- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #5170 üzenetére
Magyarok nagyon árérzékenyek ...
De most lehetnek változások, mert se új modelre , se print profilra nem ad semmit.
Van egy print profil ami pár nap alatt majdnem 300-nál jár de semmi...
Valamit rosszul csináltam? -
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #5128 üzenetére
Nem de ez bosszant, hogy nem egyenes...
-
tothferenc
aktív tag
válasz
2thletme2day #4985 üzenetére
Szeretem a jo oreg anycubicot klipperrel, dobozolva, de azert egy gyari corexy gepre mar regota fajt a fogam. A voron bejonne, de csalad mellett nincs most idom epiteni
-
dugesz77
őstag
válasz
2thletme2day #4960 üzenetére
Nálam hotend/nozzle csere után nem ment a tárgyhűtő. Kétszer is rosszul találtam bele a csatlakozóba
pedig nem most látok ilyet először. Érdekesebb , hogy ezért nem szól a gép de ha a venti kupakja nincs teljesen a helyén azt kidobja hibának , nem kezdi meg a nyomtatást.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4956 üzenetére
Azért nem értem, hogy miért kapkodnak ennyire a bambunál. Gondolom most már sok nyomtatót eladtak, és nincs megfelelő support.
Akkor végleg alaplapot küldenek? Mennyi óra lehet a nyomtatódban, hogy meghalt? -
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4942 üzenetére
De lehet más is rendelt szürkét, és cserélne veled, vagy ha nem kell akkora mennyiség kell felesbe rendelni. Én gyorsan találtam szürkéért fehér PETG-t itt a csoportban.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4939 üzenetére
Sylenttel már megegyeztünk az 5db szürke sorsáról, de köszi a felajánlást!
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4931 üzenetére
Hogy sok filament? Nekem kb 60-70kg között van itthon, erre elcsábultam, és rendeltem szürke Sunlu PETG-t, mert fekete nem volt. Majd amikor megjött ránéztem, éppen volt fekete PETG, és azt is rendeltem. Úton van. Most azon töröm a fejemet, hogy hova rakom.
Lenne olyan aki rendelt fehér Sunlu PETG-t, és cserébe kell neki szürke? -
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4931 üzenetére
A pla toughra kíváncsi leszek, elvileg hasonló mint a petg rugalmasságba, csak nem szálaz annyira, nah majd tesztelem
Jha picit túlárazott, de mihez képest, itthon sok filamentes bolt is túlárazott, 10 meg afeletti árakkal a noname szarokkal
Hát már lassan én se férek el, már polcot kellett felraknom a klíma mellé, mert a szekrénybe nem fér -
Dalee
aktív tag
válasz
2thletme2day #4870 üzenetére
Rugót honnan lehet hozzá beszerezni?
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4881 üzenetére
Köszi, erre én is kíváncsi leszek, hogy mit adnak.
Ha jól értem 140 eurós vásárlástól jár valami.
Erősen meg kell gondolnom, hogy mit veszek. Lehet egy 0.2-es gyári fejet, egy ventit, teflon csövet, szűrőt, filamet vágó kést, fej tisztítót vennék. De ezek nagyon ráérnek, csak akkor, ha jó deal lesz. -
poli27
Topikgazda
válasz
Láttam én is, csak a görgő kialakítása nem tetszik, mert ha elenged a pillanatragasztó leesik az orsó
De szeritnem tuti moddolják majd azt megvárom
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4869 üzenetére
Lejött a végén 8€ tekercsenként, ugye 8db ot lehet venni
-
ptesza
senior tag
válasz
Zseni. Még várok a nyomtatással mert biztosan megmoddolják majd páran.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #4834 üzenetére
+1
-
Rilken
csendes újonc
válasz
2thletme2day #4834 üzenetére
+1, teljesen egyet értek.
-
Scallion
senior tag
válasz
2thletme2day #4822 üzenetére
Gyémánt fokozatu vagyok az alin
. Tudom mi milyen minőségü. Sőt gyártattam is már a kinaiakkal.
-
Joshi
titán
válasz
"Bambuwiki a barátod. [link]"
Hogy ez a topikgazdának miért esett nehezére linkelni azt nem tudom, na mind1.Neked külön köszönet a linkért.
-
2thletme2day
őstag
válasz
Azt hiszem december 11-ig még várok.
Vajon mi lesz a mysterious new printer? Egy meglévő modellből kapnak a nyertesek vagy valami újat hoznak?
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4812 üzenetére
Akkor esélytelen, hogy az Alis hotend/nozzle cseréhez ennek köze lehet? Mert ugye azt írtad, hogy a gyári hotend gyakorlatilag nem sokáig volt fent a gépeden.
ui.: még mindig várok egy magyarázós videót a hotend/nozzle cseréről. Szerintem kb ennek lenne értelme itt a Bambu szakmai topikban, mint sem az aktuális akciós filamenteknek.
Remélem ezért megint támadást kapok, de felkészültem.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Kábel ami a fejhez megy esetleg?
-
Imy
veterán
válasz
Ez elég erősen valami hw-es hiba. MC board is akár lehet, vagy valamelyik panel, kijelző, kábelezés...
Ennyire lassú a support?
Amúgy ha korrektek miért nem küldenek egy új nyomtatót helyette, és visszaküldöd a régit... -
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4798 üzenetére
Megjött nekem is a kínai szett, esetleg tudnál linkelni egy videót ami alapján át tudom szerelni? Nem akarok kárt tenni a nyomtatóban, jó lenne valami infó. Előre is köszi.
ui.: az extruder edzett fogaskerék még nem jött meg, ha megjön leírom hogy milyen.
-
Dalee
aktív tag
válasz
2thletme2day #4679 üzenetére
Én már pár hónapja használom ezt a megoldást. Jól használható ez is. Úgysem a konkrét érték kell. Ahogy szívja magába a párát emelkedik itt is az érték.
Másik módszer, használható az AMS beépített mérése, mqtt-n lekérhető (bár régebben csak X1C-n ment, nem tudom azóta változott-e a helyzet). Én feltettem HA alá WolfwithSword által készített dashoard-ot, ott számszerűen látható, bár most épp valami baja van, rá kell néznem. Poli27 régebben próbálta használni P1P-vel, nem tudom végül is sikerült-e neki. -
Imy
veterán
válasz
Én a középsőbe nem raktam szilika gélt, csak a két szélsőbe, illetve a gyári tartókba.
A másik, hogy én zacskósat használok, és azokat egyszerübb szárítani a Sunlu filament szárítómban.
-
Joshi
titán
válasz
"Tök jó ez a szilika tartóba épített hygrometer, csak az a baj vele, hogy a szilikagél közvetlen közelsége miatt fals értéket mutat."
Még csak be sem kell tenni az AMS-be, már ennyit mutat. Te ezt a kommentet megejtetted ezelőtt? Hogy ez eddig senkinek nem tűnt fel?Nem kell ennyire a részletekbe bonyolódni, a lényeg, hogy a szilikagél teszi a dolgát.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4672 üzenetére
Írják máshol, hogy az A1 hub-ja tökéletes hozzá.
Én nyomtattam, azt használom, az elején volt 1-2 elakadás, de megjárattam, azóta semmi. Habár több színű dolgot nem nagyon nyomtatok vele. De tervben van, hogy ha rendelek, akkor veszek egyet, mivel filléres cucc. Úgyis akarok venni egy ventillátort, és még egy tartalék fejet. -
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4672 üzenetére
Kipróbáltam sokat, ez a legjobb szerintem : Free 3D file Bowden Tube Y-Splitter・3D print model to download・Cults (cults3d.com) Ebbe nem akad meg semennyire a filament
-
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #4663 üzenetére
Smoothy, van hozzá mount is. Pont ki akartam nyomtatni, de rájötem, hogy balfék voltam és csak 2 PTFE connector-t rendeltem...
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4663 üzenetére
a hub után szoktak tenni egy splittert, és úgy
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4614 üzenetére
Amit csináltam az Tescos ételtároló doboz. Teljesen jó arra amire kell. Ezt a dobozt be lehet szerezni.
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4590 üzenetére
Nem kell feltölteni a forrás fájlt
Hiszen ha nem akarod megosztani nem vagy kényszeríthető erre...
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4553 üzenetére
Nekem is ugyanez van... mert az egyik feltöltött modell mar 120 nal jár... azert ez nem szép dolog...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #4574 üzenetére
voltnincs
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #4565 üzenetére
a nyomtatón is törölted a menüből?vagyis slicer, handy, és nyomtató is kell. -
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #4561 üzenetére
A Bambu status szerint mindne rendben van, itt tudod megnézni [link] .
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4561 üzenetére
Nekem hiátlanul megy, most indítottam el a fádat nyomtatni
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4556 üzenetére
szerintem is tök jó, én is kinyomtatom, már meg is rendeltem a ledet hozzá aliról
Az aljába a lyuk azért van oda befér az elemtartó?
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4556 üzenetére
Pont attól jó hogy egyszerű, de közben meg zseniálisan jó az összhang. Grat, ezt leszedem én is.
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4553 üzenetére
Melyik az ?
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4551 üzenetére
Írj nekik, amúgy mennyi idő alatt jött össze a pont?
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4548 üzenetére
Nekem szó nélkül adta a 40€ kupont... amúgy szerintem ezt tut át fogják alakítani, mert elég egyszerű elérni a kupont... csak most a makerword felpörgetését csinálják vele, és hogy tartalommal legyen tele, én 5 napja kaptam egyet, és már a másiknak is megvan a 3/4 e pontban...
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #4536 üzenetére
Van ilyen? Hol találom?
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4502 üzenetére
Megnéztem hogy mi is ez a skip object feature. Hát nem ez lesz a leginnovatívabb ficsöre a Bambu Lab-nak. De tök jó hogy van.
-
Joshi
titán
válasz
Most frissül nekem is.
-
Imy
veterán
válasz
Miért ennyire X1 ellenes a csoport egy része? Mindkét nyomtató jó, lehet a P1S a bestbuy, de az X1C is életképes. Valószínű nem éri meg a +200e-et, de van aki áldoz rá.... én is azt vettem, pedig meg szoktam gondolni a dolgokat...
-
axlfsi
veterán
válasz
Hmm, nekem is P1P-m van, ott is a Handyben. Azt gondolom értem is a működését ennek a funkciónak, ámbár esküszöm, életszerű példákat nem látok benne, ... tudnátok mondani pár olyan esetet, amikor hasznos lehet ez a funkció? Köszi!
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #4460 üzenetére
Folyamatosan mérem. A max teljesítmény eddig 1191W volt. Nyomtatás közben 60-70W környékén elvan csak néha ugrik egy picit 100 fölé.
-
szaki7
tag
válasz
2thletme2day #4455 üzenetére
Köszi az infót, ezek szerint még 1000 VA-nél is nagyobbat kell vennem
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #4386 üzenetére
Köszi az infót, még nem nyomtattam glow in the dark-ot, de jó tudni ezeket
.
-
Brain75
senior tag
válasz
2thletme2day #4386 üzenetére
Nem figyelsz arra amit ír a másik. Arról beszéltem ha a gyári led helyére tesz az ember hosszabb és nagyobb áramfelvételű ledet akkor az meghúzhatja azt az áramkört ami a gyári ledeket táplálja. Nem a relés megoldásról beszéltem hanem arról hogy 5V és hogy ha nem a gyári van rajta az okozhat gondot.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4360 üzenetére
Azért furcsa nekem ez a Prusa slicer, mert amúgy a filamenthez is kell egy profilt készíteni, ugyanis ott is vannak fontos egyedi beállítások mint a nozzle és bed hőmérsékletek. Nem értem hogy miért kellett ezt ennyire megbonyolítani. Itt a Simplify3D beállítása ahol felül fülekkel lehet gyakorlatilag mindent beállítani. Ennél egyszerűbb és átláthatóbbat még nem láttam. Pedig ez csak ergonómia a programozásban.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4351 üzenetére
Állíts be egy PLA vagy PETG stb profilt és mentsd el külön, innentől kezdve ha éppen olyan filamentel nyomtatsz, csak töltsd be azt amelyikre szükséged van. Amúgy nagyon bénán működik, vagy inkább olyan fura az egész profil kezelése a Prusának. Én meg nem is tudok Orca-n csatlakozni a nyomtatóhoz, nem tudom mit nem állítottam be.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4334 üzenetére
Most jött a hírlevél:
"PETG as low as $11.7, PLA as low as $12.6, other filaments have different degrees of price reductions, including PLA, PETG, ABS, ASA, TPU, including all colors are in stock, want to seize the opportunity to click the button below to view.
Free shipping
You will receive one free roll of filament for every 10 rolls purchased, with no cap.
Available for purchase in all countries.
Choose what you want!
"Eryone" wishes everyone a Happy Halloween in advance." -
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #4351 üzenetére
Mentsd el a profilokba saját beállításként:
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #4334 üzenetére
Pedig 10 tekercs felett adnak 1 et ajándékba, nekem is volt benne, de sajnos fehér
-
axlfsi
veterán
válasz
2thletme2day #4274 üzenetére
Természetesen a hidegről, ... annyira beleolvad a barázdákba, az egyenletlen felületbe, hogy brutális... már megfordítottam, a másik felét használom és szerintem egy kicsit még mingig maradt néhány darabka a lap szélére nyomott csíkból.
Gondolkodtam, hogy esetleg hőlégfúvóval felmelegítem olvadásig és úgy letakarítom, de félek a texturált felület is sérülne... hagyom a francba, de többet nem nyomtatok PETG-t alatta semmivel."A TPU.... Na az kemény. Még teljesen hidegen is élmény leműteni a lapról.
"
Az csodás!... mostanában terveztem megbarátkozni ASA-val, TPU-val
-
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #4226 üzenetére
Igen, de a generic sem sokkal másabb. Felettébb érdekes..:
-
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #4202 üzenetére
65 a default? Nekem akkor hogy a francba lett 55?
Akkor ez lesz a gond...
Nem is látok semmilyen reset gombot, szóval nálam ezt mutatja default-nak. (by the way, azt sem értem, hogy nálam miért X1C suffix van mindennek, hiába van csak P1S hozzáadva.)(Mind BS, mind Orca-ban)
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #4202 üzenetére
Akkor szokás kicsit lejjebb venni az ágyhőmérsékletet, ha a PLA hosszabb nyomtatás alatt kezd felhajlani az asztalról (főleg a sarkoknál), mivel túl sok hőt kap alulról és nem tud teljesen megszilárdulni, de a felette lévő rétegeg már igen és azok így jobban zsugorodnak.
Mondjuk én textured PEI-re nyomtatok PLA-t 65 C ágyhőmérseklettel, nyomtattam már egész nagy tárgyat is, épp belefért, de nem vetemedett, úgyhogy én nem állítgatom a bed hőfokot.
-
Brain75
senior tag
válasz
2thletme2day #4151 üzenetére
"Tudomásom szerint a purge-öt nyomtatás elején nem lehet kikapcsolni. Amúgy ezt én is hülyeségnek tartom. Kérdezzen rá, hogy akarom-e."
A purge-t le lehet rövidíteni.
A Start Gcode-ban kell 2 sort átírni.
Google a barátod !
Ha beállítod jóval kevesebb anyagot fog kinyomni feleslegesen. -
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #4162 üzenetére
Kisméretű tekercsek, minta filamentek felhasználásához AMS-ben pl. HueForge képekhez.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4151 üzenetére
Köszi. Csak akkor zavaró a nyomtatások elején, ha rövid nyomtatást indítok. De h kell, akkor rendben van.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #4123 üzenetére
Én PLA support anyagot kaptam a nyomtatómhoz. Ki is akarom majd próbálni.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #4097 üzenetére
Igen én blink mini kamerát használok. Mivel nekem P1P-m van és én burkoltam be a Vision házzal, így van hátul is egy átlátszó burkolatrész a nyomtató felső részén, ahol a szíjfeszítők is vannak. Ide nyomttam egy egyszerű L alakú tartót, amibe a kamera tartó gömbfeje bepattan és így állatható. A tartó a plexi lapot középen rögzítő csavarral van felcsavarozva, csak egy hosszabb csavar kellet és smmi más mókollás. A kamera innen hátulról néz előre az asztalra. Nekem ez bevált.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4067 üzenetére
"Max a halkabb működés miatt lehet érdemes visszább venni a sebességből."
Én azt értem, hogy gyors meg minden, de brutális hangos ez a nyomtató. -
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4033 üzenetére
Linkeld be az ASA-t légyszi, ha van ABS-t is.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #4030 üzenetére
PLA van itthon annyi mint a rosseb.
Ami kellene ABS, ASA, de azok nincsenek leárazva.
Még olyan PLA is van itthon, ami a győri ETO Park piacról származik.
-
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #3948 üzenetére
Jött ki pont upgrade-elt verzió: [link]
-
Joshi
titán
válasz
Szia. Ezt a világítás modellt milyen anyagból nyomtattad? Pontosan milyen ledeket és honnan vettél?
-
Lookup
tag
válasz
Ez nagyon szép lett
-
poli27
Topikgazda
válasz
Relével oldottad meg?
-
Scallion
senior tag
válasz
Tényleg jó lett
-
Imy
veterán
válasz
Melyik modell? A kábelezését hogyan oldottad meg? Ezt nekem is majd meg kell csinálnom, ha megjön a gép.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #3895 üzenetére
Egyrészt, ha nagyon akarod, akkor alul el tudod tekerni.
Másrészt a fej pozícióját is tartja. Amíg el nem engedi vagy ki nem kapcsolod, addig nem tudod megmozdítani. De home-ingolni sem kell, ha mozgatnád a kijelzőről vagy programból.
Bár ettől függetlenül kismillió home-ot csinál a fejre a tényleges nyomtatás megkezdése előtt.Az a 24/6W semmi. A szünetmentesem 17W-ot fogyaszt. Kikapcsolva is. A router-t meg már rég néztem, de az sem 6W. Míg mondjuk fel nem kelek vagy haza nem érek, addig nem csorog el olyan sok áram.
Relével és némi elektronikával megoldható lenne az automatikus kikapcsolás.
X1C talán egyszerűbb is.
A fejen a BambuLab logó világít. A nyomtatás indításával kapcsolja be. A végéről viszont hiányzik a kikapcsoló kód. De ez egyszerűen hozzáadható. Az elektronikának meg azt kellene figyelni, hogy, ha a világítás bekapcsolt, akkor éles a lekapcsoló rész, ami meg figyeli a világítást és a heatbreak ventijét. Ha nincs jel, akkor elengedi a relét és áramtalanítja az egészet. Az utolsó projektnél meg ezt a konfigot kell beállítani, ha nem akarod, hogy minden nyomtatás után kikapcsoljon.
Mondjuk ehhez olyan relé kell, ami bírja az 1kW-os terhelést. Vagy több relé. Az elektronika meg lehet akár egy ardunio nano is. Akkor nem kell tranzisztorokkal, meg esetleg tárolókkal vacakolni.
Egyébként meg az elektronikán kellene egy olyan programozható lábat keresni, ami kapcsolható g-code-dal. Nem tudom, hogy van e ilyen. A zárt cucc hátránya. De lehet, hogy a Bambu support is segítene.
Most így hirtelen ez jutott eszembe, mint használható, spórolós megoldás.A másik megoldás meg a lejjebb említett smart konnektor lehet. Bár annak a fogyasztását még nem mértem le.
Az időzítős konnektor szerintem kevesebbet fogyaszt. Főleg az analóg. Csak aztán kész legyen a nyomtatás és lehűljön a fej, mire eléri a kikapcsolást. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #3829 üzenetére
burkoltam, nem. igaz nálam csak oldallapok vannak, meg tetőüveg, az is kiemelt rácsos kerettel, ajtó nyista.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #3829 üzenetére
Én nem változtattam semmit, bár igazad lehet. Annyit szoktam tenni, hogy PLA-hoz és PETG-hez kinyitom vagy leveszen az ajtót és eddig nem volt vele probléma.
Főleg PLA-nál teljesen zárt dobozban fellép a hőkúszás jelensége és eldugulhat a fúvóka, ezt több fórumon is leírták tapasztalatként, illetve egyszer én is elfelejtettem nyitva hagyni az ajtót és nekem is eldugult PLA-val (ez volt az egyik user erroros hibás nyomtatásom). Tanulópénz
.
Már megvettem hozzá a hátsó dobozhűtő 24V-os Gdstime ventilátort, amit nem az alaplapról vezérelek majd, mint az X1C-nél és a P1S-nél, hanem egy beállítható hőérzékelős kapcsolóval fogom anyagonként beállítani azt a kamrahőmérsékletet, amikor elkezdjen szellőztetni. Nem saját ötlet, szintén több verzióját is láttam a fórumokon.
A vezérlő az előlapra kerül a kijelző mellé és ott lehet majd beállítani és látni a belső hőmérsékletet.
Az X1C nem véletlenül használ külön típusú "hideg" nyomtatólapot a PLA-hoz, amit csak 35 C fokra melegít és ragasztózni ajánl.
Én többféle textured PEI- meg sima PEO lapra nyomtatok 55-60 fokon PLA-t, meg minden mást is magasabb asztalhőfokon és nincs ragasztózás, tapad minden, persze ha tiszta az asztal. -
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #3826 üzenetére
Én is kb. ezt írtam, csak hosszabban
. Én a P1P-t még "barkácsoltam", mert vettem hozzá AUX ventit meg egy kábelláncot, megcsináltam rá a Visison házat és tettem egy hűtőventilátort az MCU-ra, de így sem bántam meg (akkor a P1S még a kanyarban sem volt, nem is lehetett tudni róla, hogy lesz ilyen). Később meg ajándékba megkaptam hozzá a LED világítást meg a kamerát.
A nyomtatási élmény azonban még így is megérte, de ezt csak az érti meg igazán, aki szívott már különféle korábbi kínai nyomtatókkal.
A P1S-ben mindez már eleve benne van burkolattal együtt, így azon tényleg nem kell semmit barkácsolni. -
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #3815 üzenetére
Tudtommal az amsnél nincs korlátozás cf anyagra pl, csak tpura...
-
Imy
veterán
válasz
Ha van AMS akkor a külső adagolóból is mehet Filament, ugye?
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Értem!
Köszi a hasznos infót! -
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #3810 üzenetére
És azok az abraziv anyagok nem azért koptatják a réz fúvókát, mert kemények?
Bár tény és való, hogy ettől függetlenül maga a filament nem biztos, hogy kemény lesz, jobb terhelési tulajdonságokkal. Ilyen szempontból tényleg nem volt szerencsés a szóhasználatom.
Remélem, aki meg akarta érteni, az azért megértette, hogy mire gondolok. -
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #3800 üzenetére
Meg a hardened cucc, ha keményebb dolgot akarsz nyomtatni.
Persze, ha valaki alis hotendet vesz, akkor is ott van még az extruder.
És azért első körben szerintem a gyári hotend is teljesen elégséges. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #3800 üzenetére
ellenpélda: a kijelző nálam porosodik, max néha a home-t nyomom meg rajta, ha nem megy a pc/nincs nálam a telefon. (P1P)
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #3758 üzenetére
Köszi, de amúgy nem megy rajta semmi sem tönkre, vagy nem érdemes semmit sem tartani tartalékba?
-
axlfsi
veterán
válasz
2thletme2day #3744 üzenetére
Nekem is már mindne megvan (AMS egy hónapja, P1S tegnap), ... de hétvégén lesz majd - talán - időm csak
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #3744 üzenetére
Szuper a csomagolás. A kicsomagolás legalább egy óra volt.
Az összeszerelésre legalább két órát szánj. Sokat böngésztem a csavarokat meg, hogy mi hova megy pontosan. Azonkívül kell nyomtatni is egy ventilátor házat. Ez nincs a csomagban de szükség lesz rá van egy csomó változat. Fejet is elég jól szét kell szedni az új megerősített toolhead kábel miatt. Egyúttal egy ilyen guide is jól jöhet.
Jó szórakozást hozzá!
[link] -
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #3739 üzenetére
Igen, kb 30 perc alatt átszereltem....
-
Brain75
senior tag
válasz
2thletme2day #3727 üzenetére
És az 1 tizedet beszintezi magának vagy kell valamit állítani?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #3722 üzenetére
ó igen, csak az e3d-s szálból gondoltam tovább linkelésnél, sorry.
Brain75 ilyen tekergetőst vettem, de még nem vettem rá magam az átbabrálásra, lehet összekötöm a nagy karbantartással, ha kész lesz a rewinder.
-
Brain75
senior tag
válasz
2thletme2day #3724 üzenetére
És jó amúgy, megéri lecserélni ?
Minden működik vele rendesn ? A szintezés is ? -
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #3719 üzenetére
A teljes fejcsere sem tart sokáig a Bambun, nem? Inkább teljes fejcsere, és akkor nincs gond. 0.4, 0.6 alap. De ahogy nézem, amit nem is értek, hogy a Bambu oldalán nincs 1.0mm-es fej? Váza módban jó. A 0.2-t nem értem, sosem használtam más nyomtatón sem, az már nagyon kicsi. 0.3-al szoktam nyomtatni, ha valami nagyon aprolékos dolgot kell. De az 1.0 meg kell a vázákhoz.
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #3713 üzenetére
Ez beteg...
-
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #3698 üzenetére
1 tizeded én is rá fogok hagyni. Illesztéseknél szoktam amúgy is.
-
axlfsi
veterán
válasz
2thletme2day #3689 üzenetére
+1
... szó szerint nem kalibráltam be még azokat sem, amiket a Bambu wiki ajánl; se hőtorony, se semmi. Fila befűz, azt gyí! Persze, eddig csak PLA-k és PETG-k mentek... Jövő héttől majd lassacskán én is belekóstolok ASA, ABS anyagokba, azok lehet kényesebbek lesznek, de eddig - kopp-kopp-kopp - semmi problémám nem volt, pedig zérót kalibráltam#3691JulianSinulf
ez is igaz! -
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #3689 üzenetére
Lehet, hogy igazad van.
A méret pontosság viszont fontos, ha nem porfogót nyomtatok és passzentosra akarom megtervezni a dolgot.
Ha egy 22-es külső átmérőjű csapágynak szeretnék egy foglalatot, akkor nem mindegy, hogy 22,1-re vagy 22,2-re kell terveznem a helyet neki. -
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #3666 üzenetére
Igen, azt én is olvastam.
Az, hogy 230-at kapcsol rá, nem tudom. Az AC csak annyit jelent, hogy váltóáram.Érdemesebb lenne talán szétszedni a hátulját és megnézni, hogy miből áll az elektronika, ami az asztalfűtést vezérli.
Plusz ágyam nekem is van. A görbe ágy helyett küldtek egy másik görbét...
Én azon gondolkodtam, hogy valahogy kiegyenesítem.
Először az új alulap jutott az eszembe, de még nem szedtem szét. Ha a fűtős úgy van ráragasztva, akkor felejtős.
A másik megoldást nemrég olvastam. A mágneses részt leszedni, az alulapra speciálisan méretre vágott tükröt ragasztani és arra a mágneses részt. Így egyenes lesz és megmarad a variálható építő felület is.A nem kellő ágyból meg nem csak filament szárítására lenne jó, hanem silica golyók szárítására is. Ez egy nagyon jó ötlet!
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #3666 üzenetére
83-102W között ugrál nyomtatás közben. 75°C az ágyhőmérséklet. Ennek csak egy része az ágyfűtés ami ráadásul szakaszosan üzemel szerintem. Majd meglesem amikor felfűt.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #3657 üzenetére
A feszt nem tudom. Az X1C 1kW-ot vesz fel, mikor felfűti az ágyat.
-
axlfsi
veterán
válasz
2thletme2day #3554 üzenetére
Nekem ma jött az értesítés!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest