- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #9118 üzenetére
Megmertem egy 2200mF kondit arra azt irta 2120mF
Megmertem egy 3,3k ellenallas az 1% os arra mega zt irta 3.2796kA regi muszerem nemtud ekkora kondit merni,de az ellenallasra azt irta 3,3k
Talaltam egy kalibration menut.
Minden allasnal lehet alogatni,vagyis lehetne mert jelszot ker -
hoax
senior tag
válasz
ielektros #9109 üzenetére
Ezek között nézz körül...
Ilyet használok. Megfelelő optikával, elegendő közgyűrűvel verhetetlen(ár-érték)! Nálam jelenleg 5 közgyűrűvel kb. 15-20cm a gyújtópont... -
válasz
ielektros #9097 üzenetére
Bázz, a nagyon komoly cuccok!
Otthon barkácsolni, azért kényelmesebb a pisztolypáka, meg azért az nem kámpicsorodik el mikor nekinyomom a 2 nmm-es rézdrótnak
Létezik már inverteres is, 5 sec alatt felfűt...
.
.
..
.
.
gyanítom, hogy ez nem az, de azért hájgtekk; mert LED-es a világítása
.
.
.
.
.
.
.Egy iylen lenne zsír-király!
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #9001 üzenetére
En ertelek de elsonek ezeket montak a fookosok minden fele.
Tized pontosat akarok ,mar megszoktam hogy mind a ket gepem tized pontosan dolgoznak.
Meg valamivel elkell ternie a megszokottol nem?
Eladni akarom nem magamnak epitem oket majd.
Minden tanacsot elfogadok ebbol mert tenyleg szinte semmit nemtudok arool hogyan lenne a legjobban megcsinalni full sajat erobol minden porcikajat.
Es itt ertem az alatt hogy nem grilsutobol akarom megepiteni hanem normalis azkozokbol,olyan gepet epiteni aminek a vegeredmenyenel azt mondanad te is megvenned mert tetszik -
Tamás9x
őstag
válasz
ielektros #8927 üzenetére
Épp egy UTD1102C-re pályáztunk 2 hete, igaz nem ugyan az a két készülék, csak márkában egyezik, de ezek szerint ez sem lesz egy leány álom? (Ez volt a legértelmesebb készülék a listában)
KillHates: Sajna nekem is ez esik le, próbálna az ember segíteni 1-2 embernek, és ahelyett, hogy utána nézne az összefüggéseknek dobálja az orbitális baromságokat
Nem vagyok egy lángelme, de a gyakorlatot elmélettel cáfolni elég merész vállalkozás
Neked mi a véleményed a fent említett tárolós szkópról? 15, ig ég visszamondható a pályázat ha nem valami nagy durranás.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #8965 üzenetére
Nemtetszett es mostsem tetszik az asztali sajna.
Tudom hogy jok nagyon de valahogy nemvagyok kibekulve veluk.
Sot volt egy annal komolyabbam is flukeba csak nem emlexem a szamara mert kb 2 napig volt meg.
Olcson vettem es akkora arat adtak erte kopni nyelni nemtudtam abba az idobe -
-
gliga69
tag
válasz
ielektros #8915 üzenetére
nézd már meg 1cmen mennyi az ellenálása egy 3-4 mmes csíknak, és írd már meg pls, holnap én is megmérem, és mehet egy kis pöcsméregetés.
Az egységesség kedvéért legyen ABS felületen (fényezetlen notebook kasztnielem, pl memóriafedél) hogy a felület vezetőképességét ne mérjük bele.
Ez akár lehetne egy nyílt "verseny" is a fluxok között.
Mit szóltok többiek?
korrekció 5mm átmérőjű paca legyen az etalon -
f27
senior tag
válasz
ielektros #8831 üzenetére
Te mirol beszelsz?
A szerviz ahonnet hozzak elore szetszedik a gepeket.
Nincs bennuk semmi es csak 2 csavar van a hatuljan ennyi.
Az elso pakkok tenyleg 4-5 eves gepek de a masodik pakk i5 es i7 es gepek.
A srac kiveszi az alaplapot en lejavitom osszeteszi es adja a kovetkezot.
Frankon osszetudunk dolgozni mivel mar evek ota hordja a gepet.
Ezeknek mind megvan a gazdajuk csezdmeg.
Pesten egy markaszervizbe beviszik es hozzak hozzam oket.
Atpakolni hokedlirol.
Behozta az elso pakkot lejavitotam oket kivitte behozta a masodik pakkot. Gondoltam lefenykepezem nektek,de latom felesleges volt szenvednem a nagy munka kozbe.
14db gepbol 12 jolettnekem akkor is jonapom volt
-
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #8793 üzenetére
Jajj megvan miert volt ennyire ismeros nekem.
Egy msi notit javitottam ilyen kari volt benne.
Monta a tulaj vett ra egy chipet pontosan innen es felkellene tennem ra neki.
Feltettem termeszetesen doglott volt a chip 20 k ert
Ujra golyoztam az eredetit es azzal megy a gep azota is
Persze a srac valami 3 napos postat kert ami szinten 12 k volt
Egyepkent nem indul reballra? -
f27
senior tag
válasz
ielektros #8726 üzenetére
Van itt tobb lovarda is.
De gondolom a fouton levot lattad
Epitkezes megallas nelkul minden nap folyik,csak lassan
Ahogy job ido lesz untjuk az alapot es huzzak a falakat,en dobok ra egy tetot aztam beepitjuk par forraszto bizbasszal
Nomeg az egesz tetot teletoljuk napelemekkel
Persze ehez sok munka es penz is kell,es en egyre csorobb vagyok
Elfogyott a kulfoldi hatos lotton nyert penz is mar sajna -
válasz
ielektros #8379 üzenetére
Biztos, hogy FLuke? Csak a szopó van velük; az egész Fluke műszerparkomat lecseréltem, a kézi multiméterekben (még a kézi szkópban is) mindig a digitizer-ek döglöttek meg, az asztalit meg évente kalibráltatni kellett 10-15 ezerért. Ha elhanyagoltam már a zárlatvizsgáló sem ment rajta
Amióta "szutyok" Voltcraft-okat használok, azokkal semmi baj sincsen. Szerintem vegyél Te is olyat, fricclandban még olcsóbb is mint itt a gazdag és magas életszínvonalú magyarisztánbanEz biztos belefér kint 100€-ba:
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #7802 üzenetére
Ha elolvastad akkor azt is eszre vetted hogy igen volt ilyen hogy hibasak,de azok a hibas chipek akkoriban tobbet mentek mint a mai nemhibas chipek.
Ennyi eroval mondhato hogyha azok hibasak voltak a mostaniak milyenek?
Sok olyan chipet latok meg mukodni ami 2006 es meg elindul javitasra joneheny honapot.
Igy most folyamatosan gyarihibasakat gyartanak nem?
En etol fuggetlen azt mondom hogy a mostani chipekhez kepest azok nemvoltak hibasak -
beeper129
csendes tag
válasz
ielektros #7479 üzenetére
SZVSZ nem vagyok abban a pozícióban, h bárkinek megmondjam a tutit, senkit sem bírálok azért amit ír, vagy azért amilyen stílusban ír. Vannak helyesírási hibák, vannak furcsa stílusok, vannak ömlesztett mondatok, stb... Mindenki úgy ír ahogy akar vagy ahogy tud. Ebbe nekem nincs jogom beleszólni, nincs jogom rendre utasítani, ez egy közösségi tér nincs jogom kisajátítani, itt tulajdonképpen én is "vendég" vagyok.
A moderátort sem azért említettem, h bárkit is rendre utasítson, inkább csak azért h törölje ki a nem ide illő stílusú bejegyzéseket. -
válasz
Hidd el; Gergő határtalan! Mindig meg tud lepni a maga módján...
Emiatt en most kicsit pihentetek a topik latogatasaval.
Tejesen felesleges besértődnöd mint egy műkörmös pláza3.14csának, ezzel csak magadon állsz bosszút, hogy kimaradsz a trécselésekből. Meg azért hiányzana a búrád isVan erre egy jó sztorim:
Az egyik ügyfelünk (öreg kaputelefon szerelő ember, zsíros haj, szétcigizett gép, alkudozás a nevetséges árajánlatból) behozott egy öreg Pentium 1-es!!!Panasonic Toughbook-ot, viszonylag egyszerű hibával; kitört az USB-je. Valami egyszerű DOS-os kaputelefon mókoló szoftver volt rajta a gép tökéletesen megfelelt a célra.
Atomjaira kell természetesen szedni a gépet, mert a legalsó panelen van az USB-je. Kivettem a csatit, aztán kiderült, hogy nemhogy csatit nem kapni, de már a gyártó cég is megszűnt; felvásárolta a FoxConntermészetesen semmilyen más csatival nem kompatibilis a történet. (álló, fordított lábkiosztású és van benne egy mikrokapcsoló is) Összeraktam a gépet, hogy visszaadjam mert mission impossible. Persze amikor betettem az összegányolt utángyártott akkut a gépbe; akkorát füstölt a gép mint Hiroshima. Az akku csatija mozgott az akku házában és egy lábbal mellé tudtam betenni. Az egész töltésvezérlés és még a fene tudja még micsoda elkokszolt az alaplapon. Felhívtam az embert és megmondtam, hogy mellényúltam, egy kis időt kérek, hogy megpróbáljak alaplapot szerezni, vagy valami fém házas, USB-s és soros portos gépet jó akkuval... Ez volt december elején. Szinte napi szinten felhívott, hogy mi van. Mindig elmondtam neki éppen hol tart az ügy. Sikerült zárás előtt vennünk neki egy Dell D510-es szép állapotban, de nem volt hozzá töltő. Nekünk volt, de annak meg a centerpin-je volt kitörve. Úgyhogy kellett hozzá kábel rendelni. Közben persze ezt napi szintem kommunikáltam az emberrel, aki egyre arrogánsabb lett, mondhatni jogosan, bár jeleztem neki, hogy egy komolyabb gépet fog visszakapni és ezért kérem a türelmét; az Ünnepek után első hétvégére meglesz a gép.
Ezen a héten 6-án kezdtünk. Persze hétfőn csörgött a telefon. Közbe lebetegedett a család (39.5 mindkét lány) itthon kellett maradnom ellátnom őket, közben a táp is elkészült a tápszerelő el is hozta hozzám. Ezt elmondtam az embernek, aki leb@szott Istentelenül, hogy milyen sz@r sztorival jövök neki; na ekkor pattant el a cérna megmondtam neki,hogy innentől lesz@rom a gépét, húzzon be a foskupac Panasonic-ért és ne is lássam őt többet. Persze aztán megbántam, mert én is eléggé ki voltam a család miatt. Másnap reggel hívott az ember és elmondta, hogy ő nagyon megbánta, hogy bunkó volt és vár türelemmel. Másnapra megvolt neki a Dell, WiFi-vel, DVD íróval, jó akkuval, WinXP liszensszel, magyar billentyűzettel. Felhívtam elmondtam neki, rohant is érte nagy boldogan... És boldogan éltek míg meg nem haltak... ♥Szóval szerintem kokov is megbánta, hogy bunkó volt Veled, főleg, hogy a legnagyobb koponya vagy itt a topicban... (a stílusod azért néha megkérdőjelezhető
)
-
f27
senior tag
válasz
En nemhuztam be a farkam,csak rohatul nemertettem semmit amit a srac irt.
Gondoltam sik hulye vagyok es azert nem ertem
Nekem ugy jott le mintha nem is ide irt volna par hozzaszolast a kezdetekbe.Jol nyomod b@szki ,en csipem a stilusod
Ha nem ilyen lennel ,akkor mar nemte lennel -
kokov
tag
válasz
ielektros #7466 üzenetére
háhht te nem vagy ép
Te olvasod is magad? Most mi van a kocsmával? Mert te tudod hogy én mit gondolok és én biztos gondoltam rólad valamit, de várjá mer' még más is gondolhatott rólad valamit. Sőt!!! Tuti gondolt is! Merha engem kérdezel egy szmájli az mindenkinek kevés volt és senki nem jött rá hogy viccelek és te fú, hallod most olyat gondoltak rólad, hogy beszarsz. Most aztán tuti a becsületed a tét tutira, sőt még a beceneved is rosszul írtam. Na ezt hogy képzelem? hát elmegyek anyámba és most aztán fú... jajj hagyjál már, hát ne oltsál mááár... backi már másodszor.
-
kokov
tag
válasz
ielektros #7464 üzenetére
pff hát veled mi van? Veled valami van
Adjatok neki valamit. Ott volt a smájli most mit vagy megfeszülve? Szerintem rajtad kívül senki nem vette komolyan
Vagy most te végülis azért estél így nekem, mert ielektros helyett ielektromost írtam véletlenül? Fú hát ettől boruljál ki teljesen. Nem neked írtam a hozzászólást és nincs szerkesztve. Azért nincs mert nem néztem meg a nicked mégegyszer, mert azt hittem jól emlékszem rá, de most végülis nemtökmindegy? Akár ielektromos is lehetnél nem? Úgy emlékeztem az vagy. Anyámat meg tényleg hagyjuk már...
-
kokov
tag
válasz
ielektros #7426 üzenetére
"Nézd meg nincsenek e megsarkazva..". aha, idáig vakartam az a *rva ragasztót róluk, az egyik kisebb felül sérült volt. Hogy eddig is, vagy a ragasztóval együtt jött a többi az jó kérdés, de annak már mindegy volt.
Leszedtem, ilyen a nyák alatta, szóval úgy néz ki a remény még él, de hát egy merő retek az egész így néz ki pedig úszott az alkoholban és már nem érzem a kezem...Lehet kapni ilyet felgolyózva, szokta rendelni itt a ph-n valaki, vagy másikról szoktátok bontani? Gondolom nem mindenki egyesével ebay-ezik.
-
kokov
tag
válasz
ielektros #7410 üzenetére
"Én felmelegíteném, aztán tolnám neki a levegőt oda..."
Ja, hát kb. ennyi a nagy terv, sokat nem fogok vele faszozni, csak ha nem tiszta semmi hogy mi a valószínűbb, hogy hol a szakadás és lehet a ramnál is ezzel a tünettel, akkor már oda is tolnék egy kis levegőt a ramokra hagy olvadjon az alatt is a golyó, mert el nem mozdult semmi a helyéről, szóval a lába már csak nem szakadt ki semminek és a golyók sem érnek össze semmi alatt.
Szóval ha nem tudni hol a gond, akkor hamár aláfűtöttem megy mindenre levegő, de nem tudom elgázosodik e belülről a chip, ha nagyon forró a levegő, vagy hogy itt mi számít nagyon forrónak, mert ugye alsófűtés nélkül tolni kell rá, hogy megfollyon az alkatrész alatt mert ilyen 200 fokkal fújkálhatom napestig, el fogja vinni a nyák.
Aztán alsófűtésnél ha felmegyek határig, hogy éppen ne follyon meg az alja és megfújom felülről, akkor az alsó odalról elkezdenek e potyogni a cuccok be az infrámba ami csakegy rács van vagy elviszi annyira a nyák, hogy nem, mert nem akarok kerámiakondikat meg ellenállásokat halászni belőle, mert szédszedni se 2 perc... esetleg van e valami határ ami fölött már a melegítéstől lesz BGA-s a GPU alatt. Mittomén, ki tudja hogy van ez esetleg leragasztva a forraszgolyók között, aztán a hőtágulástól mi lesz meg mi nem lesz, lehet semmi, de nem tudom, szóval ilyen gyakorlati tapasztalatok érdekeltek volna, hogy mégjobban ne kúrjam legalább el és ha szerencsém van és tényleg csak egy forrasztás a gond valahol, akkor jó legyen utána, mert ha még ez sem biztos, akkor mi a szarnak állnék egyáltalán neki értesz. Gondoltam lesz itt valaki aki csípőből azt mondja, hogy te ez tuti fet lesz vagy tudom is én mit gondoltam. Egész nap azt se tudom merre van előre.
Egyébként egy 6970, de forrasztás szempontjából gondoltam tökmindegy, mert kb. mind egyforma méretű nyák, csak én nem foglalkozom asztali VGA-val és nincs itt egy rossz, amin ki tudnám próbálni, hogy hogy a jó dolgozni rajta.Amivel én dolgozom az egyoldalas nyák és álom könnyű, mert aláfűtök, aztán egy csipesszel kapkodom le a százlábút levegő nélkül, meg teszem is be a másikat a helyére nincs ez a faszozás a hőmérsékletekkel, sokkal egyszerűbb. Arról nem esik le semmi.
-
Kocska89
tag
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #7332 üzenetére
Nem a minosege szar hanem a kezelese programozasa egy agyrem,es szerintem atom buta is.
Nekem volt de gyors eladtam mobilemanakAztan ha joltudom a 490 nek az also melegitoje mozog vagy 2 cm fel le,de erre mar nem emlexem potosan,de ugy remlik ott is anyazas volt nekunk anno.
A formaja is idetlen de ez mar csak az en stilusomat mutatja mukodeseben nem zavaro -
f27
senior tag
válasz
ielektros #7284 üzenetére
En mar meguntam amit csinalok,csak ez lett a munkam.
Regebben a hobbim volt nekem is.Muszaj dolgoznom,mint tudod epitkezek ,es hetek mulva jon a baba.
Sokba kerul a sok ketyere neki.
Van egy eletszinvonalunk is ami nem magas de azert nem szegenyesen elunk.
Aztan 2 lakas fentartasa,mert ugye hiaba epitkezek az ottani viz gaz villany szenyviz kuka biztositas stb... Ugyan ugy jon havonta ha nemhasznalom akkor is.Hogyan van idom enyit forumozni?
Nem forumozok csak ezt olvasom ill a levelekre valaszolgatok.
Minderre egy ipadot hasznalok hogy gyorsan menjen a dologFelig szakmai....
Bekotottem a napelemeket 500v rendszer feszkora,most par napja delfele kemeny 100-120w termelt ugy 2-3 oran att
Elegge karcsu nem? 8x45w tablatol.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #7271 üzenetére
Azt senki nemonta hogy minden hibat ellehet haritani.
En altalaba olyan gepeket vallalok be aminek 90% tudom mi a hibaja.
Ha egybol taphibara gondolok vagy olyan dologra amire nekem nincs idom,azt tovabb iranyitom az itteni zseniknek akiknek van idejuk ra.En sosem voltam zseni,es a taparamkori hibakat ruhellem.
Tobb ora egy hibafeltaras,nekem meg erre nem mindig van idom.
Sorban alnak a muhelybe az emberek a megvarasos gepekkel.Xbox ..szetszedes javitas osszeszereles 30perc
Ps3 szet ,javit,osszetesz 45perc
Asztali vidkari ,,szet,javit,osszeszerel 20perc
Notebok ,,,szett ,javit,osszeszerel ,max1 oraTermeszetesen mindegyikre megy meg 5-10perc teszt ha itt varjak a gepuket,ha nem varjak akkor par ora.
Nekem ennyi idom van kb egy javitasra.
Es ez megy mar 6 eve minden nap.
Mostmar annyi valtozas tortent hogy hetvegen nemdolgozok.
Bar amikor nem esik be egy nevezetes markaszerviz hogy megvarna 10-12laptopot meg megcsinalomNomeg amikor ti mar buliztok en meg dolgozok ,aztan epp heveritek ki a sok piat mikor en mar reggel dolgozok
31-dike es 1-je
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #7233 üzenetére
Most azt hiszed hulyeskedek mi?
En is hulyen neztem mikor az orvosom beadta hogy estenkent feles unikumot toljak be vagy a gyomromnak annyi.
Szal azota a gyomrom okesabb es tolom az unikumot befele.
De a rosz az hogy csak a sima unikumot ihatom az izesitettet nem
Utalom a piat szal ritkan iszom,de ma kicsit elkortyolgattam.
Faj a fejem mas hatasa nemnagyon van.
De nem is lesz vegeztem mara mert holnap melo ezerrelvagyis helyesbitek ma
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #7219 üzenetére
Nem figyeltel A123 akkurol beszelek 100% meritheto az 1500A akkut lehetne tolteni akar 45,000A is nagyon stabilan.
Ha jol tudom most ezt nevezzuk kinyirhatatlan akkunak.
En ezzel helikoptereztem anno 15 perc alatt fellehetett tolteni es nemtudtam megolni 2 ev alattpedig taponta 20-30 x toltottem fel a 3 A akkut 15A-rel
De mindent osszegezve igen,baromsag mert lehet egyszer bejott volna az akku ,de nemtudtam volna potolni.
A mostani otlet lesz megvalositva ,halozatba taplalva okosan -
f27
senior tag
válasz
ielektros #7211 üzenetére
En regen nagyon azon agyaltam hogy levalok a halozatrol.
Kicsin mulott hogy hozza jussak egy A123-mas akkumulatorhoz ami 48v-on 1500A volt ez tutira elegendo lett volnaEz meg ugyan 24v rendszer de 48v rendszert akartam. Aztan nemsikerult az akkumulatorra megegyeznem ertelmes aron es abbamaradt minden.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #7188 üzenetére
Maga a tetobe epites szerintem is rosz otlet az altalad leirtak alapjan is.
A termelest en napi 5 oraval szamoltam mindig is 250-260 nappal ami kb 1200-1300 orat jelent evente.
Szerintem ez kb realis adat lehet legalabb is en ezt szamoltam ki a 10eves napelemes babralasom alkalmaval
Amorf napelemeim kb 5 eve van telepitve szigtuzembe.
3kw aramot tudtam eltarolni akkukba es egy sinus 1kw inverterem van villanymentes napokraMost keztem el ismet gondolkodni hogy kellene valami mostmar egesz jo arakon hozza lehet jutni cellakhoz.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #7182 üzenetére
Nekeverjuk ossze a tavolsagot az uzemanyag dijakkal.
A tavolsag nem gond az osszeg feleslegesen sok.
De majd valamit kitalalunk,ugy kell kijonnie a dolognak hogy neerje meg itt venni es sok haszon legyen rajt
Bomosel hiaba mennek le nemferne be bele 10 tabla semMondjuk van itt a garazsba egy F astra kombi is az megjarna az utat szerintem 35-40 bol siman.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest