Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syklas
tag
válasz
freestailo
üzenetére
Tehát Bios-t próbáltál frissíteni.. de hiba csúszott a számításba..

Kérdés.. azóta bejön vagy be sem jön a BIOS..? -
Syklas
tag
válasz
röpülős
üzenetére
Üdv..
Azt a CPUz képet te csináltad..? tehát a te géped jelenlegi állapotát tükrözi vagy letöltött kép mint a két utolsó.. hogy mit kéne mutatnia..?
Figyelmeztetlek átlagos otthoni felhasználó vagyok..
bár elég gyakorlott.. sokszor kellett már nekem is a Bios-hoz nyúlnom..!
Valami olyasmi lehet ez mint mikor gyorsabb memóriákat teszel a gépbe..
Bár a típust felismeri.. de hiába raksz bele 2400Mhz-en futó ramokat.. akkor is 1333 -on (vagyis alapon) fogja járatni..! Tehát átkel állítani manuálisan 2400-ra..!
Az új proci cseréje után próbálkoztál Bios-t frissíteni..? A gyári oldalt nézve ha még a régebbi F2-es bios van fent.. mindenképp érdemes az újabb F5-re váltani..! -
röpülős
csendes tag
újratervezés

Kezdő vagyok a fórumozásban is, lemaradtak a linkek és a fotók, és pontosítok is.Tisztelt Hozzáértők!
Tanácsot, segítséget szeretnék kérni BIOS ügyben.
Lelkes laikus vagyok!
Mezei otthoni gépem van, és egy kicsit javítottam rajta, nem tuning.
Processzort cseréltem és memóriát, az SSD még hátra van.
Alaplap: EG41MF-US2H
Processzor: régi E5300 2,60 GHz, új E7500 2,93GHz
Memória: régi DDR2 800 2x1GB Kingston, új DDR2 800 2x2GB Kingmax
A csere sokat javított, és hiszem, hogy az SSD még tovább gyorsít majd.Bootolásnál is az új proci szerepel, de a régi frekvenciájával.

Kíváncsi voltam, hogy néz ki ezek után a BIOS.
A fotón látott képet találtam.

Itt még a régi proci frekvenciája szerepel.
Az alaplap manuáljában erre az oldalra mást mutat, igaz más processzorral.
A CPUZ ezt mutatja
Abban kérnék segítséget, tanácsot. hogyan, és hol tudok úgy állítani a BIOS-ban, hogy az új proci értékei szerepeljenek.
Minden bölcs tanácsért előre hálás vagyok
-
freestailo
őstag
Sziasztok, valaki tud segíteni elflashelt bios helyreállítás ügyében? Egy lenovo T60 ról van szó, ahogy olvastam elvileg megoldható a helyreállítás. köszi
-
röpülős
csendes tag
Tisztelt Mindenki!
Tanácsot, segítséget szeretnék kérni BIOS ügyben.
Lelkes laikus vagyok!
Mezei otthoni gépem van, és egy kicsit javítottam rajta, nem tuningolni.
Processzort cseréltem és memóriát, az SSD még hátra van.
Alaplap: EG41MF-US2H [link]
Processzor: régi E5300 2,60 GHz, [link] új E7500 2,93GHz [link]
Memória: régi DDR2 800 2x1GB Kingston, új DDR2 800 2x2GB Kingmax
A csere sokat javított, és hiszem, hogy az SSD még tovább gyorsít majd.Kíváncsi voltam, hogy néz ki ezek után a BIOS.
A fotón látott képet találtam.
Ezek a régi proci adatainak tűnnek.
Az alaplap manuáljában erre az oldalra mást mutat.Abban kérnék segítséget, tanácsot. hogyan, és hol tudok úgy állítani a BIOS-ban, hogy az új proci adatai szerepeljenek és két magosnak lássa a procit, mert a jelek szerint a manuáltól eltérően csak egy magosnak látja.
Minden bölcs tanácsért előre hálás vagyok

-
SimonPon3
csendes tag
Helló emberek! Őrületesen kell a segítségetek! Van egy DFI-os Lanparty NF4 Ultra-D alaplapom BIOSZ NÉLKÜL!!! Mármint volt benne.. Csaaaak a suliban elkérték az alaplapot, megkaptam majd a Biosz chip eltünt belőle... Darabokban bár de vissza kaptam (God dammit ;-; ) A kérdésem: Egy alaplapba csakis egy adott Bios Chip mehet bele vagy nem, ha mind1 akkor segítenétek belevarázsolni egy új Bioszt? Ezer és egy hála minden segítségért!!!
~Simon
-
P.Dude
őstag
Kérdésem inkább az, hogy ezzel a típusú biossal lehet-e 64 bites win7-el 4gb memóriát használni ha nincs memory remap feature
-
P.Dude
őstag
a v2.59-es biosban van memory remap feature? Csak azért mert nem találom
-
Syklas
tag
válasz
üzenetére
Sziasztok..
Beállítottam az Biosban a "fast boot" lehetőséget..! Alaplap..: FM2A88M Extreme4+
Ilyenkor átugorja az alaplapi logo képernyőt.. ergo nem tudok a "DEL" gomb lenyomásával belépni a biosba.. Hogyan tudnám ezt áthidalni..? -természetesen én is keresgélem a megoldást a neten.. de ha van itt egy hozzáértő aki tudna mondani egy gyors választ.. azt megköszönném..! -
-
törölt tag
válasz
jfehervari1
üzenetére
Mobil interneted van ha jól értem. Csatlakoztasd másik USB portra, vagy telepíts újra a programját. Remélhetőleg az segít.
-
Hunork
veterán
Plusz kérdés:
Ha az alaplap legújabb BIOS-a van fent, akkor hogyan lehet korábbi értékre visszaállítani? Azért kérdem, mert procicsere után vagyok, és valahogy nem tetszik a rendszer...teszt eredmények sem. Core temp indítása után pl szétfagy a rendszer, csak reset segít. Asrock lapom van, ami sajna csak USB-ről engedi a BIOS-t frissíteni, de csak átnézi a pendrive-ot, oszt nem csinál semmit, nyilván, mert a legújabb van fent.
Nagyon sürgős lenne, várom a szakértő segítséget! -
77citro
csendes tag
Üdv!
Asus M5A78L-M LX alaplapomhoz rakhatok fel UEFI-t? -
Hunork
veterán
Üdv!
Pár kérdésem lenne, mert már igencsak kiestem a ritmikából, rég volt a jó öreg Award bios turkálás...

Ezeket, ha csak GTX660-at használok, ki lehet kapcsolni nyugodtan?
Render standby
Deep render standbyTovábbá: ilyen memóriákkal (KIT), van-e jeletősége, hogy a Bios-ban 1333 vagy 1600 MHz-re állítom? Alapból ugye ez 1333-as, viszont gyártó által tesztelve bírja a magasabb frekvenciát.
-
jfehervari1
tag
Üdv!
Laptopomon van nett kapcsolat,de usb modemmel kapcsolat van mutatja hogy van nett,de az explorer azt írja nemtudja megjeleníteni a weblapot milehet a gond? -
jfehervari1
tag
Üdv!
Laptopomon van nett kapcsolat,de usb modemmel nett nincs eddig volt most nem akarja kezelni mi lehet a gond?
-
P.Dude
őstag
Sziasztok
egy pegatron ipael gs alaplapot használok és a biosban nem tudok belépni indításnál
Mit kell csinálni, hogy be tudjak lépni?
-
csabiee
csendes tag
Üdv!
Tudtok olyan megoldásról, amivel BIOS-ban megjelenő szériaszámot át lehet írni/másolni?
Szervizben volt a laptopom, azt mondták kicserélték a komplett alaplapot (100 ezres tétel, pedig csak a HDMI port volt rossz). Kicsit szkeptikus vagyok a dologgal kapcsolatban, egyrészt mert értelmetlen kiadásnak tartom az ő részükről, másrészt meg mert az összes BIOS beállításom megmaradt és a szériaszám is maradt a régi, ugyanaz ami a gép alján is megtalálható. Hivatalos márkaszervizben csinálták, felhívtam őket (vissza kell vinnem, mert a másik hibát nem javították rendesen) és rákérdeztem az alaplap cserére is. Mondták, hogy persze cserélték. Kérdeztem hogy akkor miért stimmel a szériaszám, mondták hogy simán át lehet vinni az új lapra a réginek a számát. Nem tudom elhiggyem-e, én még nem hallottam ilyen megoldásról. Ezért kérdezem a ti véleményeteket, találkoztatok már vele? -
77citro
csendes tag
Sziasztok ezer éve nem írtam ki dvd-re rendszert és kérdezek mert bizonytalan vagyok.
Telepítettem egy Nero Burning Rom-ot na azon belül hogy írjam ki ?
-
77citro
csendes tag
Sziasztok
Akarok felrakni egy másik rendszert és nem tudok
A dvd írót állitotam be botolni de semmi mindig ugyanez a rendszer áll fel.
Van valakinek valami tippje?Szombaton vettem az írót új. -
törölt tag
Üdv.
Adott két laptop szerintem bios probléma. Mindkettőnél ugyan az a hiba jelenség. Bekapcsol a ledek szokásoson világítanak, ventilátor is felpörög néha ahogy kell neki csak kép nincs.
Mindkettő Inteles, és Intel videokártyás szerintem nem reball kell nekik. Lenovo G550 és Toshiba NB200.G550 nel volt próbából ram, cpu cserelve, külső moitoron sem volt semmi.
NB200 nal ram csere, külső monitoron sincs semmi.Ez után próbáltam mindkettőn pendriverol biost frissíteni, CrisDisk segítségével, a bios.wph fájlt a gyártó honlapjáról szereztem be.
Konkrétan az érdekelne hogy mit jelent az hogy ha egyik laposnál sem indul el a bios frissites pendrivrol.
Két féle pendrivrol is próbáltam, rengetegszer, de semmi. Nem sipol a gep, a pendriv nem villog hogy barmi is történne.A laptopok nem most romlottak el de most volt időm foglalkozni velük.

Segítséget, tanácsot előre is köszönöm.
-
gyurcikaaa
csendes tag
válasz
halhatatlan
üzenetére
de akkor miért pontos időközönként resetel?
nem csak a bios küld valami jelet, hogy jó, oké. állj, indulj újra?
-
halhatatlan
aktív tag
nekem nem akarna valaki segiteni!
HELP! HELP!
ami biost szeretnék szerkeszteni valamivel,valaki őtlet?
köszi előre is. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
gyurcikaaa
üzenetére
hát szerintem egyszerűen valamien zárlat,nem hiszem hogy bios flash-el helyrehozható ,de próba cseresznye.
-
gyurcikaaa
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy Asus k53sc laptop.
Történt vele, hogy a töltő része nem valami jó, ezért elég homemade jelleggel működik. A lényeg az, hogy ki volt húzva ugye a táp a dugóból, de még maradt benne egy kevés áram, és a két fázis összeért és valami rövidzárat kaphatott. Ez után betölt a gép, használni is lehet, de csak 4 percig. Szinte óramű pontossággal 4 percenként újraindul. Nézte egy kollega, ő azt gyanítja, hogy bios lehet. Vagy valami KBC (ezt nem tudom mi)Nos van esetleg valakinek tippje, hogy mi lehet ez a 4percenkénti újraindulás? Egy bios frissítés elég lenne neki? vagy nagyobb lehet a gond?
Köszönöm előre is!
-
válasz
jfehervari1
üzenetére
Azt mondtad formáztad. Formázni csak létező partíciót lehet. Tehát a partíciót nem törölted..
De ez a bios topicban szerintem OFF, az oprendszer topicjában lenne érdemes folytatnod.
-
jfehervari1
tag
Töröltem mindent de így is ugyan azt írja
-
válasz
jfehervari1
üzenetére
Nem formázni hanem törölni kellett volna minden partíciót.. A telepítő létrehoz új partíciókat.
-
jfehervari1
tag
Üdv!
Van egy Akoya Medion laptopom,nincs benne dvd meghajtó tehát csak pendrivéről lehet rendszert telepíteni.El is jutok addig hogy telepíteném a rendszert,de azt írja hiba üzenetben :A telepítő nem tudott új rendszerpartícíót létrehozni vagy egy meglévőt keresni. Hiába formázom előtte a vinyót.Mi lehet a gond?
-
halhatatlan
aktív tag
az AMIBCP v3.46-nevű progival mit lehet csinálni a biossal?
sajnos nem vagyok jártas a témába de szeretnék jobban belemerülni,előre is köszi a választ. -
halhatatlan
aktív tag
sziasztok kellene egykis help?
mivel tudom szerkeszteni az AMI-biosomat és hogyan?lefőképp a feszültség beállítások érdekelnek.
előre is köszi -
pixta78
senior tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte Z77 DS3H deszkám és az UEFI- vel gondom van. Még pedig az, hogy inditásnál eljut a logo-ig aztán reboot, majd elindul, vagy nem. Már volt szervizben is azt mondták meg csinálták, pedig azóta is elő jön a hiba.... A legújabb biost dobtam fel rá, mégis néha a régi töltődik be!!! Àramtalanìtom aztán vissza töltődik az új! Nem lehet valahogy a másodlagos biost felül irni? Szerintem az kavar be.
Segitsetek légyszi..... -
miresz
veterán
Sziasztok!
Olyan egyént keresek,aki segíteni tudna nekem bios moddolásban. Van egy Lapom,amit most vettem,(MSI B85I Gaming),és amiben régebbi biosal ment a K-s tuning. De én sajnos már az új bios-al vettem. Ha valaki tudna segíteni nekem ebben,hogy ez a funkció újra elérhető legyen,az legyen szíves jelezze felém. Előre is köszönettel.

-
Kékes525
félisten
Szerintem hardverhiba.
Próbáld meg ezekben a topikokban is (ha eddig nem tetted):
-
TaaT
nagyúr
A nem az igazi itt annyit jelentett hogy az 5-10-15. próbálkozásra sikerült belépni a bios-ba vagy hogy elinduljon windows, a "jobb" bios-al akár minden második alkalomra sikerülhetett. De így utólag már világos hogy nem a p67-es csipkészlettel, nem a revízióval (megvan a számla, azon R3 szerepel, a dobozon viszont nincs semmi sem) és nem a bios-al voltak a bajok, valszeg a rossz táp volt az elsődleges hiba oka.
A vga alatt van a cmos clear jumper, a végén már féltem hogy valami a baja lesz a vga-nak a sok ki-be szerelgetéstől.
-
Livius
őstag
Azt még mindig nem értem mit jelent az hogy nem az igazi!
Gyakorlatilag ha bootol a gép, és van kép, sőt képes egy újabb frissítésre, akkor az előző BIOS frissítés megtörtént sikeresen, és mindennek jól kéne mennie. Ha mégsem megy jól, akkor az NEM a BIOS verzió hibája, hanem valami meghibásodásé.Persze minden frissítés után egy Load Default is kellett volna. Nem tudom hogy volt-e, különben lehet nem rázodik helyre a BIOS konfigja.
-
-
TaaT
nagyúr
Tegnap felraktam a gyári DVD-ről a bios-t (0404, majd kiszúrta a szemem de nem vettem észre a múltkor) Nem lett jobb, így felraktam a 3602-est amire úgy emlékeztem hogy relatíve jól működött. Hát utána se kép se hang szal ennyi, vége.
-
Livius
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Neki a P8P67-M kell, amihez ezen az oldalon sincs ugyan úgy szétválasztva rev alapján mint máshol. Elvétve persze van más tipus amihez van szétbontás.
Ha régen az 1002 volt fent neki, akkor vélhetőleg az Asus oldaláról minden BIOS verziónak jónak kell lennie ami 1xxx, és nem 3xxx. És ha már le kell tölteni, az Asus oldaláról kéne, nem egy kitudja milyen megbízhatóságú nyakig reklámokkal megrakott oldalról. Egyébként a leírt rendszer instabilitás inkább úgy néz ki, hogy a kiderített hibás táp miatt adódott, szerintem. Egy igazán elrontott BIOS frissítésnél még F1 nyomásig se kéne eljutni a gépnek. -
Kékes525
félisten
TaaT azt írta, hogy csak a rev 3-hoz van meg az Asus oldalán. Ott én is csak azt találtam. Tegyél fel egy linket az Asusról, ami revision b1.3. Amit én linkeltem az biztosan nem a rev3 mert a revek külön vannak:
Itt megvan az többek között az összes [link] p8p67-es biosz a különböző fajtáihoz, revejihez (12 féle, mind a p8p67 különböző revjeihez).
-
Kékes525
félisten
-
Livius
őstag
Hm.. ez valóban új fejlemény és elég nagy is, akár okozhatott valami gondot. Mindenestre kell egy jó táp, és egy utolsó BIOS flashelés vele, egy olyan BIOS-ra aminek a verzió száma nem 3-al kezdődik.
Az Asus support oldalon a BIOS-Utilities-ben van egy ilyen is: Bios Renamer for USB BIOS Flashback and Crashfree BIOS 2
Ez még hasznos lehet, ha tényleg tudja ezt használni az alaplap.
-
-
Livius
őstag
A visszafelé frissítéssel mindig vannak ilyen nehéségek bőven. Én arra tippelek ezt kéne összeszenvedni valahogy, hogy vissza kerüljön P8P67-M 1701 BIOS. A 3xxx verziószámú BIOS-ok nem véletlen kezdődhetnek 3-assal. A windows-os flashelőben annyira meg nem is bíznék, hogy jól csinálja-e a régi BIOS vissza írását. Valami DOS-ba bootolos és ott parancssorból indítós megoldás kéne, ha egyáltalán még képes a gép bootlni, ha nem akkor marad az ASUS CrashFree BIOS 3.
Egyébként a garival hogy áll a lap?
-
TaaT
nagyúr
A 1002 volt rajta gyárilag, fel lett rakva a 3703. Teljesen rossz lett, na akkor rakjuk vissza az asus oldalról letöltött 1002-est, EZ Flash nem engedte felrakni mert régebbi mint ami fent van. Nagy nehezen sikerült megoldani de azzal sem működött rendesen.
Ezt használtam. [link]
-
Livius
őstag
Az legalább megvan, hogy melyik verzió volt rajta fenn, mikor régebben jó volt? Azt kéne akkor valahogy vissza szenvedni az Asus support oldaláról letöltve. A google-el rákeresve mások is szívnak ebben a P67 szériában azzal, hogy egy bizonyos BIOS verzió felett a B3-nál régebbiekre nincs support. Egyébként azt is írják, hogy ezekat a .ROM fájlokat az EZ flash fel se engedi rakni az ellenőrzése után. Nem tudom mivel flasheltél, de az EZ flashnek elvileg megkellett volna akadályoznia a frissítést.
Az ASUS CrashFree BIOS 3-al USB-ről is lehet vissza írni BIOS-t, de utána kell nézni a manualjaban, hogy pontosan milyen névként kell felrakni a .ROM fájlt a Pendrive-ra, és hogy milyen billentyű gombra kell beindítani a folyamatot.
-
TaaT
nagyúr
Azt jelenti hogy megnyomom a power gombot és nem csinál semmit, ilyenkor táp lekapcs és elindul, de nincs kép és nem reagál, vagy eljut a nyomd meg az F1-et a bioshoz és kifagy. Ha sikerül bejutnom a biosba akkor gyak minden érték hibás, 0V 60000rpm -200C stb... 8giga ramból csak 4-et lát, ellenben minden modult lát külön-külön.
A 3703-as bios már volt fent, azzal sem volt jó.
Meg van az eredeti lemez de nem találtam rajta *.ROM kiterjesztésű fájlt.
-
Livius
őstag
Az hogy instabil a rendszer az pontosabban mit jelent? A BIOS-ban ha bemész ott is előfordulhat pár váratlan esemény, fagyás vagy akármi?
Ha a BIOS-ban nem tapasztalható semmi instabilitás, akkor én neki ugranék egy újabb BIOS falshelésnek. A BIOS-ban az Advanced Mode/Tool menüben megtalálható az ASUS EZ Flash 2. Ezzel egy FAT32-es USB pendrive-ról frissíthető a BIOS, a legbiztonságosabban. A BIOS fájlból (P8P67-M BIOS 3703) meg nyugodtan szedd le a legfrisebbet, B1, B2, B3 verziók BIOS-ai között semmi megkülönböztetés nincs az Asus support oldalán. Sikeres frissítés után egy Load Default mindenképp ajánlott BIOS-ban, és akár egy CMOS clear is a jumperrel.
Egyébként a manual szerint a lap tudja a ASUS CrashFree BIOS 3-at, amihez ha meg van a lap eredeti Driver DVD-je, akkor a régi BIOS vissza írható vele, de akár egy letöltött is Pendrive-ról.
-
-
TaaT
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sajnos az alaplapom B2-es revíziós, tehát az interneten fellelhető B3-as biosok nem jók rá. Legalábbis tegnap fel lett rá rakva az összes interneten fellelhető bios. Az eredeti meg sajnos nem lett lementve.

Szóval ha valakinek van egy P8P67-M Ver1.03 B2 alaplapja érintetlen Bios-al, szívesen venném ha lementené nekem.
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Ok, utána feltettem egy másik linket...
A biztonságos, csak a dokumentum címe volt, számára pedig hogy ezt is kipróbálhatja, mert nem ment neki. Azt nem írta, hogy hogyan próbálkozott.
Azt evidensnek vettem, hogy azzal próbálkozott, amit írtál. Én is többször frissítettem már a biosból. -
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Igaz.
Easy AMI UEFI BIOS Modding:
Use of the "UEFI BIOS Updater" (UBU)És ez?
Azért látom te se találtál jobbat.

-
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Van egy asus p8p67-m revision b1.3 alaplapom amin bios lett frissítve, utána sajnos nagyon instabil lett a rendszer és minden értéket (feszültség, hőmérséklet, fordulatszám) hibásan jelenít meg. Az eredeti biosról nem készült backub, ugyanazt netről leszedve meg azt írja outdated és nem lehet felrakni. Mi lenne a megoldás?
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Van egy ASUS P8H61-M LE/USB3-as alaplapom, amire feltettem a legfrissebb 4601-es BIOS-t, de azóta nagyon instabil, lassú a gépem, nagyon nehezen tudok bármit is telepiteni win 8.1 alatt, nehezen indulnak a programok, stb. Szeretném visszatenni a régebbi BIOS-t, csak nem engedi EZ Flash alatt, az ASUS Update Utility pedig még tübb mint fél óra után sem kapcsolódott az ASUS veboldalához, gondolom ez is a BIOS miatt van. Próbáltam Win 7-el is, de úgy sem javult a helyzet. Találtam a neten downgrade leirásokat, de nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes használni, mert van ahol a hozzászólásokban valakinek nem működik. Mit tanácsoltok, milyen módszerrel tudnám a régi BIOS-t visszatenni. Előre is köszönöm a segitséget. -
bela85
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Enter password: X
Enter Password: X
Enter password: XFailer!
F2 resumeEgyébként sikerült megoldanom.. frissítettem BIOS-t windowsból, és utánaolvastam, hogy mi lehet annak a gyári jelszava.
Ha esetleg valakinek hasznos információ lehet,
Bios verzió: 222 Date: 01/22/10 lett és ehhez az OBA92LDA lett a gyári jelszó.
-
-
bela85
aktív tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Köszönöm.. ennél egyszerűbb megoldásra gondoltam. Amúgy meg nem lopott készülék, mivel saját, csak elfelejtettem a bios jelszót. Win8-at használtam, és most kéne újratelepítsem, de hdd-ről bootol alapból.. mivel anno így állítottam be.. és ugyebár BIOS-ba be kéne állítani hogy dvd-ről bootoljon. Ehhez meg jelszó kell.

-
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene.
Adott egy laptop.. pontos típusát sajnos nem tudom... a hátulján ez van. Asus Pro5Din, de sajnos elfelejtettem a BIOS jelszót. Szétszedtem a lapost.. kivettem az alaplapi elemet, beépített elem van benne, csatlakozóval. lehúztam a csatit, vártam több mint 5 percet, visszatettem ,de ugyanúgy kéri a jelszót. (írja, hogy megváltozott a dátum idő valamint írja hogy F1 load default settings, vagy F2 setup.) bármint nyomok, Enter Password.
Így nem tudom újratenni a gépet, mivel nem tudom beállítani miről bootoljon. A Windowsba belép a gép, win8.1 van rajta, próbáltam cmospwd progit, de nem tudja futtatni az ioperm-et.
Esetleg valakinek ötlete hogy tudnám lenullázni a bios jelszót, vagy megfejteni?Köszönöm előre is.
-
ZeN973
tag
Sziasztok.
Segítség kellene!
Samsung Series 9 NP900X3C nél elfelejtődött a bios jelszó!
Hogy tudom azt vissza állítani?
-
-
-
LámaZ
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi, hogy benéztél, de ezt tudtam én is, mármint, hogy a boot sorrendet kellene módosítani, de nem látok rá lehetőséget.
Apropó: nem tudsz olyan alkalmazást, amellyel BIOS-okat lehet manipulálni?
Valamilyen Assembly programozói készlet lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Corsair 2x16Gb 6400 cl32 hynix a-die eladó ( cl34 7800!!!)
- Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL28 - Élettartam garancia
- ASUS ROG STRIX Z490-F GAMING Alaplap
- 16 gb 2x8 gb 1600 mhz G-skill tuning ram
- Új, bontatlan Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Vengeance White XMP - 10 év bolti gari!
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple Watch Series 7 41mm GPS,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

bár elég gyakorlott.. sokszor kellett már nekem is a Bios-hoz nyúlnom..!

Gyakorlatilag ha bootol a gép, és van kép, sőt képes egy újabb frissítésre, akkor az előző BIOS frissítés megtörtént sikeresen, és mindennek jól kéne mennie. Ha mégsem megy jól, akkor az NEM a BIOS verzió hibája, hanem valami meghibásodásé.