- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
válasz
INMOTEP #8110 üzenetére
Bármilyen képszerkesztő programmal, akár az Irfan View-val is fel tudod skálázni a képeket, de értelme nincs, mert több információ nem lesz rajta.
-
-
csakb
őstag
válasz
Petzval #8072 üzenetére
Úgy tűnik, hogy ez a webcam-mód egy új featúra az olcsó kompaktok között. Némelyik Rollei típus tényleg tudja ezt, a lentebb kérdezett pont nem:
http://www.rcp-technik.com/typo3/index.php?id=114&L=1
http://www.pixel-store.co.uk/productdetail=rolleircp8330xpink.html
-
csakb
őstag
válasz
Petzval #8072 üzenetére
"mert a márkanév miatt valószínűleg horribilis ára lenne a tudásához képest"
A márkanevet jó rég megvette a Samsung, aztán visszavásárolta valami dán csoport, majd egy német (RCP). Azóta olcsó fotós kiegészítőket, és olcsó kompakt digitális kamerákat, szkennereket, kamkordereket forgalmaznak Rollei címkével (hasonlóan járt a Praktica márkanév is), immár magyar és török leányvállalatokon keresztül.
-
csakb
őstag
-
-
csakb
őstag
Szia!
Ez szerintem valami kínai csoda, és a Made in Japan felirat a kóbor apácák megtévesztésére szolgál.
Ránézésre valami makró előtét-lencse lehet, az alján egy 43-46(?) step-up gyűrűvel. Ilyen kis szűrőmenetet én még csak kompakt kameráknál láttam. Esetleg megpróbálhatod egy megfelelő step-down gyűrűvel felrakni valamelyik obidra, de valószínűleg még ennyi beruházást sem ér meg.
Találtam olyan gyanús obikat a neten, amiken a híres HI-TECH márkanév a nem kevésbé patinás Starblitz-cel szerepel együtt. Valamint itt egy izraeli arc, aki lógat az ebay-en egy ilyet, mint a tiéd, de ő sem tudja, hogy mire jó. Ő 25 GBP-t szeretne kapni érte. Szeretheti a kihívásokat. :]
-
csakb
őstag
Lehet, de valószínűleg nem ebből fogod megvenni az első Bugattid.
Nézz utána a stock fotózásnak.Az ezzel kapcsolatos helyi topik kissé elsüllyedt, a zindexen van egy élő.
-
csakb
őstag
Én úgy tudom, hogy csak egy 18 mm-es nagylátó konverter létezik hozzá, szóval marad a lábzoom, vagy másik gép.
Illetve van valami kínai 52 mm-es szűrőadapter, amire meg lehet próbálni felcsavarni egy Raynox telekonvertert. De még ezzel is csak 158 mm ekv.-nél jársz, ha működik egyáltalán a megoldás.
-
csakb
őstag
válasz
kiskornel #7960 üzenetére
Engem is nagyon érdekel, hogy emberi áron van-e ilyen kütyü. Én is szívesen tartanám a zsebemben, meg a szemem elé.
Gugliztam egy kicsit, és multifocal finder, vagy variframe finder néven van sok érdekesség. Pl. Leicákra készültek régen ilyen varifocal finderek. A Nikon-féle verzót már megtaláltam ebay-en, de az sem olcsó, olyan 4-500 USD körül vesztegetik, és nagyon ritka madár.
Hopp, arra keress, hogy turret finder, vagy inkább turret viewfinder. Ebay-en van egy csomó találat egy ruszki típusra. De gyártott a Canon, a Zeiss és az Optimus is ilyeneket, de jóval drágábbak, mint az orosz.
-
csakb
őstag
válasz
kiskornel #7955 üzenetére
"főleg kerülöm az obicsereberéket, mert én erdőbe szeretek fotózni, az meg nem a sterilitásáról híres."
Ezt nem értem. Szerintem nem kell tisztaszoba az obicseréhez, elég csak arra az időre kihemperedni a dagonyából.
Legalábbis nekem még nem tűnt fel, hogy erdőben cserélve az obikat tele ment volna a szenzor szöszökkel. Igaz, hogy csak 28-as és 50-es fixeim vannak, és azokat is csak ritkán cserélgetem. A sivatag nagyobb cumi, ott tényleg sok a por.
-
csakb
őstag
válasz
kiskornel #7955 üzenetére
Van a 4x5-ös Linhof Technikához egy levehető, multifokális kereső, szerintem ilyesmi kell neked.
Olyan 1700 dodó körül vesztegetik az Usankában.
Ha nincs rá keret, akkor szerintem hamar ki tudod tapasztalni, hogy mekkora a LM-d az adott obival, és a megfelelőt rakod fel. Vagy egy zoomobival játszadozol, és leolvasod, hogy milyen fókusztávolságnál a legkellemesebb a kivágás. Nagy előnye a DSLR-eknek, hogy sokkal könnyebbek, mint egy harmonikás, síkfilmes gép, így egész nap tudod emelgetni a szemedhez, mégsem szakad le a karod.
Ha jó minőségű optikákat használsz, akkor vágni is lehet utólag a képből komolyabb minőségromlás nélkül.
-
csakb
őstag
Szia!
Ha csak weboldalra megy, akkor szerintem nem kell nagyon túlszofisztikálni a dolgot.
Én 70-100 mm környékén kísérleteznék először.
Háttérnek valami lepedőt feszítenék ki, az csak van valakinek. A fehér nem biztos, hogy a legjobb.Nem vagyok vakuzsonglőr, de én az SB-900-at indirekt megvilágításra használnám, pl. a plafon felé fordítva. Ha ez nem megy, vagy nem jó az eredmény, akkor szerintem a vázról levéve, slave módban is lehet vele kísérletezni, akár úgy, hogy egy kolléga tartja a megfelelő irányba.
Házibarkács lágyítással is kísérletezhetsz. Fehér karton és gumiszalag biztos akad valahol.
Szerintem fél óra alatt ki tudod kísérletezni a megfelelő beállításokat.
http://www.dola.hu/fotovideo/vakulagyitok.htm
http://www.sg.hu/cikkek/45404/hogyan_fotozzunk_emberek_portrek
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest