Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jFox
addikt
válasz peter889 #8595 üzenetére
Active sync fent van? Ha igen, próbáld újratelepíteni. Nekem is játszott ilyet, igaz win7 alatt.
A febontást, kijelzöméretet hiába csökkented, a fogyasztás nem fog változni. A proci órajellel érdemes lehet játszani, de szerintem nem sokat fog javulni tôle a fogyasztás.
Inkább a kijelzô/PDA pikapcsolással játsz, hogy melyik jobb, meg vegyél egy tartalék akksit amivel meg tudod duplázni az üzemidôt.
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
peter889
őstag
Azt olvastam, hogy többet fogyasztanak a nagyobb felbontású és a gyorsabb procival rendelkező PDA-k. Tovább növeli a fogyasztást a relatíve nagy kijelző.
Kérdésem lenne, hogy milyen megoldásokkal lehetne a működésben lévő HP HX 4700 fogyasztását csökkenteni, hogy minél tovább bírja az akksi egy feltöltéssel?
- Lehet-e a felbontást csökkenteni?
- Lehet-e kijelző méretet csökkenteni?
(Ezt úgy értem, hogy a PDA kijelzőjének pl. negyedét foglalja le a kép, a többi legyen teljesen sötét.)
- Lehet-e a proci órajelfrekijét csökkenteni?
- Esetleg más módokon le lehetne (érdemes lenne-e) a PDA-t butítani?Köszönöm előre is.
-
-
peter889
őstag
Köszönöm a válaszokat, de elkezdtem a PDA-mmal bénáskodni.
Összekötöttem a PC-t a PDA-val az USB kábellel, hogy a PC-ről fájlokat másoljak a PDA-ra, de valami rejtélyes ok miatt napok óta nem engedi a másolást:
a Win XP alapban látja a PDA file-struktúráját, viszont a másolásnál, mikor kiválasztanám a PDA célmappáját, nem jelenik meg a PDA fájl-struktúrája és a másolás gomb inaktív.
(Korábban ez működött.)(Különben PDA-ról tudok PC-re másolni, és internetezni az tudok a PDA-val az USB kábelen keresztül.)
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni.
-
glx
csendes tag
Az előző tulajdonosn mondta, hogy volt ez CD ? dvd ? a dobozban, azon volt a magyarításhoz szükséges program. ezt a lemezt nem tudta adni, elkeverte, mentést meg nem csináltam, sajnos.
-
-
glx
csendes tag
Hű ezt nem értem: - régi formájában lehetne indítani az iGo-t
Ha jól írom - mint az asztali Pc-n - a PDA "asztalán" balra a sarokban legfölül Start alatta a többi ikon és legalul volt az iGo ikon. Jól írtam?A Windows volt magyar meg minden más ezen belül, ezért nem tudtam az előbb leírni jól a megnevezéseket. Bocs
-
glx
csendes tag
Sziasztok!
Mio P560-as PDA-m van, 99,99 %-ban csak az iGo-val használom. Kkölcsönadtam és két változással hozták vissza (szemlesütve, elismerten gyerekek is kezelték):
- magyar volt a kezelőfelülete, de most angol
- ki volt téve az iGo ikonja a kijelzőre, rábök - indult a navi. most nincs ikon és sehogy sem tudom indítani. Ez esetemben természetes, mert jóformán semmit nem értek a beállításokhoz. egyszer külf. úton én is elbaltáztam valamit útközben és nem tudtam helyreállítani ami azért volt izzasztó mert absz. ismeretlen volt a hely és eléggé a navira építettem az utat. tudom ez jó vagy nem jó kérlek benneteket ne legyen téma. Lényeg itthon kb. fél perc alatt rendbe hozta egy hozzáértő.
Volna-e aki segít rendbe hozni a pda-t, mert Karácsonykor ismét szükség lenne rá:
Szeretném ha ismét:
- magyar lenne a kezelőfelülete
- régi formájában lehetne indítani az iGo-t
Még annyi: megpróbáltam összeköttetést létesíteni az ActveSync-kel de ez sem sikerült. Tovább nem bántom. Elnézést a hosszú szövegért. -
farkzoli
tag
válasz peter889 #8584 üzenetére
Az előbb kipróbáltam ezt a sleep üzemes dolgot Tytn+Royaltekkel. A power gombra kikapcsol a képernyő, a bt led villog tovább. Az újbóli megnyomásra azonnal megjelenik a vételi álapotban lévő Russa, úgy tűnik nem akasztja meg az altatás.
Vagy a csak képernyő kikapcsolás is elég lenne?
Van a neten pár "screenoff" progi, de ez a legértelmesebb talán:
http://appliedpda.com/downloads/details/11
Rámappolod egy gombra, kilövi a kijelzőt, de minden fut tovább, pl mp3. Újbóli megnyomásra feléled a kijelző. -
kingabo
őstag
válasz peter889 #8583 üzenetére
Nekem akkor tűnt fel, amikor a lentebb részletezett progi adatbázisa elévült és mentünk fel egy hegyre. Kb 30 perc alatt semmi, aztán megálltunk pihenni és pár perc alatt megtalált minket a gps.
Lehet ez egy próbát megérne: QuickGpsLite. Ez leszedi előre (egy hasonló nálam 1 hétre) a műholdak pályája adatait, így sokkal gyorsabban fog jelet a gps.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Engem is idegesít az a kiálló bigyó és a lassúsága is.
Úgy szeretném a külső, Bluetooth-os vevőt, hogy ha a PDA kikapcsolt állapotban van, akkor csupán a PDA bekacsoló gombjával újra bejelentkezzen készen a navigációs program (a Navitel):
a kikapcsoláskori állapotában és legyen szinte azonnal GPS jel, helyzetemet jelezze ki a program, és ne kelljen más gombokat nyomogatni.Ez kivitelezhető?
Persze úgy gondoltam, hogy a vevő folyamatosan üzemelne. -
peter889
őstag
válasz kingabo #8581 üzenetére
Igen, 9. oldalon írja a cikk, hogy 1800 mAh-ra vonatkozik a teszt.
Tehát gondolom, a 3600-as új akksival akár 10 órán keresztül is bírja a PDA.Jó hogy említetted azt a tapasztalatod, hogy mozgásban nehezebb a műholdak befogása.
Most, hogy végiggondolom, nálam is úgy működik. Csodálkoztam is, hogy első esetben többnyire be tudtam fogni a műholdakat nehéz terepen, komoly árnyékolás mellett, míg második alkalommal jóval nehezebben ment. Ja, mert első esetben annyira nehéz terepen mentem, hogy kénytelen voltam megállni (különben elvágódtam volna) és álló helyzetben a műholdakra kapcsolódni -
jFox
addikt
válasz peter889 #8579 üzenetére
Nekem is olyan GPS-em volt hozzá, de egyrészt idegesített, hogy kiáll a PDA-ból, másrészt nekem is lassú volt mire magához tért. (mire összeszedte magát, inkább megkerestem térképen, hogy mi mrerre.)
Ezért vettem egy modernebb, külsõ, bluetooth-os vevôt. Azt, hanem kapcsolom ki, pillanatok alatt magára talál.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
kingabo
őstag
válasz peter889 #8578 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de nem fogom helyetted elolvasni a cikket. De mint mindenütt a gyári akkuval tesztelték szerintem.
Gps-hez: ezeknél a régi gps-eknél relatív hosszabb ideig tart mire az első alkalommal jelet fognak (hideg indítás), mert le kell szedni a műholdak pálya adatait, amit viszont nagyis kis sebességgel küldenek a holdak. Tapasztalataim szerint, ha ez alatt az idő alatt nem mozogsz, akkor gyorsabban megy a dolog. Viszont, ha már rendelkezésre állnak az adatok, akkor már sokkal gyorsabban fog jelet (meleg indítás).
-
peter889
őstag
-
peter889
őstag
Szóval nekem tökéletesen megfelelne az időközönkénti használat, csak olyan probléma állt elő, hogy igen nehéz vételi körülmények mellett - és ilyen a használat jelentős része - a vevőm nem képes befogni a műholdakat , viszont ha már előzőleg rácsatlakozott, akkor nem veszíti el azokat szinte sohasem.
Ki kell találnom valamilyen áthidaló megoldást. Vagy veszek egy 3600-as akkut, amivel 6-8 órán át kihúzza a folyamatos működést, vagy a vevő vételi képességeit feljavítom, pl. egy antenna csatlakoztatásával, már ha egyáltalán lehetséges, de ehhez nem értek.
Vagy talán egy új vevőt kéne venni....
(Különben gyalogosan használom a PDA-t.)Wifit nem használok, csak külső vevőt, amit a CF csatolón a PDA-ba kell illeszteni, így a vevő tápfeszültségét is a PDA akksija szolgáltatja. És így kihúzza 3-4 órás folyamatos(!) működés mellett (nem lehet túl régi az akku), igaz, nagyon minimális fényerővel.
-
farkzoli
tag
válasz peter889 #8572 üzenetére
Nézd meg a setting - memory fülön a futó folyamatokat. Ha nem használsz valami feladatkezelőt, ami valóban bezárja a progikat a jobb fölső X gombra, akkor lesz egy rakás futó folyamat a listában, ami felelsegesen emészti az erőforrásokat. Itt van egy jó kis feladatkezelő:
http://code.google.com/p/tman/És tedd fel ezt a taskmanagert, nézd meg, mik futnak a háttérben, mi okoz felesleges procihasználatot, pl. az Activesync: repllog.exe
http://www.dotfred.net/TaskMgr.htm -
jFox
addikt
válasz peter889 #8574 üzenetére
Sajna ez van. Ezek még régi HW-ek és elég sokat esznek.
A wifi nagyon falja az akksit.
A bluetooth-os üzemidő az navigációval értendő, az sem egy energiatakarékos.
De ha nem folyamatosan használod, ahogy beszéltük korábban, akkor kitolható az üzemidő.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a gyári adatok szerint a HP HX 4700-as PDA mennyi ideig bírja új akkumulátorral?
A netről letölthető hozzá kiadott 130 oldalas magyar nyelvű „Használati útmutató”-ban nem találtam, igaz az angol nyelvűben sem. Lehet csupán elkerülte a figyelmem.
Kétféle akksija lehet: 1800 mAh-s és 3600 mAh-s.
De nem tudom, hogy ezeket mennyire zabálja?
(A PDA teljesítményfelvételét nem találtam. Tudom, sok mindentől függ, de egy hozzávetőleges érték általában szokott szerepelni a PDA-k mellett.)Valaki nem tudja véletlenül?
Ha a gyári adatot be tudná nekem valaki linkelni, annak nagyon örülnék.De ha valaki saját tapasztalatból tudja, az is megfelel.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
válasz farkzoli #8570 üzenetére
köszi, megtaláltam, nem volt bekapcsolva
következő, kérdésem:
másnak működik a facebook(m.facebook.com, touch.facebook.com stb) opera böngészőn? mert nekem egy ideje nem(több készüléken sem). Betölti a fejlécet és kb ennyi. :S Ha törlöm a sütiket, akkor azt követő alkalommal jó, de legközelebb ismét semmi...
Olvastam valahol, hogy a fb csapat valami hibát vétett fejlesztés közben, ezért van ez a hiba... Tapasztalat?ui.: a facebook-ért ne kövezzetek
-
laccy88
senior tag
sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a pda-m(htc hd) nem állította át az órát automatikusan? Öcsém touch pro-ja meg igen
azthiszem mindkettő gyári 6.1 -
peter889
őstag
Köszönöm az infókat , egyelőre nem veszek rá kijelzőt, aztán majd meglátom...
Arra lennék kíváncsi, ha a PDA a töltőn van (akár a szinkron USB kábelen keresztül) és közben használom a PDA-t (sárga led villog vagy folyamatosan ég attól függően, hogy fel van-e töltve), akkor a PDA elektronikája honnan kapja az áramot?Közvetlenül az USB csatlakozóból?
Vagy az akkumulátoron keresztül?
Tehát végül is arra vagyok kíváncsi, hogy olyankor csökken-e az akksi élettartama? -
-
peter889
őstag
HP hx 4700-asomhoz akarnék egy védőfóliát. Honnan és hogyan érdemes beszerezni? Tudna vki tippet adni? Nagyon jó áron szeretném
Vagy szerintetek egyáltalán szükséges védőfólia? -
peter889
őstag
Köszönöm az infókat , jól működik a CabInstall. Előbb megismerem ezt a Windows 2003 SE-t, aztán majd később rátérek az 5.0-ra.
-
peter889
őstag
válasz kingabo #8558 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Ezen a CabInstallon még gondolkodom, amúgy honnan érdemes letölteni és melyik verzióját?
jFox:
Magyar nyelvű WM5.0-át szeretnék, és ugye nincs belső aksi.
Nem tudom, bele merjek-e kezdeni az op. rendszer cseréjébe. Még alig ismerem a PDA-t. Hogyan kezdjek neki? Van valami leírás róla?[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
válasz peter889 #8557 üzenetére
Sajna nem lehet átállítani, a CabInstall nevű progival kell telepíteni a cab-eket. Úgy rémlik, hogy hozzá is rendelhető a cab-ekhez, vagyis dupla katt-ra a cab-en ez a progi indul el. Esetleg as-en keresztül telepítve is megmondható, hogy hova telepítse, csak ez meg elég kényelmetlen...
-
peter889
őstag
Lenne egy újabb problémám:
Windows 2003 SE op. rendszert használok PDA-n.
Az lenne a probléma, hogy a programokat rendszerint rákérdezés nélkül(!) a RAM-ba telepíti, miközben én a iPAQ File Store vagy az SD Card mappákba szeretném a telepítést, megóvandó a memóriahelyet.Hogyan lehet beállítani, hogy alapesetben a telepítésnél mindig kérdezzen rá, hová szeretnék telepíteni?
Előre is megköszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Vettem egy HP iPAQh 4700-at és az vele a probléma, hogy a backup battery (NiMH), azaz a belső aksi 0%-os töltöttséget jelez folyamatosan, vagyis le van merülve, hiába töltöm fel teljesen a "fő" aksit. A rendszer pampog is miatta.
Meg tudnátok mondani, ilyenkor mi a teendő?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
selenge
tag
válasz selenge #8551 üzenetére
a linkelt oldalon már nem is megy... szóval honnan tudnám beszerezni az adott ost?
illetve ha sehogy nem megy, akkor marad a 6.1 de mivel ezen rettentően kevés a hely, milyen progit ajánlanátok, amivel meg lehet könnyíteni a használatát?
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
selenge
tag
hali! acer m900on szeretnék wint frissíteni, találtam egy ilyet... mennyire használható? mennyire merjem rátenni?
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
tejeskifly
aktív tag
Sziasztok, kérdésem a következő lenne, milyen 16Gb-s memoriakártyát vegyek a telefonomba?
Samsung microSDHC 16GB Class 6 Essential
Ezt néztem.
A noname class 10-esekkel érdemes foglalkozni?
Erre a samsungra 24mb/s olvasás és 13mb/s írást írnak. -
jFox
addikt
válasz peter889 #8545 üzenetére
Persze, ha a gyártó készített hozzá rom -ot, vagy találsz valahol egy "fôzött " romot.
Mondjuk visszafelé még nem próbáltam (downgrade), de miért ne lehetne.
Navigációhoz szerintem bármelyik jó. Érdemes megnézni a program rendszerigényét. Bár én úgy jártam, hogy amikor rátettem a WM6.5-öt azóta nem indul el az igo. Kevés neki a memória. De annyira tetszik a kezelöfelülete, hogy nem akarol visszamenni 5.0-ra.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Köszi a választ.
És lecserélni is lehet az op. rendszert?
Ha pl. Microsoft® Windows Mobile™ 2003 van rajta, le lehet cserélni Microsoft Windows Mobile 5.0-re?
(Bár lehet, ez már frissítésnek számít. )És fordítva is lehet, tehát az 5.0-át 2003-asra lecserélni?
Navigációhoz melyik verzió a jobb?
A 2003-as nem gyorsabb?Előre is köszi az infókat.
[ Szerkesztve ]
-
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok:
PDA-kon hogyan lehet lecserélni vagy pl. magyarosítani az op. rendszert?Előre is köszönöm az infót.
-
parkasz
senior tag
Üdv!
Melyik a leghasználhatóbb rom egy hp hx4700-ra?
Ha valakinek van eziárnyú tapasztalata ne fogja vissza magát!
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
sziasztok!
Szeretném a gmail-es fiókomat szinkronizálni a pda(activesync) címjegyzékével. A kapcsolat létrejött, működik a dolog, de csak egyik irányba. A gmail kontaktjaim lekerülnek a pda-ra, de fordítva nem. Nekem pont ez lenne a lényeg. -
qdak
addikt
hello, ha vkitöl veszek 1 küllföldi telot annak van akadája h itthon használjam ?
androidos.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
peter889
őstag
Köszönöm az infókat. De ahogy elnéztem a Vaterát, nem lesz könnyű ezeket beszerezni jó áron. Nézegettem a HP PDA-kat, de 6-10 között vagy még magasabb áron csak olyanokat láttam, amiken wm2002, 2003 van. Egy ilyen op. rendszer gondot jelenthet a térképprogik (pl. Russa) használata során?
(Merthogy nekem másra nem kell a PDA. )Vevőknél a Nokián és a Royalten kívül még szóba jöhet más?
Előre is köszönöm.
-
farkzoli
tag
válasz peter889 #8514 üzenetére
Csak saját tapasztalataim vannak: 1 Royaltek rbt-2100, ezt 5000-ért vettem, és 1 Royaltek rbt1100, ezt 2500-ért. Ez utóbbi tud magában is logolni, viszont csak sirf 2. Egyszer tettem egy nagyobb kanyart mindkettővel: tiszta égboltnál szinte mindegy, de ha nem tiszta, akkor a sirf 3 biztosabb, de egy erdei pont felvételéhez azzal is el kell szutyakolni.
Htc tytn-el nyomom, a Russa megy folyamatosan gps vétellel, és az időzités szerint ki-kilkapcsol a háttérfény. Ha kell, megnyomok rajta valamit és bekapcsolja a fényt. Így kb. 10 óra alatt kb. felére merül a kb. másfél éves 1350-es akkuval, ez így elég egzakt, nem? Mindig viszem a pótakkut a vevőhöz meg a telóhoz, de még terepen nem kellettek
Van hozzá alutokom, amit belülről kifóliáztam, hogy ne legyen teli homokkal.
Bár a napokban áruló lettem, mert fillérekért vettem egy viharvert Eten M700-at, csak az akkuja tropa -
bbchris
senior tag
Üdv !
A Samsung Omnia II-őmőn elszállt a csörgőhangszóró és most csak olyan rekedten szól . Hol tudok ilyet venni vagy rendelni ? Az igazság az hogy jómagam is ki tudom cserélni tehát szervíz kilőve mert minnél hamarabb kellene .
-
kingabo
őstag
válasz peter889 #8524 üzenetére
Ez rám is egészen addig igaz volt, amíg fel nem merült bennem, hogy másoknak is meg lehetne mutatni a utat, hogy merre jártam / visszanézni, hogy egy rossz döntés miatt mekkorát kerültem. Meg egy nagyobb emelkedő után megnézni, hogy mennyivel is kerültem magasabbra, meg ilyesmik... Mostanában többet van a kezembe a gép, mint a zsebemben.
-
jFox
addikt
válasz peter889 #8527 üzenetére
Már korábban írtam, hogy nekem most egy LD-3W Nokia vevőm van, olyan 5k-körül vettem.
Jó sokáig bírja az akksija, szabvány Nokia akksija van (asszem BST-5). Jó gyorsan rááll a műholdakra. Előtte egy Royaltek -volt az is jó volt.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
jFox
addikt
válasz peter889 #8524 üzenetére
Az attól függ, hogy mennyit szánsz rá. Nekem egy hx4700-am van, amit hála egy kedves netezőnek, sikerült megreparálnom a múltkori baleset után. Elég jó kütyü, gyors, van benne minden ami kell. Ez olyan 10-40-ig megy a vaterán. Mondjuk a 40 szerintem eléggé eltúlzott ár. Olyan 10-20 között a reális sztem.
De vannak olcsóbb régebbi típusok amiket már 6-10eFt között is meg lehet kapni. pl.H3xxx
Ezekkel csak az a baj, hogy általában wm2002, 2003 van rajtuk és nem is frissíthető.
Szerintem olyat lenne érdemes venned amin legalább wm5 van.
Mondjuk egy akkucserével érdemes számolni ami olyan 2-4eFt-os költség még.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
peter889
őstag
Szia, a számból vetted ki a szót. Bár túrázásnál soha nem használtam GPS-t, csak próbálom elképzelni. Autóban ki lehet függeszteni a GPS-t, kényelmes, ha bármikor rá lehet pillantani, túrázásnál vissza kell tenni a zsebbe, ahol is mindegy működik-e. A kocsiban városban pillanatok alatt sokszor kell fordulni, de túrázásnál mindentől távol, gyalogosan lehet akár órákat is menni ugyanazon az úton, lefordulás nélkül.
Ha gyalogosan egy erdei útelágazáshoz érkezek, megtehetem, hogy várok egy percet a műholdas kapcsolathoz, autópályás elágazásnál egy kocsival ezt már nem lehetne megtenni.Szóval szerintem egy nem extrém túrázáshoz elég lehet a 4 órás össz. üzemidő. De valaki javítson ki, ha rosszul gondolom. (Végül is nem próbáltam még. ) Persze nem vitatom, kényelmesebb, ha fél napon át is képes menni és ki sem kell kapcsolni.
Én is a Vaterán nézegettem a PDA-kat és én is a HP-ket szúrtam ki. Nincs beépített GPS-ük, viszont megfelelnek a célnak. Csak nem tudom, a HP-ken belül milyen típusokat lenne érdemes keresni.
-
jFox
addikt
válasz savanyaw #8519 üzenetére
Szerintem nincs.
Mobilon is van ilyen opció, hogy "saját telefonszám", de ott is csak akkor tudod megnézni, ha előzőleg valaki beírta.
És ha valamelyik "Fdn" kontaktot felhívod az nem tudja megmondani a számod?--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
savanyaw
csendes tag
Sziasztok!
A céges mobilom (samsung e1120), osztrák t-mobil-os. A telefon telefonszámát nem tudom.
Le van tiltva a kimenő hívás, kimenő sms, az Fdn contacts-okat tudom hívni.
Hogyan tudhatom meg a telefonszámot, hogy legalább fel tudjanak hívni a spanok?
A privátom egy asus p535-ös pda
Van olyan program telefonos pda-ra (win mobile), ami kiirja a benne lévő sim telefonszámát?Köszi!
Szebb Jövőt!
-
jFox
addikt
válasz kingabo #8516 üzenetére
Túrázás közben, nem úgy megy a navigáció, mint autózás közben. Legalább is szerintem, de majd peter889 kijavít. Tehát nem kell folyamatosan menni a navinak, hanem ha elágazáshoz ér az ember és nem tudja merre, akkor bekapcsolja és megnézi.
Én nem rég vettem egy Nokia LD-3W bluetooth, os GPS vevőt. Olyan 5eFt-körül volt a Vaterán. Olyan 6-8-10eFt körül már ki lehet fogni régebbi HP PDA-kat.
-
Újoncka
aktív tag
válasz kingabo #8516 üzenetére
Teljesen megalapozott!
10k körüli PDA-k már nem igazán bírnak 3-4 óránál többet aktív használattal!
Passzívan is a legtöbb alig bírja a 24-órás készenléti időt! Ebben az árkategóriában alig ha lesz használható megoldás persze kivételek lehetnek Valamivel erősíteni kell a szabályokat -
kingabo
őstag
-
peter889
őstag
-
-
kingabo
őstag
válasz farkzoli #8509 üzenetére
De neki nem vevő kell, hanem pna...
Mellesleg itt kellett volna kérdeznie: Azonnali navigációs kérdések... -
farkzoli
tag
válasz Újoncka #8503 üzenetére
"Bluetooth-on hogy a fenébe küldök cuccokat?
Fogadni tudok de küldeni nem :S
Kell hozzá valami program esetleg ?"
Külön progi nem kell, de ha még nincs fenn, akkor villámgyorsan told fel a Totalcommandert.
http://www.ghisler.com/pocketpc.htm
A menüjében kiválaszthatod: "send by blue.." Be is kapcsolja a bt-t.
Ha a küldés célja is egy pocket pc, akkor ott a start/settings/connectionsban kapcsold be a pipát a "beam" pontban. Meg persze ott is legyen látható a bt. -
farkzoli
tag
válasz peter889 #8504 üzenetére
"Jó volna, ha a műholdakat relatíve hamar megtalálná, azokat nem nagyon veszítené el; és az aksi is bírná több óráig."
Ezekre egy sirf3-as BT vevő a megoldás: pl. a Royaltekekbe belemegy egy nagyobb Nokia akku is, és megvan a 10-12 órás folyamatos üzemidő, ezalatt a pda felére se merül le. És akár a sapkádra is tűzheted, hogy jobban lásson -
peter889
őstag
Köszönöm a választ, hirtelen végignéztem a neten a hirdetéseket és még 15 ezerért is a ZTE Blade-t szerintem nehéz lenne beszerezni. Láttam beépített kamera, telefon, stb. minden van rajta. Nekem bőven elég a navigációs képesség.
Más készüléket esetleg nem tudnátok ajánlani?
-
róland
veterán
válasz peter889 #8504 üzenetére
Én ajánlom a ZTE Blade-t (Android) Navitel-lel.
Bár többórás túrázáshoz jobb, ha van töltő is a közelben.
(Egy 9 órás geocaching túrát végigcsináltam vele, s útközben autós töltőről kapta az energiát. Valamint átautózva Európán elnavigált 11 órán keresztül.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Erdei és hegyi gyalogtúrázáshoz keresek beépített GPS-t tartalmazó PDA-t, esetleg PNA-t. Egyelőre csak néhány alkalomra kellene, ezért max. 15 ezer forintot tudok érte kiadni.
Az ár miatt természetesen használtban gondolkodom.Elsősorban a turistautak.hu térképeinek használatához kellene.
Jó volna, ha a műholdakat relatíve hamar megtalálná, azokat nem nagyon veszítené el; és az aksi is bírná több óráig.A PDA többi funkciója számomra lényegtelen (nem kell rá telefon, stb.)
Tudnátok vmilyen gépet ajánlani?
Ezeket nézegettem:
Airis T620
FS Pocket LOOX N520(Ha valaki tud térképes Garmint az általam jelölt árfekvésben, megköszönném ha jelezné - monokróm kijelzővel is megfelel.)
A segítségetek előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
savanyaw
csendes tag
Szóval a részletek:
Van egy céges mobilom, osztrák t-mobil-os, a telo samsung e1120, a privátom egy asus p535-ös pda.
Le van tiltva a kimenő hívás, kimenő sms, az Fdn contacts-okat tudom hívni.
A telefon telefonszámát sem tudom.
Hogyan tudhatom meg a telefonszámot, hogy legalább fel tudjanak hívni a spanok?
Köszi!Szebb Jövőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest