- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Netfone
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok
Androidos fejegységhez, gépjárműbe, milyen GPS antennát érdemes megvenni? Van valami hátulütőjük, ezeknek az olcsó (5-10 GBP) daraboknak? Vagy ez ennyibe kerül, sosem volt drágább.
UK-ban élek, így a co.uk ebay lenne az optimális forrás. De mindent meghallgatok.
Köszi -
Francia91
veterán
-
wihar123
aktív tag
Ez tényleg pech...
-
Sracz66
csendes tag
válasz
gabor_01 #8291 üzenetére
Az érdekes az, hogy ennek az 1320 találatnak a nagy része magára a Sygicre, vagy a WayTeqX985BT-re külön van, azon a néhány helyen, ahol együtt jelenik meg, már nem kapható. A 995-el kapható, de az androidos kütyü, én viszont nem tabletet akarok venni. Ha Androidon akarnám használni, akkor a család valamelyik telefonjával navigálnék, mint eddig, nem vennék agy sokadik 5 collos androidos készüléket hozzá.
Egy másik megbízható bolt példa a korábban megjelölt ED után: -
Sracz66
csendes tag
válasz
wihar123 #8290 üzenetére
Ennek ellenére ma megkaptam a Sygic hivatalos válaszát.
Ebben sajnálattal közlik, hogy nem adnak el harmadik féltől származó készülékhez terméket a felhasználóknak, mert a szoftvernek hardverspecifikus beállításokra van szüksége, ezért minden gyártó a saját hardverére módosítja azt. Azt javasolják, hogy vegyem fel a kapcsolatot a gyártóval... azzal, amelyik százezerszám adja el navigációs szoftver nélkül ezt a készüléket és megszüntette a hozzá kapcsolódó memóriakártyás szoftverforgalmazást. Érdekes módon az androidos verzió nem tűnik ennyire hardverspecifikusnak, ezerféle készüléken ugyanazzal az apk-val telepíthető... biztosan bennünk van a hiba, ha veszünk egy ilyen kütyüt és kénytelenek vagyunk - ha már megvettük - tört szoftverrel használni. Ennyit a jogvédelemről és a jogtisztaságról.
A Duna rekesztésről pedig annyit, hogy azokon a helyeken, ahol megpróbáltam Sygic-el együtt megvenni, vagy korrektül ki van írva, hogy már nem forgalmazzák (pl- Extreme Digital, ahol viszont szoftver nélkül van!), vagy nincs kiírva és pár nap (vagy hét) múlva jött az email, vagy telefon, hogy sajnos készlethiány van belőle, nem tudják küldeni. Az Árukeresőn is úgy jelenik meg, hogy sajnos már egyik partnerük sem forgalmazza... A Google persze megjeleníti az elmúlt évek Dunarekesztő 1320 találatát, de a Google sem árulja. -
Sracz66
csendes tag
Üdvözletem! Egy roppant egyszerű kérdésem lenne:
Szeretnék vásárolni egy WayteQ X985BT térképszoftver nélkül. Nem az ára miatt, hanem azért, mert nekem nagyon bejön ez a kütyü és ahol van rajta, ott IGo-val kínálják, ám én Sygic Navigation-t szeretnék rátenni. Viszont Sygic-et Windows CE 6-ra sehol nem találtam. A Sygic saját oldalain a Windows Mobile-ra mutató linkek találhatók, ahol is a MS Store applikációját kínálja, ám az csak Windows Mobile 8, vagy újabb rendszerekkel kompatibilis. Hálás lennék, ha tudna valaki egy linket, ahol a CE (PDA) változat is megvásárolható, vagy letölthető. Jelzem: nem tört programra, hanem használható legális szoftverre van szükségem, a liszenszet azért a néhány ezer forintért inkább megvenném. Természetesen kértem segítséget a Sygic Support oldalon is, ám eddig még nem kaptam választ.
Köszönöm. -
pgeri1988
újonc
Sziasztok! olyan problémám lenne feltelepítem iGO_Navigation_9.18.27.736653++2018..jun.19 programot és ha nincs sd kártya a telefonba hibátlanul működik. ha visszateszem az sd kártyát hiányolja az igo mappát sd kártyáról. ha sd re is átmásolom az egész mappát hiányolja sd card igo global cfg-t. mért lehet ez hogy sd nélkül megy, ha visszakerül nem tudtam rábírni?
sys tartalma
[device]
type="android"[android]
fullscreen=1
create_sdcard_dir=0
close_keyboard_on_back=1
background_shutdown_timeout=0
check_folders_after_rebuild=0
disable_restart_after_phone_call=1[rawdisplay]
driver="gles_2_0_android"
screen_xy="auto"[interface]
save_cheksum=0
minzoom2d=15
hide_eula=1
how_exit_atdestination = 1
capture_to_jpeg=1
show_privacy=1
show_back_button=1
drag_mode_flow=""
show_demo_routes=0
show_time_in_title=1
uieffect_enabled=0
show_log_collection=0
network_enabled=1[sound]
announce_restricted_roads=1
announce_roundabout_turn_dir=1
;sound_effect_unmute_delay=100000000000
android_muting_device=0
media_config=config/devices/media_android.xml
guidance_distance_offset=50[sound.announcer]
gps_signal_lost=0
gps_disconnected=0[hnr]
ignored_missing_country_ids=*[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*[debug]
skip_eula=1
screenshotsavecameraini=0
max_memory=209715200gps]
accept_position_at_precision_change=1
accuracy_workaround=0
location_net=1 ;2
location_gps=1 ;2
background_navigation=1
location_log=0
location_log_filename="gpslog/LocationManager"
min_distance_timestamp=1000
read_total_timeout=500
read_buffer_size=128
discard_dop_level=49.0
gps_fix_ignores_num_satellites=1
min_valid_heading_speed=0
first_valid_precision_distance_threshold=0[gps_extrapolate]
enabled=1
delay=450
max_delay=1600[gps.igo_connector]
horizontal_accuracy_treshold=10000
position_validity=-1
restart_listening_interval=0
listen_for_gps_while_log_is_playing=1[folders]
data_folder_name="iGO_World"
linked_root_list="/storage/emulated/0 /storage/MicroSD /extsd /storage/extsd0 /mnt/extsd0 /mnt/storage/extsd0 /external_sd0/mnt/sdcard/external_sd0 /mnt/external_sd0 /mnt/sdcard/external_sd /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/extSdCard /mnt/external_sd /mnt/sdcard/external_sd /sdcard/external_sd /storage/extSdCard"
;has_secondary_root=1
;android_secondary_root_path="/storage/MicroSD/addons"
;android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"
;android_secondary_root_path="/storage/0123-4567/addons"
;android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/Android/data/com.gja.nav.utility/files/addons"
;android_secondary_root_path="/storage/0123-4567/Android/data/com.gja.nav.utility/files/addons"[navigation]
dead_reckoning=1
dead_reckoning_duration=180000
use_duration_for_tunnel=0
stop_at_tunnel_end=1[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"[network]
available=1[lua]
currency="HUF'[http]
enabled=1[tmc.src.http]
enabled="1"[tmc-http]
enabled=1
profile_name="nng-igo-tmc-igoworld"
profile_version=2
udp.enabled=0
dl_max_events_added=8000[speedcam.disabled_countries]
ebbe a mappába nem tudom sajnos mi micsoda...
köszönöm a segítő válaszokat -
T 1000
aktív tag
válasz
wihar123 #8285 üzenetére
Nem tudom, hogy ezekkel a hozzászólásokkal mit szeretnél elérni, de baromira nem tartoznak a tárgyhoz, segíteni meg végképp nem segít. Ha nem tudsz egy kérdésre válaszolni, tökéletesen elég ha nem válaszolsz.
A kérdés a következő volt: "tudnátok olyan helyet ajánlani BP.-en, ahol tudok megfelelő pontossággal rendelkező készüléket bérelni" A történet jogi részére nem vagyok kíváncsi, a feleségem ügyvéd, egy technikai kérdést tettem fel. -
T 1000
aktív tag
Ezt mind tudtam, de mivel lehet hogy a szomszédnak van igaza, nem szeretnék egy valag pénzt költeni arra, hogy az igazát bizonyítsam. Előbb valahogy szeretném leellenőrizni...
-
wihar123
aktív tag
Mi ezzel a probléma, bemegyek egy Neves ügyvédi irodába (de van ingyenes jogsegélyszolgálat is), előadom...
Anagymedve, ez már nem nyerő, megszűnt a földmérő hivatal, csak akkreditált földmérő szakember adatait fogadja el a jog, ezért szükséges az ügyvédi területtel kezdeni.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Földterület határával kapcsolatban vita merült fel, tudnátok olyan helyet ajánlani BP.-en, ahol tudok megfelelő pontossággal rendelkező készüléket bérelni?
-
martonmiklos
tag
Sziasztok,
Van egy Evolio márkájú PNA, amin a Mireo Don't panic csodája fut.
A problémám az vele, hogy csak angol billentyűzet érhető el. Tud-e erre megoldást valaki?Köszi előre is!
-
Sonja
nagyúr
Van nekem egy Garmin nüvi 50-es GPS-em, előtelepített Magyarország térképpel. Európa térképet akartam venni, így előtte megkérdeztem a Garmin-t, hogy működni fog-e ez?! Azt írták, hogy igen, csak majd vegyem ki a pipát a magyarország térkép elől a menűben. Szóval a microSD-t betettem, a térképeknél a magyar elől pipa ki. Eddig hű, de jó. Betápláltam az úticélt (németországi város, ahova szeretnék menni), majd menj gombra nyomás. Kiírta fentre, hogy számítás, meg mennyi százalék. 40 perce még csak 80%-nál jár, de már megőrülök!
Ez most tényleg ilyen lesz minden egyes úticél megadása után vagy mi az isten van!?
Valami megoldás?
-
GEPESZ66
veterán
IGO-ra van falahol friss Speedcam?
-
DM43
őstag
válasz
Zolee$C000 #8270 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy több MIO is így viselkedik sima usb kábellel. A gyáriban van egy átkötés (nem tudom melyik lábak között) és ezt, pontosabban ennek a hiányát érzékeli.
-
Zolee$C000
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A padláson találtam egy régi de szinte alig használt Mio DigiWalker C720b-t.
iGO 8 fut rajta memóriakártyáról, hiba nélkül.
Az a gondom, hogy ha rádugom szivargyújtó töltőre, akkor újraindul majd bejön a főmenü és megjelenik a "számítőgép csatlakoztatva" kép.
Ezáltal nem férek hozzá a menühöz és nem tudom elindítani a navigációt.
Ha feltöltöttem valamennyire az aksit és nincs töltőn, akkor hiba nélkül működik.
Ha már megy a navi és úgy dugom a szivargyújtóba, akkor is újraindul majd megjelenik a "számítógép csatlakoztatva" képecske.
Megpróbáltam a szivargyújtós töltőt adapterrel csatlakoztatni a 220V-os hálózathoz, de ua. az eredmény.
Ha van valakinek ötlete, ne tartsa magában.Köszönöm.
-
nemcso
őstag
Nekem is volt ilyen lassulás egy frissítés után (kb. 40mp. múlva jelent meg a ténylegesen használható felület). Nálam volt egy másodlagos térkép egy SD-n. Miután azt leformáztam, megszűnt a belassulás.
(Különben felhívtam akkor a Garmin ügyfélszolgálatát, ahol a POI-k tőrlését javasolták, de az nem hozott eredményt nálam.) -
Geri89
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Garmin Drive 50 LM készülékem (S/N: 4EP220762). A készüléket tegnap este csatlakoztattam a számítógépemhez, és a Garmin Expressz gyári programmal telepítettem az elérhető frissítéseket (szoftververzió 5.70, térképverzió: 2019.20). A készülék most rettentő mód lelassult.. Ha bekapcsolom, kb. 30-40 PERC!! kell neki, amíg bejön a menü, addig csak a Garmin logo-t látom.. Ha bejött a navi program, akkor ott már gyors, viszont azt írja ki, ha címet akarnék neki beadni, hogy nincs elérhető térképadat. Ha a géphez próbálom csatlakoztatni, akkor mintha ismét lelassulna, és igazából nem csatlakozik a Garmin programjához..Mi lehet a probléma, hogyan tudnám orvosolni, és működésre bírni a készüléket?
-
OldAkita
aktív tag
Szeretnék olyan útvonalakat alkotni amelyeken végigvisz valamely gps program, de úgy, hogy nem akarja módosítani az általam beállított nyomvonalat. Tehát nincs szükségem az újratervezésre, sőt igényem szerint kifejezetten káros. A Google hajlandó 10 egymás utáni célpontot elfogadni, de ha letérek az útvonalról azonnal nekiáll újratervezni de nekem az lenne az igényem hogy ezt ne tegye hanem vezessen vissza a kimaradt célponthoz. Persze nem ez a valós igényem hanem hogy két pont között az általam meghatározott útvonalat jegyezze meg és attól semmilyen körülmények között ne térjen le. Ezt az asztali gépemen meg tudom csinálni, bizonyos határok között, de amikor átküldöm a kész művet a telefonomra, ott azonnal áttervezi a legrövidebb útra. Létezik erre valami megoldás? Egész pontosan az lenne a jó ha kikapcsolható lenne az a funkció ami a nyomvonal tervezésekor a legrövidebb utat figyeli. Van ilyen gps program?
-
wihar123
aktív tag
válasz
szentgabor #8261 üzenetére
Szia!
Ha nem gyári a nevezett szoftver, akkor a téma warez és az Tilos!
Írj levelet. -
szentgabor
csendes tag
Sziasztok.. Olyan gondom van, hogy semmi képen sem akar beszélgetni a műholdakkal. Pedig látja őket, keresi őket, mert változó a kis piros pöttyök száma. A port és baud témát próbáltam minden féle számokkal, de az úristenért nem csatlakozik a műholdakhoz. Kint a szabadban 9-10 holdat is lát, de nem csatlakozik. A Készülék Orion OGPS 03 480_272 felbontású és iGO van rajta. Légyszi segítsetek nekem ebben. Köszi előre is.
-
-
wihar123
aktív tag
válasz
Empiricist #8258 üzenetére
Szívesen!
"zárt tér" Nem akadály, az viszont igen, ha árnyékolt, erre mindig érdemes odafigyelni, mert ilyen pl. az alagút is, úgyhogy ne lepődj meg, ha ott nem lesz jel, vagy kiakad, mikor kiérsz visszajön, vagy újraindítod. -
Empiricist
csendes tag
-
wihar123
aktív tag
válasz
Empiricist #8255 üzenetére
"...műhold elérése" Az Nem, de a térképek igen, ettől függetlenül pozicionálni tudnia kellene a készüléknek, bár az is lehet, hogy erre csak akkor képes, ha regisztráltak a térképek. A Navon A500 már csak ilyen, többek között ezért sem szeretik a felhasználók...
-
Krisz26
tag
Sziasztok!
Tudna abban segíteni valaki, hogy hogyan kell beállítani egy TKSTAR 905 GPS Tracker-t? Vodafone feltöltőkártyával használnám valósidejű nyomkövetésre, de nem mutatja a térképen valós időben az eszközt, csak az sms tracking működik. Köszi!
-
-
wihar123
aktív tag
válasz
Empiricist #8253 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy nagyon leárnyékolt a hely ahol teszteled, próbáld meg egy jobb helyen, szabad ég, autóban... és várj türelemmel, mert pozicionálás előtt sok-sok adatfájlt be kell olvasnia, ez lehet akár tíz perc is első alkalommal.
Ha ekkor sem jó, vissza kell vinni cserére.
-
Empiricist
csendes tag
Sziasztok, ma vettem egy navon a 500-ast, előre telepített igo szoftverrel. Felmentem oldalára, letöltöttem a sajátmárkás szoftverét, frissítettem az eszköz térképét. Regisztráltam az oldalon a terméket ahogy írták.
De még mindig nem talál semmilyen műholdat, gps infó az írja hogy Status: invalid
Na most mi a halál van? Gondoltam vettem egy szoftveres eszközt, bekapcsolom, és megy. Hát nem. Frissített fél órát, visszakapcsolom, még mindig semmi, franciaországban hiszi magát, és nem talál gps jelet.
Elfogyott a műhold, épp nincs felettünk egy sem?
Akkor az már nem GPS csak PS
Viccen kívül mi van ezzel, mit tudok még csinálni?
ui.: ja és azt írja ki a szoftver, mikor rácsatlakoztatom a gépre a navit, hogy készüléke naprakész.
-
efi99
őstag
Üdvözletem.
Olyan nyűgöm lenne, hogy mobilon Androidon futó navigációs valamit tracker programok következetesen és egyenletesen kb 40 méterrel nagyobb magasságot mutatnak, mint a valóság. Ugyanakkor bizonyos egyszerűbb (?) programok, amik csak a GPS vétel ellenőrzésére szolgálnak (pl GPS Test) hibátlanul mutatják, ergo magával a gps vétellel és nyers adattal ezek szerint nincs probléma, csak valahogy a felhasználásával.
Meg tudná valaki ezt nézni Androidon pl IGO-n, hogy nála is ez van-e? (Pl összehasonlítva a Google Earth magassági adattal) -
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest