Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• doc

nagyúr

válasz zodo #11281 üzenetére

Én egy sima álló polcon hasznalom, a falhoz csavaroztam a hátulját, az oldalát meg a másik szekrényhez, ea a nyomtató rezgescsokkento mosógép-alateten van (vastag gumi). Felnyomta 124 százalékos sebességre így is volt a jó kis crosshatch infillnel hogy leszedult, a fal és a szekrény köze esett, a Z tengely fogta meg, de siman nyomtatott tovább hibátlanul (ja, A1 Mini). Aztán vettem egy 40x40-es járda lapot, az meg alá megy (a gumi és a nyomtató köze).

• Sketch001

kezdő

válasz zodo #11281 üzenetére

Ams nélkül igazából mellette egy gyűjtő doboz ami javasolt és kb kész. Az viszont elég változatos méretű lehet.

Én az a1 és a p1s alá is tettem beton jarolapot meg egy vékony filcet rezgés csillapítás miatt főleg, a nyomtatási minosegnek mindegy, de ezek a gépek elég gyorsak, és így a rezonancia is elég jelentős.

• Sketch001

kezdő

válasz zodo #11276 üzenetére

3: nem nagyon látok akciót, az "akciós" termékek -legalábbis jelentős része amit így hirtelen megnéztem- ugyanennyi volt húsvét előtt is. A bambu mint olysok más cég akkor is akciót mutat amikor technikailag nincs. Bár igaz, mert olcsóbban adják most mint a teljes, megjelenéskori ár, ettől még holnap is pont ugyanennyi lesz. https://auroratechchannel.com/price-details.php?brand=BambuLab&model=A1oké ezt most torzítja az usa játék mert ez az amcsi ár, és azt most ugye felpumpálták durván
    a kövi akció fene tudja mikor lesz...

5: a1-esetébnen kb fölösleges... zárt nyomtatótérnél segít hogy a belső hőmérséklet ne legyen túl magas, ami pl pla nyomtatásnál elég sok gondot tud okozni zárt ajtóval... Bár akkor is hamarabb vennék biqu glaciert mint a babmu sajátját.

6: alapvetően a bambu filamentek kissé túlárazottak -szerintem- ahhoz képest hogy mit tudnak. Nyilván mindenki felnőtt és azt vesz amit akar, ha nem nyomtatsz sokat egyébként meg talán mindegy is mit használsz. Én sokkal inkább a sunlu-esun-elegoo és társai vonalon maradtam, de jayo, kingroon és még változatosabb kínai vackokkal is kalandoztam, helyenként viccesen olcsó áron... A 3 usd körüli konténeres alibabás sem volt bántóan rossz egyébként. Ha hazait akarsz használni akkor talán a filanora ami felső polcosabb és egészen konzisztens minőséget-színt tud hozni. És a filanora spool igazán csini :D

• Vesa

veterán

válasz zodo #11276 üzenetére

1. 1hét kb., +- pár nap
    2. Nem tudom a lábtávolság méretét, de nem fog elférni, mert egyrészt oldalra még számolnod kell egy tárolóval ahová a szemetet üríti amit így nem fogsz tudni hova tenni, másrészt a két oldalsó fém oszlopnak is támaszkodnia kell a felületen. Illetve ha Combo-t veszel (javasolt, mert nagyon bánni fogod az AMS hiányát később, ha nem veszel), akkor bár teheted a nyomtató tetejére is egy spec konzollal, de nem a legjobb megoldás a súly miatt, és úgy már pláne nem lesz jó hogy az oldalsó oszlopok lógnának a levegőben. Ha pedig mellé teszed, akkor az AMS-nek is kell a hely bőven. Teheted még falra is az AMS-t, de az csökkenti a mobilitást.
    3. Senki nem lát a jövőbe, ezt nem tudhatjuk sajnos
    4. 0,4-el jön gyárilag és jó a minősége. CF anyagokhoz van edzett acélból is a store-ban, de ez főleg csak akkor kell, ha ilyen anyaggal is akarsz nyomtatni (vagy ha egy tartósabbat szeretnél eleve, de a normál is bőven tökéletes). Érdemes venni egyet tartalékba, ha valami miatt cserélni kell, akkor ne kelljen várnod a szállításra. A 0,2-es-t én főleg kisebb feliratokhoz használom. A nagyobbak pedig olyan modellekhez jók, ahol nem fontos a nagy felbontás és a részletes minőség, de méretüknél fogva a sebesség viszont fontos (pl. dobozok, tárolók stb.). Akkor oda mehet egy 0,6-os vagy 0,8-as is akár, de általában a 0,4-es lesz használatban.
    5. Soha nem volt gondom a gyári lappal, nagyszerűen működik. Nem kell ragasztó, tökéletesen tapad, ha tisztán tartod. Én egy Smooth PEI-t vettem mellé, de csak azért, mert nálam olyan a felhasználás, ahova minél símább front felület kell. Ha erre nincs szükséged, akkor nem kell másik.
    6. 1db orsós is elég, mert azzal már tudsz nyomtatni magadnak további orsókat. A többit veheted refill. Annyi, hogy ez persze némi időbe kerül. Később tudsz használni más típust, de azért meg kell nézni mi lesz az, mert sok a hulladék minőség sajnos. Sunlut szokták ajánlani például, de abból sem mind egyformán jó.
    7. A legtöbb szükséges dolgot ki tudod majd nyomtatni. Egyébként igényektől függ, hogy mit érdemes még venni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés