- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Lassú Víz #35011 üzenetére
Ár-értékben mit lehet mást tenni? Eleve 2 méteres állványra ingoványos a talaj, de nézzük meg.
Haveroknak ilyesmi van, én néha húzom magam után 2. táskában, kézben, de egyik átlagos belefér hátizsákon belülre állva és még egy kicsi az aljába fektetve.
Ez azért nem egy olyan megfejthetetlen logisztika. -
Jahno
veterán
válasz
lugosi #35003 üzenetére
Meló után 1-2 óra a városban sima ügy, szombat délután anyósék pletykálnak a csajokkal, addig elhúzok a falu szélére. Kápolnás csillagjárás tőlem 10 perc autóval, bár az este volt, de este 11 után beszéltük meg, hogy egyáltalán menni kellene és hajnal 2re haza is értem. Terepszemle és G-térkép nézegetés sokkal többet elvisz, ha valamihez jó helyet és témát szeretnénk találni. Szintén 10 perc autóval mindenféle mező, patak, tavak és vadregény, Duna sincs túl messze. Többi a zűrösebb.
Ma kocsival jöttem melóba, de lehet írtam már, tök tudja. 2 dombtetőt nézek meg Buda környékén a hegyekben, ha megint lenne a jövőben sarki fény, akkor ne ezen szórakozzunk, hogy hova lehet menni, milyen a rálátás ésatöbbi. Csak haladjunk, mert ez nem egyszerű. Városi tengéslengést már nem kell ennyire tervezni. Ott odamegyünk, megnyomjuk és vagy lesz valami vagy nem
-
Jahno
veterán
Nem régen szereztem egy D40-est, hogy legyen valami békebeli cuccom is, "csak úgy" játszani.
Eredetileg úgy terveztem, hogy majd APSC felé mennék, Fujira bevált a 12mm-es Samyang, azt megvettem Sonyra, mellé 7mm-t, aztán nézegetni kezdtem vázat, mikor az A7-III nálam maradt. Szóval újratervezés, el vagyok azon a kittel, szereztem rá Samyang 14mm-t meg egy 11mm-es TTartisan halat, esti fotókhoz kiváló, hétvégén bevetjük a rolleres fotózásokhoz, ott is kiderül mire lesz jó. Most azon gondolkozom, hogy ezt a 16-20+ gyutávot kellene lefednem, csak a 12-24es elég zsebbe nyúlós, közben APSCre kijött a Sigma 10-18as, ha átkapcsolom a vázat APSCre akkor megapixel is marad valamennyi, gyutáv 15-27 egész kellemes, obi új ára kb. 250ezer felett, az még vállalható lenne. Ha valami fényerőtlenebb létezne használtan, akkor meg is venném. Utoljára A-ra volt Sigma 12-24mm f/4,5-5,6, még azzal is el lennék, de nem feltétlen adaptereznék, ha nem muszáj.
Egyelőre a vázon legyek túl, hosszú távú terv meg a hajtogatós kijelző miatt valamelyik 6700 vagy újabb hasonló modell, arra akkor mehetne ugyanígy ez a nagylátó.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #34995 üzenetére
Ez meg nekem kicsit túlbölcsészkedett. Nem is értem, mit szeretnél :-D
-
Jahno
veterán
Telefonnal egyszerűen nem tudok fényképezni. Lassú, nyűgös, szar az egész. Egy legújabb iPhonet egyszer kipróbálok, aztán majd akkor eldől kinek mi baja van.
Naptárat most Sootersban csináltattam, olyan elvi okok miatt, hogy 1-2 napon belül kész és át tudom venni személyesen, mert útbaesik. Ott gyártottak kirakót is, teljesen jó volt mindegyik.
-
Jahno
veterán
Nincs eredmény, nem pixelbabráltam, nem is értek hozzá. A legolcsóbb 20 forintos akciós nyomtatás azért nem volt olyan szép amit Békásmegyer-külsőn egy nevenincs helyen csináltattam, sorozaton is meglátszik, hogy eltérések vannak ugyanazon képek közt. Ismerősnek születésnapi buliját kinyomtattam, arra jó volt. Cewenek is tud hullámzó minősége lenni, Pigmenta etalon, a többinek kb. mindegy. Vagy meglepődsz mennyire nem ismered fel a matt/fényes bevonatot.
Úgyis mennek rá a kávésbarna presetek és kész :-D Nem mindig szeretek pixelmajomkodni és nem is értek hozzá. Bár most hétvégén volt a kezemben egy Sony 200-600as obi, annak gagyi képernyőn is meglátszik a minősége és felbontása az előzőkhöz képest, hogy rohadna meg.
Kiállításon pld, még az üveg tükröződő bevonata is meglátszódott, olcsóbb üvegen keresztül pixelesebbnek tűntek a képek, úgy törte a fényt, az érdekes volt, de hát az is csak plusz réteg üveg, mellé még bevonat. Én eredetileg nem is akartam üveget, csak ragaszkodott hozzá a csoda galéria, oszt többiek megszavazták.
De ha Pest útbaesik, még van egy marok nyomatom amit nem küldtem szét a világba, alkalomadtán megnézheted vagy ha nyáron véletlenül sikerül a gerilla kiállítás, akkor ott :-P Egyébként simán rá lehet szánni némi összeget és saját képekkel ugyanezt megcsinálni, és nem akkor lepődünk meg, hogy mit kell csinálni, milyen papírok és méretek vannak, mikor valakinek teljesíteni kell.
Mikor először kellett képeket küldenem és persze egyből vidékre határidőre, akkor éppen csak összeraktam a pakkot, papírboltban vettem ollót, borítékot, ragasztót, copygeneralban kinyomtatva a vonalkódok, kaktuszos szerencsehozó tollal kitöltöttem és egyik törzskocsmámban raktam össze a pakkot úgy, hogy pár perc alatt futottam át a képeket is és heló. Így szép veszélyesen élni de legalább tanultam belőle, azt hiszi az ember, hogy beadom, kinyomtatják, kész, közben a fenét
-
Jahno
veterán
Én éppen fent írtam, hogy minden sarkon nyomtattam, kíváncsi voltam a minőségbeli és egyéb eltérésekre, szóval ugyanabból a képből több is van 10x15 és kb. A5-4 méretben. Anyámnak adtam falta, évente 1-2 fotó naptárat gyártok. Most ilyen A4 környéki méretben lehet csinálunk városban gerilla kiállítást de odahaza nem fűzöm albumba, teljesen jó a digitális. Cewe, 220, Photolabor (ez közben megszűnt) vagy ha valami kis laborból akciós kupon jön szembe.
Meg ha beesik valami kiállítás akkor ilyen viszonylag nagyban, ezeket meg az A4-5ös méretet szigorúan Pigmentában:
-
Jahno
veterán
Hiába kalibrálom, úgyis más a kijelző, akkor még nem töröm magam. Ma még kirakok egy szirszar sztrít képet, amin napok óta gondolkozom, hogy ki merjem -e rakni.
Küldtem képet kiállításra, van albumban, bevittem olcsó laborba poénból meg véletlenszerű 30 képet a pigmentában is megnéztünk különféle méretben, nagy baj nem volt semmivel. Van 20 centis és 2 méteres, szóval mittomén.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #34966 üzenetére
11m is tesztelve, kb. meg van a végtelen. Még futok vele egy kört, de barátok leszünk. Csillagász srác kb. 200 méterre lakik tőlem, kimentünk a falu szélére egy sörrel dumálni, addig meg kattogjon csak a gép. Kápolna még jó lesz valamire. Egyéb terv röviden: Május 1 - Május 10 Május 28 - Június 8, Újhold: Május 8 és június 6.
Hosszan:
május 1 környéken van esély
Éjféltől már fent lesz a Tejút de a Hold csak fél3kor kel, május 1-8 az tuti időszak
május 10ig is, akkortájt nagyon pici lesz még a Hold és 23:35kor le is nyugszik, szal nem fog zavarni
Szóval inkább május 1-10ig jók leszünk
Utána azért már egyre nagyobb lesz és éjfél utan nyugszik, szal egyre inkább fog zavarni
A kövi etap kb május 28 kezdődik mert akkor 0:30kor kel majd a Hold de a Tejút már 23oratol fent lesz, szal van 1,5 órás idő ablak, és a kövi napokban egyre nagyobb lesz ez az idő ablak mert egyre később kel majd a Hold.
Ez a kövi május 28 - június 8 közt lesz jó, ebben van ujhold is, a többi nap meg későn kel majd, szal mi még jók leszünk tejutra.Egy jó éjszakázás valahol vagy Hortobágyon?
-
Jahno
veterán
Néha megy az natív JPGben is. Ha meg nem adta ki, hát nem adta, majd lesz jobb is.
Amúgy hétvégén ott leszek mellette, haverok lehet ma estére is terveznek valamit, én ilyen karikázós tesztre csak kisétálok oda Veres környékén a falu határába, szombaton meg szintén ott tekergünk páran tavak környékén és a réten, aztán vagy ránk esteledik vagy nem...
Hetek óta agyalok, hogy mi lenne jó értesítési rendszer ha valakit ilyen adhoc dolog érdekelne és kellőképpen elkötelezett, aztán néha csatlakozna, de email/SMS listán és Twitter csatornán kívül sok más nem jutott eszembe.
Nem tudom fárasszam-e még a csoportot, de lett halszemes kép ( +fél gyertya a kápolnában, azt jó ötlet volt meggyújtani) és 3 szögből timelapse. Egyik irány felhősödött, de valamivel mindig szívni kell:
-
Jahno
veterán
Merjem írni, hogy nekem mindenféle vacak régi kijelzőm van és pont nem érdekel? Úgyis jönnek a coffeemoody presetek :-D
Egy jobb panel persze lehet, havercsajnak is most napokig néztünk laptopot, végül már nem is tudom melyik üzleti HP lett. Nálam tudja a fene, nem a kijelzőn múlik a dolog akkor sem, ha értelmesebb képet szeretnék és nem csak sztrítbohóckodni.
-
Jahno
veterán
Nem teljesen irreleváns, én szoktam régebben mondani, hogy szarul kezelte a gyorsítást, de újabb LR már sír is érte vagy zajszűréshez nem árt. Mondjuk nekem továbbra is több időm van, mint pénzem, szóval ha valami extrémet csinálok és 3 perc helyerr 17 egy kép szűrése, az sem zavar, majd holnapra végez. Cserébe nem tudom ezek az újabb laposok mennyire esnek szét BGA hibákkal.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #34943 üzenetére
Én szeretem a teleholdat, ha hátam mögül megvilágítja a tájat. Most már van gépem, széles obim, péntek este ünnepélyesen megnyitom a szezont. Helyeket begyűjtöttem, ma még próbálkozom obikkal, hogy hol a végtelen mi merre és esetleg hova kell 14-nél nagyobb gyutáv és akkor melyik, aztán kész is. Igaz Sonyba még csak egy szem akkum van, az pont elég lesz, semmi nem állít meg
-
Jahno
veterán
Hááát, kitartás.
Erről mindenki megmondja az 1sorost, csak gyakorlatban nem fog működni. Élőkép és belenagyítás zajos lesz, nem látsz benne értelmesen.
Bár a 18mm még nem olyan nagy látószög és lehet látszik benne valami, de én városra/Holdra/távoli pirossal kivilágított kommunikációs toronyra fókuszálok automatán, aztán átkapcsolom manuálisra. Ha sziluettes bármi van akkor annak a körvonala jó lehet, de sok gyakorlás kell hozzá, hogy lásd mikor éles mert a zaj nyilván elviszi az egészet.
Nagyon magas ISOn próba kép, elvileg a végtelennek van skálája gyűrűn vagy keresőben és ebben is minden obi mindig más. Könnyen magyarázzák, hogy végtelen és "picit" vissza, de elektromos fókusznál még ez is nehezen értelmezhető. A Tokinánom meg hiába van skála, ha nincs olyan szép osztása, mint egy tolómérőnek. Utána lepődünk meg, hogy a hiperfoláis táv/mélységélességek miatt adott rekeszen a végtelenre fókuszálva skála szerint ott is mindig máshol áll meg a gyűrű.
Néha nappal kezdem el és végtelenen hagyom (ha tudja a váz), amúgy inkább manuálisan fotózom. Szerencsére 2 Samyangomnál is koppon van a végtelen, de pld. Tegnap küzdöttem egy kört a 24-105el, egyelőre nem volt semmi a mezőn és alig találtam meg vele a végtelent, éppen a friss képeket nézegetem: [link] Pár obival ma is megyek erre egy kört meg holnap is, mert ha jön a szezon akkor nem kellene bénázni.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #34932 üzenetére
Így is 87ezer felé van darabolva a cég,nem ezen múlik, de érdemes lenne ebbe így beleszólni? Ott jött az Affinity, sokan COne felé mentek, alakul ez valamennyire. Az lesz a masszív, ha van egy csomó régi Adobe katalógusom amit 10év múlvaelő kell venni és egyszer csak kitalálja, hogy azt már nem támogatják, vagy leváltom az Adobeot valami másra és leshetem az eddig összerakott dolgokat.
-
Jahno
veterán
Szoftver mellé miért kellene kifizetned azt a funkciót is, amit nem használsz? Így viszont lehetőség adott rá. Csomószor szívunk hasonlókkal. Gondold el, hogy mennyire örülhet az, akinek csak 4 szín kellene és így kevesebbet fizet (holott nekem is pont elég lenne csak az LR, de egyben kapom csomagban amiből akár 300 forintot is engedhetnének PS nélkül, de nincs)
-
Jahno
veterán
A kérdés jó, hogy elmennek-e, én ezt sosem néztem de van egy csomó cégem ahol ilyenekre erőforrást bérelnek és itt is már emlegettem, hogy ha valakinek kell akkor úgyis kitalálják. Az, hogy arányos-e az egy dolog, de céget is fent kell tartani valamiből meg ennek csak a villanyszámlája is egy szemmel látható összeg szokott lenni.
-
Jahno
veterán
válasz
Beldar #34921 üzenetére
Ami stabil az nem ilyen, hanem pluszban még olyan rögzítő amit fentebb Pulzokat emlegettünk. Ami nekem bejött, csak ritkán jutok hozzá kölcsön az ilyen kurrens cuccokhoz és az általad mutatott vállpántot egészíti ki, az a Spiderpro holster V2, de az árát nem fogod szeretni és még ez is mozog valamerre.
-
Jahno
veterán
válasz
Lassú Víz #34918 üzenetére
Aztán szerencsére ezt a múltban orvosolták, de ja, kamera gyártók sem gondoltak rá, most gondolom az app felülbírálja, csak el kell indítani. Nem is nagyon szeretem ezeket a megoldásokat. Kuszák, nem stabilak, ahány gép annyiféle megoldás, megáll, frissít, nem csatlakozik és még az akkut is szívja rendesen.
-
Jahno
veterán
válasz
VIPowER #34911 üzenetére
Hátőőő, ha írsz modelleket akkor talán, de ennek fele zsákutca, nem műxik stabilan, jön egy frissítés és megáll minden akkor meg anyázol. Nem mindegy, hogy BT vagy wifihez csatlakoznak, vagy a telefon a fotómasina wifijéhez esetleg mindegyik egy APhoz. 2 méter nekem érdekes, a legtöbb alapban meszebb jut, de mivel vezeték nélküöli nem tudjuk mi, így nyilván koncepció, lefedettség és zaj kérdése ha belváros közepén rövidebb a hatótáv, mint Kiskunságon. AP-s megoldással azért nekem 300+ méteres hatótávok jöttek ki a város közepén is.
-
Jahno
veterán
válasz
eddieke666 #34907 üzenetére
-
Jahno
veterán
válasz
eddieke666 #34904 üzenetére
Utolsó az X, aminek nincs neve azt nem szoktam szeretni. Ebből teljesen jó pld. A Puluz. K&Fnek is van pár megoldása.
-
-
Jahno
veterán
válasz
-szabi- #34886 üzenetére
"Ti mit gondoltok erről?"
Tök mindegy, meg adott gyártónál is lesznek eltérések meg az sem mindegy mivel dolgozod ki mivel nézed meg. Fujisoknál időnként szembejön, hogy mer' az Xnek szarok a színei, meg a Nikonnak, Panának, Ynak, más a Nikonra mondja, hogy ilyen meg olyan jó, végül témától függ és úgysem fogod meg megmondani. Aztán ráteszik ezeket a fos kávésbarnás preseteket a modell fotókra és akkor meg végképp mindegy :-D Ahogy a filmszim is egy olyan kiváltság, hogy jó ég tudja merre lehet bogozni de azért egy komplett átadott 1-1 esküvői sorozatot Olympus, Pana, Canikon és Sony vonalon már sikerült beszereznem.
Ezért írtam néha, hogy van egy csomó képem elég sok géppel, raknék rá valami kódszámot, kiverem az EXIFet és lehetne tippelőset játszani, aztán mehetne a pofára esés mert Fujis csoportban is tudok Nikonos meg Sonys képről és senki nézte meg olyan alaposan amitől kiverte volna a biztosítékot. Nem én követtem el és csak apróbetűssel írom :-D
-
Jahno
veterán
" amit a jó ég mióta toldozgatnak már újabb funkciókkal."
Legalább 20 éve. Ezeket nem is nagyon lehet rendbe tenni, csak rosszabb lesz. Aki annó nekilátott programozni az nem csak már a cégnél sincs (amit azóta ki tudja hányszor adtak el akár úgy is, hogy ugyanannál az asztalnál ül vagy csak külsős projekt fejlesztett modult, vettek licenszet, garázscéget húztak be maguk alá) de egy részük már nem is él.
Luminar tök jól indult, aztán nagyon gyorsan el is kurvult. Maradt az Affinity. Még.
Nézd meg idehaza, Scansoft/Omnipage, Nuance-Recognita, Kofax-Recognita, a legutolsó Tungsten-Recognita meg kerek 2 hónapos ami mindezt benyelte, de ha gondolkozom még biztos mondok jópár céget, amik nem jutnak eszembe. Itt megy a saját termék, Adobenak meg nyomtatósoknak OEM bedolgozás, kézírás után hangfelismerés először csak az almás mobilokba és kész, Váci úti rabszolgasor ott mozgolódik egy kvázi nevenincs Kft mögött a világ élvonalbeli szoftverei környékén. Akkor mi lehet nagyban?
Bár a felhasználói oldal nagyban megint más, egyedi VGA kártyák, saját BIOS, arra optimalizált driver és kellőképpen erős műszaki támogatás, megfelelő kapcsolat kvázi a felhasználó és a gyártó/szállító közt. Mi meg szívunk.
-
Jahno
veterán
válasz
randras_83 #34872 üzenetére
Valós az is, hogy 2 évig nem nyúlok hozzá, minek folyton babrálni? De most egy SSD csere, procibővítés, vagy VGA bővítéstől sem fogja összehányni magát, Win7tőől meg platformok közti cserét is teljesen jól kibírja, csináltunk mi már akkora kreténségeket, amit ugyan senkinek nem ajánlok, de ha kell és műxik, akkor ez van....
Jó, saját laptopom kivétel, mondjuk ahogy leírom mi vas változott benne vagy mit költöttem rá, de nem is biztos, hogy ez a jellemző, akkor ezen az egynem jellemző témán fog menni a gitt rágás, hogy már itten már biztos használhatatlan és elavult meg különben is nekem fáj, ha 200 képet fél óra alatt exportál ki. Közben még nem is fáj annyira, csak nem akar a vas szétrohadni, pedig akkor cserélném.
-
Jahno
veterán
Ja, ez is hirtelen adhoc lett, mert vidéki kolléga hazaesett, ráadásul menni szeretne úszóversenyre is, pénteken Dunakeszin lesz valami fesztivál és rendezvény, 30-án meg A38 és csak kapkodom a fejem, hogy sok is lenne, korán kell kelni, nem is értünk hozzá, inkább igyunk egy sört.
Ennyiben még hasznos tud lenni, hogy sokszor többen vagyunk n+1 géppel mindenféle cumókkal és meg lehet fejteni. Ha eljönnek. Szekta mindenkit befogad (kivéve akit nem), de ez az év így indul
Másik agyalásom, hogy az elhatározottabb arcoknak kellene valami email vagy SMS értesítős lista, ha ilyen kiderül akkor értesüljön róla, vagy ha este csillagfotózás van akkor ne töketlenkedjünk 2 órát, hogy ki jön és merre kellene menni, hanem hely adott, abból van gyűjtésem és fogjuk meg, csináljuk.
Most is egyik törzstag bedobta, hogy itt lófrál a városban du 4 után, én meg csatlakozom, aztán valami vagy kiesik vagy nem. Minimál cuccal jöttem, amíg tart a film, addig nyomom.
-
Jahno
veterán
Ha minden igaz, akkor ugyanazzal, de vissza kell lapoznom, egyik 50 másik 200mm a doksim szerint. De megcsináltam ugyanitt nagylátóval és halszemmel is, görbén meg görbület nélkül
Ez pld. haver képe, mint ha nem is ugyanaz lenne, de ott a szobor a végén:
Veszélyes, hogy hárman is voltunk, csak sok képben nincs rendes EXIF. ezt lehetne most ilyesmikkel pótolni, mert ez szerintem kifejezetten látványos anyag.
-
Jahno
veterán
"Ha valamire nem elég a 105, arra a 135 is kevés"
Egyre több az indok, hogy csináljak egy csomó képet minden obival. Nem hívom tesztnek, mert nem az, de ha már 4-900mm közt mindenem van, akkor végignyomnám. 45mm elég sok bír lenni, de persze a 135 sem elég, akkor jöhet a 150-600as Sigma. Vagy az 500as obi kétszerezővel. Mert amire a 105ös pont nem elég, vagy szerteszét vágtuk, arra majd a 120mm pont 20mm-el lesz jobb éstöbb (:-
Ezen gondolkozom, hogy hol és mi legyen, egyszer valaki nem értette, akkor hirtelen csináltam pár képet:
Utána így készült a fent berakott beméretezett budai vár és tejút is, aztán tovább mentek a bogarak a fülemben, amire nem találtam neten egyértelmű példákat. Csak hosszúra nyújtani sem kellene, 9mm-nek nagy álló épület és szűk utca állna jól, halszem ha vízszintes akkor kevésbé görbül, meg kellene csinálni a halszem/normál obi/nagylátó közti különbséget, nagy telének meg úgyis a 30 méterre lévő részlet lenne az igazi. Ehh,kész is a 20 oldalas hatástanulmány, de az sem lenne teljes.
Lehet itt a parkban is megcsinálom, erről jutott eszembe ez pont nagyobb telével van és úgy adta ki, hogy a fákat kicsit összenyomta, mint valami kerítést meg felül is összefüggő a keret. Kisebb gyutávon nekem nem állt szemre, de másnak lehet meg igen. Ezért csináltam csak ebből a nézőpontból vagy 200 képet
Vagy a faluban kellene egy szűkebb utca, vagy olyan tér, aminél közepes méretű épület is van, de távolban bármi, ami a teléhez jó, aztán lerakom az állványt és végig csereberélném az obikat.
-
Jahno
veterán
Elvileg az első a "jobb", meg fényerősebb, de a középső multifunkciósabb. Írtam is néha, hogy haversrácnak elég pro cuccai vannak, de ha csak jön-megy a világban, akkor azzal a 18-135el el van, mint a befőtt (várost és kutyás buli felét is megcsinálja vele), magamnak eddig 18-200at néztem, mert mindig minden rövid úgyis és abból is használt Tamront az árfekvése miatt. Aztán végül nem lett APSC vázam, szóval változott a terv :-D
Ugye mostani alap obim az 28-280, a 18-200 meg pont kb. 28-300nak felelne meg átfedésben. De ezt szerintem akkor, ha kinyúvad a vázam, vagy az obim, akkor egyben cserélek rendszert, addig most kb. sehova.
Nekem nem csak a pixelbabrálás számít, hogy jajj jobb-e a képe, ha nem adja ki rendesen valami miatt a látószög és a többi.
-
Jahno
veterán
válasz
randras_83 #34859 üzenetére
Az nem hitvita, ha műxik és nem kell fél évente újratelepítgetni, csak valaki szerint. Még tán mérhető is.
-
Jahno
veterán
válasz
randras_83 #34856 üzenetére
"abból a tekintetből, hogy szívtam miatta, teljesen mindegy, hogy mitől volt. "
Alkalmazás / vas /Win, nos igen, néha írtam. hogy júzer üti a billentyűzetet, hogy hülye Windows, mert eddig lát. Aztán ha Adobe nem kezeli rendesen a VGAgyorsítást (mert évekig volt baj vele) akkor miért nem az Adobe baja? Egyben platformot audió konzoloknál meg vágó állomásokon várjunk el, ami egyben dobozos instant vas aztán kész is. Ott is mindenki a MACre esküszik, aztán akad aki nem és csak csinálja.
-
Jahno
veterán
Úgyis mindenféle menedzsmentet kellene tesztelnem és júzer oldali lekérdezéseket, lehet megnézem melyik vas mikor lett telepítve. Érzem a kihívást, bár a nagyobb flottáknál már nem tudom megcsinálni.
Átlag irodai vasaim kb. frissítésben is önjáróak, pont ez a baj, hogy ha baj van akkor ugrálni kell, egyéb esetben nem fizetnek, akkor meg sokba kerül és frissítés/miazmásokkal évekig önjárók. Nem tudom mi a jobb. Na, ugorjunk, jön a sarki fény kellene valami jó hely fotóhoz :-P
-
Jahno
veterán
Bammeg, 3 gépem is karácsony környékén telepítettem, látszik akkor értem rá:
Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
C:\Users\jahno>winver
C:\Users\jahno>wmic os get installdate
InstallDate
20121223202434.000000+060
C:\Users\jahno>Ezt is illene kibasznom a 7essel, de úgy voltam vele, hogy majd vassal együtt elrohad és akkor egyben, erre inkább vettem bele egy billentyűzetet mikor elkopott. Lehet most körbe is lesek a piacon, ezek meg mennek egyen retrózni és felajánlásnak, TVnézősnek, mittomén. Csak ebből is kezd sok lenni. Kék halált már dobott párat, akkuja nayon döglött és bekavar az ACPInak meg mindennek bootolás közben azt éppen nem írom a Win számlájára, ha nem muszáj.
-
Jahno
veterán
Néhány 100 lehet csak a család/lépcsőházból összejönne, de próbálom elkerülni, hogy agyukba rögződjön a mindenhez is értek, mert már kezd unalmas lenni, hogy akad akinek 10+ éve pár havonta elmagyarázom miért pattant vissza a levél, mi az a spam és miért nem lehet vele mit kezdeni. Vagy hívjon meg sörözni és amíg iszom addig mesélhet. Cégeseket amit támogatok azt darabra most inkább nem merem mondani :-P Ott a felhős erőlködésbe meg MS saját marhaságaiba fogunk hamarosan beledögleni, eddig meg inkább a külsős alkalmazások (mikor egyik reggel induláskor a csoda védelmi szoftver kiverte a win könyvtár felét) vagy saját konfigurációnk miatt lassul be végtelenségig, mert mindig +1 alkalmazás, +1 hülye szabály és nyomorék indián fel sem fogja, hogy ha 40 szabály darabonként 5 másodpercig fut, meg ütemezett vírudölő, meg a tököm, akkor úgy áll majd minden egy helyben, mint állat. De ezek cégesek és házon belül is küzdünk vele rendesen. MACes támogatást meg alig lehet találni....
-
Jahno
veterán
válasz
randras_83 #34846 üzenetére
"Nincs időm bohóckodni a Windows baromságaival, meg fél évente újrahúzni a vasat "
Ez a júzer baromsága szokott lenni, nem a Winé. Gyárban is évekig húzzák, odahaza ügyfeleimnél sem borul, ha nem akar nagyon okos lenni és nem rakja tele tűzfalvízfal IPelrejtő okosságokkal, meg a registry takarítóval és egyéb sületlenséggel.
Saját eldobhatós/teszt és utazós vasaim amit elvileg olyasmikre terveztem, hogy esetleg nem baj ha összedől azok szépen átmentek napi használatba és tök tudja mikor telepítettem, de nem ma volt. 10 éves nagyságrendek simán vannak az OSben mindenfelé.
De ha nagyon szeretnék, akkor tudok mondani MACes ámokfutásokat...
-
Jahno
veterán
Én nem merem mondani, megy ugye mai zajszűréseknél nem mindegy, hogy 40 perc/kép vagy 2 perc egy jobb Nvidia kártyával. Nekem az alap LR meg egyéb dolgokra bőven megfelel egy 100ezer alatti használt laptop is. Időm több, mint pénzem, kisebb laptopom amit csak így hurcolni/ütni tartok, kb. 200 képet fél óra alatt exportál ki. Mellette párhuzamosan még nyomkodom is.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #34820 üzenetére
Flashback ráadásul vergődött kicsit, elég sok saját cuccuk is volt amit felszámoltak és éppen csak túlélték az évet csőd nélkül.
Élelmiszerben látod, mert kézzel fogható és éppen ez a baj az iparral, amit egyszeri ember nem is ért, hogy már jóval régebben kezdődött az emelés az árammal, mikor az első rezsicsökkentés jött. Amit otthon kedvezménynek kaptunk, azt a vállalkozásom 3* fizette ki. Néha idéztem a szolgáltató tájékoztatóját.
-
Jahno
veterán
Nekem sokszor mások a preferenciáim, legjobb lenne a Pannónia, mert nagy és fekete, de az csilliárd. Beton is jó volt, be is zártak. Érdekesen alakul a piac, nem sejtettem, hogy a Terem után Ndustrial is így dönt, közben meg mindig nyitnak újakat olyanok, akiknek fogalmuk sincs a piacról.
Dreamsre ránéztem, Tatyána volt az első képen, hát faszom abba a nőbe is, hogy mindenhol is ott van csak én nem bírtam Vele
-
Jahno
veterán
válasz
csacsi77 #34801 üzenetére
Én meg bevallom, hogy a legtöbb tesztet nem értettem. Fele teljesen szubjektív, inkább a műszaki adatlap meg összehasonlítás ami számít, sorozat sebessége, bigyók, de azt senki nem csinálja úgysem, hogy X gépet hasonló körülmények közt meghajt és akkor abból valami kiderül.
Ma éjjel is kinézek hátha sikerül valami, vagy ott a szokásos kutyás és egyéb rendezvény amit párhuzamosan csinálok különböző gépekkel és azért érződik rendesen, hogy melyik mire milyen. Sonyval eddig portré és esküvő volt, most utcán egyelőre kevésbé áll kézre, még meg kell tanulnom és kiszórakoznom, mert ebben a Pana fókuszmezője magasra tette a lécet, tök más az egész. Esküvőn meg zseniális a szem követés.
Vagy pld. most szóba került, hogy nehezen találom meg éjjel a végtelent, mindenki leírja a mantrát, hogy Bathinov maszk, ami nekem pont nem műxik, meg "fókuszálj végtelenig és kicsit vissza". De mennyi az a "kicsi"? Ezeket elvileg én is tudom, gyakorlatban meg hát vagy kiadja vagy nem.
Tesztek helyett ilyen gyakorlatias dolgokra lennék kíváncsi, de kérdéseimre olyan próbál tanácsot adni, aki még ki sem próbálta, vagy nagyságredekkel el van tévedve. Vagy másik bedobta, hogy hiperfolási távolság, amit ismerek, de kijön, hogy X méter, azt miképpen tekerem be pontosan a skálán és mi van az elektromos fókuszokkal? Válasz "Pl ha kijon 13 meter, akkor fole is tekerheted 20-30m-re is, a legkozelebbi fole eso jeloleshez." Jó, hogy az obin 1 méter után a végtelen van, közte elég sokat lehet tekerni a gyűrűn. De akkor pontosabban? És hümmögnek, aztán itt tartunk.
-
Jahno
veterán
válasz
Lassú Víz #34796 üzenetére
És mennyi ilyen van, aki utána kapkod, vagy 2 hónap múlva tér észhez. Haver vett FF Panát, hitelre. Dolgozni is szeretne vele, most kezdi felfogni, hogy az alap 20-60as kitobi az frutti, arra jó, hogy kipróbálja a gépet és megtanuljon 1-2 dolgot.
Vagy eszméletlen mód kapkodnak, rámozdulnak egy témára de ebben az influenzás vonalban is akad valami, nem 1-2szer hallottam, hogy azért vettem meg, mert XY mondta, hogy így jó. Akkor legyen. De laptop/forómasina, beesik a csoprtba, "ezt meg ezt vettem, szerintetek jó?" Tipikusan dicsekedni jön, amikor mondom, hogy miért nem előre kérdezett és valamire minden jó, kérdés, hogy mire, akkor megsértődik.
"Pár kereskedő ennek elébe menve inkább bérbeadja a kamerát, és ha veszel egy olyat, akkor a bérleti díjat beszámolja a vételárba. "
Na, ilyet kerestem volna párszor, de teljesen megfejthetetlen. Az átlag Fuji/Nikon marketinges napokat inkább hagyjuk, semmire nem jó, Olynál az új OM-et valamelyik teddpróbás lehetőséggel majd kipróbálom. Nem véletlenül szoktam mondani, hogy mikor 10-14 gépet használunk hasonló körülmények közt, akkor lehet rágni a gittet, hogy a Fuji fókusza is teljesen jó, nekem ott mégsem adta ki olyan arányban, mint a többi. Lehet 1-2 hónapon belül megint lesz teszt, ha kapok Fujira obit akkor abból többet fogok vinni, mert egy teszt nem teszt és ezek a fotómasinák is már olyan mini számítógépek, hogy elég jól bele lehet mélyedni csak az adott körülmények közt használatos fókusz beállításaiba is... Bármit benézhettem, vagy valami miatt nem adta ki.
-
Jahno
veterán
válasz
csacsi77 #34792 üzenetére
Döglődik az ezer éve, egy mióta Birdie főállásban is másba fogott gondolom ideje sincs ápolni, gyártók is inkább bemutatókat meg YT/TikTok megmondós arcokat szponzorálnak akik 100 forintért a saját anyjukat is felpofoznák, műszaki tartalom meg mindegy, csak nyomják a dolgot sokszor, bő nyállal. Pixinfo nekem teljesen etalon mindenben, bármi gépet keresek, "gépneve pixinfo" és kész, ott a teljes adatlap mindenestől, ebben a formában hasznos.
-
Jahno
veterán
Volt ott egy Sigma a képen, de mittomén. Kereső miatte ne aggódj, ez már egész jó, a fostaliga Fujim is bőven használtam vacak színű, lassú, kis felbontású cuccal, mert sosem azon múlt. Tükrös korszakában zavart, itt ha nem makró vagy belenagyítós bármi, akkor mindegy. Táj, csillag, portré, nem ez volt a szűk keresztmetszet és baj.
-
Jahno
veterán
Főleg mikor összevissza tömörítik a képet és nem biztos, hogy eredetit mentik le, hanem a képernyőt vágják körbe? Abban aztán semmi nem lesz, de biztos van rá 87 startup ami 3 évig nyeli a pénzt, mire feladják vagy másba fognak. ezek általában ilyen technikai mambójambók, lehíreznek valamit, hogy talán egyszer a jövőben hasonló lesz és milyen jó ötlet lenne és "dolgozunk rajta", akkor a legtöbb híroldal lehozza, hogy megcsinálták és milyen fasza :-D Közben a kanyarban nincs a technológia még elméletben sem, vagy olyan apróságon múlik, mint pld, kellene egy közös szabvány az összes létező fotómasina gyártóval és utómunka szoftverrel, megjelenítőkkel...
-
Jahno
veterán
Ott a Sigma, azzal el lehet lenni, de igénytől függ. Én a fixeket sosem értettem. Tegnap is voltam stúdióban, mire cseréltem volna fixet arra mindenről lemaradtam (itt azért kicsit sokan voltunk és sokat akartunk, fel is adtam gyorsan), utcán meg néha nem mert halszemnagylátó, és esti tájra is, de egy átlag kit zoom mindenre is jó ahogy van, mindig mondtam, fél életem 14-140 kittel fotóztam végig (előtte 18-55, ami mellé a nagylátü hiányzott és a telét nem kerestem jó ideig), néha kicsit a váz hátráltatott, meg összevissza vagyok, de más platformra egy hal, 14-140 és 100-300 teljesen korrekt egy darabig. Annó össze is írtam a költégvetését. Aztán jött, hogy nagy obb szögben szeretnék látni és szeretem ha görbül, de néha inkább ne :-P
-
Jahno
veterán
Összes ismerősnek kb. 20-30ezer körül szakadt szét a zárja aki eddig belefutott. Bár 6300as nem volt közte, de lehet abból alapban kevés van körülöttem. Ha 50et elment akkor legalább rendesen be van járatva. Tükrös korszakban is volt 1-2 olyan érdekes széria, ami meg szerintem állásában rohadt be, mert amit nem használtak azok pár ezer expókkal döglöttek, amit hajtottak azokat meg 150ezerrel adták el használtan, vagy nyomta a gyerek kezébe és azóta is műxik. Tudja fene, úgyis rulett az egészt.
-
Jahno
veterán
Miért hagynád ki? Legalább tesztelve van, meg úgyis mindegy. Én speciel A7-IIIra midnig írtam, hogy előbb vettem volna meg 50ezer expó felett, mint 30ezer alatt... Most alatta van, de még kb. 2 év gyári garival, az úgy kicsit más. Zár úgyis lutri, egyelőre csak a régebbi vasakban cserélik drágán.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
Nem lesz rá módszertan, főleg amíg az automata rendszerek így működnek. Néha rákeresel a képedre, aztán ha máshol látod annak lehet szólni. Face már kezdi azt, hogy ha magadról megjelölsz képet, akkor elvileg szól, ha máshol felhasználnák de amilyen gyenge lábakon áll a többi automatikus rendszere, erre sem tennék fel egy sört.
Héten megint kaptam egy csomó figyelmeztetést 2-3 éves értelmes hozzászólásokrül, tegnap meg ezt vágta hozzám:
Csak a szájuk nagy, de pusztul a világ. -
Jahno
veterán
válasz
Tin_Shield #34769 üzenetére
Ja, csak nyaraláson bemegy kittel valahova és nem fér bele. Nálam volt amikor megtörtént, aztán vakarjuk a fejünket, de akkor meg már lehet nem cserélhető obis gép kell, hanem egy okoskompat, jó ég tudja. APSC-n a szokásos 18-tól induló minden is ugye 28mm, ott nem leszünk előbbre, ha MFT kit alja ugyanez. És gyorsan/egyszerűen sem lehet fotózni. Akkor kb. mindegy, ezért vittem nyaralásra 3 gépet különböző obikkal :-D Ha meg fotózásból indulok ki, akkor ma véletlenül összefutottam a többiekkel és 28mm-en futtában így néz ki egy belső udvar:
Mert miért ne és kár, hogy nem volt nálam semmi kisebb, amihez lehetne viszonyítani, mint a fentebb berakott méretezett képhez, ami 9mm-ről indul. Ha tt van, lefotózzuk, láttunk már jobbat is.... 9mm elég látványos és igaz, hogy a ló másik fele. Kiránduláson nagylátó hiányzott elsőre mindenhez is, ahogy bementünk egy helyre, térre, kis utcába. Utána meg madarászni és bármihez a nagy tele, mert nincs olyan nagy gyutáv ami elég lenne :-D Aztán lehet elmélkedni, hogy ne fotózzuk le a Colosseumot egyben és kész, hanem csináljunk helyette mást.Családi dolgoknál inkább veszem elő a mobilt, mikor gyerek felül állatkertben a kő elefántra, meg általában bármi elé odatámaszkodik, az az alap 14-es kezdőbe szinte soha nem fért bele (12-32es obiig még occós lemenni, az is alap kit max. lassabb)
Nincs jó megoldás, de ki kell próbálni.
-
Jahno
veterán
válasz
Tin_Shield #34766 üzenetére
Ugyan.
-
Jahno
veterán
Háááát, kis gyutávon fényben nem vészes, rohangáltam én sokáig olyanokkal, de aztán gyutávban felfelé szürkületben kezd változni a terv. Felvelé nézve, mozgás közben és svenkeléskor nem kell a stabi, de nálam pld. elég látványos, hogy tele oldalán ott a kapcsoló, próbáld megtartani egy ponton. Elég stabil a kép, ahogy kikapcsolom a stabit úgy mozog, hogy nem is érted pedig nem érzed a kezeden, hogy nagyon remegne. Pánt feszítéssle, tartással lehet javítani és elég szubjektív. Csoportokban is megy néha az egymásra licitálás, hogy ki mit tud stabival kitartani, az sem mindig mérvadó.
Nincs erre sem konkrét recept, de azért sok, lehet azt nézni, hogy amit stabival mondjuk /5-10es zárral kitartasz, azt stabi nélkül néha /200-600 is lehet.
-
Jahno
veterán
válasz
Tin_Shield #34760 üzenetére
Vagy nézzük meg mi a más az "egyéb előnye". Én egyet biztos tudok mondani, ezt is írtam annó meg azt is, hogy mérlegelni kell.
-
Jahno
veterán
válasz
Tin_Shield #34760 üzenetére
És hasonlókat írtam kb. 2 hete. Aztán nézzük meg az árát mindegyiknek ésvagy manuális kivitelben. Ha 150 körül lett volna Laowa D, rég megvettem volna. A 7-14et is írtam, hogy nehéz bármivel összehasonlítani, mert pro meg időjárás álló ami másban Olyra nincs olcsóbb. Írjuk össze egy Ekcelbe, adjuk össze. Végén valami miatt mindig más rendszernél kötöttem ki, mert ha heroin árban ritkán van valamire, az kb. A nincs. A fenti A6000re egy 18mm-nek megfelelő manuális kb. 60-70ezer pénz. Ennek kb.7.5mm Laowa lenne a megfelelője, mennyiért is?
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #34758 üzenetére
Ha kell egy látószög a szokásos átlag alatt, akkor Olyan csak halszem van. De ezt írtam fentebb is 1-2szer. Erre még kap occsó 12mm-t pld. Aztán ha Olyval megtanulja akkor miért ne gondolkozunk 2 hónappal előbbre és kell hozzá valami újabb? Akkor eladja a szettet és újra kezdi?
Azt meg ne mondjátok, hogy nem kell, tegnap este adatm utoljára kölcsön obit, mert a 24-105be is pont nem fért bele, ahogy az lenni szokott. Kimegy a városba és kész, az lesz az első az Oly 14mm kittel, hogy megfejti mi nem fér bele.
-
Jahno
veterán
Más úgyis mást mond, és akkor kategórián belül jönnek még a különböző márkák is. Mindig van jobb, haversrácnak meg sikerült 100ért 6300at behúznia. Kitobit mindenhol szarozni fogják, meg nyilván a 6000 az nem mai darab, most relatív felment az ára is, meg bármit veszel úgyis mondanak kicsit drágábban kicsit jobbat. Obikon/látószögeken nálam sok múlik. Szeretem ha görbül, meg halszem, Olyval viszont kisebb helyen csak olyat kapok nagyobb érzékelők és más obik olcsón adnak egész jót. Én a 6000est lehet nem kittel, hanem 18-135el venném, az jó lesz akármire is hosszabb távon és kész. Azt is szidják, amúgy meg teljesen jó cucc, egy géppel + obival végig tudod mászni a világot.
-
Jahno
veterán
válasz
Lokarson #34741 üzenetére
Mármint virtuális gép? Azt hittem valami API és ki lehet adni kártyának számolni a képeket. Nekem nem tűnik egy huszárvágásnak, hogy telepítsem rá programot, másoljam fel a RAWkat, addig megy az óradíj, ott szerkesszem meg vagy idehaza szerkesszem meg és csak a zajszűrést húzzam rá, aztán katalógus meg exportált JPGket másoljam vissza?
-
Jahno
veterán
válasz
sixpak #34730 üzenetére
Nem a céggel van baj, hanem amit akarunk ahhoz erő kell és kész. Ezer éve mindenki VGAval dolgoztat ilyesmit, bár Adobenál tényleg voltak bajok a támogatással, előző verziók is összevissza kékültek, vagy nem mindig kezelték rendesen. Ez ilyen, más termékkel sem biztos, hogy jobb lesz.
-
Jahno
veterán
Haversrác megcsinálta 9mm-re méretezve is a képet, hogy mi mekkora látószög:
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest