- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fireproof
őstag
Nem.
Eléggé érdekes. Letöröltem minden a videokártyához kapcsolódó illesztőprogramot, újraindítottam a gépet, felraktam az Intel videokártya driverét amit a honlapon adnak meg és jó lett, működött. Aztán Kikapcsoltam a gépet vártam kicsit, visszakapcsoltam és már nem működött... egyszerűen nem értem hogy miért nem működik bekapcsolás után....
-
pataslogeza
aktív tag
Koszonom
Valoszinuleg nem ismered a forraszanyagok olvadaspontjat, kulonben nem irnal ilyet. A legalacsonyabb olvadaspontu is 230 fok felett van, ettol meg igen messze van meg a 88-90 fok is, de gyanitom hogy ezek a homersekletek a processzor magjara vonatkoznak, mert ha rarakom az ujjam akkor forronak erzem, de birja az ujjam siman, 50 fok felett meg mar aligha tudnam rajta tartani az ujjam, es az a 88-90 fok is csak 100% terhelesnel van, ami igen ritka. Normal bongeszeskor 40 fok korul van.
Szoval nem fog ott leolvadni semmi sem, de azert kossz az eszrevetelt -
pataslogeza
aktív tag
Hello,
Processzort nem lehet cserelni benne mert forrasztva van, de a hutest lehet tuningolni, es pontosan ugy ahogy mondod, egy masik gep huteset "belefaragni", amit en mar meg is csinaltam.
A gepem gyari hutesevel ket sulyos problema is van. A hutocso nagyon vekony es a hutotalp nem rezbol van.
Ezert en beszereztem egy joval nagyobb hutocsovet meg egy reztalpat.
Egy packard bell laptop hutocsoverol leforrasztottam a hutobordat meg a talpakat es erre a hutocsore forrasztottam ra az en gepem hutobordajat meg egy masik acer tipusu hutorol a reztalpat.
Az eredmeny:
Gyari hutovel 100% terheleskor 100 fokos volt a processzor es 2.9ghz-re esett vissza az orajel.
A barkacsolasom eredmenyekent, most 100% terhelesnel 88-90 fok es nem csokken az orajel semmit, stabilan 3.4ghz-en megy, normal bongeszeskor meg 40 fok korul van. Szerintem ez mar eleg jo egy i7 processzortol.Ez az eredeti huto:
Ez meg amit en csinaltam tegnap:
-
cellpeti
nagyúr
ez van nekem. Intel HD3000 van benne. Biosba le kellene tiltani a HD6470Met, de nem találtam meg.
-
66zio
aktív tag
Már megjártam azt a topikot ahol "normális gépre" adnak ajánlatot. Ez egy épp, hogy ajánlott gép és annak van ez az új verziója. Szóval csak az a kérdés hogy megéri-e beáldozni az IPS-t illetve IPS nélkül mennyire lehst rossz a betekintési szög. Amúgy HP 15 i5 ös FHD verzióról van szó.
-
turbokappa
senior tag
Bő 3 éves a notebookom,és nem kellett biost frissíteni. Nézd meg a biosos topikot,hogyan jártak akik lefrissítették,meg mernéd kockáztatni? Nemrég,mikor a szervîzbe elvittem,mert procicsere után nem bootolt be a gép,mivel 1 magot látott,én meg kiv.- ból letiltottam ,hogy indulásnál mit produkál. A szervízben se csináltak bios frissítést,de tudod nem a bios fogja eldönteni,hanem az oprendszer,hogy a proci hogyan műkodik. Tudom,mert én állítottam itthon helyre.
-
csbalint
csendes tag
windows 7 fut egybként, egy amd radeon hd 7470m dolgozik benne. Egyébként a történethez még annyi hozzátartozik, hogy tényleg lehet, hogy a video driver-el van valami mert mindkét újraindulás akkor történt mikor az m4-et néztem
lehet, hogy semmi összefüggés nincs, de előtte ment szépen 4-5 órán keresztül elindítottam a stream-et és 5 perc után megadta magát.
-
AeSDé Team
őstag
Igen azóta úgy használom, plusz ahogy írtam kivettem az odd meghajtót, de ez a "luxus" csak addig tart majd amíg nem viszem ki a gépet itthonról mert nem túl szép.. ezekkel együtt nem láttam még 51°C feletti hőmérsékletet, általában pedig 46-50 körül mozog.
zoltanz: Köszi, ezek szerint lényegesen többet bírnak mint egy HDD.
-
AeSDé Team
őstag
Olyan nincs hogy a DVD meghajtó helyére betehető szellőzőrács? Mert kivettem a meghajtót (ami ugye egy bazinagy lyukat hagy a házon és közvetlen előtte van a merevlemez) és most egyáltalán nem megy 50 fölé. Cserébe elég ronda.
Az SSD-k mennyivel szeretik jobban a meleget? Tervezek majd váltani a későbbiekben.
-
AeSDé Team
őstag
Zsír új, illetve egy felújításon átesett változatról van szó, egy porszem sincs benne. A szervizajtót leszedve és úgy tesztelve teljesen normális hőmérsékleteket kapok. Visszatéve már megközelíti/átlépi az 50°C-ot. Azt is észrevettem hogy töltő nélkül hajlamosabb ennyire túlmelegedni, lehet ennek köze a passzív/aktív hűtési profilhoz?
Nincs (még) notebook hűtőm, a leírtakat sík asztallapra téve mértem szóval a légbeszívó nem volt fedve. -
AeSDé Team
őstag
-
kmisi99
addikt
Garanciás, de nem lenovo garancia. Használt gép, 1 év garanciával. Azért nem is gondoltam ilyenre mert ahogy láttam, rendes nagy cégek is sokszor csak pár nap garanciát vállalnak pixelhibára. Igazából, nem ment ki teljesen az a sor. Csak kék színnél látszik olyankor fekete. Minden más színnél kb láthatatlan.
-
adika4444
addikt
Nah ez marha jó, itt szenvedek az előző tulaj miatt... Azért köszi...
Ja egyébként reggel benyomtam, nem ment továbbra sem, viszont most bekapcsoltam, és ugyan nem ment, de egy USB-s billentyűt rákötöttem, használtam vele, majd próbaképp megnyomkodtam a lefelé nyilat, egy nyomás ugrott vagy 15-öt, viszont hosszas próbálgatás után megint megy rendesen. Tegnap valami ilyesmi eredményt értem el kb. 2 alkalommal, és utána döglött meg.
Most már szinte minden jó, kivétel ha az INS-sel együtt akarom lenyomni az f6, lefelé nyíl, vagy Home gombokat. De ez is elég változó, volt amikor ment, tegnap a lenyíl mellett ez se ment... Aztán meg ki tudja hogy milyen lesz, lehet 10 perc mulva megint egy leütést nem fog venni a lefelé nyíl... -
persil
nagyúr
Ez tiszta sor papi, pusztan azert nem irtam le a tobbit, mert utanajartam annak a ket gepnek es meg is felelnek mindenben, az altalad felsoroltakat figyelembeveve, csak szamomra total kaosz a laptopos procik szamozasa, mert eddig csak asztalival foglalkoztam, ezert fogalmam sem volt, hogy melyikkel jarok jobban, pont a penzem miatt
-
persil
nagyúr
Termeszetesen, mint irtam is, tudom igen, de engem most kifejezetten csak ez a ket komponens erdekelt es ezek csak egymashoz viszonyitva, azert igy tettem fel a kerdest.
Nem mellesleg, ha minden mas komponens az utolso betuig megegyezik, ezt a kettot leszamitva, akkor ugye nincs mirol beszelni...
-
jegenye77
addikt
Voltam már abban a topikban csak sajnos az én pénztárcámhoz nem nagyon van gép amit ajánlanak.
Így most ezt a kettőt néztem ki és szinte teljesen ugyan az a gép csak a proci más.
Nem tudom ér e annyival többet!?
Általános felhasználás. Játék nincs. Csak napi használatra kellene. Viszont a full hd IPS kijelzőhöz ragaszkodom.
Holnap venném a gépet és döntenem kellene. -
-
-
SpG
csendes tag
(Garancia): 1 év van a papíron.
(Lemezhiba): a próbálkozásokat beszüntetve átadtam a hardveres kollégának. Még nem bontottuk fel a gépet. Ha kivettük megkíséreljük a klónozást. Bízom benne, hogy csak olvasás esetén nem akadunk le (szemben a rendszertöltő lemez használatával).
Nekem a 8GB SSD is gyanús. Nem lehet, hogy az ott található/nem található adatok fektetik le a gépet? (Mindensetre csak remélni tudom, hogy a hibe nem a gép 'lelké'-hez közelebb van...
-
-
Igen, de a 120-al semmi nem ment rendesen, a 24-essel meg 2 pillanat win alatt partíciót létrehozni/törölni/formázni. Ugyan így a win10 telepítőről bootolva is pillanatok alatt megformázza, és kezdi telepíteni. Kipróbáltam. A rendszer persze nem ezen volt, az 1 Tb merevlemez mellett vicces is lett volna, de vehettem volna nagyobb SSD-vel, jó kis felárral is.. Ebben ekkora volt, azért volt csak cache-re belőve.
Plusz keress rá neten, más is kicserélte, megy. Valamelyikben gyárilag is nagy ssd van. Sima, mezei mSata slot van benne. -
Nem azonnali...
Arról van szó, hogy vettem akku-cellákat, és Pesten keresnék embert arra, hogy kicserélje a noti akkujában a cellákat.
Vagy hol van leírás arról, hogy hogyan lehet szétszedni (és persze összerakni
) az akkut.
-
BaLee
addikt
Persze, ilyen alap dolgokon túl vagyok már. Nem is értem. Tudom én, hogy az analóg csatlakozásnak vannak nyűgei néha de ilyen? Ráadásul egyszerre jött elő két gépnél egymástól függetlenül....
Többször újraindítottam, cserélgettem az elsődleges képernyőket ide-oda, kábeleket is kihúztam, visszadugtam végül abban maradtunk hogy utánanézek de semmi okosat nem találtam. Mondtam veszünk egy HDMI kábelt azzal talán jó lesz de kíváncsi lennék az okára.
Driver újratelepítést próbáltam de alap intel HD integrált videókártyáról hajtja a gép ilyenkor a monitort annak nincs is külön drivere, a windows alapból felismeri...A képernyőfelbontásnál, a speciális tulajdonságoknál az üzemmódoknál is az 1680x1050-es felbontást mutatja a legnagyobbnak. Szerencsétlen monitor meg nem győz reklamálni hogy az ő felbontása 1920x1080 és állítsuk arra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PlayStation 5
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest