Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Adott egy asus p5ql pro alaplapos gép.
Bekapcsolásnál felpörögnek a ventik, de pár másodperc múlva leáll, biosig el sem jut.
Majd magától újraindul, de kép ekkor sincs.
Mi lehet a gond? Meghalt az alaplap? A benne lévő 2 hdd jó, a táp új.
Előre is köszi a segítséget -
alratar
addikt
Sziasztok.
Az alaplapomon van egy Standby Power LED, ami tegnap éjjel kikapcsolás után világított.
Ez a jelenség normális? -
törölt tag
válasz
neil_mullen #39784 üzenetére
Megpróbálom lehet segít.
-
válasz
joccadoki #39788 üzenetére
Én meg ezt nem értem...
Arra vagyok kíváncsi (még mindig) ha valaki tudja esetleg MIÉRT történt a következő eset.
ÚJ alaplappal a RÉGI windows betöltött de nem imserte fel az usb-ket.
utánna rögtönUSB-ről akartam feltenni a windowst, a telepítés el is indult, de a telepítés gomb megnyomása után kiirja, hogy nem lehet telepíteni, mert nincs meg a megfelelő driver.
Kérdés: MIÉRT csinálta ezt?
amikor máskor a régi windows is bejött az új lappal, és üres HDD-re is felment a windows úgy, hogy semmilyen driver nem tettem fel
PLÁNE, ez egy viszonylag drága lap, meg az USB 2.0-hoz nem is kell driver.
-
válasz
joccadoki #39786 üzenetére
Már mint a driver telepítőt? Azt nem tudom, hogy kell.
Igen boot az usb meg be is bootol, csak amikor a win-t kezdené telepíteni akkor áll meg, hogy nincs driver.Most már jó. Nem erre kell a megoldás, hanem tudni szeretném, hogy mitől van amikor máskor nem volt. Mi a külömbség a mostani és a többi 10 eset között. Ez az eddigi legdrágább lapom, szóval érdekes...
-
válasz
joccadoki #39782 üzenetére
Megcsináltam már a problémát. De nem tudtam újra rakni, mert nincs DVD meghajtóm. USB-n a Windows onnan meg nem akar telepíteni, mert már az elején kiirja, hogy nincs driver telepítsem
Máskor is tök üres gépet számtalan alaplapal teleítetem már USB-ről és ilyen még sose volt. Az üres HDD-n se volt driver, akkor nem volt baj? hmmm
-
Sziasztok!
Asus H97 Pro Gamer lapot újítottam a napokban.
Amivel még soha nem találkoztam, hogy a régi Windowst betöltötte, eddig ok. De amint betöltött, semmilyen USB-t nem ismert fel. Még a 2.0 sem.
Akkor a Win telepítés is megállt, mert, hogy nincs telepítve a driver. DVD meghajtóm nincs, nem is kellett soha.
Miért van ez, mert eddig semmilyen esetben nem találkoztam ilyennel. -
válasz
szallasi007 #39762 üzenetére
Jelezném, hogy a probléma driveres lehet, mert XP alatt minden megy ahogy kell!
Köszi szépen mindenkinek a ötleteket!L
-
dokee78
félisten
válasz
szallasi007 #39776 üzenetére
Úgy próbáltam,hogy F8-al boot menü.
Legfrissebb béta BIOS van fenn.
Pedig az USB-HDD-ről kellene bootolnia. -
Tibroo
aktív tag
Sziasztok,valaki tudna valamit erről az alaplapról Asrock Z77 OC Formula,
Érdemes lecserélni Asrock Z77 Extreme 4-re?
Minimális ráfizetéssel! -
prmcsk
addikt
Köszi mindkettőtöknek. Megyek a biosba turkálni...
Semmilyen állásban nem tudtam a hdmi-n hangot kicsiholni. Marad a bios lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
neil_mullen #39761 üzenetére
Nekem nincs ott ilyen választási lehetőség.
Csak annyi van hogy PCIE vagy PCI
-
prmcsk
addikt
Valaki segítsen, mert én már feladtam.
Van egy ion330Pro gépem a tévé alatt. Most már idegesít, hogy a HDMI csatlakozóján nem jön ki a tévére a hang. Így csak a házimozin lehet hallgatnom az spdif kimenetén keresztül.
A tévé és kábel oké, mert egy brazos HDMI-jén keresztül jön a kép és a hang is. Túrtam én már a gép hangmenüjét, de semmi. Mi a fakom van ?
-
válasz
szallasi007 #39762 üzenetére
Ez kell nekem?
(már sokat költöttem, ilyen +kábelekre, csatlakózásokra, nem akarok többet, jelenlegivel kell megoldanom valahogy)
/kábelem is csak egy van/ és az említett megoldást szeretném használni (csak lehet(ne) valahogy...
Valami csoda folytán vagy beállítás eredményeként/ha nem, akkor a 7.1 semmit sem ér, s az 5.1 a nyerő!/
L
[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Andrew.f79 #39759 üzenetére
H típusú lappal is lehet feszt csökkenteni, de vásárlás előtt nézz róla teszteket, mert nem biztos, hogy mindegyik képes rá.
-
windlord
őstag
válasz
Andrew.f79 #39759 üzenetére
lehet!
-
szallasi007
őstag
válasz
MaxxDamage #39750 üzenetére
Sasold meg ezt:
optikai elosztó -
törölt tag
Sziasztok!
Van nekem egy Asus P8H61-M LX alaplapom és egy Intel G2120 Processzorom. Hol tudom bekapcsolni hogy az integrált VGA-t használjam?
-
Andrew.f79
csendes tag
Sziasztok !
Egy amatőr kérdésem lenne, Haswell i7 processzort ha szeretnék alulfeszelni akkor az csak Z chipsetes alaplappal oldható meg K processzorral, vagy lehet bármelyik szorzózáras processzort Z chipsetes lappal.
Egyáltalán kell-e ehez Z chipset vagy H chipsettel is megoldható-e szorzózáras processzoroknál? -
dedix
tag
sziasztok!
van egy gigabyte ga-m61pme-s2 alaplap, ami nem indul. a post-ig sem jut el, kiirja a bios tipusat, verzioszamat es kesz. csipogas nincs. ez tuti alaplap hiba, vagy proci is lehet? sajnos nincs keznel am2-es procim, hogy teszteljem. minden le van huzva a laprol, csak proci es ram van benne. cmos reset, elem kivetel sem valt be,
elore is koszi a valaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
codec
senior tag
válasz
neil_mullen #39755 üzenetére
A jumperes "cmos_clear"-re
-
codec
senior tag
válasz
neil_mullen #39753 üzenetére
Bios resetet próbáltál? CPU biztosan jó? Foglalatban nincs valamelyik láb elhajolva?
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok!
van egy foxconn 915A01-P-8EKRS alaplapom, benne egy intel 630 cpu-val. boviteni szerettem volna a konfigot egy intel 661 procival, de nem indul el vele. felpörögnek a ventik, semmi kép. a lap elvileg támogatja, illetve a 915p express chipset is az intel honlapja szerint. bios frissitést néztem, de egy van csak és abbban sincs semmi uj a cpu-ra vonatkozólag. szerintetek mi lehet a probléma?
-
Krisz1441
tag
Üdv mindenkinek!
asrock B85M Pro3-ban elindul az i5 4460 v i5 4570? Köszi a választ előre is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
szallasi007 #39747 üzenetére
Szia,
Igen, igaz!
A baj az, hogy a Házimozi a TV-vel van úgy összekötve. (Optical)L
-
perecKING
senior tag
válasz
cinkoxid #39748 üzenetére
A kep csak illusztracio. Nekem egy silencio 550van es abban mar csak 1 hely van
A dual panel mae megvan de ala szeretnek tenni egy oc panelt...mert van ocso....
de mivel egy csatlakozo van az alaplapon igy nem tudom hova kothetem az oc panelt. Ahogy a kepen latszik valahova be lehet..... -
-
szallasi007
őstag
válasz
MaxxDamage #39735 üzenetére
Szia,
nem lenne egyszerűbb venni egy optikai kábelt és azon összekötni a lapot meg a tv-t, minősége sem "olcsó jános" szintű lenne!
-
Tibroo
aktív tag
Asrock Z77 Extreme 4.. Ezt a lapot érdemes lecserélni szerintetek,erre Gigabyte GA-Z77X-D3H rev. 1.0 ???
-
|AP|
veterán
válasz
Balathruin #39742 üzenetére
Oké, ezt benéztem... a VGA volt ilyen hangos, és a driver megoldotta...
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
windlord #39739 üzenetére
Mert kezeli de ezek szerint csak e kettőn rgb/dvi
Esetleg még megprőbálható y ágaztatott jack-jack-el de szerintem azzal se fog menni...lehet nem véletlen kapja két rca-tól a jelet
Vagy ha nem akkor kizárásos alapon a lap nem tudja teljesíteni amire gazdi vágyik
Na elteszem magam mert reggel meló megint (hátha álmodok vmi okosat) -
|AP|
veterán
Gigabyte X58A-UD3R lapom van, most szereltem be egy SSD-t . Ezt a leírást követve a BIOS default-ra állítottam, majd mindent beállítottam a cikk szerint.
Megy is minden tökéletesen, viszont:
mióta újratelepítettem a rendszert, a táp ventilátor maxon pörög. Eddig indításnál felpörgött, de aztán a lap leszabályozta pár másodpercen belül. Most viszont folyamatosan max. fordulatszámon megy és kikészít már...
A BIOS-ban semmi erre utaló beállítást nem találok, csak a CPU ventilátorra...
Merre kellene keresgélnem, mert egészen az újratelepítésig minden oké volt. -
válasz
Blue Thunder #39736 üzenetére
XP és Win7 is van (vegyesen)
Igen a 2 lapon csak jack to jack-el próbáltam és ment, de MSI-n ügye így nem megy...nem véletlen?
L
-
windlord
őstag
válasz
Blue Thunder #39738 üzenetére
Akkor miert szerepel felette az audio in felirat?
-
Blue Thunder
senior tag
Jack-jack kábellel nem fog menni...ugyanis mint a képen is meg ahogy irtad audio in (rgb/dvi) vagyis....rgb ezen tudsz jelet küldeni mivel rca-bol alakitja jack-be...dvi köztudott hogy kimondottan képátvitelre van de vannak bizonyos esetek hogy tud digitális hangot is küldeni...szóval nem véletlen van e kettő zárojelben alatta!
-
Blue Thunder
senior tag
Jah várj csak...a másik két lapot 2xrca-jack el próbáltad csak, jack)jack-el nem?
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
MaxxDamage #39735 üzenetére
Milyen op van rajta?
-
válasz
Blue Thunder #39734 üzenetére
Másik lap(ok) amivel megy ez a kábellel [link] / Asus A8V Deluxe , Gigabyte GA-8KNXP Ultra-64 / Amivel nem megy , az egy MSI K8N SLI Platinum lap (mindegyiken integrált a hang és az is van használva)
Audio IN
(RGB/DVI)
amire kötve van a 3.5-ös JackL
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
MaxxDamage #39732 üzenetére
Na lássuk csak...ha jól gondolom nem bemenet van hanem csak egy és vagy tudod állítani vagy automatikusan vált be-ki menetre...azt mondtad hogy a másikkal ment...gondolom az meg 5.1-es...ott mi volt állítva sztereo vagy 5.1? Mert ha 5.1-en küldte (mert lehetséges), akkor próbáld ki hogy ezen 7.1-en küld ki a jelet neki (próbát megér).
-
windlord
őstag
válasz
MaxxDamage #39732 üzenetére
Ha ez így megy fülesen, akkor a hang kimegy.
Ráteszed a tévére, akkor ott kell beállítanod, hogy menjen... -
-
windlord
őstag
válasz
MaxxDamage #39729 üzenetére
Tévén a megfelelő bemenetet aktiváltad, kiválasztottad?
-
válasz
Blue Thunder #39727 üzenetére
Optikai részen jó (ehhez is egy pipa kellett, hogy menjen) viszont a Fülhallgató simán a kimenetre csatlakoztatva van hang. TV-re kötve ugyanazzal a csatival nincs hang, ez miért van? /pontosan mit hol, s miért kell állítani azt megköszönném, mert annyira nem vágom sajnos
/
L
-
Powerer
tag
Sziasztok!
Új konfig építését tervezem és szeretnék tőletek segítséget kérni.
Mindenképp ASUS alaplapot szeretnék, és H97-es chipsetre gondoltam mivel úgysem tuningolnám és i5 4790-es proci lenne benne. Egy VGA-t használok és egy PCI-os hangkártyát. Ezen kívül sima SATA 3-as SSD és HDD lesz még a gépben.
Ehhez az összeállításhoz az ASUS H97-esei közül melyik lenne megfelelő?
Plus, Pro, Fatality, egyéb?Előre is köszönöm!
Ádám
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
MaxxDamage #39725 üzenetére
Viszont lehet olyan gond is (nálam is előfordult), hogy ne csak a hangkártya kezelőfelületét állitsd be hanem a windowsos hangszorónál a kimeneti eszközt is nézd meg min áll mert ott is lehet gond.
-
SongokuHun
újonc
válasz
MaxxDamage #39725 üzenetére
Amúgy elnézést hogy közbevágok a témába, mert látom valakinek van valami hang problémája, csak elösszőr vagyok itt és nem tudtam hogy kezdjek beleXD: D
-
válasz
Blue Thunder #39717 üzenetére
Már PCI-os hangkártyát is raktam be és azzal sem jó...mindjárt megnézem optikai kábeles kötést is meg amit mondasz azt is
L
-
windlord
őstag
válasz
SongokuHun #39721 üzenetére
Nyomjatok egy cmos cleart.
Utána menjetek a bios -ba és ram beállítások átnézése! -
SongokuHun
újonc
válasz
Blue Thunder #39722 üzenetére
oh az 1.50 rá van írva
és a kingmaxét nem tudom.. bár erre is gondoltam hogy hátha az
Persze szépen bele illeszkedett le is ellenőriztem mindent.[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
SongokuHun #39719 üzenetére
A ram voltot ellenőriztétek mekkora? Mondjuk lehet hogy a kingmax 1.5, a corsair meg 1.65...ez csak egy lehetőség...vagy a ramokat rendesen beleraktátok?
-
windlord
őstag
válasz
SongokuHun #39719 üzenetére
Van memória a gépben mely mellé bekerült az új?
-
SongokuHun
újonc
Üdv
Egyik barátommal átnéztük a gépemet, hogy lehetne e bele 8 gb os ramot venni, mert 4 gb os van benne, Kingmax
És vettem 24 000 ér egy Corsair 1333mhz es 2x4gb Ramot DDR3 as , azt is megnéztük hogy az alaplapom elbírja e mert 1333 mhz ig bírja, támogatja a DDR3 at is, és még frissítettem a biost erre P5G41T-M LX2/GB/LPT 0406 BIOS
Improve memory compatibility, igen mert ott a memory cmopatibility hááátha müködni fog, de sajnos ugyan az történt és kicsit szomorkás lettem ettől.Az a probléma hogy elindítom a gépet, ugyan az a rendes hang, de nem történik semmi.
Leírom a gépem adatait, hogy hátha tudtok e találni valamit, hogy esetleg nem illik-e bele, vagy kompatibilis e vagy sem.
Gépem adatait:
Alaplap: Asus P5G41T-M LX2/GB/LPT
Processzor:Intel Pentium E5700 Socket 775 LGA Dual-Core 3.00GHz
Videó kártya: NVIDIA Gforce GT440 persze úgy tudom nincs köze a ramnak a videókártyához.
Memória Kártya: Corsair lenne, de Kingmaxal jól megy, ami 2gb os mind kettő és 1333mhz esek. Mint ahogy a corsair is amiből kettő van és 4gb osak.
Tápegység az 230 V os de gondolom a hoz sincs köze..:s
Előre is köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz
Blue Thunder #39717 üzenetére
Bizony!
Sztereó menjen át! -
Blue Thunder
senior tag
válasz
MaxxDamage #39716 üzenetére
Akkor nézd meg a hangkártya kezelőfelületén mire van állítva. Mondjuk sztereo, 5.1, 7.1?
-
válasz
Blue Thunder #39715 üzenetére
Van (mondom, másik PC-vel simán jó ez a megoldás, de ezen a lapon elvileg már 7.1 van..)
L
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
MaxxDamage #39713 üzenetére
A tv-den van bemeneti jack?
-
windlord
őstag
válasz
MaxxDamage #39713 üzenetére
Mivel próbálod?
Milyen lejátszó?Nem lehet, hogy alapértelmezve van, hogy kódolatlanul küld ki jelet?
(dts, dts-hd?)
Ázért nem szólal meg semmi... -
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
MaxxDamage #39710 üzenetére
Beállításoknál hasonlóra gondolok én is...nézd meg mi az alapértelmezett eszköz
-
windlord
őstag
válasz
MaxxDamage #39710 üzenetére
nincs véletlenül alapértelmezve egy kimenet, amit nem próbálsz?!
(optika, hdmi...)? -
válasz
Blue Thunder #39709 üzenetére
Sehol
Hardver / egyéb problémát nem jelez... elvileg minden OKL
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
MaxxDamage #39708 üzenetére
Hátul vagy elől sem?
-
válasz
Blue Thunder #39707 üzenetére
MSI K8N SLI PLATINUM -nál nincs hangom... mi lehet a gond ? (minden driver (és egyéb) stimm.. hang egyáltalán nincs !
L
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
MaxxDamage #39705 üzenetére
Hát nem kicsit
De a lényeg hogy megy!
-
2thletme2day
őstag
Sziasztok.
Adott egy Asus Z97 A alaplap.
Olyan kérdésem lenne a nagyérdeműhöz, hogy annak mi lehet az oka, hogy pl IBT-t van LinX-et futtatom akkor feljön a buborék a jobb alsó sarokban, hogy teljesítményimpulzus a HUB-on, de még olyankor is amikor egyetlen USB eszköz sincs bedugva az aljazotkba, aztán kék halálozik egyet.
Lehetséges, hogy ez valami alaplap hiba?
-
válasz
Blue Thunder #39698 üzenetére
Egymás mellett Dualba megy (érdekes)
L
-
Blue Thunder
senior tag
Igaz...de akkor se raknék már ilyen konfig alá egy fapados tápot.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Balathruin #39702 üzenetére
nem tudok egyszerre többnek címezni, nyilván nem te tudtad rosszul, csak így konkrét nem írtad le
-
Balathruin
veterán
válasz
quailstorm #39701 üzenetére
Ezzel nem mondtál újat.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Balathruin #39700 üzenetére
A minimum táp az nVidia oldalán az a PC teljes fogyasztásához ajánlott táp, nem a kártya fogyasztása.
750ti kisfogyasztó amúgy. Még tápcsati sincs rajta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Ukrajnai háború
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Skype topic
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LGA 2011 v3, 16 Gb ram 2x intel xeon 2680v3 24 mag 48 száll!
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest