Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyanID
tag
Az irónia nem mindig érthető.
Mindemellett valóban az lesz, ha bemutatják jövő héten.
és persze az is igaz, hogy a 24 ultra lett volna az igazi, de ha nincs más megoldás jó lesz az Iphone is ... csak nem ártana ha legalább a 23 ultra szinvonalát hoznák, de jövő héten kiderül. -
mindhunter
tag
Már nem azért, de kiváncsiságból ránéztem az XDA-ra, van-e 13-as droid Note 10-re és van. Jó, nem hivatalos, de rá lehet hegeszteni
Pl, másodlagos telóm egy S4 mini, aminek 4.4 android volt az utolsó hivatalos frissítése, de az XDA-sok megoldották a 11-es Androidot, most azzal vígan megy.
-
cyanID
tag
Jol van, meg akartam varni a 24 ultrat, de akkor lehet jovo
héten bebattyogok valamelyik iphone 15 ért. -
battag
aktív tag
válasz
Plazmacucci #28 üzenetére
Amit szerintem tenni tudsz, hogy mindig frissíted Google playből és Samsung Store-ból az alkalmazásokat, különösen a böngészőt, csetprogramokat, nagyon más nem jut eszembe. Kb. ugyanazt tudod tenni, mintha Win7-es géped lenne ami már nem képes futtatni semmilyen más támogatott OS-t (én pl. lecserélném).
-
-
janeszgol
félisten
Antivir az megvédhet, ha jó a program.
A VPN-ről mindenki azt hiszi, hogy gyakorlatilag a világbékét hozza el. A VPN a VPN szerver és a kliens között titkosítva küldi a csomagokat. Ennyi. A többire, hogy a VPN szerveren hogyan kezelik az adatokat, illetve a VPN és a célállomás között is titkosított-e, na arra nem adnak garanciát.
Nyilván van olyan, ami igen és tényleg biztonságos, de van olyan is, ami nem az. -
battag
aktív tag
Amikor még friss volt a Note 10-em, akkor valóban gyorsan kaptam meg a havi frissítéseket, volt, hogy a szeptember 1-es patchszintet már augusztus 31-én telepítettem. Aztán később eh héttel, majd két héttel később jött ki a végén pedig már az is szerencse volt ha a tárgyhavi patchszintet a tárgyhóban megkaptam. Főverzió váltásoknál pedig volt, hogy két hónap lemaradásban voltak. És aztén az android 13 megjelenésével átváltottak negyedéves frissítésre, az utolsó frissítések is legalább egy hónapos csúszásokkal jöttek ki, az utolsó elérhető frissítés is áprilisi patchszint.
Illetve a gyakorlat egy dolog, de vállalás az előző postomban foglaltakra sajnos nincs sehol, így céges környezetnél nehéz tervezni...
A felhasználói oldal minimális odafigyelésére céges környezetben (sem) lehet építeni...
-
cyanID
tag
Igen.
A kerdes arra irányulna, hogy van e valamilyen formája annak, ami a gyárival egyenértékű védelmet nyújt.
Vpn, antivir stb
-
kzcs
tag
Nem muszáj, de van kockázat. Neked kell eldönteni. Addig míg az interneten van a telefon, nem vagy 100% biztonságban. Ha elmarad a frissítés addig vagy védve amíg az utolsó frissítésig ismert kártevők ellen véd a szoftver. Az utána lévőkkel már nem. Hogy pont téged találnak meg? Talán igen, talán nem.
-
-
-
cyanID
tag
Segítsetek kérlek.
Mit lehet tenni ebben az esetben ha megis teljes biztonsagban akarom tudni a telwfont.
Muszaj masikat venni?
-
prolad
addikt
Nekem 2021 január óta van Samsung (Fold 2, majd nemrég Fold 5), a havi rendszeresség megvolt szinte mindig. Amikor nem (talán 2-3 ilyen alkalom volt), akkor a következő hónapban 2x is jött firssítés (általában One UI vagy normál Android rendszerfrissítés miatt).
Ennél jobban/gyorsabban nem hiszem, hogy lehet, Pixeleknél is volt már olyan, hogy egy-egy security patch kimaradt vagy csúszott (most épp az Andorid 14-gyel szerencsétlenkedig a Google). Akkor menne gyorsabban, ha házon belül menne a SW fejlesztés is (nem tudom pl. Apple oldalán ez hogyan van megoldva). Lehet nem tökéletes és azonnali védelem, de ha felhasználói oldalról megvan a minimum odafigyelés, akkor nem kéne gondnak lennie. -
battag
aktív tag
Nekem is Note10-em volt februárig, akkor cserltem le egy céges S21 FE-re. Nagyon szerettem a Note10-et, nagyon sajnálom, hogy megszünt rá a SW támogatás (én már akkor megszűntnek gondoltam, amikor haviról negyedévesre tértek át, lásd lejjebb), ezért is váltottam. Elég gáznak tartom, hogy még egy SAMSUNG méretű cég n
sem tud vagy akar kiköhögni magából legalább 6-7 év security patch supportot (a főverziók száma már nem annyira érdekes szerintem), nem hiszem el, hogy havi egy security patch implemetálása megugorhatatlan feladat lenne a Samsungnak egy valaha volt csúcskészülék esetében ilyen időtávon!Itt is leírom (és már magamat is unva), hogy az, hogy mennyi ideig (értsd 4 vagy 5 év) van SW támogatás nem jelent SEMMIT, egy számonkérető konkrét vállalás az lenne, hogy;
(1) az adott termék megjelenítését követő X évig,
(2) havi rendszerességgel,
(3) a havi Android security patch megjelenítésétől számított X napon belül
kiadják a security frissítést. Minden más válalás csak maszatolás, üres margetinglózung! Annak sem látom értelmét, hogy egy adott típusra negyedévente adnak ki frissítést, mert az azt jelenti, hogy az üzemidő kétharmadában védtelen a már publikált sérülékenységekkel szemben! Szintén gáz, hogy ha bár havi rendszerességgel jön a frissítés de el vannak csúszva, pl. az augusztusi patchszint csak szeptember közepén érkezik meg és így tovább (lásd még: Window of vulnerability)...Szívesen látnék egy cikket a Mobilarenan, ami azzal foglalkozik, hogy az Andoidos gyártóknak milyen vállalásaik mind a 3 fenti pontra. És bár legelőrébb biztos a Samsung jár, de nekem a Samsung hivatalos csatornákról még nem sikerült a (2) és (3) pontokra választ kapnom.
Az Apple ilyen tekintetben sokkal előrébb jár, mert minden típusra egyszerre jönnek ki a frissítések és nincs tőle független SW karbantartó, akinek a kiadásait a gyártóknak le kellene követnie...
-
-
Farkas82
tag
És ha teljesen friss egy telefon, az sem jelent biztonságot. Pl. engem a pegazus sztori teljesen ledöbbentett, hogy ilyen szinten ki-be lehet járogatni távolról egy telefonba. +hogy a google-apple semmit sem reagált az ügyre, csak lapítottak mint az a bizonyos a fűben.
-
-
etsmark
tag
"de fokozott elővigyázatossággal érdemes szenzitív adatokkal dolgozni rajtuk"
Android 11 fut a telefonomon (redmi note 10s), es mindent ezen vegzek... online banking, emailek, kozossegi media... Most akkor en veszelynek vagyok kiteve? Komolyan kerdezem...Ti amint a telefon nem kap ujabb frissiteseket ujat vesztek? Nekem ennek nagyon "tervezett elavulas" szaga van... -
kzcs
tag
Tényleg az, másodlagos telefonként még használom.
-
Shyciii
veterán
Nagyon szerettem a Note 10-emet, de mielőtt lejárt a főverzió támogatottsága, akkor eladtam, de mai napig az egyik legjobb Samsung telóm volt.
-
kcsa
veterán
Ezért vettem A33-at a lányomnak.
-
Most már az A széria is 4 fő verziót és 5 év sec. Updateet kap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tíz éves lett a The Witcher 3: Wild Hunt
- Autós topik
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Kés topik
- További aktív témák...
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest