- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
Üdvözlet!
Került hozzám egy Nokia PD-14 navigáció, csak úgy natúrba, SD kártya+tartozékok nélkül. A kérdésem az lenne, hogy hozzá tartozó térképet honnét tudnék elő varázsolni? A Nokia 500 Auto Navigation Update nem csinál semmit, érthetően a Nokia előző generációs "elhalálozása" miatt, így ez az opció kilőve.
-
Üdv mindenki!
Navon N670 Plus-hoz van valakinek XP alá drivere? A cél az lenne, hogy ne csak a mass storage-t lássam...
Elvileg a gyári CD-jén fenn van, de lemez hiányában ezt nem tudom megnézni.Köszi a segítséget előre is!
-
proximus
senior tag
Köszi mindenkinek!
Keresgéltem a Google Maps kapcsán is.
Ha minden igaz, nyomva kell tartani az aktuális pozíción az ujjunkat és akkor másoknak is el lehet küldeni a pozíciót, vagy menteni lehet, de én most itthon voltam és mindenáron az "Otthon"-t akarta lecserélni vele, így nem kisérleteztem tovább. -
HoTaZo
addikt
válasz
proximus #8044 üzenetére
Szia!
iGo Primot használok két készüléken (WayteQ x980BT, CNS Seven), ezeken jobb felül van egy gyors menü ikon, nekem az órát mutatja. Ha, arra rányomok, akkor ott van egy "Hol vagyok?" ikon, arra nyomva kiadja a pozíciómat. Ekkor középen, lent "Egyebek" ikon "Hozzáadás a Kedvencekhez".
Ezen, ennyi. -
proximus
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje már vakargatom a fejem, hogy a navigációs programokban van-e olyan lehetőség, hogy a jelenlegi pozíciómat mentse el?
Már sokszor jól jött volna, mikor mondjuk egy idegen helyen a kocsival beparkolok valahová és onnan sok utcányira kell még mennünk.Ilyenkor jól jönne, ha vissza tudnék menni a mentett, avagy rögzített pozíciómra.
8-as androidos mobilom van és azon pedig a Google térképe, de Waze is volt már, vagy az IGO Szülinapp, habár azt még csak a Z5C-n használtam és állítólag nem lenne már jó a 8-as droiddal.
Szóval hol "rejtegetik" ezt az opciót a navi programokban?
Köszi!
-
bozsokiandra
tag
Sziasztok!
Egy 5"-os waxteqen próbálgatom a sygic truck próbaverzióját. Ha megvásárolom a próba után akkor csak ezen a készüléken használhatom vagy ha lecserélem egy 7"-osra akkor azon is használható lesz ugyanazzal a google accounttal?
-
wihar123
aktív tag
válasz
BlackDevil #8041 üzenetére
Szia!
Wow, fény gyúlt az agyamba, köszönöm az infót! -
wihar123
aktív tag
válasz
BlackDevil #8038 üzenetére
Honnan az ördögből vetted az előző Típust, ha időközben c320 lett, ez nem fér a fejembe...
DM43 tippje kiváló, már csak be kell azonosítanod, megrendeled és...
Sok szerencsét!!
-
DM43
őstag
válasz
BlackDevil #8038 üzenetére
Erre is (mint annyi mindenre) a google a barátod: [link]
-
wihar123
aktív tag
válasz
BlackDevil #8036 üzenetére
Sziasztok!
... vagy nem stimmel valami, vagy én tanultam meg rosszul, szerintem nincs olyan, hogy Mio Canada 310, helyette Navigon Canada 310 vagy Mio C310, és a TomTom típusnak is van Canada 310.,- lehet, hogy ezek akksi szempontból kompatibilisek, de jobb lenne ha pontosítanál.
A legegyszerűbb módja a beazonosításnak, ha szétszeded a készüléket és lefotózod az akksin lévő matricát. -
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok.
Mio Canada310-hez keresnék akksit.
Tudna valaki segíteni?Kellemes húsvéti ünnepet mindenkinek!
-
GEPESZ66
veterán
Én a középsőt nézegettem!
Élettartam frissítés, ha jól látom, így nem is drága.
Ezt androidos wayteq navigációra is rálehet rakni? -
wihar123
aktív tag
válasz
csabyka666 #8032 üzenetére
+-
Szorítok, hogy örömöd legyen és, hogy jó hírekkel, okos megoldással szolgálj kis közösségünknek. -
-
wihar123
aktív tag
válasz
csabyka666 #8030 üzenetére
Sziasztok!
Mizus, befuccsoltál? Kilukad az oldalunk... -
-
DM43
őstag
válasz
csabyka666 #8028 üzenetére
Tudomásom szerint így indul el a ROM frissítés:
"Tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot és úgy nyomj reset-et a navin. Addig tartsd nyomva a bekapcsoló gombot, amíg be nem indul a frissítés"
Bár ha rossz a bekapcsoló gombod, akkor nem tudom ...
Küldtem PM-et!
-
@ (#8026) DM43: Jogos, ez egy Navon N670 Plus. A ROM a neve szerint rá való, de megállapítani nem tudom. Szerintem ha másik készülékre való, azzal is el kellene indulnia, legfeljebb tégla lenne belőle.
Van sima N670-hez is ROM-om, de egyelőre azt nem mertem megpróbálni. Ha semmi sem segít, akkor megpróbálom azt.
Nem tudom, mennyire lehet itt linkelgetni ROM-okat, szóval nem akarom inkább kitenni.@ (#8027) PLaci58: Elég sok variációt kipróbáltam már, de egyelőre negatív. Most már van 2 gigás kártya is, ami HS-es, szóval nem SDHC-s. Formáztam XP-vel FAT-ra és FAT32-re is, formáztam a HP USB Disk Storage Format Tool programmal is FAT-ra valamit FAT32-re, de ugyanaz. Mintha benne se lenne a kártya.
Hozzáteszem, a készüléket csak töltővel tudom indítani, mert bár az akksija jó, amióta előjött ez a hiba, nem lehet kikapcsolni, így jobbhíján lemerül magában, amúgy a POWER gombot hosszan nyomva is csak újraindul.Ja igen, nem tudom, jelent-e valamit, de miután a készülék elindul, és bejön a zöld NAVON logó, kb 5 másodperc múlva (még mindig a logónál áll) már érintésre ad hangot is, szóval valami elindulhat, de nem töltődik be. Aztán még 10 másodperc, és már jön a progressbar, akkor is ad hangot koppintásra, de semmi ezen kívül.
-
PLaci58
addikt
válasz
csabyka666 #8021 üzenetére
Az a gond, hogy a készülék keresi a FAT32 azonosítóját a kártyán, ráadásul utoljára az XP írt olyan azonosítót. Az újabb winek más számmal jelzik a FAT tipusát a kártyán és a navi nem indítja róla a frissítést. Olvasásra nagyobb kártyát is kezelnek.
-
DM43
őstag
válasz
csabyka666 #8025 üzenetére
Azért azt még nem árultad el, hogy pontosan milyen Navon-ról van szó. Az is lehet a frissítésnél gond, hogy nem a rávaló tartalommal próbálkozol.
Amúgy a mostani gépeknél (ez alatt pár évet értek) már nem szentírás a minél kisebb SD kártya, vidáman frissíthetők nagyobb méretű SDHC-vel is. -
válasz
wihar123 #8024 üzenetére
Persze, benne van a pakliban, hogy kuka az egész. Ha beletúrtam volna, megértem (vagyis akkor se teljesen, mert csak 1 mappa volt rajta, a navi mappája, a WinCE nem is elérhető földi halandónak), de így nem fér a fejembe a dolog.
Egyelőre csak 4 gigásat sikerült szereznem, abból 2 darabot is, megformáztam FAT-ra XP alatt, a mérete igaz, ugyanúgy 4 GB maradt, de ezzel sem jártam sikerrel. Hajtok egy 2 GB vagy az alatti nem-SDHC kártyát, és ha azzal sem sikerül, akkor szerintem ki lehet jelenteni, hogy elszállt a flash.
-
wihar123
aktív tag
válasz
csabyka666 #8023 üzenetére
Ne éld bele magad, mert egyáltalán nem 100 a siker, sok függ a készülék állapotától.
Nekem pl. egy fényképezőgép szervizben sikerült 512-est, az 1GB., pedig mobilszervizben találtam.
-
-
wihar123
aktív tag
válasz
csabyka666 #8021 üzenetére
...SDHC-vel ne foglalkozz. Azért kell a max. 2GB., mert a nagyobbat nem lehet FAT-ra formázni. Használhatsz még 256 vagy 512MB., vagy 1GB. kártyát is.
WinXp, beteszed a kártyát, beállítod FAT16-ra, se név, se kötetnév, teljes format, semmi mást ne állíts. -
@ (#8019) PLaci58: Hát momentán az XP-vel való formázást tudom teljesíteni, de csak 4 gigás kártyám van, az a legkisebb. Minden megoldás érdekel, beszerzek egy 2 gigásat. Azon belül milyen legyen? SDHC (már ha van a 2 gigásban olyan) gondolom nem jó... Eddig olyan infóm volt, hogy 4 gigáig kezel, azért ragadtam ebben az ágban.
@ (#8020) wihar123: Akkor jól van.
Egyelőre negatív, de amíg van remény, mindent megpróbálok, amit meg tudok valósítani. Az már biztos, hogy 2 lehetőség van:
- teljesen lehalt a flash, és menthetetlen a készülék, vagy
- nem látja az eddigi SD kártyákat, amiket beletettemKérdés, hogy ha XP alatt formázom, akkor a foglalási egységet alapértelmezettre tegyem, vagy mennyire? Gyors vagy teljes formázás között van különbség ebben a tekintetben?
-
wihar123
aktív tag
válasz
csabyka666 #8018 üzenetére
Érti, az!
Hol tartasz a feladattal? Van már eredmény?
-
PLaci58
addikt
válasz
csabyka666 #8015 üzenetére
XP-vel kell formázni és 2 GB vagy kisebb kártya kell bele!
-
-
válasz
Nem kéne leírni (különösen nem aláhúzással kiemelve) hogy nem gyári program van rajta, mert a warezolást nem támogatják ebben a topikban
-
wihar123
aktív tag
válasz
Állhatok én oda, ahová akarod és olvashatom akárhogy, akkor is meggondolatlan, elővigyázatlan volt az a cselekedet.
Az a ROM, amit ráengedtél messze nem gyári, így kicsi az esély, hogy gyógyítana, de adj neki egy újabb esélyt, legyen a kártya max. 2GB. és FAT(16) legyen WinXp alatt formázva (olvastam olyat, hogy Win10 alatti formázást is elfogad, viszont Win7-8 ét NEM).
... és ami még fontos, a rom fájlok helye a kártya gyökerében van, ellenkező esetben nem ismeri fel.
Amikor a kártya a kikapcsolt készülékben van, kapcsold be, és a betöltődéskor adj neki egy RESET-et, így talán felismeri és ráfrissít. -
válasz
wihar123 #8014 üzenetére
Álljunk meg egy pillanatra! Olvasd el újra, amit írtam...
A készülék nem volt gyári, már valaki ráhegesztette a Primo-t, legalábbis 2016-os térképek voltak rajta, ez meg egy annál régebbi masina. A gyári Navon navigációt valóban csak hivatalosan lehet frissíteni, de mondom, nem az volt rajta. Leírtam azt is, hogy a tartalmához nem nyúltam, hanem biztonsági mentést készítettem az egészről, majd a készüléket eltávolítottam, és ekkor fagyott meg. Nem gondolnám, hogy ezzel tönkrevágom a rendszert, vagy ha mégis, akkor valami árulás van ott.
Ma nagyrészt csak ezeket olvasgattam, és arra jutottam, nem egyedi hiba, ez a típus sajnos ilyen. Volt, akinek jól ment, következő bekapcsolásra már csak a 0% állt a képernyőn.
A készüléket nem ismeri fel a PC, valamit lát az USB-n, de érdemben nem látja a meghajtót.
A fájlokat bemásoltam a kártya gyökerébe, próbáltam resettel, kikapcs hosszan nyomással, totál lemerült készülék töltőre dugásával, de nem indul el a frissítés. A kártya egy FAT32-re formázott 4 gigás sima microSD, nem SDHC, mégse indul el.
Ha van egyéb ötleted, szívesen fogadom, egyelőre én kifogytam.
-
wihar123
aktív tag
válasz
csabyka666 #8012 üzenetére
Sziasztok!
Szomorú, hogy miután megtörtént a baj, akkor kap az ember a fejéhez. Ebben csak az a sajnos, hogy nem vagy egyedül. Sokszor leírták már, hogy előbb kérdezzen a bütykölni szándékozó és csak utána álljon neki.A lényeg, a gyári cuccot, csak hivatalosan lehet frissíteni!! Mivel ezt a védett gyári cuccot manipuláltad, és olyan fájlokhoz nyúltál, amelyek része a rendszernek, ezért nem tud betöltődni. A legbiztosabb javítási, frissítési mód, ha elviszed a szervizbe.
Ha a készülék tud kommunikálni a PC-vel és a bütykölő tudja a dolgát, akkor ki tudja javítani a hibát. Ugyan ez vonatkozik a Firmware frissítésre, vagy ROM futtatásra, mindkét esetben, olyan kártya kell, amely kompatibilis a készülékkel. A ROM fájljai pedig, minden esetben a kártya gyökerébe kerülnek és bekapcsolás után, esetenként RESET indítással elindul a frissítés.
Ha a készülék pontos típusát alapul véve keresel hozzá a ROM-ot, akkor nagyobb az esély a gyógyításra.
A készülék típusát a hátlapon lévő icike-picike téglalap alakú matrica tartalmazza, pl. így *490 és még egy csomó(9db.) szám. Az első 4 karakter (a csillaggal együtt) jelzi, mint jelen esetben, hogy a készülék Navon 490 plus. -
válasz
csabyka666 #8012 üzenetére
...addig már eljutottam, hogy a WinCE-t kellene újrarakni. Találtam is - elvileg - hozzá való (4 fájlos) ROM-ot, de egyelőre nem látok leírást, ami alapján meg lehetne csinálni. Valakinek valami megoldása erre?
-
Üdv mindenki!
Légyszi mondjatok valami okosságot, mert én ilyennel még nem találkoztam. Van nálam egy Navon készülék, térképfrissítés céljából. iGO Primo van rajta, de szerintem úgy hegesztetették rá, gyárilag ezeken valami brand navigáció szokott lenni. Rádugtam gépre, lementettem a tartalmát, majd eltávolítottam, és lehúztam a gépről, ekkor a készülék lefagyott, nem tudtam kikapcsolni, így rányomta a RESET-re. Na azóta nem indul, vagyis bekapcsol, de a NAVON logó után bejön egy folyamatjelző, ami 0%-on áll, gondolom kalibrálni akarja magát.
Kikapcsolni nem tudom, mindig újraindul.Egyelőre felraktam töltőre, aztán várom, hátha történik valami, de eddig már vagy 5 perce csak áll magában.
Szerintetek? Mi lelhette? A frissítésnek még neki se álltam, a tartalmához hozzá se lett nyúlva.
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
megaandrew #8009 üzenetére
Köszi az infót! Már nem találtam meg a leírást, hogy az én VayteQ-embe, hogyan javasolták, ezért nem probaltam meg okosnak tűnni.
-
megaandrew
tag
válasz
megaandrew #8007 üzenetére
Megoldódott a probléma! Ha esetleg másnál is előfordulna, csak annyi a teendő, hogy a navigációnak az SD kártya gyökerében egy "MobileNavigator" nevű mappában kell lennie és az indítófájl nevének is "MobileNavigator.exe"-nek kell lennie. Innentől a win automatikusan megtalálja és nem kell az elérési útvonallal babrálni.
-
megaandrew
tag
Sziasztok!
Adott egy navon x13-as GPS. Eddig a belső memóriájából futott a navigációs szoftver, de most letöröltem (bizt. mentés van róla) és iGO primo truck szoftvert szeretnék futtatni SD kártyáról. Át is másoltam mindent a memóriakártyára, viszont sehol sem tudom módosítani a navigáció elérési útvonalát, hogy az új program fusson a navigáció indításakor. Jelenleg ha rábökök a menüben a navigációra, nem történik semmi.
A kérdésem az lenne, hogy hogy tudom működésre bírni a dolgot? -
daver88
aktív tag
Üdv!
egy TomTom Go 600-as GPS-hez próbálok társítani egy gyári TomTom RDS-TMC adapter, fel is ismeri a készülék, viszont a navigáció során nem látja a program a "forgalmi torlódásokat" ill. minden olyan dolgot, amire ezt használni kellene...
esetleg tudna valaki segíteni, hogy mit kellene még csinálnom? valami beállítás dolog?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpársportok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Társasjáték topic
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest