- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benji77
aktív tag
válasz
KillHates #331 üzenetére
"Általában az RS780-as enged el. Elég szokott lenni neki egy reflow az esetek 90%-ában. "
Én is több Asus K50,K51 lapost javítottam már. Szerintem a reballing elengedhetetlen+hűtés javítás.
Alapjáraton 50-60C a chipset hőmérséklete.
Mondjuk én 90%-ban inkább golyózok, mint újraforrasztok. -
FuckeR19
senior tag
válasz
KillHates #335 üzenetére
Kösz az infót de nincs annyi fölös pénzem, hogy kísérletezés miatt beruházzak 1re. Most hogy mondtad rákerestem, srác egy elég szép kis gyűjteménytől akar megszabadulni. 200K+ az ára gondolom.
Nem ebből szeretnék "megélni", csak érdekel a téma és jelenlegi kis állomásom fejlesztgetem, tanulgatom.Különben újragolyózás esetén minden IChez van stenciletek vagy univerzálissal is össze tudjátok hozni?
Ha befut egy gép a szervizbe amiről kiderül hogy vga hibás egyből újragolyózzátok vagy újramelegítéssel próbálkoztok? -
Általában az RS780-as enged el. Elég szokott lenni neki egy reflow az esetek 90%-ában. Nehogy bevidd a fehérvári kutyaütőkhöz!! Sárváron van Robick, vagy Pesten; Mobileman, Benji Kiskinhalason, Fucker Pécsett, illetve én Tökölön. Tegnap csináltam meg pont két ilyen gépet.
szerk: hazudok, mert az egyik nVidiás volt
Így, jól be kell bugyolálni a NB/GPU-t, hadd főjön meg mire lejár a garancia!!
Ha megcsináltattad, akkor egy hűtés-modding sem fog ártani, ha nem akarsz az első nyári melegben megint BGA-zásra költeni...
-
Benji77
aktív tag
Én már kipróbáltam 5-6 fajta fluxot, de a legjobb az Amtech 559.
Eredetit csak a TME-nél lehet találni. Bruttó 3500Ft körül van a kis tubusos.
Már én is csak ilyet használok.
Lehet itt mesélni a többiről. Ez a legjobb. Ennyi. -
Rive
veterán
válasz
KillHates #311 üzenetére
Melyik cégnél nyomod?
Az nem téma itt
Már megyek is, PH-relevánsan csak némi alap forrasztgatásban vagyok jelen, BGA-ban kifejezetten nem, szóval további jó beszélgetést/füstölgést
Illetve, mert sokan kérdezik: Intel fogalaltokkal foglalkozik valaki közületek? Tudtok néhány nevet/nicket?
-
Rive
veterán
válasz
KillHates #303 üzenetére
Erről a fajta PCB hibásodásról meg én nem tudok semmit: gyártásnál ugye leginkább zsir új nyákra mennek az alkatrészek, ha pedig később jön vissza valami, akkor az meg már nekünk egyelemű minta.
Az MSL viszont eredendően kifejezetten az alkatrészekre vonatkozik ebben a formában. Reworkkal/kész panelekkel kapcsolatban is nem a nyák, hanem a felrakott alkatrészek miatt kerül elő, már amennyire én tudom.
Amúgy amig be nem sz*ptuk azt a rossz sorozatot, addig itt se volt ennek az egész MSL dolognak semmi hagyománya... Bezzeg azóta...
-
robick5
tag
válasz
mobileman #302 üzenetére
Az ilyen fóliaszakadás lohasztó tud lenni ,de beugrott egy meg esett történet.
"Volt egy munkatársam,neki volt egy kőműves /nem mindíg józan/ szomszédja,drótkerítés van a telkek közt.A kőműves kutyája mindíg kirágott egy nagy darabot belőle,majd átjárt a kollégámhoz.Egyik nap látta,hogy kinn van a kertben a szomszéd,szóvá tette neki,kellene valamit csinálni a kerítéssel,erre átgondoltan kicsit dülöngélve /az alkohol mámorában/ felemelte az ujját,majd ennyit mondont aaa majd becsapom misunggal...."
No erre a lapra ugyanezt mondaná..........
-
Hát, igen. Bárhogyan is nézzük, azért a mi munkánk is kisipari jellegű, ezért igazodni kell a szabványokhoz. De azért azt megemlíteném, hogy egy-egy ic-nél, azért nem hiszem, hogy ilyen jellegű metódusra lenne szükség, ezek az adatok inkább a szerelt panelekre vonatkozik; meg is említi, hogy az SMD érzékeny a párásodásra. Szerintem lehet hivatkozási alap, de én még a 22 éves pályafutásom alatt, nem találkoztam olyan új IC-vel, aminek pont a párából adódó nedvesség tett volna be; pedig kaptam már olyan IC-t aminek fehér volt a korróziótól a golyók az alján. Ment az uh mosóba, átmostam izopropil alkohollal majd egy órára a szárítóba. Inkább a PCB és azon belül is a rétegátvezetés, aminek a végét jeleni a pára vagy akár egy csepp folyadék...
-
Rive
veterán
válasz
KillHates #299 üzenetére
Titeket azért ez tipikusan nem érint túl keményen: javitásnál felrakod, megy/nem megy, a statisztikai minta leginkább egyelemű.
Gyártásnál a selejtarány, az merőben más tészta...
Ugyanakkor fentebb a konkrét esetben valós hivatkozási alap az MSL követelmények be nem tartása.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- TCL LCD és LED TV-k
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- EAFC 25
- Peugeot, Citroën topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Nők, nőügyek (18+)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest