelni a wincsit. Ha pedig enabled, akkor a lehető legnagyobb átviteli sebességre állítja, de ez függ néhány dologtól. (Winyó,IDE kábel)
Más. Az eszközkezelőben az ''IDE/ATA ATAPI vezérlők'' fül alatt te magad is ki tudod választani, hogy milyen üzemmódban szeretnéd használni.
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Hali all!!! Van egy kis zavar a fejemben még pedig az h a biosba h tom a vinyót állitani h PIO módban vagy UDMA módban menjen ?A BIOS-ba nkm van olyan beállitás h PRIMARY MASTER PIO itt ugye azt tom állitani h mode 01 ......mode04. de viszont A primary master UDMA-nal csak auto vagy disabled van. Vagy az alaplapom nem támogatja az UDMA-t? Lécci válaszoljatok naon érdekel !!!!!Ha lehet indokoljátok már meg h végleg megértsem.!!!
-
Norbo03
őstag
Hali all!!! A power management menübe van 1 olyan beállitás h HDD Power Down azt tom h azt állitja h mennyi időután kapcsolja ki a HDD-t de ez rendszer vinyónál is igaz? Ugy értem h a rendszer vinyót kikapcsolja ha beállitom?
-
Tipláj
csendes tag
Legtöbb esetben az AMI BIOS-nál jelentkezik ez a probléma, és a legtöbb esetben a videókari okozza, de ez még nem jelenti azt, hogy rossz a videókártya. Nem piszkáltad a videókártyát? Pl.: BIOS csere, stb.?
-
Norbo03
őstag
CMOS cleart vagy load optimized default-ot próbáltál már? De ha nem akkor csak ugy csináld h mi előtt CMOS clear-eznél ird le az összes beállitász 1 lapra nehogy utána meglepetések érjenek. Amugy sztem a CMOS clear jobb igaz ugyan azt csinálja de bizotosabb. Javitsatok ki ha nem igy van. De hogy érted ezt a lassulást mert én nem egészen értelek.
-
Jhony5
csendes tag
Üdv mindenkinek van egy kis problémám a bios-al egyik napról a másikra lelassult a menüben ha lépkedek ki kockázva adja be a következő képet assus A8v-x de a winbe nem vettem észre lassulást.Előre is köszi.
-
Norbo03
őstag
Hali all!! Lenne két kérdésem h mi az a Winbond és mi az a Winfos? Bocsi lehet h rossz topikba irtam de lécci válaszoljatok!!!!
-
jenko
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
abit kt7e.
Bocs, ha fölöslegesen kérdezgetek, valószínű h ezzel a cmos clearrel fogok próbálkozni a belinkelt képen (manualból) látható jumper átállításával (vagy elem ki).
Ha nem oldja meg a problámát jelentkezem. Csak ugye rontani már nem ront a helyzeten? Hiszen most se kép se hang, csak ventit pörget, ledet villogtat. -
Carline
őstag
Tegnap frissítettem egy Asrock alaplap BIOS-át és újraindítás után azt írta ki hogy az APC-ben és a Flash-ben lévő MAC address nem egyezik. Nyomj f1-t a folytatáshoz.
Ezek után az alaplapi hálókártya MAC címe 00-00-00-00-00-00 lett.
Alapjában véve ez sem gond, mert winben a hálókártyának meg tudom adni az eredeti MAC címet, de az zavaró, hogy minden egyes indítás után f1-et kell nyomni a folytatáshoz.
Valakinek ötlete erre? -
Flashy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Dell Precision M6800 17,3" FHD, i7, Quadro 4GB workstation notebook számlával, garanciával
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valamint eleg sok chippel kopatibilis, csak eleg sok xaras van vele, de mondjuk nekem megerte...Szervizben a muki nemtudta meflesselni, enmeg nem siman de a vegen sikerult

tökéletesnek tűnik, neki is esem!
Elsősorban, az lenne a jó, ha tudna ilyet valaki, akkor szerintem megkímélhetnélektiteket rengeteg gyagyás kérdéstől!
Mar azon gondolkodtam, hogy en is csinalok magamnak egyet, de akkor egyenlore befagyasztom az otletet