- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick3D
senior tag
Hali,
Adott egy triple monitor setup, van egy Asus 750Ti ami kezel 2 monitort és van egy iGPU ryzen 2200G kiséretében amelyik pedig kezel egyet. Elméletben így megoldható különösebb idő és pénz pazarlás nélkül a trio, ugye? -
Rick3D
senior tag
válasz
#68216320 #70214 üzenetére
Azzal az a probléma hogy nem lehet beállítani dedikált és egy integrált vga fusson egy időben. Legalábbis én olyat még nem láttam. Vagy-vagy működik. Biosban keresgélhetsz de én eddig egyik lapomnál se tudtam megoldani pedig nekem is jól jött volna. Lehet van rá valami sunyi csel esetleg moddolt bios nem tudom. Ha csak munkára lesz és nem játékra vagy 3d grafikai programokhoz akkor olcsón 10kért vegyél egy vgat de én előbb a helyedben letesztelném a 3 monitort mert lehet nem kell fölös köröket futnod.Akár az igput is megnézheted.
-
Rick3D
senior tag
válasz
#68216320 #70209 üzenetére
Már elég rég volt 3 monitoros setupom de elvileg kell lennie infónak arról hogyan kötheted rá a 3 monitort. Tehát nem mindegy melyik portokat használod elhelyezkedésileg. pl : DP + melyik hdmi-t és vagy dvi-t. Főleg ilyen nagy felbontásnál már tutira számít.
Nem tudod egy időben használni az összes portot probléma nélkül és van egy kiosztása hogyan szinkronizál megfelelően amit jó lenne tudnod vagy rálelned valahol ez vgaként változik. -
-
Rick3D
senior tag
Erre valaki ? vidinyó
Intel HD 4600 igpu , ugyan ezt csinálja lolban is csak ott a bal szélén indul ez a csíkos villódzás .. -
Rick3D
senior tag
Üdv Mindenkinek !
Adott egy GTX 970 Gigabyte G1-es vga.
A mai napon egyik pillanatról a másikra össze omlott böngészés közben az egész win - Restart , miközben bootoló képernyő van "ASUS ROG" elkezd sávokban hol kis foltokban hangyásodni a kép egészen míg a win login screen be nem jön. (a max 8-10seces újrainduláshoz képest most több mint 1p be telt mire bejött a login screen.)Ezek után egyből nyomattam a 3Dmark benchmarkokat + ezt és még ezt is.
3Dmarkban nem voltak eltérőek a pontszámaim az utóbbihoz képest ami több mint fél éve volt.
Az Ati tool nem jelzett hibát és nem láttam sárga részeket az alatt az 5 perc alatt míg futott.(bár azt hozzá kell tennem hogy úgy cicergett a kártyám mint még soha pedig nem keveset izzasztom modellezésnél és játékokban , majdnem agyf*.. kaptam a hangjától.)
Vram tesztelő sem jelzett hibát ...(tudom hogy csak 1 Gb-t tud tesztelni de mást nem találtam.)Leteszteltem integrált gpu-val ahol nem jelentkezett a hiba.
Miután ez megtörtént vissza raktam a GTX 970-et még párszor újra indítottam, a hiba még mindig jelen volt. Fogtam magam oszt elmentem játszani gondolván ha valami gebasz van a Division alatt kiderül , 4óra folyamatos játék alatt semmiféle gondot nem tapasztaltam. - Restart - Újraindítás végig megy , fekete képernyő egészen 1perc 28secen keresztül miközben fura módon 3x láttam hogy kapnak az usb-k áramot (ki/be) aztán winlogin screen és minden rendben van. (NODE FIAM HOVA TŰNT A BOOT SCREEN?!?!
)
Én ezt már komolyan nem értem . . . Egyik szakértő ismerősöm annyit mondott hogy Vram hiba lehet és hogy hanyagoljam mert elég gáz lenn ha zárlatot kapna. Viszont jelen esetben nem merem elküldeni gariztatni mert az újraindításon kívül azóta nem omlott össze a rendszer és mindent rendben találtam még a gyakorlatban is.
Valakinek van valami halvány lila gőze hogy mi a fene történhetett ? Egy program amivel mind a 3,5+5 gb vram tudom tesztelni ? Esetleg ne várjak és azonnal küldjem be gariba ?!
Configom :
彡 Central Processor : I7 4790K (4,6 Ghz)
彡 Cpu cooler : Kraken x61 +modded 140mm Akasa Viper x2
彡 Motherboard : ASUS MAXIMUS VII HERO
彡 Graphics : Gigabyte G1 GTX 970
彡 Memory : HyperX 16GB Savage DDR3 2800MHz
彡 Sound Card : Sound blaster omni and Sound blaster Recon 3D
彡 Storage : Samsung 120gb SSD +Samsung 500gb SSD+ 2TB Seagate
彡 Power Supply : Enermax Revolution 1000 W Gold Edition -
Rick3D
senior tag
válasz
kiszi07 #36222 üzenetére
Hali !
Nem hinném hogy a vga-val van a gond legalábbis teljesítmény értelemben.Több mint valószínű hogy ennyi telik tőle maximum.Esetleg ki kellene pucolni ha autóhuzosra raktad mivel gyorsabb melegedés miatt (persze ha eléri azt a hőfokot) lejjebb veszi a gpu-t ami fps csökkenést okozhat.Amit kétlek de előfordulhat hogy hardveres a problémája a vganak.
(Ennyi infóval csak ezt tudtam összehozni.A gamek listája amiben több mint 50fpsed volt érdekelne +milyen felbontásban játszottad őket (csgo-t is beleértve) -
Rick3D
senior tag
Szia !
Egyetértek Dijundisun kollégával a ramoknak az időzítése a bajuk.Nekem is volt hasonló problémám és csak az orvosolta hogy egyformákat raktam bele és azonos nagyságút.Veszel bele egyforma ramokat és jó lesz(#36220) Tomi0703 : Hóhó kuka
de ha akarod 300fok fél órára a sütőbe és ropogósabb lesz mint valaha
-
Rick3D
senior tag
válasz
Dijundisun #36214 üzenetére
Te dolgod de vírusirtó nélkül aktív játékosként elég bátor^^ Én ajánlom neked is és mindenkinek : Avast premier+Malwarebytes ez a kombó felülmúlhatatlan legalábbis ennél jobbat nem találtam
Nem ütköznek egymással fájlolvasásnál ami azért fontos és mind2 teszi a dolgát a legjobb minőségben.Amit még ajánlok az A Norton viszont ennél túlságosan érzékenyre rakták a védelmem olyanokra riaszt be ami nem is létezik , viszont biztonságos
(Anno mikor az ipmel beakartak jutni a rendszerembe azt is jelezte és így időben letudtam állítani a folyamatokat
-
Rick3D
senior tag
válasz
Dijundisun #36207 üzenetére
Igen én is olvastam olyanokról akiknek semmi bajuk nem volt vele , viszont ez volt a kisebbség
Ha bárki kételkedek abban amit mondok 2008 2009 körüli prohardvert nézze csak meg
aszem külön topikja is volt ahol a könnyünket hullattuk.Egyébként igen nekem is ezzel a kikapcsol a gép dologról magyaráztak de nem
szal azóta már jóval komolyabb szinten a vga-k hoz is és majdnem 100ig lefogadom hogy driver hiba volt a 32fok. A szakik meg műszerekkel lemérték és ezt mondták ahhoz nem tudok hozzászólni
Igen kaptam jobbat ez tényleg így van viszont az a rengeteg végig idegeskedett óra meg hogy mással nem tudtam hatni rájuk csak a fogy. védelemmel .. nem az én stílusom
-
Rick3D
senior tag
Történet : Valamikor 2008 2009 környékén neki indultam új configot összerakni és végül a 4870x2nél jutottam ki hogy asus volt-e avagy sem fogalmam sincs.160ezer forint volt az akkori időkben ami ma is sok pénz egy kártyáért.Tehát elkezdtem vele játszani/videózni és nekem sem használta ki a 2gpu-t és ez semmi fps em nem volt low grafikán egyik játékba sem.Utána jöttem fel ide prohardverre kérdezgetni googléztam vagy 3napon át hogy mi a gond és mindenhol az volt hogy az X2 széria hibás ... Nem voltam képes agyilag felfogni hogy ez pont velem történik aztán még 1hétig használtam és hirtelen megjavult a hét végére teljesen meghalt a kártya csíkozás fekete képernyő stb... (MINDEN GYÁRI ÓRAJELEKKEL MENT) Viszem vissza na gari meg minden ... Persze kötekedtek hogyan lehet egy ilyen drága kártyával gond és lecsekkolták.Teljes mértékben megfőztem a kártyát 112fokig felment elvileg és ott meghalt a gpu.Ezek után csak néztem mint a vásári majom hogy mi van?a catalysit nekem 32fokot jelzett és még maxra sem húzta magát ! Ezek után hosszas procedura ami 2hónap volt és azzal ért véget hogy fogyasztóvédelemmel fenyegetőztem kaptam 2db 6870 es kártyát ! Nos ez lehet másnak olvasva nem nagy ügy de én akkor poklot jártam meg ezzel a kártyával.És muszáj volt beletörődnöm hogy ez megszívtam. Végszóként pedig ha elküldöd nekem a kártyát megteszem hogy kivágom a 10edikről és bontok rá egy pezsgőt esetleg ha csatlakozol akkor veled együtt !
(Jó tanácsként mondom : Ha garis vidd gariba ha nem akkor ne foglalkozz vele nem éri meg az agybajt ! )
-
-
Rick3D
senior tag
válasz
illes.bence #36039 üzenetére
SoSo de inkáb 6870 et vegyél sokkal jobb és megéri az árát ! 20-23ért kapsz használtan + ha jól láttam teljesen új garijgyeset is láttam ilyen árban !
Jó az is amit linkeltél bár ha sapphire vapor X et veszzel jobban kijössz -
Rick3D
senior tag
válasz
gedikart #36036 üzenetére
Teljesen jól mondja tajcsi.Az agp ideje lejárt.DVI tudja a felbontást 1920x1080 ig ügyesen. Viszont ha ultrawidescreenes monitor akarsz akkor DP(display port kell hozzá) Nem utolsó sorban egy olyan vga ami supportolja a DP-t mivel manapság is látok olyan csúcskategóriában lévő kártyát ahol ez elfelejtik rárakni !Figyelj ha egy ekkora monitort kiakarsz hajtani akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod !Viszont mindenképpen PC csere előbb aztán monitor
Nem a kabátot vesszük a gombhoz
+Ha lehetőség van DP-re akkor is azt ajánlom megfizethető és sokkal jobb
Persze a monitor+vga kombónak is tudnia kell
-
Rick3D
senior tag
válasz
marcyman #36009 üzenetére
Mondjuk egy 7870 .
Volt már ennél durvább is még régebben .Vettem 160ezerét egy 4870x2 kártyát az akkori időben a legdurvábbnak számított.1hónap alatta szarrá ment a hűtése én meg 120fokon leolvasztottam a GPU-tÍgy hogy a gpu hibásodott meg kicserélték . . . kaptam egy alsó kategóriás kártyát míg újra jön a 4870x2 erre adtak egy középkategóriásat címszóval ez van 2hét alatt az is tönkre ment ugyan azzal hogy a hűtése 0 volt ezek után bementem fogásztóvédelemmel fenyegetőztem és ha finoman akarok fogalmazni rájuk ijesztettem picit ezért kaptam 2db 6870 et ami fényévekkel jobb volt nála
Azóta is azt használom(az egyik már kidőlt a sorból). Csak erélyesnek kell lenni ha szívóznak ! Sajnos a korrekt normális mentalitás a garit kezelők felé nem járható út ! Azért neked sok szerencsét .Egyébként a sorozatban 3adik kicserélt kártya után igényelhetsz egy másikat esetleg ráfizetéssel is !
-
Rick3D
senior tag
válasz
Taifa Díaz #36003 üzenetére
Mire gondolsz pontosan?
Én a nyakamat tenném egy ENERMAXOS táp minőségére
-
Rick3D
senior tag
válasz
Captaindeph #35997 üzenetére
Az a tuti ha visszaviszed és kicserélik semmit nem buksz vele
-
Rick3D
senior tag
válasz
Mentiii #35998 üzenetére
Hali !
1. Jó ez a kártya bár én a helyedben mindenképpen egy ATI RADEON 7970et vennék PP és AE hoz.
2. A gtx 770et biztosan elbírja , 7970 nek 250 a max fogyasztása,
FSP tápokat nem igazán ismerem ehhez elvileg elég 500w. Viszont ha teheted egy 650 TX vagy thermaltake esetleg van rá keret Enermax biztonságosabb lenne -
Rick3D
senior tag
válasz
Captaindeph #35992 üzenetére
Szia !
Lehetséges hogy az aida-ban van a hiba elásva én eltudom képzelni.Ha visszaviszed sem vesztesz vele semmit.Igazából rajtad áll hogy kisérletezgetsz vele vagy visszadobod azoknak akiktől vetted és kicserélik.Mondjuk csere után ha a hiba továbbá is fenn áll akkor majdnem 100% hogy szoftveres a probléma..
(A Windows eszközkezelőben látod a vga-t és nincs mellette sárga felkiáltójeles ikon ott már nem lesz nagy probléma) -
Rick3D
senior tag
válasz
SchumiBácsi #35987 üzenetére
Nah örülök hogy sikerült megcsinálnod
Mindig nagy siker a vga probléma orvosolása.Viszont nem hinném hogy én mondva csinált problémát generálnék vagy hazudnék akárhol akárkinek
Igaz a lista nagy de amivel már sokadik éve szenvedek azt bátran merem állítani hogy nem fake.
-
Rick3D
senior tag
válasz
SchumiBácsi #35980 üzenetére
Hidd el tudom miről beszélsz 2004óta ATI-s vagyok
2000végig idegeskedett óra után megszoktam az ATI hülyeségeit ... de amit tudok hogy váltani fogok ami azt jelenti ha most összejön a 6970es cf biznisz olcsón akkor jövőre nem de utána Nvidiás kártyát fogok venni.Aztán nekem mondhat mindenki amit csak akar . . .Tudom hogy ATI-nak hardveresen van nagyobb ereje az Nvidiával szemben viszont annyival kukább a drivere.Ha szabad mondanom ennyi Fanatikusan végigküzdött ATI-s évem után hogy elég és többet ér a kényelem mint 15 20fps
-
Rick3D
senior tag
válasz
SchumiBácsi #35977 üzenetére
Nvidiás kártyák nem az én asztalom ! Viszont én mindig kézzel állítom a ventilátor sebességét tudom melyik játékhoz mennyi kell már csak azért is mert a kedves catalyst driver nem müködik megfelelően.
-
Rick3D
senior tag
válasz
Benyocska #35976 üzenetére
Amit írtam az a jelenlegi és a jövőre vonatkozóan is elég lenne legalábbis a 750w nálam elég volt anno. Viszont ha biztosra akarsz menni akkor 800w az 1millió % hogy mindenre lefogja adni a kellő áramot nálad (kivétel ha sli vagy cf be kapcsolod).Leszögezném hogy PC-nél akármilyenről van szó amivel soha semmikor nem szabad spórolni az a TÁP
Arra gondoltam ha már most úgy is kell tápot venni akkor miért ne gondolkozz előre?Tehát teljesen fölösleges a jelenlegi konfigurációdhoz éppen elegendő tápot venned ha tudod a jövőben úgy is bővítesz és akkor megint egy táp?Pénzkidobás. Vedd meg most ami későbbiekben is jó lesz..
-
Rick3D
senior tag
válasz
Benyocska #35973 üzenetére
Legalább addig míg esik az ára a vga-nak.Saját bőrömön tapasztaltam hogy azért venni valamit mert elegem van a másikból egyáltalán nem éri meg.Tudom hogy miről beszélsz voltam ilyen mókuskerékben én is viszont engem várakozásra intettek és megérte azóta is alkalmazom úgy ahogy most is várok.Ha ddr4-esre nem is viszont új technológia lenyomja az alatta lévők árát majdnem mindig.Viszont ha nem tudlak eltántorítani akkor minimum 650 700 as tápot szerezz be ami ajánlottabb 750w.Amit tudok ajánlni olcsón de mégis korrekt minőségbe táp az TX,thermaltake +ENERMAX az életem is felteszem egy enermaxos tápra viszont az ára is megvan
Tehát először táp utána jöhetne vga és ha marad keret ram.(Nagyon alapos szeretnél lenni itt kérdezhetsz tápokról lehet más márkát jobb minőségben olcsón tudnak ajánlani ahhoz képest amit én javasoltam.
-
Rick3D
senior tag
(#35963) Crytek : Legalább egy HD 7770 javaslok ez a kártya internetezésre HD filmezésre teljesen megfelelő esetleg alacsony grafikán játszani is lehet vele és persze kezel több monitort is(6ig).Az átalakítást úgy tudod megoldani veszel egy ilyet a másik kimenetre a kártyán megy DVI+monitor kábel és megy is a 3monitoros rendszer
(#35967) Benyocska : Hali !
A helyzet az hogy sajnos nem éri meg sem ramot sem pedig főleg nem VGA-t venni előre.A VGA öregszik a leggyorsabban én apránként építem a pc-met és azt fogom utoljára venni bele.HA rám hallgatsz és tényleg egy korszerű gépet szeretnél a későbbiekben meg várod a DDR4-es memóriákat alaplappal , jelenleg én is ezekre várok.A hírek szerint jövőre érkeznek addigra pedig az AMD és az NVIDIA is biztosan előrukkolt újabb vga-kal.Viszont ha költségvetésed engedi akkor nyugodtan vedd meg a kártyát vagy ramot de erre úgy tekints hogy kiszórtad a pénzt az ablakon
Nem utolsó sorban az nem úgy müködik ha a proci nem bírja nem fogja kihajtani a vga-kat és a táp elég . . . Ha nem elég a táp a rendszernek tapasztalatim : Véletlenszerűen kikapcsol a gép és nem utolsó sorban instabil lesz az egész rendszered.Végszavam várj még vele megéri
-
Rick3D
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #35949 üzenetére
Semmiség.Tőlem ennyire futotta
-
Rick3D
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #35947 üzenetére
-
Rick3D
senior tag
válasz
Grave_444 #35939 üzenetére
Köszi a választ !
Felvázolom a szituációt : Jelenleg elég gáz a helyzet mivel most rendeltem egy Dell U2713HM nem vagyok benne biztos hogy legalább medium grafikán vinni fogja a játékokat 2560x1440es felbontással ezért gondoltam vészmegoldást mivel a keretemet már előttem , találtam olcsón 2db 6870es kártyát és gondoltam azokat összekötöm.A jövő évben mikor kiadják az új szériákat tervben van beszerezni a legdurvább darabokat x2 .Viszont addig kellene valami nagyon olcsón de legalább a mid grafikát vigye.Esetleg ötlet? -
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
3db 6870 összetudok kötni crossfirebe?Vagy csak 2x2 alapon menne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest