Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
battag
aktív tag
válasz
Plazmacucci #28 üzenetére
Amit szerintem tenni tudsz, hogy mindig frissíted Google playből és Samsung Store-ból az alkalmazásokat, különösen a böngészőt, csetprogramokat, nagyon más nem jut eszembe. Kb. ugyanazt tudod tenni, mintha Win7-es géped lenne ami már nem képes futtatni semmilyen más támogatott OS-t (én pl. lecserélném).
-
battag
aktív tag
Amikor még friss volt a Note 10-em, akkor valóban gyorsan kaptam meg a havi frissítéseket, volt, hogy a szeptember 1-es patchszintet már augusztus 31-én telepítettem. Aztán később eh héttel, majd két héttel később jött ki a végén pedig már az is szerencse volt ha a tárgyhavi patchszintet a tárgyhóban megkaptam. Főverzió váltásoknál pedig volt, hogy két hónap lemaradásban voltak. És aztén az android 13 megjelenésével átváltottak negyedéves frissítésre, az utolsó frissítések is legalább egy hónapos csúszásokkal jöttek ki, az utolsó elérhető frissítés is áprilisi patchszint.
Illetve a gyakorlat egy dolog, de vállalás az előző postomban foglaltakra sajnos nincs sehol, így céges környezetnél nehéz tervezni...
A felhasználói oldal minimális odafigyelésére céges környezetben (sem) lehet építeni...
-
battag
aktív tag
Nekem is Note10-em volt februárig, akkor cserltem le egy céges S21 FE-re. Nagyon szerettem a Note10-et, nagyon sajnálom, hogy megszünt rá a SW támogatás (én már akkor megszűntnek gondoltam, amikor haviról negyedévesre tértek át, lásd lejjebb), ezért is váltottam. Elég gáznak tartom, hogy még egy SAMSUNG méretű cég n
sem tud vagy akar kiköhögni magából legalább 6-7 év security patch supportot (a főverziók száma már nem annyira érdekes szerintem), nem hiszem el, hogy havi egy security patch implemetálása megugorhatatlan feladat lenne a Samsungnak egy valaha volt csúcskészülék esetében ilyen időtávon!Itt is leírom (és már magamat is unva), hogy az, hogy mennyi ideig (értsd 4 vagy 5 év) van SW támogatás nem jelent SEMMIT, egy számonkérető konkrét vállalás az lenne, hogy;
(1) az adott termék megjelenítését követő X évig,
(2) havi rendszerességgel,
(3) a havi Android security patch megjelenítésétől számított X napon belül
kiadják a security frissítést. Minden más válalás csak maszatolás, üres margetinglózung! Annak sem látom értelmét, hogy egy adott típusra negyedévente adnak ki frissítést, mert az azt jelenti, hogy az üzemidő kétharmadában védtelen a már publikált sérülékenységekkel szemben! Szintén gáz, hogy ha bár havi rendszerességgel jön a frissítés de el vannak csúszva, pl. az augusztusi patchszint csak szeptember közepén érkezik meg és így tovább (lásd még: Window of vulnerability)...Szívesen látnék egy cikket a Mobilarenan, ami azzal foglalkozik, hogy az Andoidos gyártóknak milyen vállalásaik mind a 3 fenti pontra. És bár legelőrébb biztos a Samsung jár, de nekem a Samsung hivatalos csatornákról még nem sikerült a (2) és (3) pontokra választ kapnom.
Az Apple ilyen tekintetben sokkal előrébb jár, mert minden típusra egyszerre jönnek ki a frissítések és nincs tőle független SW karbantartó, akinek a kiadásait a gyártóknak le kellene követnie...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- Honda topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro / 128GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen (140)
- iPhone 15 Plus / 128GB / Black / Gyári kártyafüggetlen (141)
- iPhone 13 / 128GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (138)
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Black & Decker töltőt keresek
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest