Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxSpeed
csendes tag
válasz
üzenetére
Megvolt a BIOS frissítés. A legújabb amit az ABIT oldalán találtam az a v2.8-as. De ez volt már benne is vagy 3 éve, kb. mióta megjelent.
Ja. Változás nincs. Ugyanúgy fagy a BIOS-ba belépéskor. (kék ujjnyi csík alul)
További ötletek esetleg?RAMokat néztem, külön-külön egyikkel is másikkal is ugyanaz. Az egyik egyébként G-Skill, a másik Kingmax. Nem gyanaxok rájuk.
-
gyalak
tag
?
-
gyalak
tag
Az lenne a gondom hogy mikor megjelenik a bios boot kép amin ott a proci márkálya is,néha itt kifagy a kép és elkezd szaggatottan sípolni és smmei! Resetelek,kikapcsolom,mindig ugyanaz! Csak a táp kikakpcsolása és visszakapcsolása segít utána egy darabig jó!
-
MaxSpeed
csendes tag
Üdv!
Adott egy NF7-S v1.2, AthlonXP 1700+, 1GB DDR lap.
Be akartam lépni a BIOS-ba de csak annyi történt, h megjelent alul egy ujjnyi széles kék csík és K.O. Na gondoltam egy BIOS Reset.
Megtörtént. Most bekapcsolásnál a boot közben megáll: CPU is unworkable or has been changed. Please recheck-CPU SOFT MENU. Nyomok egy <Del>-t és ugyanaz. Kék sáv a képernyő alján és csak az <ALT-CTRL-DEL>-re ujraindul v. még azt se, csak a reset gombra.Ha a <Del> helyett <F1>-et nyomok akkor simán megy a gép az alap, 11x100MHz-en, default beállításokkal. Olyan mintha semmi baja se lenne. (Eddig 9,5x200MHz-en ment)
Próbáltam már 230V lehúz, elem kiszed, cmos clear minden kártya kiszed, másik vid.kari. Mindig ugyanez. Kifogytam az ötletekből.Esetleg látott már valaki ilyet, tippek? Előre is köszönet.
-
kiviszem
tag
Szerintetek nem lenne jó ötlet egy P5B Bios tuning nélküli,és tuningolt beállitásainak lefényképezése,ami lehetőséget adna áttekinteni mit mire a legjobb beállitani?Senki sem vállalja ezt fel?
-
kiviszem
tag
válasz
Printszkrín
üzenetére
Biosban letiltsam a JMicront,vagy mindegy,nem foglalkozik vele csak induláskor?Az Advanced menüben mi legyen engedélyezve?A Modify Ratio Support enable ,ratio 8 jó beállitás?
-
kiviszem
tag
válasz
Printszkrín
üzenetére
Bemásoltam,nem vettem észre,hogy a link nem jön át.Ez lenne az ahol nekem nem jelzi a hardvereket,mint irtam :[link]A logo beállitást megtaláltam,köszi.
-
kiviszem
tag
Sziasztok
Találtam egy képet[link] ezen kijezi a HDD,és DVDRW adatait,ott ahol nekem azt irja ki,hogy Detect drives done,no any drive found. Nekem miért nem igy bootol mit kell beállitani?Ha valaki megtenné,hogy lefotózza egy P5B BIOS alapbeállitásait ,nagyon megköszönném. -
LGLuke
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Milyen biost érdemes felrakni, ha nekem ASUS A7N8X Deluxe lapom van, ami rev2.0 verziójú, és cl2-es kingston memóriát akarok bele rakni dual-channel módba. Nekem most meghal cl2-ben a gep(, csak a 2,5-tel megy). Lefagy, vagy be sem bootol. Mi a különbség a 1007Dv2.0-Uber, a 1008mod2a, a 1008mod2a_2T, a 1008mod3, a 1008mod3_2T és a a7n8x-deluxe-rev.-2.0_trats-1008mod3-cpc-on_with_sata-4276-bios-ok között? Mit jelent a 2T, illetve sima T nélküli bios. Ti melyiket ajánlanátok, hogy gyorsabb legyen a gép, melyik stabil, és nincs vele gond, illetve az általatokjobbnak vélthez adjatok léccci linket, vagy mail címem: lglukelg@yahoo.com
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv! -
Printszkrín
senior tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Semmi gond, csak be kell állítani neki, hogy miről boot-oljon.
Ha nem akarsz telepíteni, csak add meg first boot device-nek a vinyódat
amin az oprendszer van.
Ha szeretnél telepíteni, akkor add meg neki a CD, DVD meghajtót, és
másodiknak a vinyót, amire telepíteni fogsz.
Egyszerűen csak az a baja, hogy nem tudja miről bootoljon.
[Szerkesztve] -
GeryPc
senior tag
helo
kérdésem a következő abit il9 pro lapont szeretnék biost frissíteni letöltöttem az abit oldalról a biost meg egy flashmanu nevü programot elindítottam a flash menut de ki is írta egyből hogy ez a bios nem támogatja ezt a prgramot ilyenkor csak dosból lehet lemezről frissíteni a boist? vagy vmi windows-os megoldás is? -
manutdzoli
senior tag
válasz
Printszkrín
üzenetére
Megcsináltam a cmos-t,most már megy a gép,de amikor tölt be kirja ezt
eboot and Select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key!
Mi a baj? -
manutdzoli
senior tag
válasz
Printszkrín
üzenetére
Ok,Köszi!!
-
Printszkrín
senior tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Nem tudom jól értelmezem-e, de te nem biost frissítettél, hanem csak elállítottál
valamit.
Gondolom tuningolni szerettél volna vagy valami.
Ebben az estben nincs nagy baj, kesess egy CMOS reset feliratu jumpert az
alaplapon, vedd ki az elemet és elfelejti a rossz beállításokat a lap. -
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!valamit elbasztam a biosban,újraindítottam a gépem,de nem akar bekapcsolni!A monitor villog,a gép 5mp-ig tölt,utána semmi,kéken világít folyamatosan a ház!Még a biosba se tudok belépni!
Mit tegyek? -
Basser
csendes tag
Sziasztok!
Kéne 1 kis segítség.
Asus M2V lapon kéne biost frissítenem.Az asus update-tel nem sikerüt és a hagyományos
Alt+F2 módszer sem volt eredményes,sem flopy-ról,sem pendrive-ról.
Ha valaki sejti hogy hol lapul a megoldás,vagy hogy mit csinálhattam rosszul,kérem segitsen! -
törölt tag
Hello.
Srácok, van egy alaplapom, ami semmiféle biost nem hoz fel. De elviekben működőképes lenne egy új bios-sal. Hogyan tudok rá újat rakni? -
Hubapeti
tag
UP!

-
Sztojcsi
tag
Hi!
Nagyon kezdő vagyok biosok terén és még soha nem frissítettem szóval nézzétek el ha hülyeséget kérdezek.
Most látom itt az uccsó hozzászólások környékén, hogy lehet windowsból is biost frissíteni. Ezt hogyan? Vannak erre külön progik?
Hogy biztonságosabb frissíteni? Windowsból vagy nem? -
pington
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudja valaki hogy hol lehet bios író kártyát szerezni?Egy számítógépes fazonnál láttam egyszer egy pci foglalatos cuccot mindenféle biost fogadott és ezzel hozta rendbe az elkúrt alaplapokat.És ha létezik ilyen mennyi az ára.Köszönöm segítségeteket.üdv.
-
Berguson
tag
Sziasztok!
Egy Asus Striker Extreme alaplappal rendelkezem,s kérdéseim lennének!
Először is Bios!11.02 verzió!
Extreme Tweaker részben,van egy ilyen a System clocks beállításain belül,hogy SPP <-->MCP Ref Clock,s ezt lehetne állítani 200mhz-től 500mhz-ig!Kérdésem:Mit?
Akkor van egy olyan,hogy spread spectrum!Ezenbelül cpu,pci-e,MCP pcie,sata,és LDT Spread spectrum ki és autora való váltását teszi lehetővé!De mi is az a spread spectrum?
Ha már LDT,akkor van egy olyan lehetőség ahol ezt tudom állítani 1x-től 8x-ig,jelenleg 5x-en áll!De sajnos ezt sem tudom hogy micsoda!
Virtualization technology,sajna ezt sem tudom hogy mi?
Valaki legyen kedves,és értelmes emberi nyelven ha kérhetem,mondja el hogy ezek micsodák,s hogy kell őket beállítani,pontosabban mire kell őket beállítani!
Mindenkinek köszönöm előre is a segítségét!
Üdv.
[Szerkesztve] -
Hubapeti
tag
815EP Pro Award BIOS V3.3 ez az uj bios
-
Hubapeti
tag
Sziasztok!
Van egy nagy problemam, van egy PIII as lapom,elg fullos MSI 815EP Pro es nem tudom hasznalni Celeron procival.A procinak csak 66 os FSB je van 766Mhz-en es a bios bejon es minden rendben es bootolaskor lefagy.A biosban nincs opcio 66 Mhz re de a gyarto szerint ezen is megy.Nekem 100Mhz es memom van es azt szeretnem,ha ezt leskalazna 66-ra.Mi itt a problema,vagy hogy oldhato meg mert nagyon kene egy + gep.
Az alaplapon van kapcsolo 66Mzh re de nem hasznal
Feltettem a legujabb biost es semmi,amugy bios frissites alatt is lefagyott egyszer de nem lett belole problema.

-
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Barátom egy Gigabyte DS3-ra akart windows alatt a Bios nevezetű programmal
biost frissíteni, és harmadánál program nem válaszol.
Próbálta többször, és nem válaszol, ekkor újraindította a gépet, és se kép se hang.
Azt mondja, hogy a floppy LED nem villan fel, a bios chip meg fixen be van
forrasztva, tehát hot swap kizárva. Még lenne ugye a kiforraszt éget visszaforraszt, de
ezt nem nagyon szeretné, mert még garis a lap.
Már picit régebben ugyanezzel a bios progival erre a lapra frissített bios-t és akkor minden simán ment.
Itt van a lapról minden infó:
[link]
Itt írnak valami virtual dual biost, ha a bios meghalna.
Ezzel lehet valamit kezdeni? Használta már valaki? Hogy működik?
Segítségeteket előre is köszi! -
Dreft
csendes tag
Jó reggelt!
Csak azt kérdezném tudja-e valaki hogy mi az a Nativ mode?
A másik hogy mi az az ACHI mode?
Az alaplap: Gigabyte GA-965-GM-S2
Köszi!
-
Org
aktív tag
Hali.
Azt szeretnem kerdezni, h most vettem egy Acer 2413nlm notebook-ot es az elotti gazdaja elfelejtette a bios jelszavat, h lehetne megtudni szetszedes nelkul, h ne kelljen az elemet kivenni azaz resetelni, mert meg garis es nem lenne szivem szetszedni, es elb@szni a garit...
Valami szerviz jelszo csak van hozza?
Elore is kosz.
Udv: Org
[Szerkesztve] -
csongi
veterán
Adott egy asrock AM2Nf3 lap AMI BIOS 1.3 És nem lehet az fsb-t emelni. Hogyan lehet elérni azt hogy lehessen emelni az fsb-t?
-
pumpa007
tag
Hi! Volna egy kis problémám!
Mégpedig hogy a bios-ban nem találom azt a menüt ahol be lehetne kapcsolni a qool and quiet-et vagy pedig állítani lehetne a processzor szorzóját. Bios frissítést pedig nem találok, ha egyáltalán az a probléma? Vagy van ennél frissebb bios?
Ha tud valaki segíteni azt megköszönném!!
Bios verzióm:
Award BIOS típusa Phoenix - Award BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet W7145AE7 V1.09 061205 16:43:47
Rendszer BIOS dátuma 06/12/05
Alaplap:
MSI RS480M
Alaplap azonosítója 06/12/2005-RS480-SB400-6A666M4HC-00 -
Dinoka79
csendes tag
Lehet hogy nem jó helyre irok, egy kis helpet szeretnék kérni... Nemrég vettem egy RADEON 9600se-t; 8XAGP-s kartyat... P4VXASD2-es alaplapom van, és sajna nem ismeri fel (pedig elmeletileg tud 4X AGP-t)...hiaba teszem az alaplapra a kartyat, nem ismeri fel, nem csipog...Van valami megoldas? Eddig egy GF2-es kártya volt a gépben, azzal nem votl gndja... a RADEOn kartyat kiprobaltam masik gépen, azon faxan ment, szoval nem a kartya rossz...A poen az, hogy ECS tipusu az alaplap, és a BIOSfrissitest sem tudtam megcsinalni ugy, ahogy irtak az oldalon (AMI BIOS); mivel a hiv. oldalrol letöltött allitolagos BIOS fileban csak ROM kiterjesztesü file volt, BIN nem (ami elmeletileg a BIOS maga lenne)...Sőt, arra sincs semmi garancia, hogy egy BIOSfrissites megoldana a vid.kari felismerős problemat... Valaki help...

-
frame>24
addikt
''Wireless communication:
- Supports IrDA 1.0 (SIR) and IrDA 1.1 (FIR)'' - vmi infra port-beállítási lehetőség lehet... de mélyülj bele a keresőbe (!)
sőt:
''The original IrDA standard, called IrDA 1.0, allowed for the transfer of data at up to 115.2kbps (kilobits per second) at a range of up to 1 meter (about 3 feet) plus or minus 15 degrees. In 1996 an extension to this standard was adopted (called IrDA 1.1) which allowed for data transfers up to 35 times faster than the original specification. This extension calls for data rates up to 4Mbps (megabits per second) but retains compatibility with the original (115.2kbps) specification. Achieving the 4Mbps transfer rate not only requires all hardware involved to be IrDA 1.1 complaint, but the software that is running to facilitate the data transfer may need to be modified to support the extension.''
[Szerkesztve] -
Zsotie
tag
Sziasztok!
Mit jelent PhoenixBIOS-ban a FIR control?
Az advance fül alatt van. -
cozmo
őstag
válasz
Printszkrín
üzenetére
Az hogy elkúrtam a BIOS frissítést, az mindenkivel előfurdulhat. Valami gebaxott... ennyi

Sokszor frissítettem már biost (winfos alól meg, parancssorból is), és nem volt vele gond EDDIG.
Azért próbáltam egy ''SD ramos Inteles lapban'' a hotswapot mert az volt kéznél
Probléma megoldva, bevittem ahol vettem és ott gariba megoldották
Már csak a rendszert kéne átmenteni, hogy ne keljen újra telepíteni a zixpét, van erre megoldás? -
Printszkrín
senior tag
Istenem!

Most túl azon, hogy elkúrtad a bios frissítést, még képes vagy azzal is tetézni,
hogy hotswappal akarod helyrehozni, egy DDR ramos Nvidia chipsetes SocketA
alaplap biosát egy SD ramos Inteles lapban!

Keríts egy ugyan olyan lapot, és abban próbáld meg, bár szerintem jobban jársz,
ha ezt szakemberre bízod.
Keresd meg Dryman bios javító műhelyét itt a PH-n, elpostázod neki Győrbe,
és megoldja. -
cozmo
őstag
válasz
greatchaos
üzenetére
a CPU nem sarkazott, 1 rammal próba...
ez sem megy, ugyanott befagy...

[Szerkesztve] -
cozmo
őstag
ELKÚRTAM IGEN!
-Adott egy MSI-K7N2Delta-ILSR Socket A ATX alaplap (bios chip SST 49LF040)
-adott 1 AhtlonXP 2500+ barton maggal
-adott 2 infineon single sided DDR ram 256-os/db
-adott egy akármilyen VGA
1. indítás: Gép folyton újraindul, épp hogy betölti a biost....
2. indítás: Safe módra jumperelve lazán elmegy!
-Gondoltam, nahát ez mégsem oké talán nem ismeri fel rendesen a procit, nosza nyomjunk neki BIOS flasht!
-BIOS flash közben fagyi!!!

Most már a következő képernyő fogad bekapcs után:
''
Award BootBlock BIOS v1.0
Copiright (c) 2000, Award Software, Inc.
BIOS ROM cheksum error
Detecting floppy drive A media...
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
''
-system disk legyárt (system+bios flash program+bios fájl)
flopy gépbe berak ENTER
''
Drive media is : 1.44Mb
Starting...
''
és itt szépen rendre lefagy!!
Amiket eddig próbáltam:
-msi oldalán levő megoldást:[link]
For Award BIOS
1. Make a bootable floopy disk
2. Copy the Award flash utility & BIOS file to the said floppy disk.
3. Create an autoexec.bat with ''awdfl535 biosfilename'' in the content e.g. awadfl535 a619mj21.bin
4. Boot up system with the said floppy (it will take less than 2 minutes before screen comes out)
5. Re-flash the BIOS & reboot.
-Beraktam egy asus tusl2-c lapba az elkúrt bios chipet (hot-swap) megoldással próbáltam felírni a jó adatot, de az uniflash a következő hibát generálja:
a restore CMOS data file-re kattintva a következő üzenet fogad miután kiválasztottam a flash fájlt ''Invalid file size must be exactly 242 bites!
(kiderítettem hogy a tusl2-c lap gyári biosa csak 256-os az MSI meg 512-es, gondolom ezért nem hajlandó flashelni)
Uniflash minden paraméterét próbáltam -e -log -force -base -repair
Kérdés!?
HOGY A FENÉBE TUDOM DEFIBRILLÁLNI AZ ALAPLAPPOM?
uniflash.log tartalma alább:
22:21:45.61: UniFlash v1.40 started: A:\UNIFLASH.EXE -log -e w6570nms.780
22:21:46.38: Chipset detected: Intel 815E(P/G)
22:21:46.98: Flat Real Mode initialized
22:21:47.59: CMOS size detected: 256b
22:21:48.19: Found DMI 2.3 board info: ASUSTeK Computer INC. TUSL2-C REV 1.xx
22:21:48.79: Detected Award BIOS ID: TUSL2-C
22:21:49.40: Intel 8xx method: reg $4C = 00010000
22:21:50.00: Intel 8xx method: reg $4C changed to 00010000
22:21:50.61: Intel 8xx method: reg $E0 = FF000010
22:21:51.21: Intel 8xx method: reg $E0 changed to FF000010
22:21:52.80: System ROM selected
22:21:53.57: Beginning Flash ROM detection...
22:21:54.40: DetectLoop
22:21:55.22: DetectLoop
22:21:55.99: Flash ROM detection complete
22:21:56.76: Allocating memory block 00020000
22:21:57.58: Flash ROM chip not detected
22:21:58.35: Flash ROM ID: FFFF,FFFF
22:21:59.29: Entering emergency mode
22:21:59.94: Unknown flash chip !
22:22:00.82: Exiting UniFlash...
22:22:01.59: Intel 8xx method: restoring reg $4C from 00010000
22:22:02.36: Intel 8xx method: restoring reg $E0 from FF000010
22:22:03.95: Turning off logging, shutting down to real mode
------------------------------------------------------------------------------
22:25:05.65: UniFlash v1.40 started: A:\UNIFLASH.EXE -log
22:25:06.20: Chipset detected: Intel 815E(P/G)
22:25:06.97: Flat Real Mode initialized
22:25:07.79: CMOS size detected: 256b
22:25:08.61: Found DMI 2.3 board info: ASUSTeK Computer INC. TUSL2-C REV 1.xx
22:25:09.38: Detected Award BIOS ID: TUSL2-C
22:25:10.76: Intel 8xx method: reg $4C = 00010000
22:25:11.36: Intel 8xx method: reg $4C changed to 00010000
22:25:11.96: Intel 8xx method: reg $E0 = FF000010
22:25:12.57: Intel 8xx method: reg $E0 changed to FF000010
22:25:13.17: System ROM selected
22:25:13.78: Beginning Flash ROM detection...
22:25:14.38: DetectLoop
22:25:14.98: DetectLoop
22:25:15.81: Flash ROM detection complete
22:25:16.58: Allocating memory block 00020000
22:25:17.18: Flash ROM chip not detected
22:25:17.79: Flash ROM ID: FFFF,FFFF
22:25:19.27: UniFlash running in interactive mode
22:25:48.16: CMOS settings cleared
22:26:08.21: CMOS settings restored from backup in memory
22:26:48.80: Restarting UniFlash...
22:26:49.46: Intel 8xx method: restoring reg $4C from 00010000
22:26:50.06: Intel 8xx method: restoring reg $E0 from FF000010
22:26:50.66: Shutting down to real mode
22:26:51.21: Turning off XMS support
22:26:51.82: Initializing again
22:26:52.42: Flat Real Mode initialized
22:26:53.03: Intel 8xx method: reg $4C = 00010000
22:26:54.45: Intel 8xx method: reg $4C changed to 00010000
22:26:55.00: Intel 8xx method: reg $E0 = FF000010
22:26:55.61: Intel 8xx method: reg $E0 changed to FF000010
22:26:56.21: System ROM selected
22:26:56.82: Beginning Flash ROM detection...
22:26:57.42: DetectLoop
22:26:58.02: DetectLoop
22:26:58.63: Flash ROM detection complete
22:26:59.23: Allocating memory block 00020000
22:26:59.84: Flash ROM chip not detected
22:27:00.44: Flash ROM ID: FFFF,FFFF
22:27:00.99: Welcome back
[Szerkesztve] -
google2
csendes tag
...még annyi,hogy ilyet is ír az Everest:
BIOS verzió:ASUS A7N8X2.0 ACPI BIOS Rev 1010-ettől van újabb? -
google2
csendes tag
Hi!
Le szeretném frissíteni a BIOS-t,de nem tudom hogyan kell?Az Everest ezt írja ki:
BIOS tipusa:Award
Award BIOS tipusa
hoenix-Award BIOS v6.00GP
Az alaplapom ASUS A7N8X.
A BIOS-t még soahasem frissítettem,a gép 2004 októbere óta üzemel.
Légyszives segítsen nekem aki tud. -
Echoo
senior tag
válasz
ABnormal
üzenetére
Nos. Bios-chip bele egy M2N-SLI deluxe lapba (hot-swap), viszont csak a deluxe biosa volt hajlandó felmenni rá. Visszaraktam az M2N-E lapba a chipet, és most ezzel megy a gép, és M2N-SLI deluxe-ként látszik a lap. Csak a gyári biost sehogy sem tudom visszarakni bele, csak deluxe biost enged be az awdflash. Uniflash meg nem támogatja a chipet.
-
ABnormal
őstag
erre semmi szükség szerintem,nem kell hot-swap -os bios chip csere...
szerintem próbáld meg azt,hogy a bios file-t kirakod egy pendrive-ra,kiszedsz minden fölösleges kártyát,vinyot és optikait a gépedből,csak a vga,proci és 1db memoria marad benne és a pendrive,majd elindítod a gépet és imádkozol...mivel nem tud indulni semmiről és a bios is hibás reméljük,hogy beindul az ASUS CrashFree és be flash-eli a pendrive-ról a bios file-t... -
Echoo
senior tag
-
sz.j
nagyúr
Mostanában az Asusok dual BIOS-osak, ha ilyen a lapod, elméletben javíthatónak kell lennie.
Ha nem boldogulsz kézikönyv angoljával, akkor talán a kézikönyhöz kapott magyar nyelvű melléklet is foglalkozik a témával.
(Nem tudom a menetét, mert még nen volt szükségem rá, de majdnem bíztos, hogy a laphoz kapott CD-ről kellene bebootolnod (indítanod) a gépet és ezután csinál valamit (kijavítja a rossz BIOS-t???)
Ha sehogy sem síkerülne, végszükségre itt egy link:
[link]
De remélem, hogy jön egy hozzáértő és segít neked.
[Szerkesztve] -
ABnormal
őstag
ASUS EZ DIY
ASUS CrashFree BIOS 3
The ASUS CrashFree BIOS 3 allows users to restore corrupted BIOS data from a USB flash disk containing the BIOS file. This utility saves users the cost and hassle of buying a replacement BIOS chip.
ASUS EZ Flash 2
EZ Flash 2 is a user-friendly BIOS update utility. Simply press the pre-defined hotkey to launch this tool and update BIOS from a USB flash disk before entering the OS. You can update your BIOS only in a few clicks without preparing an additional floppy diskette or using an OS-based flash utility. -
Echoo
senior tag
Sziasztok!
Sajnos hülye voltam, és saját hibámból elrontottam a bios-flasht winxp alatt. Aki meg tudná nekem flash-elni az Asus M2N-E lapom biosát, jelentkezzen. Garos a lap, valahogy úgy kéne, hogy ne látszódjon.
Totál halál, kép sincs, 2mp után leáll. -
Reinaldo
csendes tag
Sziasztok!
szal az lenne a gondom hogy frissítettem volna a biost és kb 15 perc elteltével még semmi
hát nem maradt más mint a restart!
ugyis megvan a régi fájl és tuti majd ujra kezdem(nem az elsö eset,áramszünet tápbajok stb.)
igen de a kislemezröl nem flash-el csak beolvassa 1 csippanás majd 2csippanás és ujra 2csippanás!a monitor meg sötét!
leszedtem a régi biost a honlaprol de annak meg ez a neve a6702vms.330
ezzel is u.a
a lap msi k8tneo 2 fir ver 1.0
minden segítséget szívesen veszek és elöre is thanx
-
Qwen
tag
Hali!
Bios frissítés miatt elöfordulhat hogy kékhalál fogad?
De mindig csak akkor csinálta mikor a neten voltam.Játékok közbe soha.Vagy csak véletlen. -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Mercury PVM266aM-P hez kellene nekem bios flash progi.
Tulajdonképp amibios van benne,bios file-m már van de fel is kellene kalapálni vhogy.
Honnan tudnék ilyet letölteni?
thnx! -
greatchaos
addikt
hali mindenkinek!
olyan bajom van, hogy biosz flashelés előtt nem mentettem el a régi bioszt
a lapon neve: msi k8t neo2-f
az a bajom, hogy a legújabbat frissítettem rá. a lap működik meg minden, viszont egy 3000+-os a64 van venne, és az fsb-t visszavette 166-ra
eléggé meglassult azóta a cumó.
arr akérek mindenkit, aki esetleg tud segíteni, vagy ilyen lapja van, és nem a legújabb biosszal, hogy ugyan mentse el, és küldje el nekem e-mailben
esetlegesen más megoldás is szóba jöhet -
_Zozo_
csendes tag
Sziasztok!
Következő lenne a problémám:
Elinduláskor nem tudok belépni a biosba. a DEL megnyomása után csak egy kék csík van alul, és villog fent a kurzor. Eddig néha még be tudtam, ha lehúztam a táp kábelt, és megvártam míg minden táp elmegy, de már úgy sem megy. Próbáltam már biost is cserélni, de ugyan ez történt. Próbáltam alaplapot is, ott is megmaradt a hiba.
Konfig:
alaplap: Abit NF-7S
processzor: AMD Barton 3200+
videókártya: Ati Radeon 9600XT (Club3D)
memória: 1db 512/400 Hynix d43, 1db 512/400 MSM
tápegység: Thermaltake TR2 500W
merevlemez: 2db 120GB ata Seagate, 1db 320GB sata Seagate
dvd író: ata LG GSA H22L
A segítségeket és hozzászólásokat előre is köszönöm -
Old fox
tag
válasz
Steelheart
üzenetére
F2 - próbáld meg
-
kraftxld
félisten
válasz
Steelheart
üzenetére
F1, F10, F11, F12 sem?
Lehet, hogy floppy-n van a bios, a brand pc gyártók csináltak ilyen okosságokat
-
Hack3er
őstag
Van egy lapom Asus A8N SLI Deluxe és biost szeretnék frissíteni, csak az a baj hogy nem ad képet igy lehetséges lenne a frissítés?
-
Steelheart
senior tag
válasz
Steelheart
üzenetére
Ja, a kérdéses cucc asszem IBM, PIKT37A 6568 verziójú. És nem csak a DEL-lel, de semmilyen másik billentyűvel/billentyűkombinációval sem müxik.
-
Steelheart
senior tag
Hali, az mitől lehet, ha a rendszer ugyan elindul, de a BIOS-t az istenért sem lehet behozni induláskor DEL-lel? Szóval állítólag akármit nyomnak, a rendszer elindul. Mi lehet erre a legegyszerűbb gyógymód?
-
Shadows
senior tag
#1-ben levő link 404-es javítsátok már ki mert érdekelne
-
Old fox
tag
Tapasztalataim szerint az uniflash egy elég jó program, de sokszor csak a bioschip újraírása a tökéletes megoldás.
-
(Bundás)
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Quick Boot Enabled

-
misx
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Hááát szerintem sehogy. Egy mai gépnél már ez igen gyors művelet (0,5-2 mp), úgyhogy nem halsz bele.
A régi gépem, Celeron 633 is pillanatok alatt elvégzi a 256MB leszámolását, nehogy már az 1900-as Athlonod szenvedjen 512-vel...
Még emléxem a 386-os gépem a kemény 4MB-ot kétszer számolta egymás után, ami majdnem fél percet vett igénybe, de az már nagyon régen volt.
A gépnek az induláskor mindenképp le kell futtatni a memóriatesztet, úgy tudom.
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
hol lehet beállítani, hogy ne pörghesse folyton végig a ramot indulásnál (szóval h csak egyből kinyomja h X ram azt jóvan)?

nemtalálom és kezd marhára idegesíteni
-
htomy
csendes tag
Nos. Először is készítettem egy bisokiszedőt:
http://kepfeltoltes.hu/061225/chipkiszedo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Utána Beröffentettem az Abit NF7-S v2.0-t boot floppy-val. Utána az ASUS elflashelt bios chipjét beraktam a futó NF7-S-be és az asus honlapjáról letöltött AWDFLASH.EXE-vel megpróbáltam a 0706.bin biosfile-t beleírni a chipbe:
http://kepfeltoltes.hu/061225/awd1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Utána az alábbi üzenetet kaptam:
http://kepfeltoltes.hu/061225/awd2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Aztán megpróbáltam az uniflash-el. (uniflash -e 0706.bin) ezt kaptam:
http://kepfeltoltes.hu/061225/uni1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Majd beírtam a:\uniflash és ez jött be:
http://kepfeltoltes.hu/061225/uni2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Inaktív volt a (Flash backup BIOS image to Flash ROM) menüpont.
Az uniflash támogatja mindkét chipet (NF7-S
MC Pm49FL004, ASUS M2N32SLI:STMicroelectronics M50FLW080A)
A mai napt ezzel töltöttem de már minden kombinációt kipróbáltam.
Help pls.
[Szerkesztve] -
htomy
csendes tag
válasz
Stirlitz
üzenetére
Megycsináltam a bioscserés hot-swap-ot de ezt a hibaüzenetet kaptam a awdflash118 progitól, hogy (THE PROGRAM FILE'S PART NUMBER DOES NOT MATCH WITH YOUR SYSTEM!).
Visszapakoltam az újraflashelt biost az ASUS deszkába de meg se röffen. Az uniflash lesz a megoldás? A kérdés a következő: Az elflashelt chip 8Mb-os. Felülről ez van ráírva
http://kepfeltoltes.hu/061225/1160147852up1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
alulról pedig ez
http://kepfeltoltes.hu/061225/down2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Támogatja-e az uniflash ezt a típusú chipet? Alaplapom ASUS M''N32 deluxe wireless edition (NVIDIA nForce® 590 SLI™ MCP) ha nem támogatja akkor van-e olyan progi amivel újraírhatnáz a bios-t? -
TasiA
senior tag
Sziasztok!Lehet hülyeséget kérdezek, de arra lennék kíváncsi, hogy a WINDOWS alól frissített bios külömbözhet-e a dos alól frissítettől. Bár ez nagyon hülyén hangzik tudom, de mióta próbálgattam biost frissítani, ami mindíg sikerült is, de a végén csak az került vissza, ami az eredeti volt, mégis azóta néha a billentyűzetem kifagy játékok alatt 1-2 másodpercre! Előtte ilyen problémám nem volt. Már raktam új windows-t, driverek ugyan azok. Síma ps/2 billentyűzetem van.Vettem már egy újat is és azzal is csinálja.
Esetleg okozhat-e károsodást, ha a síma K8N NEO4-f alaplapra a K8N PLATINUM bipst töltöttem? Bejött vele a WINDOWS, csak a billentyűzet hülyéskedett.
Köszi!
-
htomy
csendes tag
Nos most néztem meg a régi alaplapomat Abit NF7-S V2.0 és PLCC32 biosfoglalata van. Az új deszka M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition és ebben a lapban is PLCC32 foglalatú bios van. Ha a régi gépet összerakom akkor megoldható lenne az elflashelt bios újraírása?
-
htomy
csendes tag
Helló mindenkinek. Az volna a kérdésem, hogy vásároltam egy M2N32-SLI Deluxe
wireless edition alaplapot.Feldobtam a windowst a drivereket(mindent
ami kell), majd gondoltam frissítek egy biost az ASUS update
programmal. Talált is újabb biost én kiválasztottam a 2006.10.04-es verziót majd rákattintottam a flash gombra . Kb 5 mp múlva fagyás
numlock nem űködött, egér sem. Nyomtam egy resetet de sajna már a
bios se jön be. lol . Gombelem ki cmos clear,
bekapcs de semmi. Ezt megcsináltam már kb 3x. Nincs ötletem. Arra
gondolok, hogy a 8mb-os bios chip tök üres, hogy lehet beszerezni egy
újat vagy feltölteni rá az alap bios. pls help me.
Kellemes karácsonyi ünnepet kívánok mindenkinek -
trem@rs
csendes tag
Hello.
Hozzáértők segítségét kérném!!!!!!!!!!
A problémám egy elfleshelt notebook biossal van.
A kérdésem tömören annyi lenne hogy a Hot-swap akcióhoz mindenképp elengedhetetlen az ugyan olyan tipus vagy esetleg egy asztali gép lapjába beletéve a rossz bios chipet (ugyanis az asztali gépemben is ugyanolyan a bios chip) lehet e ott ujrairni az elszurt chipben a biost?? -
ktommy91
addikt
ASUS A8N5X 1003 BIOS [link]
-
FaTHI
őstag
Bios-t szeretnék frissiteni,CD-röl lehet? vagy csak kis lemezről?Üdv.
-
david->off
tag
SOS, SOS... szijasztok, remélem ti itt a nagy bios tpoikban majd tudtok valami megoldást javasolni a problémámra

Probléma: egy Dell Latitude D610-es notebook, aminek a BIOS-a meg van titkosítva és még véletlenül sem tudom a jelszót!
Nah ezzel mit lehet kezdeni?
Nagyon hálás lennél, ha valaki megoldást tudna erre! -
WillChi
őstag
válasz
Lotusomega
üzenetére
-
FaTHI
őstag
Helo mindenki! Nagy segitség kellene! BIOS-t szeretnék frissiteni,(életembe nem csináltam)
GA-K8NF-9 F6 -ez lenne a mostani és ezt szeretném felrakni rá:
motherboard_bios_ga-k8nf-9_f11.exe
Jo-e hozzá ez a driver ,ill. csak kislemezről lehet biost frissiteni vagy másféleképpen is?
Üdv. -
Lotusomega
senior tag
Üdv!
Nekem lenne egy nagy problémám,az történt hogy gondoltam tuningolom picit a lapot,kis proci meg memóriaállítgatás stb. Gondoltam akkro egy friss bios nem árt ehhez a művelethez,ezért leszedtem abit oldaláról a flashmenu nevű alkalmazást és rányomtam a liveupdatre erre fogta tökjól frissítette és újraindult,miután minden felállt és elindítottam az veresetet meglepődve tapaszttaltam hogy szerinte nekem egy abit nf7-sg2-es lapom van,(az op új hardvereket is telepített),na ezen kicsit meglepődtem,mondom ez hogy lehet,gyorsan reset,biosba be,minden defaulton volt,nézegettem benne és meglepődve tapsztaltam hogy nekem van SATA meg Raid és stb finomságok amik egyébként nincsenek a lapomon mondom remek,állítottam az fsbt mert csak 1150mhzen volt hajlandó így menni,de mintha semmit sem csináltam volna,hiába állítok bármit semmit nem csinál..nyílván a rossz bios verzió miatt.
Na akkor op betölt flashmenu behoz,és akkor manuálisan leszedtem az nf-7 v2.0-hoz aló biosomat és update from file,erre azt írja ki hogy flash is write protected mondom faxa.(ezt eljácottam párszor nem segített)
Ok nem estem kétségbe ,indítólemezzel dos betölt,utána dosos bios updater elindít (awdlsh asszem 8.23 vagy 25 k , erre azt írja ki hogy ez nem award bios mondom ilyen nincs ez sem jött be.
Akkor vissza opba flash menu betölt,és olyat csináltam hogy votl 2 másik lapból flash-em,elindítottam régi flashel a flash menut(amire ugye write protectedet írt ki)mikor a kérdést kihozta hogy akarom e updatelni akkor kciseráltem flasht az újra ,ezt tök jól eliste kezte írni main részt is végigírta és a verifynél 20%nál kiírja hogy nem tujja ellenőrizni töltse be újra a biost háát mondom ez is remek,dosos awdflashnél ugyanezt eljáccva ugyanaz a helyzet hogy szte ez nem award bios..
Na elnézést a hosszú irományért de ez sajna kicsit bonyolult ügy és már 3napja foglalkozom vele de nem sikerült megcsináni.
Van valakinek esetleg vmi ötlete hogy mégis mit csinélhatnék?Fontos lenne és nagyon megköszönném.
Köszönöm annak aki végigolvasta
Byz
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
eboot and Select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key!
Mit tegyek?

, próbáld csak ki!

http://kepfeltoltes.hu/061225/1160147852up1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)