Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #660 üzenetére
Maga a gépek felépítése lassan hasonlóak lesznek.
Amin spórolni tudnak azok maga a gép belseje vezérlései.
pl az enyémbe 3db siemens csúcstechnikás vezérlő vezérel mindent aminek darabja cserély 400k/db
Halottan nagyarba egy cég megveszi 200k/db ba szal nem lehet rossz cucc,és ugye minden ipari gépet ilyennel vezérlik.
Pár gépet mi mobilemannal lesasoltunk meglestünk mi hogy működik.
Amit észre vettünk hogy némelyik gépben úgy leegyszerűsítették a vezérlést,hogy csoda hogy működött
Viszont hamár 10-20e $ gépeket veszel akkor meg az áll fent, hogyha leáll benne valami,vajon menyibe fog fájni.
Amit vásárláskor érdemes figyelni az az hogy az MCGS ipari vezérlő,ergó jónak kell lennie!
A belsejében siemens vezérlő lenne a jó,de az ugye drága,viszont ipari és megbízható.
Az előmelegítő része jó a quarc csövek (mint enyémbe is) viszont az megint drága,annyi hogy a sima (infának elbohóckodott) melegítő részeket lassan lehet fűteni és nem fokpontosak,de kb kit érdekel?Viszont a quarc néhány másodperc alatt 500fokot is eléri ment a levegős része.
A levegős része szerintem mindegyik gépnek ugyan az (elvben tutira)
Amit én hiányolok sok gépből az az hogy a ventik vagy nem kapcsolnak ki ,vagy csak részlegesen.
Enyémbe spec kikapcsol de a siemens vezérlők ventiei zugnak mint atom,ergo hangos ugyan úgy.
Mobilemani ha jól emléxem elkussol most totálisan
Nehéz a gépvásárlás eléggé -
Mosuka
aktív tag
válasz
KillHates #622 üzenetére
Sziasztok!
Egyébként a számomra bibliaként olvasott topikból, többet tanultam, mint amit eddíg a neten olvastam vagy láttam. Kellenek az ilyen kérdések szerintem, és kellenek a válaszok is, akár Tőled, akár mobilman-tól. Más más hogy közelítitek meg a dolgot, és ez jó. Kell a szarkazmus sokszor, mert rávilágít a kérdés , ée egyben a válasz súlyosságára. -
mobileman
senior tag
válasz
KillHates #617 üzenetére
Nem negatív, hanem aki ilyen kérdést tesz fel, akkor az erősen gyanússá válik, hogy tudja- e hogy mit fog csinálni, nincs meg az alap hozzáértése. Ugye tudni kell a golyók olvadáspontját, ha ezt tudja, akkor nyilván nem teszi fel a kérdést! Ha profilról kérdezne, akkor az ok, az szakmai dolog..
-
-
FuckeR19
senior tag
válasz
KillHates #513 üzenetére
Szóval puding próbája az evés
Összeszedtem a környezetemből pár hibás cuccot hogy tesztelgessek és van 2 asztali vga (3870 és 7600gt) ami hibás gondoltam kérdezek mielőtt cselekszem
kösz infót
PC alaplapok esetén ha indul a gép de nincs kép akkor általában északi híddal van bibi?
Tegnap egy ilyen hibát produkáló alaplappal szórakoztam (P5ND2-SE) és most úgy néz ki üzemel -
FuckeR19
senior tag
válasz
KillHates #510 üzenetére
Gyári mosófolyadékom elég durva cucc, de vizet tartalmaz ezért nem kevertem, gondolom ez gond neki (vagy nem
)
Más kérdés:
Ha van egy asztali vga ami szép csíkos képet ad honnan lehet tudni hogy magával a gpu-val van baj vagy vga memóriával? Vagy ez baromság és vga memória nem produkál ilyen hibát? -
nahunn
tag
válasz
KillHates #482 üzenetére
Köszi, de sajnos nem lett jobb...
Egy pad feljött de az ha jól láttam nem volt bekötve és most is ugyanazt csinálja mint reball előtt.
Szkópra asszem nem ruházok be, annál occsóbb rendelni egy új chipet, legfeljebb jó lesz máskor,
persze ha végén kiderül h mem akkor ááá... -
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #450 üzenetére
Kössz. Jahhh eszem ágában nincs a bgastore-ból vásárolni, csak azt linkeltem be hirtelen. Nézegettem mobileman shopját, és eddig ő a befutó, csak nála jelenleg "Nem rendelhető" ez az állomás.
-
FuckeR19
senior tag
válasz
KillHates #406 üzenetére
Azért az utána lévő se rossz :
"Igen itt munka folyik és nem kényes kislányok gyülekezete vagy főiskolázott rendmániás időpazarló tétlenség. Remélem sokatokat megbántottam, de nekem nincs időm, se kedvem rendet rakni."
Gondolom ezek után lesz kiírva hirdetések közé hogy vga javítást vállal
-
Gesztenyefa
csendes tag
válasz
KillHates #385 üzenetére
Másik képernyőn (TV) is előfordulnak hasonló anomáliák.
Terhelésteszt, pucolás, ... az alapok megvoltak már.
Akármivel terhelhetem, betonstabil marad. 3Dmark, Metro2033 bench, de játék közben L4D2 kimaxolva is max akad (vagy jó szokásához híven kilép és viszi a szteamet is, de ez más gépeken is gyakori
).
LVDS ? Ez nem csak laposokban szokott lenni ?
-
-
Benji77
aktív tag
válasz
KillHates #331 üzenetére
"Általában az RS780-as enged el. Elég szokott lenni neki egy reflow az esetek 90%-ában. "
Én is több Asus K50,K51 lapost javítottam már. Szerintem a reballing elengedhetetlen+hűtés javítás.
Alapjáraton 50-60C a chipset hőmérséklete.
Mondjuk én 90%-ban inkább golyózok, mint újraforrasztok. -
FuckeR19
senior tag
válasz
KillHates #335 üzenetére
Kösz az infót de nincs annyi fölös pénzem, hogy kísérletezés miatt beruházzak 1re. Most hogy mondtad rákerestem, srác egy elég szép kis gyűjteménytől akar megszabadulni. 200K+ az ára gondolom.
Nem ebből szeretnék "megélni", csak érdekel a téma és jelenlegi kis állomásom fejlesztgetem, tanulgatom.Különben újragolyózás esetén minden IChez van stenciletek vagy univerzálissal is össze tudjátok hozni?
Ha befut egy gép a szervizbe amiről kiderül hogy vga hibás egyből újragolyózzátok vagy újramelegítéssel próbálkoztok? -
Rive
veterán
válasz
KillHates #311 üzenetére
Melyik cégnél nyomod?
Az nem téma itt
Már megyek is, PH-relevánsan csak némi alap forrasztgatásban vagyok jelen, BGA-ban kifejezetten nem, szóval további jó beszélgetést/füstölgést
Illetve, mert sokan kérdezik: Intel fogalaltokkal foglalkozik valaki közületek? Tudtok néhány nevet/nicket?
-
Rive
veterán
válasz
KillHates #303 üzenetére
Erről a fajta PCB hibásodásról meg én nem tudok semmit: gyártásnál ugye leginkább zsir új nyákra mennek az alkatrészek, ha pedig később jön vissza valami, akkor az meg már nekünk egyelemű minta.
Az MSL viszont eredendően kifejezetten az alkatrészekre vonatkozik ebben a formában. Reworkkal/kész panelekkel kapcsolatban is nem a nyák, hanem a felrakott alkatrészek miatt kerül elő, már amennyire én tudom.
Amúgy amig be nem sz*ptuk azt a rossz sorozatot, addig itt se volt ennek az egész MSL dolognak semmi hagyománya... Bezzeg azóta...
-
Rive
veterán
válasz
KillHates #299 üzenetére
Titeket azért ez tipikusan nem érint túl keményen: javitásnál felrakod, megy/nem megy, a statisztikai minta leginkább egyelemű.
Gyártásnál a selejtarány, az merőben más tészta...
Ugyanakkor fentebb a konkrét esetben valós hivatkozási alap az MSL követelmények be nem tartása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest