- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lookup
tag
válasz
BPéter1984 #9471 üzenetére
Én 13 hónapja egy random 5€-s aliexpresses ledszalagot használok amit a gyári világítás helyére kellett bedugni. Azóta sincs semmi baja.
-
JasL
őstag
válasz
BPéter1984 #9478 üzenetére
Sokkal egyszerűbb megvenni a kész gyári BIQU-st, lecseréli a gyári fényt egy szalagra ami továbbra iskapcsolható marad az appból bármikor (és külső táp se kell neki). Ha nem érdekel, hogy folyton világít és nem kapcsolható, akkor mehet a belső USB-s 5V-os szalag. Bár én utálnám, ha csak nyomtató áramtalanítással lehetne kikapcsolni a fényt meg akkor is világitana mindig, amikor nyomtat. Ha nem gond, hogy másik appból kapcsolod a fényt, akkor mehet a wifis saját gyártású szalag. Te tudod melyik megoldás tetszik jobban! Én megvettem a BIQU-t, mágnessel felcsattintottam a keretre belülről ahogy a gáyrtó írta, kis dugóját rádugtam a megjelölt helyre a PCB-n, azt kész! Forrasztásmentes, kitesztelt, egyszerű megoldás volt. Bambu Handy appból kapcsolom a fényt, ahogy régen.
-
Emunem
őstag
válasz
BPéter1984 #9478 üzenetére
Bármelyik USB-s LED szalag. Kicsit nagyobb a választék, szín, fényerő , de az viszont amikor a gépet bekapcsolod automatikusan bekapcsol, esetleg nyomtatsz egy gombot az USB-s kis lyukra (a gép tetején jobb elől) egy kapcsolóházat, és abba beleapplikálod a külön kézi/wifis kapcsolót. (Mondjuk wifis/App-es kapcsolót el lehet rejteni házon belül is)
kompromisszumos megoldás, de fa ék egyszerű.szerk: USB-n írva van a kimenő paraméter gépen belül.
-
poli27
Topikgazda
válasz
BIQU Panda Lux LED Upgrade Kit Illuminate the Print Area with Simple M – Biqu Equipment
Ezzel a gyárit is meghagyhatód, és ezt is bele tudod kötni... sokkal jobb lesz a fény!
-
ptesza
senior tag
válasz
Hogy konkrétan a kérdésedre megtudd a választ, ebben a topikban keress vissza. Meg is mértem a gyári áramfelvételét és kapcsoló félvezetőt is kiveséztük. Jött néhány szakitil is válasz a relézésre illetve a FET-es kapcsló használatára.
-
Emunem
őstag
válasz
ne! inkább a benti USBre csatlakoztasd, ahogy én is. (Panel mögött van a házon belül, egy szalaggal leragasztva)
itt egy nem saját, de ide kell bedugni:
Forrás:
@mario.schrank hozzászólása alatt. -
JasL
őstag
válasz
Ezt jó hogy ide írtad, azonnal felejtsd el a gyári ágról tápolást! Nagyon érzékeny az a kis PCB, meghatározott ampert bír csak el, könnyű hazavágni az egész panelt! Csakis ezt ajánlom, mert ez már kitesztelt, és figyelmesen olvasd el a leírást, mert könnyű a saját fejed után menni és hazavágni! Sosem olvasom el a quick start-okat, hálaistennek ennél megtettem. [link] Ezért a pénzért még meg is éri, nekem ez van, lehet kapcsolni továbbra is az appból a világítást. A gyári és biqu nem lehet egyszerre bekötve, erre majd figyelj! De benne van a leírásban.
-
ptesza
senior tag
válasz
BPéter1984 #9375 üzenetére
A Bambu PLA anyagok high speed anyagok. 21mm3/s sebességgel lehet őket használni. Az Eryone , Sunlu standard anyagok kb. 10-14 között van a max. Azt, hogy pontosan mennyi kalibrálással tudod meg.
Az orca slicerbő szoktuk ezt a tesztet futtatni. -
ptesza
senior tag
válasz
BPéter1984 #9373 üzenetére
A kamera olyan amilyen. Néha szoktam a felvételből timelapse videót készíteni. Egész jó szokott lenni. Jobbra nem cserélhető mert a hardver ennyit tud. Arra jó, hogy távolról ránézzek. Meg állítólag figyeli a spagettizést.
Filamentet Magyarországon például a Variomentum-tól tudsz jó áron venni. PLA anyaggal kezdj és majd ha meglesz az igényed akkor tudod, majd hogy merre. Itt a csoportban is meg szokták osztani a jó deal-eket. Vehetsz még például az Eryone saját weblapjáról, vagy a Bambu store-ból. A bundle csomagok érik meg igazán. A színek választása a te döntésed, de a koptatós anyagokat (szénszálas,fa,márvány stb) még kerüljed mert egy picit majd át kell építeni hozzá. -
Vesa
veterán
válasz
BPéter1984 #9263 üzenetére
Szia,
Én is most rendeltem, a héten jön meg. Nem vettem starter packot, mert random zsákbamacska a szín amit beletesznek. Sokkal jobban megéri, ha veszel 4db Basic vagy más PLA-t, vagy PETG-t, akkor csökken az ár (8db-nál még nagyobb a kedvezmény), és akkor olyan színek lesznek, amit szeretnél. Sajnos nem vegyíthetők a filamentek kedvezmény szempontból, tehát pl. 2db sparkle és 2db basic nem lesz akciós, hiába 4db összesen. -
ptesza
senior tag
válasz
BPéter1984 #9274 üzenetére
Rendelj a Variomentum-tól filamentet. Amúgy itt tudsz venni szárítót is. (előbb utóbb úgyis kell majd.) Használjad a Makerwordöt mert ha elég ügyes vagy el tudod majd látni magad szinte ingyen filamenttel. Használhatod még az Orca slicert a Bambu studió mellé. Nagyon hasonlít de például kalibráláshoz én azt használom.
-
Emunem
őstag
válasz
kapsz ingyen filát a nyomtatóval együtt.
-
Imy
veterán
válasz
Szia!
Én elsősorban Bambu, SUNLU és Anycubic anyagokat használok. Régebben a filamentproról vettem Azurefilm és FilamentPM anyagokat. Azok is teljesen jók, csak a felsoroltakat ingyen kapom (Sunlut igaz vettem).
MArkerword, Makeronline, Thingiverse ahonnan tudsz letölteni, de nagyon sok oldal van.
Modellezésre én a Fusiont használom, azért mert elötte az autocad 3D-t is használtam. -
JasL
őstag
válasz
BPéter1984 #9263 üzenetére
Mire a kosárba megy és eljutnék a fizetésig megemelkedik az ár , ez mitől van ? - cím alapján rászámolja a helyi áfát, jelen esetben Mo. Starter filament szerintem felesleges, rendelsz vhol ocsó feketét meg fehéret aztán nekilátsz. Vagy ha nagyon akarod, veszel 1 tekercs bambu fehéret spoolon, csakhogy lásd milyen. Amúgy inkább hardened steel nozzle kit-re költsd az extra pénzt meg hardened extruder gearre, és esetleg az új cool plate lapra. Értelmesebb, mint drága babu filamentre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hobby elektronika
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Óra topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest