- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
Babetta-X #43007 üzenetére
Szia,
A Lenovonak már csak Thinkpadre van magyar szervizpartnere, amúgy küldik ki a laptopokat Lengyelországba.Előzetesen annyit kell tudni, hogy 2012. március 6. óta a Lenovo Ideapad termékcsaládjának garanciális szervizelését kizárólag a lengyelországi Jabil végzi. A gépek szállítása a UPS feladata, a hivatalos Lenovo képviseletet Magyarországon nem lehet elérni.
-
kendeee
aktív tag
válasz
Babetta-X #30500 üzenetére
Notebooknál nem ajánlom a biost frissítést, csak ha gyakorlott vagy benne. Az egész elszállhat ha nem vagy guru.
Firmware frissítés: a dvd író pontos típusát pl: matshita uj-857E megkeresed a gyártó honlapján , letöltöd a firmware frissítést, xp alatt elidítod a file-t, követed az utasításokat, ha kész újraindítod/újraindítja a rendszert és próbálsz egy dvd-t írni.
Valamelyik kéri: "ha van benne dvd vedd ki"
Ha az angol nem okoz gondot, akkor sima ügy lesz.
-
eketomy
senior tag
válasz
Babetta-X #30500 üzenetére
Én már sok mindent láttam, volt már ehhez hasonló esetem is! Sztem első körben próbálj meg mindent befrissíteni windows xp sp3, alaplapi driver (szokott ilyet csinálni bár mondjuk az inkább win7 esetében) alaplapi bios frissítés sem árt sőőőt, ezek után próbálkozz újra, ha még ezután sem működik akkor (bár nem tudom milyen régi a renszer) de én megpróbálnék egy teljesen szűz windowst újratelepíteni az is megszokta oldani a problémát, ha lehet és elbírja a gép akkor már windows 7-et, ha nem akkor xp-t!
ezek után már tényleg működnie kellene, írj ha ezeket kipróbáltad üdv
-
kendeee
aktív tag
válasz
Babetta-X #30495 üzenetére
Próbálkozz ashampoo burning studio-val. Illetve a két "rossz" írót teszteld le egy másik laptopban. Ha ott ír rendesen, akkor tényleg a vezérlőt érhette valami károsodás. Vagy van még firmware frissítés a dvd íróknak (lehet mind a 2 hibás) Ha az se segít, lehet elfáradtak az optikák, olvasni még tudnak, írni már nem. Elég gyakori jelenség. Főleg a 'matshita UJ' szériára jellemző nagy mennyiségben de a többi sem kivétel.
-
NEMO1968
őstag
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Babetta-X #26220 üzenetére
Vedd ki a dvd írót a gépből, alul egy csavar fogja, általában jelölik őket, de a dvd író vonalában középen van valahol, a dvd író végénél kb. Utána vedd le a burkolatát, pár pici csavar, aztán látod, hogy mi a gond forrása. Fersze csak ha van egy kis műszaki érzéked. Amúgy ha nem akrsz szenvedni vele, akkor vegyél egyet hozzá, 10 perc kicserélni másikra.
tPedro_
Valószínű kuka az akksid. Kár volt korábban sokáig nem használni...
Mindig töltve teszed el, mikor nem kell kiveszed, és havi 1-2x csutkára lemeríteni. Rátölteni lehetőleg ha üres. Így kéne használni az akksit. -
-
bagyusz
őstag
válasz
Babetta-X #26090 üzenetére
Baja nem lesz tőle, hogy beleraktál egy sima elemet, de alapvetőleg más paraméterekkel rendelkezik mint a tölthető, ezért nem fogadja el a gép. (ez mondjuk cseppet sem biztos). Kérdezz rá a thinkpad topickban, lehet hogy valami bios beállítás függő mert az ibm-pcknél egészen máshogy van a bios mint egy szokványos pcnél.
-
bagyusz
őstag
válasz
Babetta-X #26088 üzenetére
Mivel régi pc, ezért nem merem biztosra mondani, de szerintem ott is lényeges lehet hogy tölthető vagy nem. Próbáltad alkohollal letisztítani az érintkezőket?(lehet hogy elvannak oxidálódva). Az idő mellett más beállítás is elveszik a biosban? Mert ha igen akkor az bios elem csere lesz. Egyébként méretre ugyan az csak más van rá feltüntetve, a tölthetőnél lithium, míg a másiknál valami alkáli.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyaralás topik
- Futás, futópályák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest