- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- OnePlus One - Kína már itt One
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Bemutatkozott a OnePlus 10 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz
Capricornus #830 üzenetére
Ja, szerintem a többség, aki jelezte, hogy érzésre lehet valami gond (legalábbis a magam nevében szólva most), nem arra gondolt, hogy szándékos megbuherálás lenne (oké, a karmic dice elvileg az, de azt már az EA-ban is élből kikapcsoltam, és még csak ki sem próbáltam). Inkább arra, hogy ez a random, ami a játékban van, "flawed", tökéletlen. De valaki meg is jegyezte korábban (a programozás részhez én nem értek), hogy nem is olyan egyszerű szoftveresen tényleg jó, "valódi random" módjára viselkedő rng-t írni.
De nem vitának szánom, mert a többi dologban (statisztikai valószínűségek, mintaméret szerepe, lottós példa) abszolút igazad van.
És nyilván benne van a személyes, szubjektív érzet is olyan szempontból, hogy mondjuk zsinórban 5 darab 12-es dobás nem fog feltétlenül feltűnni az embernek (pedig elhanyagolhatóan kicsi erre az esély), de egymás után 2 db (vagy még inkább, 3 db) egyes dobás már igen. Persze mindenre megvan a matematikai esély, de pl. tegnap-tegnapelőtti játékidőmben (hétvégén volt időm kicsit jobban megtolni) kétszer találkoztam dupla egyessel, egyszer tripla egyessel, de volt olyan sorozatom is, amikor 12-szer misseltem zsinórban 50-55% találati esélyekkel. Ezek egyike sem újratöltésből jött, hanem játék közben jelentkeztek "természetes" módon. És persze lehet rá mondani, hogy ritka pech, de amikor több ilyet látsz (és ismerősöktől is hallasz hasonlókról), akkor óhatatlanul felmerül az emberben a gondolat, hogy "valami beakad" a játéknak, valami nem okés a random seeddel (vagy akárhogy nevezik is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Asus TUF Gaming A15 (Ryzen7 7435HS + RTX 4060 8GB) gaming latop eladó (bontatlan+garancia)
- Palit Infinity RTX 5070 12GB GDDR7
- MacBook Air 13 M3 Retina Midnight - 16GB/256GB eladó (bontatlan+garancia)
- Switch OLED - 2027-ig garis - makulátlan, tokkal és minden tartozékával
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged