Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz #04331520 #33341 üzenetére

    Te troll vagy? Mi a fene az a lendszkép mód meg portrémód?

    A fényképezőgépen van 4 értelmes üzemmód. PSAM. A többi az a fényképezőgép automatikája- ami pont nem azt adja amit egy fotós szeretne. Leginkább.

    A portré nem más mint emberábrázolás. Félalakos képet szeretnél készíteni- de nem tudjuk hogy egy 1.5 éves kisgyerekről aki más távolságból tölti ki a képmezőt, mint az amcsi kosárlabra liga felnőtt versenyzője.

    Ha a cél az hogy faltól-falig éles legyen az alany, akkor használj F11-t. Ha meg "divatos" képet, akkor meg tegyél rá hogy nem éles csak a szem.

    Az FX szenzpr hatását túlértékeled. Megkérdezel egy KF flehasználót, nem is érti hogy mi az a picike izé amire a látványt akarod rögzíteni. Az APS-C tulaj meg lekicsinyli a M4/3 szenzort.. aki meg a mobilosokra néz furán.

    Két fontos elem van még amivel számolni érdemes- minőségi képalkotás esetén. (képminőségről van szó) Diffrakció és az objektív rajzolata. A diffrakció a pixelmérettel és a használt rekesszel van összefggésben. Egy 45 Mp-es fx szenzor F11 esetén már rosszabb rajzolatú képet fog produkálni mint F8-on. Ráadásul vannak olyan objektívek melyek a maximumot nyitott rekeszen fogják kihozni magukból. (szélek rekeszelve picit javulhatnak- de ez sincs már kőbe vésve) És ez csak a technikai oldala a fotónak.
    Ezektől az értékektől még nem lesz jó a fotód.

Új hozzászólás Aktív témák