- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ajánlott weboldalak:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
Topikgazda
A Persona 5 Scramble most már hivatalosan jön nyugatra: Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers Heading West
A Slime draws near! Command?
-
ldave
Topikgazda
Bár nekem nagyrészt kimaradt a sorozat, egyedül a második résszel játszottam picit, de nagyon jó hír jön: szellemi utódként folytatódik a Konami legendás Suikoden sorozata az eredeti alkotók Kickstarter projektjeként. Ez lesz a Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes.
-
Kai_Rong
senior tag
Dragon Quest XI Definitive Edition for PS4:
https://blog.playstation.com/2020/07/23/dragon-quest-xi-s-echoes-of-an-elusive-age-definition-edition-announced-for-ps4/
MilkingPSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044
-
oriic
HÁZIGAZDA
13 Sentinels: Aegis Rim - 13 Stories trailer | PS4
Szeptember 22.
Live-Die-Respawn
-
Kai_Rong
senior tag
-
Carlos Padre
veterán
A Ghost of Tsushima mennyire számít japán játéknak?
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
ldave
Topikgazda
Shin Megami Tensei III Nocturne HD Remaster - Coming spring 2021
Shin Megami Tensei V - Coming 2021
Végre valami jó hír
[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
Androidra (is) megjelent a Tales of Crestoria, de egyenlőre csak a klienst engedi letölteni, játszani még - karbantartásra hivatkozva - nem lehet.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
ldave
Topikgazda
-
ldave
Topikgazda
-
ldave
Topikgazda
válasz Carlos Padre #6080 üzenetére
Azt nem ismerem, de itt a játék zenéje eléggé más, mint amit itt a trailerben hallunk.
-
Carlos Padre
veterán
Persona 4 Golden PC gamekapocs
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
ldave
Topikgazda
Anime készül a The World Ends with You-ból. Jól néz ki, hozza a játék látványvilágát, a zene választás fura kicsit a trailerhez.
-
Kai_Rong
senior tag
A sztori Yoko Tarósan beteg, de a játékmechanika eléggé sz@r gatcha, plusz a japán verzió szokás szerint durván farmolós, nem tudom, a globálban barátságosabb lesz-e. Az a baj, hogy rengeteg hasonló gatcha cuccot játszottam (Kingdom Hearts Unchained Chi, Final Fantasy Brave Exvius, Record Keeper, Dissidia Opera Omnia, Fire Emblem Heroes), és mind félbemaradt, mert egy idő után rohadt unalmas. Lehet, hogy én vagyok túlságosan purista, de nekem ez a mobil mint játékplatform továbbra se tűnik elég komolynak.
PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044
-
fabokf
tag
Aznap reggel mindkét mobileszközöm vinnyogott h elérhető, délután bele is kukkantottam érdekes cucc sztori szempontjából (elkezdtem Piroska sztoriszálát és enyhén beteg az összes szöveg, ami a történetet taglalja... nem kicsit elborult, jó értelemben ), viszont az elején majdnem kinyomtam,mert a két marionettbáb hangja ótvar mód visítósra és gyorsra lett húzva, és az roppantul idegesített...de amióta őket már nem hallani dumálni, sokkalta jobb ha játékmenetre nem fog ellaposodni idővel, akkor egy darabig biztos fenn marad tableten
-
ldave
Topikgazda
Tokyo Game Show 2020 Online: szeptember 23-27.
-
törölt tag
-
ldave
Topikgazda
Úgy látszik készül egy új Kingdom Hearts játék, Melody of Memory címen. Hogy mi lesz ez, arról még nincs infó.
-
ldave
Topikgazda
Hasznos volt ez a beszélgetés, de legyen ennyi.
Beszéljük inkább játékokról.
-
Totheground
addikt
Félre ne érts, nem volt semmi különösebb célom az egésszel, csak gondoltam megpendítem, mert sokan nem tudják (fiatalabb amerikai haverok is használják/ták néha a jap-ot amíg valaki nem szól nekik, hogy nem kéne). Nem számítottam lavinára.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Jigoku
tag
válasz Totheground #6059 üzenetére
Hát Osváth Gábor nyelvész szerint a "japcsi" a "Japs" magyar megfelelője:
"Egy nép általában csak a hozzá közel élő, ezért vele gyakran konfliktusba keveredő népről alkot gúnynevet. Ezért kellett az amerikai világháborús regények fordításakor a magyar fordítónak új szót alkotnia a japs átültetésére: ez lett a japcsi."
Bővebben: [link]Őszintén megmondom nagyon zavart, hogy elvileg úgy használtam pejoratív kifejezést, hogy nem is tudtam, hogy az lehet. (Nálunk ha nagy ritkán használják se negatív módon, ahogy próbáltam kifejteni korábban is. Mondjuk a szókincs a nyelv leginkább változó egysége, plusz bőven benne lehet az is, hogy egy ilyen kis országban is, mint a miénk, egyes csoportok teljesen más jelentésben használják ugyanazt a kifejezést.)
Ezért kicsit próbáltam utánanézni a témának. Mondjuk a "japó" kapcsán összesen talán 2 régebbi újságcikket (?) találtam: [link] [link] Pedig magyar világháborús újságcikkeket/tudósításokat is kerestem ezerrel, de meglepően ott semmit se találtam (még az amúgy igen negatív hangvételűek között sem "japóztak"), szóval nekem nagyon úgy fest, hogy ez a japánok elleni rasszista hozzáállás leginkább az amerikaiaktól került át hozzánk. Én legalábbis nem tudok róla, hogy lenne amúgy magyar történelmi/kulturális alapja, de nyugodtan írja meg, aki esetleg tájékozottabb a témában, nekem a magyar-japán kapcsolatok annyira nem az "asztalom".
A "japcsi" azonban valóban pejoratív (millió-egy írásos emléket találni rá magyarul), arról hallottam/tudtam már korábban is, de jobb biztosra menni, mert eszembe nem jutna bármikor bárkit is megbántani, szóval majd a mindennemű félreértések elkerülése végett igyekszem a jövőben nyilvánosan kerülni a "japó" használatát.Bocsánat amúgy az OFF-ért, de ezt még nagyon szerettem volna leírni. Ha bárki szeretné folytatni a diskurzust, én nagyon szívesen teszem (érdekfeszítő téma amúgy attól függetlenül, hogy sajnos egy igen mélyen gyökerező társadalmi probléma egy szelete), de valószínűleg jobban járnánk, ha nem itt offolnánk.
[ Szerkesztve ]
PSN: JigoKuu-chan // Carl [PS2], Tony [NDS], Viktor [PSVita], Raiden [PS4], Sasha [PSP], Rashoumon [N2DS], Susano'o [Switch], Czar [PS5] // https://jigokumuke.weebly.com
-
Adam_Shepard
addikt
Cheezus gyerekek, menjetek szobára
.
-
mike1334
veterán
válasz Totheground #6059 üzenetére
Másold ki azt a részt is a Wikipédia cikkből, hogy eltérő a megítélése az egyes országokban, és van ahol simán használják, mert nincs mögötte negatív tartalom.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Totheground
addikt
válasz Totheground #6058 üzenetére
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Totheground
addikt
-
Jigoku
tag
válasz nonsen5e #6054 üzenetére
Lehet, hogy a ti környezetetekben ez pejoratív kifejezés, az enyémben nem (illetve az én szóhasználatomban sem) az, ahogy feljebb írtam is. Embertől nem hallottam/láttam szitokszóként használva (csak a "japán" teljesen semleges rövidítéseként), szóval az, hogy ez "bevett tény", emiatt számomra eléggé furcsa/tőlem idegen. De elhiszem, ha azt mondjátok, ti így tapasztaltátok, amit sajnálattal hallok.
(Különösen, hogy az apó/papó szavakhoz hasonlatos hangzásvilága miatt egy nagyon bensőséges és pozitív érzetet kelt mindennemű kontextusból kivéve is. Számomra legalábbis.)[ Szerkesztve ]
PSN: JigoKuu-chan // Carl [PS2], Tony [NDS], Viktor [PSVita], Raiden [PS4], Sasha [PSP], Rashoumon [N2DS], Susano'o [Switch], Czar [PS5] // https://jigokumuke.weebly.com
-
mike1334
veterán
Ahhhham.
Akárki akármit mond, ez nincs egy súlyban a többivel, legalábbis itthon nem....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
nonsen5e
veterán
Lehet te, vagy én, vagy a szomszédnéni így gondolja, de azt aztán hiába magyaráznám, hogy én csak cuki értelemben hívom a feketét niggernek, az itthoni etnikumot cigónak, vagy éppen a homoszexuális felebarátainkat buzernyáknak. Hiába ÉN azt csak cukiságból, bármiféle rosszindulatot mellőzve mondtam rájuk - senkit nem fog meghatni, mert az az általános, és bevett tény, hogy ezeket mind-mind pejoratív értelemben használják.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Jigoku
tag
válasz Totheground #6049 üzenetére
Az meg gondolom megvan, hogy lehet, hogy te társítasz ehhez negatív konnotációt, de én pont, hogy nem? Számomra ez egy (cuki) rövidítés egy népcsoportra, akiket szeretek (de nem is tudok róla, hogy pejoratív értelemben használná bárki is a japó szót).
Mondjuk az sokat elárul rólad, hogy rögtön rosszindulatot/rasszizmust feltételezel egy idegenről. Gratulálok...PSN: JigoKuu-chan // Carl [PS2], Tony [NDS], Viktor [PSVita], Raiden [PS4], Sasha [PSP], Rashoumon [N2DS], Susano'o [Switch], Czar [PS5] // https://jigokumuke.weebly.com
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
mike1334
veterán
válasz Totheground #6049 üzenetére
Inkább a pakival (de azzal sem hazai viszonylatban) vagy hazai példával a digóval (bár az sztem még durvább is, és az se igazán durva)..sztem közel sem olyan sértő, mint mondjuk az első amit írtál..de persze ők tudják, hogy nekik mi fáj...a magyar nyelvben szvsz nem olyan a jelentéstartalma, hogy sértő legyen, mivel nincs kiterjedt japán közösség, amivel kapcsolatban negatív érzelmek alakulhattak volna ki, csak rövidítés..itthon inkább egy népcsoportra születnek sértő kifejezések, és ott olyan is a jelentéstartalma, de az is csak a "közelség" és a negatív tapasztalatok miatt.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Jigoku
tag
Hát abból, amennyit Twitteren láttam a japóktól, ott is vegyes a fogadtatás. Vannak, akinek nagyon tetszik ("eddigi legmeghatározóbb modell", pozitívak azok miatt, hogy elvileg milyen könnyű fejleszteni rá), másoknak kevésbé (volt, aki egy routerhez hasonlította, más inkább fekete színben szeretné az egész gépet, mert fél, hogy besárgulnak a fehér részek). Szóval abból, amit én láttam, vegyes, de talán inkább a pozitívabb vélemények dominálnak.
-
ldave
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
ldave
Topikgazda
Egész jó volt a PS5 bemutató, pár japán érdekességgel Sajna komolyabb JRPG-t nem mutattak, talán majd a szeptemberi TGS során lesz valami.
Project Athia - Square Enix / Luminous
PRAGMATA - Capcom
-
penge111
addikt
FF VI remake, FF VII remake összes epizódja megjelenik 2020-21 végéig. Ennyi kívánságom van.
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
ldave
Topikgazda
Mai PS5 eseményen mire számítunk? FF7 Remake PS5-re? Esetleg egy FF16 teaser?
-
Thorus
aktív tag
Nem bírtam kivárni, hogy megérkezzen a boltba a Xenoblade Chronicles így megvásároltam eshop-ból és még pár arany segítségével olcsóbb is volt.
Eddig még csak 2 órát játszottam vele ezért sok mindent nem tudok mondani egyenlőre.[ Szerkesztve ]
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
Kai_Rong
senior tag
válasz Silεncε #6032 üzenetére
Hát igen, a Persona 5 ennek a generációnak a legjobb JRPG-je. A Royal pedig csak rátette a cherry-t a torta tetejére. Szerintem ha zavar a turn based cucc, vagy nem annyira élvezed, akkor a legkönnyebb fokozatra állítva gyakorlatilag minden másra tudsz fókuszálni.
-
törölt tag
válasz Kai_Rong #6029 üzenetére
Kb 15 éve próbáltam valamelyikén Dinasty Warriorst, de nekem nem kellett 20 óra ahhoz, hogy ráunjak azóta tisztes távolságból figyelem a műfajt.
Ez a Scramble viszont egész Persona szerűnek tűnik, persze a harcrendszert leszámítva. Szóval kíváncsi vagyok rá. De amíg kijön nyugaton, addig kiegyeznék egy P4G-vel, az talán kitöltené a P5R után keletkezett űrt[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tényleg, a Persona 5 Scramble nyugati megjelenéséről nincs hír? Alapból nem érdekelnek ezek a Warriors szerű játékok, de ez egész jónak tűnik.
-
Kai_Rong
senior tag
-
ldave
Topikgazda
válasz penge111 #6021 üzenetére
Platinán most gondolkozom én is, a Chalice Dungeon része van hátra, amit annyira azért nem élvezek, de lehet szép lassan megcsinálgatom más játék mellett. Nem szokásom nagyon trófeázni, itt sem az hajt, hanem hogy van még pár boss ott, akiket nem győztem le Csak szerintem amilyen zseniális a pályadizájn a játékban, annyira rosszak ezek a dungeonök...
-
penge111
addikt
válasz Kai_Rong #6017 üzenetére
Jaja, ezzel én is így vagyok. Többször próbálkoztam én is az Atelier sorozattal, de ugye teljesen a kraftolás köré épül minden rész, ezért elengedtem én is.
@Idave: Bloodborne-t én is nagyon imádtam. Fantasztikus atmoszférája van a játéknak, platináztam is anno Kicsit segít megérteni a játék történetét, nagyon igényes munka és magyar!!!
[ Szerkesztve ]
-
Kai_Rong
senior tag
"Alapvetően nem vagyok rpg játékokban a kraftolós fajta, itt azért bőven ki kell majd lépnem a komfort zónámból, ha végig akarom ezt játszani"
Én pont emiatt nem erőltetettem soha az Atelier sorozatot, nekem ebből a szempontból ez too much. Még PS3-on próbáltam az egyik korábbi részt (Rorona?), de nem igazán jött át ez a fajta JRPG. Inkább grindelek meg monsztákat vadászok, de a craftolást minden játékban igyekszem a szükséges minimummal túlélni
-
ldave
Topikgazda
Hétvégén befejeztem a Bloodborne-t (10/10, egyik legjobb játék, amivel valaha játszottam), utána picit jobban belemerültem ebbe a játékba (Atelier Ryza). Kezdenek előjönni a mechanikák, kinyílni a játék. Továbbra is tetszik, az alkímia (crafting) minden szempontból a középponti elem. Alapvetően nem vagyok rpg játékokban a kraftolós fajta, itt azért bőven ki kell majd lépnem a komfort zónámból, ha végig akarom ezt játszani
-
Kai_Rong
senior tag
Erdekes ez az uj akciorientalt fokusz a japan RPGknel. Nem mondom, hogy rossz, de nem biztos, hogy a core JRPG fanok ezt kovetelnek. Mindenesetre ez a video alapjan egy Dragon Questbe oltott Mana jateknak tunik, szoval kivancsi vagyok ra.
... meanwhile a Yakuza 7 meg ugye turnbased lesz what a world to live in.
-
ldave
Topikgazda
Új Dragon Quest játékok:
Dragon Quest: The Adventure of Dai - akció RPG-nek tűnik a trailer alapján.
Ez pedig egy mobiljáték, ami a videó alapján ez előbbi játékhoz kapcsolódik, 2021.
-
ldave
Topikgazda
Kipróbáltam a Ryza-t:
Első játékom a sorozatból, szóval nem nagyon tudom a korábbiakhoz hasonlítani. Első benyomás alapvetően pozitív, a látvány a célnak megfelel, de azért messze van mondjuk a DQ XI vagy a Ni no Kuni féle tökéletességtől. Technikailag sem vagyok elájulva, ennek simán kéne 60 fpssel mennie egy PS4 Pro-n.
A csata körökre osztott, még csak az alap képességeim vannak meg, szóval nem tudom mennyire lesz mély, de az alapjai egész jók, remélem nem bonyolítják túl majd mindenféle alrendszerrel.
-
Kai_Rong
senior tag
Most csillant a platina trófea a Trials of Manában. Valahogy így kellett volna kinéznie a Secret of Mana remake-nek is Nekem pozitív csalódás volt a ToM, talán pont azért, mert a SoM remake olyan keszekusza lett. Baromi jó harcrendszert meg fejlődési rendszert penderítettek alá, és hardon tényleg kijön az, hogy masszívan taktikázni kell, ha neccessebb mob vagy boss jön szembe. Jópárszor láttam a game over képernyőt egy-két bossnál, ami a modernebb JRPG-knél azért ritkán esik meg velem. A látványvilága kifejezetten szép, sikerült szépen 3D-re átültetni az eredetit, szóval jár a készítőknek a pirospont. A zene is epikus, csak kicsit önismétlő, így három végigjátszás alatt egy-két dungeon tracktől már a falra másztam.
A sztori nagyon oldschool 90-es évek, faék egyszerű, és csak úgy puffogtatja egymás után a sablonokat. Plusz ebben a játékban kevésbé voltak tökösek az alkotók, és lejjebb csavartak a keserédes végkifejleten, ami a Secret of Manát annyira egyedivé tette anno.
Ezt leszámítva nagyon ajánlom minden JRPG-fannak, mondhatni kötelező darab, egy darabka gémer történelem, modern köntösben tálalva.PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044
-
oriic
HÁZIGAZDA
Genshin Impact zárt béta regisztráció. (Utolsó lehetőség lesz)
Live-Die-Respawn
-
nonsen5e
veterán
válasz Adam_Shepard #6008 üzenetére
Épp ebben a hónapban nem vagyok befizetve, mert most ráálltam a repülőgép szimulátorokra, de különben aktív vagyok vele már egy jó pár éve több-kevesebb kihagyásokkal.
tl;dr: EU - Phoenix , Twintania, Zodiark a három szerver ahol vagyunk, legtöbben a Phoenixen.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Adam_Shepard
addikt
-
penge111
addikt
válasz Adam_Shepard #6006 üzenetére
Még máj 26-ig ingyen behúzható az FF XIV starter edition+30 nap ingyen játék. Hátha még jól jön valamikor
-
Adam_Shepard
addikt
válasz Kai_Rong #6005 üzenetére
A mostani fejemmel azt mondom, hogy a karanten alatt inkabb a FF14-et kellett volna megvennem, ha már akció volt, de utólag okos az ember.
A Niert meg a Drakent még csak egy mondatban emliteni is istenkáromlás . Persze voltak ott is bajok, nem véletlen, hogy meg lehet venni a trophykat az Automatában(az mekkora trollság lenne, ha vkinek megvan a Nier platina, akkor azt odaadja elso inditasnal, aztan nesze toljad) de a Draken3 az egy másik bugyra a pokolnak. Végigtoltam, dlcvel, mindennel (volt egy kis money glitch is, bár úgy volt kitalálva, hogy ha vegigtolod a dlcket akkor PONT tudsz fejleszteni) és már csak az infamous ending D van hátra.
- továbbra is fizetek egy pizzát annak, aki megcsinálja, mert hozza nem nyúlok mostanában -
.
-
Kai_Rong
senior tag
Ez a Trials of Mana remake kifejezetten jol sikerult. Az alapjait tekintve abszolut hu az alapokhoz, viszont a harcrendszert sikerult elvezetes modon modernizalni. Szerencsere csihi-puhira van boven lehetoseg. Most jarok a jatek fele kornyeken, es most nyilt ki a harcrendszer annyira, hogy taktikazni is kell akar egy erosebb mobnal is (hardon jatszom). Az optimalizalas hagy nemi kivannovalot maga utan, a nemregiben kipucolt meg ujrapasztazott PS4 Pro ventije porog mint az allat, ilyet meg az FF7 Remake meg a Horizon alatt se produkalt, pedig ez azert nem kene hogy tul sok eroforrast zabaljon. Na de ez legyen a legnagyobb baj
Illetve a PS3 is ujra porog, szereztem egy lemezes Drakengard 3-at, szoval vegre erre is sor kerul. Hat mitnemondjak, azert ezt a PS3 eletciklus vegen ebben a formaban kiadni igazi Yoko Taros groteszk vicc. Az hagyjan, hogy csunyacska, mintha egy Wii jatek lenne, meg hogy a combat system bajosan clunky, mert ez a ket problema a Niernel is fennallt, es nem annyira zavart. Viszont itt cserebe meg framerate issue-k is vannak, konkretan darabos a karakterek mozgasa, ha pedig sokan vannak a terkepen vagy valami varazslat tortenik, akkor az egyebkent is 18 es 28 kozotti fps egyszamjegyu tartonanyba esik. Egesz egyszeruen borzaszto, amit a gameplay nyujt. Cserebe a karakterek meg a sztori telitalalat, ez a szatirikus, fekete humorral atitatott atmoszfera + az antihosno mint jatszhato karakter meses feludules a hagyomanyos JRPG-khez szokott szememnek. A parbeszedeken pedig szakadok, a prologust meg az elso fejezet egy reszet nyomtam le, de alig varom, hogy a karakterek megszolaljanak. Es kivetelesen itt szerintem az angol hangsav jobb is, mint a japan, mert az angolban valtozatosabban tudnak mocskosszajuak lenni.
Switchen meg tovabbra is az Astral Chain porog, utobbi 3 ev legjobb hacknslash rendszere. Kar, hogy a sztori nagyon generic anime sablonokkal van tele.
Valamiert most nagyon ramjott a jatszhatnek amugy PS4en ott all meg felbehagyva a P5 Royal, az FF7 Remake, a Tales of Berseria, valamelyik nap pedig a Zeldak ujrajatszasara gajdultam ra, el is kezdtem mar harmadjara az Ocarina of Time-ot, meg ugye be kene fejeznem a Twilight Princesst es a Breath of the Wildot is. A Last Storynak is csak a negyedenel jarok. Pedig a heten jon a Xenoblade Definitive gyujtoije is, szerintem az elnezve a jelenlegi backlogot honapokig ki se lesz bontva. Ajj, kene vagy egy honap szabadsag, amikor csak jatszok es semmi massal se foglalkozom, de sajnos ez nem opcio
-
oriic
HÁZIGAZDA
Fairy Tail JRPG megint késik. Új dátom július 31.
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest