- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
#04331520 #33385 üzenetére
Jahh, ennek lehet adni bátran. Azt hittem már ilyen 3200 körül vakarózol valami gyengébb géppel. ISO400on kapsz +2FÉt, az 60ról egyből 240 körül lesz. Szuperzöld.
Meg hát 1.4en azért kicsit mozog előre-hátra, azzal is ki tud menni a síkból, ezért kellene néha rendesen látni a képet, hogy melyik a kettő közül.
-
Jahno
veterán
"A szemkövető AF élességéről / életlenségéről azért lehetne beszélgetni..."
Gépfüggő minden, azért most S1 mellett volt nálam párhuzamosan A1, elég erős a kontraszt, hogy mit követ és mennyire. Mellékesen az S1et még jó eséllyel tanulnom is kellene, de hát ezeket nincsenek leírva sehol és senki nem fogja megmondani, hogy adott szituációban mi a jobb konfiguráció.
-
Jahno
veterán
válasz
#04331520 #33379 üzenetére
Meg hát mekkora rekesze/ISO volt? Nem lehetett feljebb menni? Haversrác is most ütött esküvőn másodfotósként, hogy tegyem /200 környékére és auto ISO, többit megoldja. Én meg persze néha elfeledtem, nem ezt szoktam meg, aztán ha nem bírt 100 alá menni, akkor pont szívtam.
-
Jahno
veterán
válasz
misirulez #33370 üzenetére
Jófogás elég tré lett, beesik egy csomó csaló, de igazából nem vesztesz vele semmit, ha Vatera/Jófogásra is kirakod. Facén Canikonnak van specifilos csoportja, átfedésben a fotós cuccok börzéjével meg minden szentnek maga felé hajlik az asztali lámpája, F.A.V-Fotós Adok-Veszek/Csere-Bere. Külön van analógos a Mamiyáknak, M42 és menetes obis a hasonlóknak így specifikusan. Max. a közönség nagy része nem tudja használni. Ja, Sony E és Fujis csoport is van, meg M4/3 adokveszek. Szóval le van fedve minden értelmesebb márka.
Belépsz, utána elég egy helyre maketre kirakni az eladandókat és egy posztban tudod kezelni megosztani a többi csoportba, ha már előre ügyesen specifikusan darabolod.
-
Jahno
veterán
válasz
tvamos #33363 üzenetére
Ezért mondom mindenkinek, hogy általában mi tudjuk mit szeretnénk és ne használja ugye.
Én azért kipróbáltam pár gépen azért mondom. Van olyan gép és kreatív módszertan, ahol nem lehet ISOt állítani, aztán csinál valami hülyeséget feleslegesen. Annak sem sok értelmét látom. Valahol tán akad minta képem is rá, de annyi ilyen vackot raktam el, hogy lassan katalógus kellene hozzá.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #33355 üzenetére
Van mindenféle, mikor mi, de ha egyszerre írja akkor ki lehet bogozni. Meg persze tárcsán is van portré mód, ami elvileg tágra húzza a rekeszt, de ezeket sosem szerettem, nem győzöm írni, hogy két egymás utáni expónál is teljesen mást csinál egy csomó gép, nem kontrollálható, utána nehezebben fejtjük meg, hogy mi van és mit kellene ha valami félremegy. Az adott pozíció meg ja, fekvő/álló tájolás van, állványnál meg portré állás...
Portrét meg fotózna fekve a fene, pont nem adja ki és amúgy is miért?
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33325 üzenetére
A gombot azért hosszan nyomtad és próbálkoztál mindenfélével, ugye?
-
Jahno
veterán
Érdekes, mert TT350et elég sokan etetünk akukkal, igaz a környékemen Eneloopon kívül más nem nagyon fordul elő. N-et most adtam el, az kapott még kétféle Tronicot és Laddát.
Canonost megtartom belőle egy darabig, mert kicsit, de lehet játszósnak veszek még kínai occsó cuccokat, amik zsebben elférnek. Tekergethető fej, megnyomom villan, kb. 5ezer:
Ezért írtam fentebb, hogy nem jellemző a hiba, elmúlt 20 évben alig 1-2 mikrofonnal meg hasonlóval találkoztam aminek nem volt elég az 1.2 volt. Én is 2002 év vége felé vettem egy digitális HP-t komolytalankodni.
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33305 üzenetére
Amíg ne mondod és nem tudjuk, addig nem tudjuk mit nem tudunk. És szerintem elemet meg 1.5 voltot is emlegettem, nem véletlenül. Mert írtam, hogy nem jellemző de lehet baj a 1.2 volttal és erre más is utalt, azért írtam azt is, hogy fogj a kínai boltból két elemet.
Mert akku. De ha továbbra is a terméket meg a jó ég tudja mit szidsz némi hibakeresés meg gondolkodás helyett és azon rugózol, hogy nincs benne pontosan, hogy hány másodpercig nem lehet visszakapcsolni és miért van adatvesztés, akkor igen, lúzer vagy.
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33302 üzenetére
Nem logikátlan de ha így állsz hozzá akkor keresd máshol a bajt, meg főleg magadban ha nem érted, hogy az elemfedelet mire volt példa és nem lehet rossz a gép, akkor biza nem nem véletlenül néznek hülyének. De legalább azt sem sikerült biztosra kibarkóbázni, hogy két új alap normális elemmel megy-e, mert amekkora rinyát lenyomtál simán lehet, hogy két lemerült akkut tettél bele.
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33299 üzenetére
Ezért írtam, hogy 1.5 voltnál nem lehetett több, akkor meg nem lesz tőle baja.
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33297 üzenetére
Én elhittem és láttam is már ilyet.
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33292 üzenetére
"De hogy meddig és mit kell tennem a bekapcsolásért,...azt nem írja a geci !!!"
Addig, míg ki nem veszed. De ezt már írtam. Picsoghatunk még egy darabig 2ezer forintos cuccon, meg próbálhatunk távgyurcsókozni, de ennek nem sok értelmét látom.
Lásd a fenti kép, azzal a géppel is ez volt, oszt elemtartófedél nélkül érkeztett.
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33289 üzenetére
Azért én megmasszíroznám az érintkezőit meg a kibekapcsoló gombot...
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33286 üzenetére
Ha akku miatt nem kapcsol be akkor pont addig, míg ki nem veszed belőle.
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33283 üzenetére
"nincs okom kételkedni"
Hááát, nem régen esett be valaki ide egy szintén hibás géppel, szomszéd csoportban is vett valaki olyat, hogy "teljesen jó, működik" csak az elemtartó fedele hiányzott kompletten:
Innen nézve egy 15 éves géppel meg bármi lehet, állásában tönkremegy a fólia a gombok alatt is vagy bármi.
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33281 üzenetére
Mellékesen biztos jó ez a gép, kapcsolója, érintkezések, gombok? az "újszerű" Pana elem biztos jó, vagy csak most vetted ki egy 5 éve polcra rakott távirányítós autóból?
Fogj a kínai boltból egy pár elemet, aztán nézzük meg. De előtte szívj el egy cigit és ne pánikolj, ha USBről tápot kap, akkor biza be fog kapcsolni, az olyan, aztán lekapcsolja a kijelzőt.
-
Jahno
veterán
válasz
szilibácsi #33279 üzenetére
Leíerás az olyan, ez sima AA elemmel ésvagy akkuval megy, nem szokott hisztis lenni arra sem, ha 1.2 voltos. De milyen lítiumos és milyen "saját" elemről van szó?
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #33257 üzenetére
Panához/Sonyhoz használtam utángyártottakat (ja meg Canikonhoz is de az már a múlt :-D), Sonynál a Meikén azért érződött, hogy nem olyan a tárcsa, mint az eredetin, meg kicsit a fogása, de hát nahh, annyiért bőven jobb és vannak nagyon jó darabok is. És egy "jó" darabohz képest 5x szorzó a gyári, yajjj.
-
Jahno
veterán
Hááát, menüjét szerintem megszokásból emlegette, mert minden marharépa lát a D40 után egy A7-III-IVet és akkor levonja a téves következtetést, hogy a Sony "bonyolult". Közben a D40hez képest egy bármilyen felső vas bonyolult tud lenni, de néha márkán belül is vannak akkora csavarások, hogy ihajj. És rögtön márkához kötik, nem ahhoz, hogy egy picit újabb gép több funkcióval.
Sonynál a telefonos vonal gyász, el kell tőle vonatkoztatni, meg az otthoni konzumer fosoktól is. Broadcast már mindjárt más, de 10 éve nem szopatta úgy keresztbe a júzereit, mint most a Canon, meg azért Nikonnak is ott volt a csoda drága XQD kártyája... Miközben az A7-III simán megy a régi SD kártyákkal, ezer éves kioldóval, 10 éves natív obikkal. Canon meg csak variál, fogalmam sincs mit akar, egyelőre a júzerek nem mindig tudják, hogy Nekik szar. Aztán majd lesz valami.
-
-
Jahno
veterán
Nikonnál én csak a Z obikat nem tudom, hogy mennyire fognak terjedni, mik jönnek ki és milyen lehet majd az árfekvése. Sonyra meg ugye dömping van mindenféle automata és manuál cuccból, meg natív Sonykból is és egész jó a használt piaca.
EVF-et meg kell szokni, mert lassan más nem marad. Én régebben is dolgoztam videókamerával, semmi bajom nem volt a kresővel és akkor az első gépem kb. 13 éves, azóta fejlődtek is a dolgok rendesen. Ott néha érződött lassulás, színe sem az igazi (bár egy sok évvel későbbi Oly még ahhoz képest is kifejezetten szar bolt) aztán kész ez van, mostani cuccok teljesen rendben vannak.
-
Jahno
veterán
válasz
Picturemaker #33242 üzenetére
Szanaszéjjel vagdostam, van belőle 1 csíkos verzió meg 3x3as kiosztás, meg mindenféle, csak ez van majdnem 1:1 arányhoz közel, ha meg belóg, akkor legalább látszik, hogy nem.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
Laslow #33235 üzenetére
Telefonos fotókat is előhívatnak, sőt. Max. nem így teszik albumba, vagy X, de manapság inkább az egyben fotókönyv a menő, ott szabadon variálhatsz a tájolással és arányokkal is, aztán mindegy, hogy 1:1 vagy 4:3 vagy merre az előre. Van haver aki 16:9 környékén fotózik, mert miért ne.
-
Jahno
veterán
válasz
Laslow #33233 üzenetére
Alapban 10x15ös van szinte mindenhol. A külföldit ne nézd, svédektől értelme nincs rendelni és az sem zsebes, hanem ha jól láttam akkor nyomtatott album.
Cewe elég megosztó, de annak is van pro vonala. Amúgy a sima Cewe régebben hullámzó minőség volt, most úgy nézem eléggé összekapta magát, de ki kell számolni melyik mennyi. Nyilván ha már ki van nyomtatva akkor az album jobb, erre mondtam, hogy ott a 15ös, legalább nem lesz túl szoros, simán vállalható.
A nyomtatási minőség meg innentől csak pénz kérdése.
-
Jahno
veterán
válasz
Laslow #33225 üzenetére
Pedig tele van vele a világ, ha magadnak szeretnéd befűzni. Fotoplus, Csepel Pláza, még kisebb fotós boltok is. Pld. Kecskeméten furán néztek rám, hogy fotós boltban filmet keresek, mert évek óta nincs, de album akad. Papírboltban, kínai bazárokban is ha más nem akkor 10x15ös méretben, ami pont jó, mert legalább nem lesz szoros.
Ilyesmi keresőket használj, fotóalbum hagyományos, befűzhető: [link]
-
-
Jahno
veterán
Itt meg most vasárnapra egyikbe éppen csak volt egy szabad lukas óra, de akad pár ami 24 órásban működik. Jó kérdés, pár nagy is megzuhant, kicsik szerintem nem tudtak rendesen termelni aztán személyzet kellett volna és sakkmatt lett. LightRoom pld. jól cisnálja, minimál személyzet, több terem, óránként 10ezer, heló. Vagy kiadják egész napra, oktatásra már felárral.
-
Jahno
veterán
válasz
ph_5.5 #33213 üzenetére
Én ha megcsinálni nem is tudnám, ki sem írnék ilyen posztot mert kamionnal tudnám hova menjek és helyet is tudok mondani, tán embert is aki ért hozzá. Múltkor személyautó kellett volna, mikor ember meghallotta, hogy 3 napig építettek és tekergették a fényeket, annyi időre kellene helyet és embert fizetni rögtön változott a terv :-D
Jelentkezők ilyenek, meg az ajánlók is, fogalmuk nincs róla, vagy éppen a kontinens másik felén mozognak, miközben a legtöbb kiírás alapban hiányos, mindent úgy kell kihúzni mindenkiből. Ezekkel már nem érdemes foglalkozni. Bármi hasonlóra igaz, fotós/grafikus ajánlásból 5 perc alatt jön vagy 80 is, fogorvosra már kevesebb, most fatornyos falumban gasztroenteorológust keresnek, 15 órája senki nem írt hozzá....
Stúdió nyitás meg jahh, most hirdetenek egyet havi 130-ért, már azon gondolkozom, hogy kiveszem és fele lehet raktár meg ennyiért berendezve igazából bármire is jó lehet :-D
Régen engem is masszíroztak haverok, hogy nyissunk közösen, de mindig én voltam a keci aki nem értette, hogy mire jó, ki fogja telerakni cuccal, ki fog takarítani és mit csinálunk majd pont azon a május 1es hétfőn amikor mindenki közösen szeretné használni és nem éppen kedd délelőtt, meg hát azért havonta annyit költesz amiért máshol 20 órát bérelsz,évi 250 órát meg nem fogjuk használni az biztos. +körítés, abba bele sem megyek :-D Aki meg legjobban ugrált, az a fotózással is eltűnt 2 hónap után, szóval biztos megbízható jó arc lett volna társulni.
Csoportokban látok néha pár fellángolást, vagy éppen felesleges ingatlanban gondlkozást, de ez is olyan érdekes, hogy nincs költségvetése, nem néz meg másik 17 stúdiót, nem nézi meg a múltat, hogy hányan csuktak be és fogalma sincs arról, hogy egy vállalkozás meg ilyesmi az kiadással jár, ki mire épített, miben mozgolódnak. Én már ott röhögtem mikor Wtamás adhoc beugrós személyzetet keresett 700-800 forintos óradíjért, de értsen is hozzá, legyen tökös, intézzen mindent ha kell. Hóógyne :-D Be is árazta a piacot.
-
Jahno
veterán
Nekem néha az a bajom, hogy érteni is kellene hozzá, bár még tán jobb, mint a másik szekta. Csináltak ezer Pana csoportot, de ha én kérdezek valamit akkor annak ott van vége. Dani meg mindenhova beesett, hogy jaaaaaj melyiket teszteljem? Hát, tudja tök úgysem érdekel senkit no meg úgyis berakod az összeset mindenhova. Valamelyik videós adásuk ráadásul semennyire nem volt világítva és fos hanggal adták elő, tök igénytelen. Legtöbben meg nem találok tartalmat megy a díleri duma aztán kész.
-
Jahno
veterán
No, képfelismerés. Érdekességképpen, mert nézegettem, hogy ki hol tart:
A lényeg röviden pld. a Google utca nézetéből " Using a
completely automatic system, we are able to sufficiently blur
more than 89% of faces and 94 − 96% of license plates in
evaluation sets sampled from Google Street View imagery."Itt a teljes tanulmány [link]
szóval 5ezer rendszámból kb. 200nál azt sem tudja, hogy mi az és rendszám. Emberalaknál 500 esetben az arca bukik és akkor láttunk ugye kikockázott óriásplakátokat meg hasonlót is (:-
-
Jahno
veterán
Aktuális marketing- és reklám megmondóarc. Néha kicsit szögletes, már alakul a piachoz, de nyaff. Nekem igazából egyik sem ad tartalmat, nyüszítenek általános dolgokon, meg iratkozzfell, nyereményjáték és napi szinten bírják ugyanazt a két dolgot reklámozni.
Zoliexplorerrel meg a többiekkel régebben is összeugattunk, de hát elismert tekintélyek, csak a tananyaga haszontalan, meg 3 régebbi hozzászólását kellett csak visszaidéznem a megmondása alá, oszt ki is basztak a csoportból, nem szeretik ha valaki rávilágít mekkora hülyeségeket bírtak beszélni.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33186 üzenetére
Igen, bár én alapban droidos vagyok, de ezeket elég sokat használom és szintén látom mennyit megy félre. Ránézésre jó, aztán meg nem. Tegnap pont billentyűzetet kerestem, adott helyszínen készült képet meg tárgyakat. És nem mindig tudod mit ad ki, ahol nincs vagy mit nem talált meg. Ugyanez a helyekre, Budapest/Csepel/Budaörs egyéb közös halmazok és szűkítések, kétszer ugyanott készült képet Budaörsön nem ad ki "Budaörs" helyszín keresésre, pedig a képekbe rakott geotag precízebb, mint a felismerés.
Éppen tegnap morogtam, mert "Törökbálint" hely keresésre az elmúlt 2 évben 5 képet talált, aminél biztos több van, de szerencsére az utolsó kép dátumából már megtaláltam, hogy aznapiakat hol kell keresni a sorban.
Billentyűzet? Ahol EGY darab gomb belóg a képbe, azt már felismeri, de konkrétan kerestem egy darab képet amin egy régi PS2es billentyűzet szerepel, elmúlt 1 évben tuti lefényképeztem és nincs meg... Cserébe ezeket is megtalálta az n+1 amúgy jól felismert kép közt (plusz sok olyan képeket amin szöveges "keyboard" felirat szerepelt):
Egyik billentyű, ami nyomokban igazából tartalmaz:
Ezen lehet valamilyen nyelven szerepel, de nem tudtam megfejteni:
Itt meg lehet a textúra ment félre, ahoyg több hasonló képnél, pld. amőbás, aknakeresős játékok is felbukantak a "billentyűzet" keresésére, aztán félre mehet, de ennyire?
És amit kerestem még mindig nincs meg, ezt azért mellé tudta tenni, mert lehet mellette a képen billentyűzet van, vagy csak vélhetően a vezetéke:
És nem tudjuk mennyit nem talált meg, de van még egy tonna hasonló a fentihez, amit a billentyűzet/keyboard keresésre kiad és akkora szórással megint ott vagyunk, hogy inkább válogatom kézzel, mert a motor/bicaj még jobban hasonlít egymáshoz, mint az üveg kontra billentyűzet.
-
Jahno
veterán
Nem tudom mennyire mellékszál, ha most be van építve a modul és nagy erőforrást tettek bele, akkor akár működhetne is.
"Tuti vannak már jó eszközök rá, csak lehet nem kereskedelmi forgalomban"Hááát, kocsmában meg tudjuk mutatni a telemetriát is, amiről nem beszélhetünk, de éppen ezért is vagyok kicsit szkeptikus az egészben mert rajt van az ipar rendesen és kis túlzással kb. csak a pénzt nyeli. Néha egy 30as táblát sem ismer fel rendesen, hát még a BMX és a trekking közti különbséget :-D Fele itt készül a szomszéd kerületben. Másik fele meg Szingapúrban és amiről nem beszélünk :-D Autóiparban ráadásul az objektum is másról szól, az változik filmeseknél meg kijelölsz egy konkrét felületet, azt abban a snittben követi de meg kellett adni, hogy ez itt az. Ha nézel kereskedelmi adót, még múlt héten is éppen volt olyan adásba kerülő anyag, aminél félrecsúszott kicsit és nem homályosodott el a Lays felirat a csipszes zacskón. Megesik. De az ott kb. 10%os hibaarányt jelentett.
Ezért írtam a CCTV-s rendszereket, már 10 éve voltak olyanok, hogy eltűnt egy objektum, előtte nap kijelölted amikor ott volt (vagy az üres helyét) és változást tudta követni, meg alapokat indexelni. Autók, színek és hasonló dolgok maguktól mentek, vagy sok kamerás rendszeren kijelöltél egy gyereket és sorba tudta tenni a felvételt, ahogy ment területről területre, de ott sem mindig az adott gyereket ismerte fel, hanem objektumként és változásként mozgott. Hosszú ez, néha meghívnak 1-2 napos haladó telepítői tréningekre Amsterdamba, Szingapúrba meg 1-2 hülye helyre, de évek óta kihagyom, érdekes meg minden, de már nem az én pályám és nem ezzel foglalkozom. De hasznos is az egész, nem kell 24 órás VHS-t tekergetni, hanem odaböksz a kitört kerítéshez és visszaugrik 20 órát arra a pillanatra, amikor belefutottak.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #33187 üzenetére
Én abból indulok ki, hogy a Facebooknak van egy elég nagy adatbázisa képekből és kapacitása is, hogy feldolgozza, mégis baromira mellé tud menni. Ezt akkora mintavétel és számítási kapacitás nélkül, esetleg offline akkor milyen konkurencia tudná megcsinálni?
Annak ellenére, hogy hasonló objektumokat biztonsági rendszerek felismernek és követnek már vagy 10+ éve, csak akkor még nem mesterséges intelligenciának hívták :-D
Aztán meglátjuk.
-
Jahno
veterán
Nem lesz. Mire összerakod és hibajavítod, arra pont annyi vagy több melód lesz benne, mint ha egyesével kizongoráznád. Vagy add ki nekem occsón alvállalkozásba, ebben keci nagy vagyok :-D
Meg persze pont ilyen képfeldolgozós cégnél is kb. húztam az igát. Fel is adta, átment más stílusba ami egyszerűbben kifizetődőbb
-
Jahno
veterán
válasz
Picturemaker #33180 üzenetére
Nahallod, nekem most van egy Nikon 70-300am, ami minden létező szakirodalomnak ellent mond. Bár sejtem hol lehet a baja, de kevés vagyok én ehhez. Keresőben teljesen jó és pontos a fókusz, míg élő képen nem téved, hanem általában fókuszt sem talál. Megy előre 1-2 kört, próbál pontosítani aztán nagy homályként feladja.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #33178 üzenetére
Nikában 15ezer pénz körül, Camera Kft-t nem tudom, meg kell kérdezni.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #33176 üzenetére
Back/frontfókusz a jelenség, akor gondolom valami tükrös gép. Sigma obikhoz van dokkoló, amivel frissíteni lehet a szoftvert és kalibrálni az obit, vagy vannak vázak amiben fókuszt lehet kalibrálni van és X darab objektív konfigurációját el lehet. Lásd a vázad leírásában.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33150 üzenetére
Átalakított gépre is igen. És direkt pincében próbálkoztam ja. Lehet a szűrőm vacak, de olyan 30-60 másodperces expók kellettek, vagy kicsit rekeszelve még több, hogy ott teljesen elhagyta magát minden. Nikonos obival tudom, hogy műxik, de itt most ilyen egyebekre gondoltam, hogy ott egy csumpi Pana G1-től mindeg, teljes Pentax/Fuji skála, hogy obi sem kell rá de mér fényt egy szintig.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33148 üzenetére
Infra szűrővel van egyáltalán fénymérés? Nekem semmit nem fogott fel belőle a váz, sötét kép aztán próba expó. Egyéb esetben nem a váz amatőrségén múlik, hanem a Nikon hülyeségén mert nem rakta bele. Más gyártóknál minden más is van, annó a Pentax pld. fókuszt is visszajelezte.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33143 üzenetére
Én még az obikra sem mindig. Egyszer bevezettem, hogy csere előtt lefényképeztem, akkor tudtam, hogy az a sor legalább mivel készült, de ennyire már nem zavar. Néha mikor így valaki magyarázza, hogy ennek vagy annak milyen a színe meg a hátterem, akkor elő lehetne szedni mintának, meg éjszakai égboltnál nekem most túl sok dolog ment félre és jó lett volna idehaza sejtenem, hogy F2 vagy F4 volt-e az obinak tekerve, de oda se neki, majd legközelebb jobban figyelek mi ment félre.
Fénymérés meg hát ja, nekem az összes gépem tudja mindenféle varázslat nélkül.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33137 üzenetére
Annyi ilyet láttam szétesni, hogy inkább kerülöm. Ha persze ez a kattanásod, akkor csináld, de én hülyét kapok a felprogramozásától is, meg persze több manuális obim van és mindegyikhez meg csak nem kellene. Utána már csak érintkezési bajok vannak, meg ha pont azt nem ismeri fel a váz, vagy egyikre rászorul és azért vakarózunk. Pár lényeges képet tudok fejből, hogy ez pld. Jupiter 37A, F4 környékén és kész is [link] Többinél akármi is lehet. Régebben gondolkoztam rajta én is, de szerencsére hamar feladtam.
-
Jahno
veterán
EXIF korlátos tud lenni, de az benne marad és bármivel olvashatod. Lehetek pontatlan, de ha kiolvasta, akkor az is írta bele? Nézzük meg rendesen, nekem itt az lenne a bjom, hogy a file dátuma változik, de persze kinek mi. Van ott egy csomó mező amit fel lehet tölteni, viszont ha 1 terányi anyagban bármit keresnék akkor az nem 2 perc lesz. MP3 tagnál bevált szokás, szabványos, itt kicsit más a történet.
-
Jahno
veterán
válasz
t72killer #33118 üzenetére
Kizárva, még az átlag és szabványos megoldások sem mindig működnek, USB-hez driver kell vagy csak a csatlakozó olyan, amin kijön a HDMI jel, de az nem USB. Csomó állatság van a világban, amit össze tudsz dugni, de nem műxik.
Éppen napokban nem értette valaki ezt sem, érintőlegesen hasonló a szitu:
Ez sem a VGAt alakítja kompozitra, hang meg bőven nem jön ki belőle, csak a VGA kevesebb tüskét használ és olyan VGA kártya van, ami egyszerűen TV kimenetes, rá lehet dugni a hangot és kivezeti a felesleges tüskéken.
USB kábelen sok minden átmegy, de azt sosem értettem minek nyáladzunk a 4k-ra meg társaira, hogy aztán bevilágítatlanul nézzék akadozó sávszéllel egy mobilképernyőjén. Bár igaz, hogy ha kamera van, akkor az ember nem szívesen vesz 50ezres webakmerát sem... De vesz egy max. 10ezrest és világít :-D
Szóval mit szeretnél pontosan és miért HDMIre ha már van bemeneted? Amelyik gépen HDMI van, azon USB is és jobban jársz vele.
-
Jahno
veterán
Mindenképpen programhoz lennél kötve, mert az építene adatbázist a képekhez amiben keres. Az meg elég necces, hogy keresel valami templomot és akkor mind a 100ezer filében keresne. Régen próbálkoztam vele, aztán hiába lenne LRben is lehetőség, nem fogok benne 100ezer képet tárolni és akkor ott buktam el. Főleg ha fotózás után be is csillagoznám és jelölném.
Hátránya, hogy 100ezer képen elég lassan érsz végig én más hasonlókat kulcsszavazok meg mintának ott a Fortepan, hát attól függ mennyire lennél alapos, de elég kemény bír lenni, ha találsz rá megoldást.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33110 üzenetére
Na, éppen fotókról beszélnek, de hát egyszer gyere el, utána lehet el tudod képzelni. Alapban zakkant az egész társaság, könnyű beilleszkedni :-D És akkor még finoman fogalmaztam.
"A HDR nekünk nem futóverseny, egy buli, egy közös program és kapcsolatépítés. Ott mi is inkább elővesszük a mosolygós, fotózós alkatunkat és nem száguldunk rekord sebességgel a célig. Úgyhogy meg tudom érteni azokat akik csak HDR -eznek és szükségük vannak a fotó- emlékekre, én is kép/ fotómániás vagyok... Teljesen mindegy hogy én fotózom a kutyát vagy más.. a kép a lényeg."
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33110 üzenetére
De ha nem nézik meg, akkor hogyan találják meg magukat és írnak a képek alá? Véletlenszerűen pont oda kattintanak és az összesre is? Meg akik utána privátban írnak?
Más meg nem hiszi el, hogy körbe lehet futni a Balatont, oszt mégis. Az szintén több 5 percnél és akkor még nincs túl durva képzelőerőm. A "kb. nincs másra idő az életben." meg pont annyi, ami. Elég párszor kimenni vonattal Dabasra és vissza, már kijön az időjárás.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33108 üzenetére
Én legalább napi 2 órát tömegközlekedem, gondolom másoknak is vannak ilyen agybajai, főleg ha mondjuk Dabasról járnak be dolgozóba és meg is van az a 12-X óra holtidő elég hamar. Meg este, míg megy a mosógép, szóval X. Én is végignéztem egy csomó albumot, azért tudom, hogy hány kép van, de főleg azért, hogy ki merre feküdt, amikor csinálta akko milyen képet csinált, mekkora gyutávokkal, satöbbi. Szóval néha 3 másodpercnél többet is időztem rajta. Többiek meg ott dumálnak a képek alatt, jelölgetik egymást. Most szervezik a szezont, azt is az előző képekkel meg albumokkal illusztrállják. Ha mindenhol megtalálja magát, vagy mondja, hogy hol hányszor szerepelt, akkor szerintem végig is nézte. Meg hát eleve van aki 12 órát azért utazik, hogy részt vegyen egy ilyenen.
-
Jahno
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #33106 üzenetére
Manuálisak manuálisan, a PanaOlysokra meg rá van írva, de direkt a széria legkisebb tagját írtam, főleg ilyen géphez.
-
Jahno
veterán
válasz
Balázs0916 #33104 üzenetére
Pld. Bolide slideshow studio. Remélem még occsóért adják, egy ideje nem néztem rá.
-
Jahno
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #33102 üzenetére
Nem lesz. Teljes manuális miniben pld. ilyet vettem de ez éppen annyit tud, hogy megnyomod és villan. Még a fényerőt sem tudod szabályozni: [link]
-
Jahno
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #33100 üzenetére
Megy manuális kisvakuval, de ha már beruházol akkor én TT350O-t mondanék, aztán kész is, legalább szabványosan kezeli.
-
Jahno
veterán
válasz
adlersson #33098 üzenetére
Saját albumokba válogatok párat, nem kell tűlzásba esni. Saját fotós csoportba picit többet meg mivel a rendezvénynél voltam fotósként egy garantált minimumot teljesíteni is kellett, azokat összesítik albumokba és közzé teszik. Ez a feltétele, hogy bemehetsz pályán belülre és szabadon mozoghatsz. Nagy előny. Cserébe lehet sáros leszel és átmásznak rajtad, ha útban vagy :-D És 15ezer leadott képet a versenyzők végig fognak nézni. Egyesével. Többször is. Meg 2 év múlva meg később is. Meg az ismerőseik és egyéb rajongók. Tudom, mert van mikor csak azt látták, hogy adott időben hol voltam és kérdezték, hogy van-e onnan képem, vagy valaki képe előtt/utánról esetleg más, ha van akkor azokat elküldöm. És míg nem vezettük be a kötelező célfotót, addig ennyi kép ellenére is volt olyan versenyző aki hiányzott. Most kb. ennyi a kötött napi program, hogy fél vagy egész napot lehet vállalni, a célfotóra meg párban 1-1 órás időtartamot.
Pár év múlva is előkerülnek a képek, mert ha mást nem akkor valami fotós csoportban szóba kerül vagy a nyugger klubban :-P Néha még az albumból is kapok elő valamit újra kidolgozni, főleg ha valami pályzat vagy verseny-féle esik be. Héten éppen mozgásról van házi bajnokság, de az most nem mozgat meg
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #33094 üzenetére
Lehet, hogy nem normális, de ennek felét megtervezni sem tudod, mikor valami van akkor nyomod esetleg a rövid sorozatot.
Portréfotós napról jöttem már haza 6 darab képpel, teljesen más dolog. Meg van filmesem is, képes vagyok ugyanilyen gyorsan elnyomni egy tekercs középnagyformátumot :-D
Ha spórolsz, akkor kevesebb kép lesz és filmen nem is látod mi nem készült el, vagy ki sem tudod válogatni a jobban kinézőt. Ez nem megtervezett művész fotózás, ahol van idő meg pöcsölés.
Mutatok példát, de pld. voltam egy előadáson ahol semmi extra nem volt, pulpitus mögött beszélt valaki és kész. Több 100 képet kell törölnöm ahhoz, hogy ne vágjon kancsal hülye fejet. Folyamatosan grimaszolt, tekergette a fejét, már én voltam kész tőle... Ezt sem nagyon tudod kigépészkedni, ahogy azt sem, ha kézi meccsen szintén több 100 lesz az, mikor valaki csak úgy hirtelen belelógott a képbe. Csapatfotónál 2 másodpercre állnak össze, de arra is alig, mindenki összevissza tekereg, én már ott is rászoktam, hogy egy pár képes rövid sorozat. Mire egyénit meg csapatképeket összehoztuk volna rendesen, arra megszűnt a kézi, de csajokat ismerve lesz valami újabb hülyeségük.
Teljesen más az elvárás, igény, akármi, aztán lehet próbálkozni mikor balettes/rúdtáncos csajszinak az lesz a baja, hogy kicsit ferdén áll a kisujja meg rosszul görbül a ruhája és pfujj. Te meg ott állsz 37 egész értelmesen megcsinált képpel, éppen jól áll a világítás is, csak a ruhája nem, mert az meg olyan.
Kutyásnál is millió egy az alkalom, mikor úgy jön ki a vízből, hogy a seggét mutatja, kitakarja a gazdáját, összevissza állnak, vagy nem tud mit kezdeni az akadállyal és nekilódul visszafelé, vagy oldalra szalad és akkor az már 2-3 méter eltérés a kompozícióban. Közelről nem kevés, versenyzők meg néha sűrűn jönnek, akkor már legyen meg minden is. Ha van egy jó képed, de miért ne legyen még jobb, ha kiadja?
HA kiadja
Van 16 akadály, annak oldala, eleje, háta, meg ami kell, plusz egyéb sallang és életképek. Ezt van aki gyorsabban lecsavarja, mint ahogy én megkerülöm az első akadályt :-D Amcsi focinál eleinte a labdát sem látod szóval ha csinálnád lehet hamar levetkőznéd a spórolós szokást, mert kutyásnál úgy elmegy a nap, hogy észre sem veszed és gyalog sem érsz a pálya végére. Legjobbak 28-30 perc környékén teljesítik, ebből tudjuk hol a helyünk
Befutónál jön 30-50 ember 1 óra alatt, ott célfotó, távolabbi akadály fotó és ha éppen nem jönnek akkor nagy telével lehet csapkodni a környéket mert miért ne.
Pld. ide leültem és kész a befutó, oda távolba meg elláttam:
És ezek is innen ülve készültek a kapu elől, igaz halványan látszik is keresztben egy villanydrót:
Oszt nesztek Fuji színek, ha már :-D
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest