- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sixty21
aktív tag
-
baluka6
aktív tag
válasz
netguru10 #26685 üzenetére
Nem érthetően fogalmaztam a dolgot!
Egy db 5850 kerülne bele az E5500-as gépbe. Ez nem az én gépem, csak ez a kari menne bele és kérdéses, hogy elbírja-e a 400as táp?!Másik kérdés, hogy egy az én gépembe, pedig 7870-et szeretnék venni, és hogy megéri-e az említett árat, de erre már kaptam választ. -
Bishoop
tag
válasz
netguru10 #26462 üzenetére
Most vettem egy GV-R567OC-1GI-t. Az a problémám, hogy idel+ban 74 fok, terhelve 102 fokig is felmegy ha hőmérséklet, legalábbis a GPU dióda ezt mutatja,de ez elvileg nem lehetséges, mert 102 fokon nem lenne szabad működnie,ergo az érték valószínűleg hibás. Én arra saccolok, hogy az eladó amikor tisztította+úrjapasztázta a kártyát, akkor megsértette a GPU diódát, bár ő nem nagyon figyelte a hőmérsékletet. Ez okozhat ilyen problémát?
-
válasz
netguru10 #26114 üzenetére
Az tuti,hogy középkategória,és az is tuti,hogy Nvidia. Mivel 1440*900-hoz kell,ezért középkategória elég. Valamint nem fogok 80K-t elkölteni,hogy fél éven belül már csak 40-et kapjak vissza.
ÉS nem költenék rá többet 30K-nál,így is nagyon sok kiadás ez nekem videókarira.
De ha fizeted nekem,szívesen veszek jobb karit is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
netguru10 #25777 üzenetére
A felbontás fullHD, feltételezem. Ha igen, akkor érdemes egy 2 gigás ASUS 7850-et venned és lesz egy arányos konfigod.
Ha belátható időn belül cseréled a procidat legalább egy FX-8320-ra (Sandy i5-re), akkor érdemes gondolkodni CF-ben vagy 7870-ben és fölötte.
Lehet, hogy te nem pártolod sem az FX-et, sem az Intelt különböző okokból, de gondolom tudod, hogy a Phenom II már kifutó széria, úgyhogy tetszik vagy sem, előbb utóbb más nevű procid lesz, ha újabbat szeretnél.
-
Vakegérke
félisten
válasz
netguru10 #25768 üzenetére
Figyelj egy kicsit, légy szíves.
Egyáltalán nem vagyok guru, így természetesen nem szóltam bele a problémáddal kapcsolatosan kialakult beszélgetésbe. Inkább az emberi oldaláról figyelem, hogy miket mondasz.Ha kapsz tanácsot, akkor köszönd meg, így illik.
Mivel te kérdeztél, valószínűleg nem vagy tájékozott a témában. Akkor miért állsz le vitatkozni?
Ha mégis tájékozott vagy, akkor miért kértél tanácsot?Lehet, hogy csak hozzászólásokat gyűjtesz?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
netguru10 #25768 üzenetére
Javaslom ismételten ezen hozzászólásom tanulmányozását, utána beszéljünk arról, hogy ténylegesen mit szeretnél, mid van most és mennyi pénzed van a fejlesztésre.
-
agressiv
addikt
válasz
netguru10 #25762 üzenetére
Akkor meg azt veszel mellé amit akarsz. Ha ezt közlöd a legelején, akkor elkerültük volna ezt az egész felesleges párbeszédet.
A CFX és SLI minimum FPS-re van jó hatással az igazából ki a f@szt érdekel, hogy a max nem 130,hanem 180 lesz, ha ez neked megfelel, akkor jó a mostani processzor is CFX-el, de minimum 2GB-nak kell lennie a VGA-n és továbbra is játszanak azok a negatív tényezők, amiket boomék felsoroltak.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
netguru10 #25756 üzenetére
Figyelj, érdemes lenne eldöntened, hogy hallgatsz azokra, akik segíteni akarnak és nagyobb tapasztalattal bírnak vagy legalábbis régóta fórumoznak és olvastak egyet és mást, vagy azért jöttél ide, hogy magadnak bebizonyítsd, igazad van.
Az x6 húzva símán hozza az FX 8150 szintjét! - Miből is gondolod ezt? Miben hozza?
akkor inkább a 7850 helyett 7950! - Ne zavarjon, hogy a procid nem fogja kihajtani.
de viszont ha 5870 ből 2gb-osakat rakok cfx-be akkor már nem lehet gond! - Az előbb írtuk le Tomix24-gyel együtt, milyen hátrányai vannak a CF-nek. Érdemes lenne elolvasnod.(#25758) netguru10
De nem érted meg, hogy hiába veszel egy Phenom II-höz két 7870-et, ott fognak malmozni mellette?Azt meg hagyjuk már, hogy az FX-6300, ami ráadásul már Vishera, egy szinten van egy négymagos Phenom II-vel. Mutass kérlek, valamilyen tesztet erről.
Nem az FX tulajok védelmében beszélek, hanem a te érdekedben.
i5-ös konfig 100-120K? Egy i5 2500-as lappal együtt megvan 60-ból, és több lesz az FPS a 4 erős mag miatt, mint bármelyik Phenom-on, de még az alsóbb FX-eknél is.
-
agressiv
addikt
válasz
netguru10 #25752 üzenetére
Azért mert a nagyon új játékokat leszámítva nem sokmindent tudnak kezdeni a 6 maggal. És az X4 es fenomot csakis 4Ghz -re húzva érdemes emberszámba venni, így már alig marad le a HT nélkül 4GHz-re húzott I7-el szemben és én is HT nélkül használtam az I7-et és csakis azért cseréltem erre a fenomot, mert akartam egy I7-et.
GTX460SLI volt (szénné is voltak húzva) ....
Ha megnézed a korabeli PH teszet lemaradt a fenom az intel 4 mag ellen, de ott alapórajelen volt a fenom és 4x800MHz tuning elég komoly előrelépést jelent ám.
Ha az X6 is megy 4GHz-en vagy felette az is jó, de ez nem valószínű.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
netguru10 #25752 üzenetére
Óvatosan az FX szidással. Próbáltál már mondjuk egy 8320-at? Néztél teszteket?
Az X4-hez képes X6-tal nem lennél sokkal beljebb, akkor már legalább egy FX-6300-ra érdemes váltani, két VGA-s rendszerhez viszont legalább egy Sandy i5-re. Vagy leginkább vegyél egy 7850/7870-es Radeont.
CF-et egyrészt a legtöbb játék nem tudja kihasználni, rossz a skálázódás, másrészt két 5870 böszme étvágyú és nem is korszerű.
-
Tomix24
addikt
válasz
netguru10 #25751 üzenetére
Az a gond a két karis rendszerekkel, hogy
a, ki kell tudni hajtani. Intel I5 2xxx alatt felejtős, AMD részről a 83xx a belépő szint.
b, Driver szinten mindig nagyon sok a késés, és a mindkét kari 100%-os hajtása is csak ritka sajnos.
c, ott a veszélye a két karisnak, pl 5870, hogy elfogy a VRAM, mert az erő meglesz de a VRAm nem összeadódó.A Procid mellé egy GTX660/7850 2GB-os modell jó lenne, meg lennél elégedve.
Jó az X6, félre ne értsd, de a játékok 99%-a 1-2 szálra optimalizált, és az X6 malmozik a többi magon. Ráadásképp az egy szálas teljesítménye egy I3 2xxx-nek is nagyobb, és több FPS-t kapnál a játékokban, pedig röhejes 2 magos CPU..
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest