Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
avast! összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fcc
aktív tag
válasz
12-es csaj
üzenetére
innen töltöttem le [link]
-
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj
üzenetére
Tessék, szerintem több nyelvű (nem próbáltam).
-
12-es csaj
senior tag
Hol találok 6.0.1367-es telepítőt?
A gépemen csak 1289-es van. -
-
12-es csaj
senior tag
Kellemes meglepetést okozott az avast! azzal, hogy megette vacsorára a memóriát, és pörgette a HDD-t, mintha búgócsiga lenne. Persze nem lehetett látni még Process Explorerben se, hogy mindezt az avast! teszi, de így is eléggé egyértelmű volt...
Ment vissza a 6-os, persze annak se a legújabb build-jét sikerült visszaraknom. Na, mindegy...
-
zoo8800
veterán
A tapasztalatok alapján várok még egy buildet, mielőtt frissítenék.

-
fcc
aktív tag
Frissítettem a 7-es avastra, de ez nagyon fogja a gépet. Másnak is van ilyen tapasztalata?
Lassabban nyílik meg minden (böngésző, programok stb.)
-
lck
senior tag
válasz
12-es csaj
üzenetére
2 gépre raktam, egyikre új telepítéssel, másikra 6-os frissítéssel. Mennek rendesen.
-
12-es csaj
senior tag
Akkor próbáljam ki?
Úgy érzem, jó lenne várni még egy build-ig, de kíváncsi vagyok. -
McClane
aktív tag
Nálam is tökéletesen működik, frissítéssel a 7-es verzióra se volt gond.
-
lck
senior tag
válasz
12-es csaj
üzenetére
Semmilyen hibát nem tapasztaltam eddig.
-
kranazoli
senior tag
"
Valaki elmagyarázná ezt a felhős dolgot kicsit részletesebben?
Gyakorlatilag azonnal frissít az antivírus ha megjelent egy vírusdefiníció?
"Ha megy(megyeget) az angol ez a topic Neked van: Avast New Cloud Feature Questions?
Röviden, igen. Ha kapcsolódva vagy a felhőre, az jelenti a "nulladik napi" frissítést. Ha frissül az adatbázis, rögtön megkapod a friss vírusdefinícós adatbázist.
Ha nincs bekapcsolva a felhő, akkor marad az alapértelmezett frissítés/nap. Talán 3; vagy 4 frissítés/nap (mondjuk ez is nagyon jó!) De nyilván a felhő ennél gyakoribb, tulajdonképp azonnali frissítés.
Sőt, nem csak az adatbázis - de program frissítésre is igaz. Gondolom lesz(nek) is frissítések majd amik a program alverziót érintik.
@12-es csaj
Igen, vannak bug-ok de amik még vannak nem kritikus hibák. Alap felhasználás mellett szerintem zéró. (Nekem speciel semmi)
RC megjelenése körül volt nagy a káosz. Ott nagyon elqrtak dolgokat az Avast-os fiúk.
Akinek problémája van, távolítsa el a fent lévő verziót és utána telepítse a 7-es build-et.
(Uninstall Utility) -
Lewzke
őstag
válasz
12-es csaj
üzenetére
Legtöbbször így kezdik, aztán javítgatják.
-
DS39
nagyúr
az a durva hogy magától helyrejött, kikapcsoltam a gépet, most be, és megszűnt a dolog és még gyorsabb is szerintem, mint a 6-os (kevésbé terheli a gépet az állandó védelem).
-
12-es csaj
senior tag
Szerintem ne szenvedjetek vele... hivatalos fórum alapján nagyon sok bug...
-
DS39
nagyúr
hát az. és azért nem értem mert azóta már beállítgattam úgy ahogy nekem megfelel, és azok a beállítások megmaradtak, tehát az sem lehet hogy elfelejtette a módosításokat és a telepítés utáni állapottal indulna.
szerk:
nagyon fail, most így netezés közben megint feldobta ezt az üzenetet és még azzal kibővítve hogy felajánlotta hogy telepítse a Chrome-ot. (ami amúgy fent van a gépen)
szerintem holnap legyalulom az egész Avastot és újratelepítem, mert ez vicc. -
DS39
nagyúr
frissített az avast-om 6-osról 7-esre, azóta minden indításkor ezt a képernyőt adja be:
[link]hogy lehet ezt kikapcsolni?
-
Lewzke
őstag
Frissítettem a menüjéből a 6-ost, gond nélkül feltelepítette a 7-est, eddig minden oké vele. Valaki elmagyarázná ezt a felhős dolgot kicsit részletesebben? Gyakorlatilag azonnal frissít az antivírus ha megjelent egy vírusdefiníció?
-
McKane
senior tag
" Greetings from AVAST HQ in Prague. Tomorrow is a big day! We release new avast! version 7. We will keep you posted on our wall, so please don't forget to follow us!
" -
Krisz86
csendes tag
Megszeretném kérdezni,hogy miért van az,ha win-be berakok egy új betűt,vagy csak simán office felkerül,akkor megváltózik az avast belül,apróbbak lesznek a betűk benne..
[Kép] -
Weaver
senior tag
válasz
12-es csaj
üzenetére
ebből is látszik, hogy sosem lehet elég elővigyázatos az 'ember'.
vagyis fő a biztonság!
-
kranazoli
senior tag
válasz
12-es csaj
üzenetére
Avast 5, R.I.P.

-
12-es csaj
senior tag
-
kranazoli
senior tag
válasz
12-es csaj
üzenetére
Na, ha ennek a szösszenetnek nekifutnál még1x az nem lenne rossz.

-
12-es csaj
senior tag
Tyúú... Egyik nap elkiabáltam, és mégis bele tudok futni tévesbe... Téves egyáltalán? Remélem nem valami vírus.
Ez blokkolta saját maga saját szerveréhez való hozzáférését. Aztán mégis sikerült frissítenie magát, egy percre rá.
Másvalakinél ilyesmi esetleg?Kép: "A képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket!"
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj
üzenetére
Természetesen kiforratlan, bugos, de nagyjából működik, és ami a lényeg, még nagyon messze van a végleges kiadás megjelenése, rengeteg hibajavítás, fejlesztés lesz még.
-
kranazoli
senior tag
válasz
12-es csaj
üzenetére
Én csak az utolsó Béta build óta használom a 7-es Béta-t. Semmi probléma a Cloud-al. Kapcsolat folyamatos; gondolom Én(!) gyakoribb frissülés, ... (de különösebben nem foglalkozom vele)
WebRep valóban volt idő, amikor kritikán aluli volt, hogy működik-e; vagy sem - inkább ez utóbbi volt. (de ez már rég megszűnt)
Semmi problémát nem tapasztalok, ami x64-el lenne összefüggésben. Ill. problémát sem.
Ami Számomra (és még pár emberkének a Béta Thread-ből) érthetetlen az az új Gadget.
Klikk a képekre...
-
12-es csaj
senior tag
A Cloud milyen? Én félek tőle... A WebRep is nehezen indult be, mert nem volt elég szerverkapacitásuk, és ez folyamatosan derült ki, miután kiadták a stabilt, és többmillió felhasználó frissített rá.
Jól értelmezem a hivatalos fórumuk alapján, hogy megint van pár 64-bites Windows 7 specifikus bugjuk?
-
sonic60
tag
válasz
blattida
üzenetére
Szia!
Az avast-kiegészítő védelem--->böngésző védelem menüben megjelenik mind a 3 böngésző
(IE,Crome,Opera) de a menüpontban alattuk lévő "A böngésző futtatása zárt környezetben menüpont nem aktív,csak szürkén jelenik meg,ezért nem tudom kipipálni a funkciót.(Raktam volna fel képet is róla de a képfeltöltés átmenetileg nem elérhető) -
blattida
nagyúr
Aki használ 7-es bétát, annak érdemes frissítenie a legfrissebb, 1399-es buildre, mert sok bugot orvosoltak benne, főleg, ami a sebességét és rendszerterhelését illeti!
-
blattida
nagyúr
Megérkezett az első publikus 7-es béta Avast AV/IS.
Változások és újdonságok:
- New installer
- UI facelift
- FileRep service (cloud based)
- Streaming updates
- Sandbox & Autosandbox improvements
- Browser protection improvements
- Remote assistance feature to help your friends with computer troubles
- Support tool
- Export/Import settings
- Screensaver facelift
- runs on Win8 Developer Preview
- and many, many security improvementsLetöltés: AV Free, AV Pro, AIS
Az ismert hibák:
- In some cases, WebRep Chrome plugin is not installed correctly
- The Safezone browser is opening each time when you switch back and to the Safezone
- Plugins for Outlook 2k3 and 2k7 show "runtime error" message
- Sometimes autosandbox toaster does not close correctly
- Problems with avast sounds on Win 7 and Win Vista
- Remote assistance feature sometimes crashes on Win 7 32b, Win Vista 64b
- avast! account functionality is disabledA hatos verzióra rátelepíthető!
-
TotO'
aktív tag
Sziasztok, az avastot 30naponta letöltöm és újratelepítem az ingyenes védelemért, ez most nem működik... hiába telepítem újra ugyanúgy sípol, hogy van még 3 napom... ez másnál is így van? Vagy mindenki megvette?

-
McClane
aktív tag
Nekem angolra van állítva az avast és ott van olyan, hogy Restore ami itt a Javítás, ha minden igaz. Azzal elméletileg vissza tudod állítani és többet nem teszi be karanténba.
Ami a beállításokat illeti az érzékenységet alapon szoktam hagyni, csak a számítógép átvizsgálásánál szoktam bekapcsolni a PUP keresést, beállítom, hogy a számítógép állandóan kapcsolatban van az internettel, automatikusan frissüljön a program, karantén max. mérete 0, meg nekem nincs feltelepítve a Web rep.
-
Johnyy
tag
válasz
McClane
üzenetére
Igen, már le tudom tölteni újra. Nem jelez vírust. Telepítettem is, csak a Free verziót.
További kérdés, a karanténnal mit érdemes kezdeni?
Van egy pár elem, eddig mindre azt a "Win32:Trojan-gen" -t írta, rámentem hogy keresés így ezt írja: [link]
De ha jól értem, ezek még így karanténban vannak.Jah, és az Avast alap beállításon van. (A legelején pár napja azért is írtam, hogy hátha tudtok mondani valami ajánlott beállítást hozzá.)
-
-
erikke17
őstag
Fúú valamit nagyon szétbarmoltak.. Elég csak megnézni Facebook-os oldalukat ott is posztolnak kemény de a fórumban is látni... Jöhetne a rendes virusadatbázis..

-
spiritex
veterán
Durva dolog történt:
Tegnap ugye "véletlenül" felment az Avast Free Antivirus helyett az Avast Internet Security Trial. Minden jól működött, úgy voltam vele, fent hagyom 20 napig, aztán áttérek a Free Antivirus-ra. Ma indítom a gépet és nincs netem az Avast-os gépen...(ezt most a wifi-s laptopról írom.) Letelepítettem az Avast-ot, és még most sincs net.. Mit barmolt ez bele a rendszerbe? A hálózati kapcsolatnál minden mező üres, az ip-cím, az alhálózat, mind. A gépen van egy Sygate tűzfal is, ha számít. Segítsetek mitévő legyek. -
McClane
aktív tag
Ma érdekes dolgokat csinál az Avast, minden indításnál a winampot veszélyesnek érzékeli, és elkülönített környezettben akarja futtatni.
Amikor megkérdezi, hogy homokozóba nyissa-e meg, akkor kiválasztod, hogy nem és teszel egy pipát, hogy többször ne kérdezze.A másik a Malwarebytes' Anti-Malware 1.60.1.1000, ezt tegnap még az Avast előtt raktam fel...
Ha jól gondolom, akkor a teljes verziót raktad fel, amiben van memóriarezidens modul, ha csak a free verziót teszed fel, akkor gond nélkül kellene mennie. Nem ajánlott több memóriarezidens vírusirtó egyidejű használata. -
Johnyy
tag
válasz
BigManus
üzenetére
Köszi az infót.
Tegnap újra raktam a gépet. Windows 7 - Professional - Service Pack 1 (x64) -et raktam fel.
Ma érdekes dolgokat csinál az Avast, minden indításnál a winampot veszélyesnek érzékeli, és elkülönített környezettben akarja futtatni.
(Csináltam egy tesztet: [link])A másik a Malwarebytes' Anti-Malware 1.60.1.1000, ezt tegnap még az Avast előtt raktam fel.
Erre ma, indításnál karanténba tette az mbamservice.exe -t. (Amit sikeresen töröltem a karanténból.
)
Csak így nem megy a Malwarebytes védelme.Újra akartam rakni erre [link].
Szerintetek mit kellene vele csinálnom? Szerintem téves riasztás.
-
spiritex
veterán
válasz
McClane
üzenetére
Nem bírtam ki és újraraktam az egészet! Hát a telepítés során végig Free Antivirus-ról volt szó, minden oldal- és fejlécben is, és a legvégén volt egy nagy zöld gomb, hogy Indít vagy Rendben (amire figyelmetlenül rákattintottam először), és ez sajnos nem a Free-re vonatkozott, hanem a Internet Security 20 napos kipróbálási lehetőségére, kis betűkkel alatta pedig az, hogy ez nem kötelezi semmire az embert, 20 nap után, vagy akár előtte is visszaválthat a Free Antivirus-ra egy gombnyomással újratelepítés nélkül. Ahhoz, hogy a telepítés végén az ember a Free-nél maradjon nem tehet mást, minthogy lezárja az ablakot a jobb felső sarkában levő x-szel. Nagy Mégse, vagy Maradok a Free-nél gomb nincs... Hát igen, ők is szeretnék inkább eladni a pénzes programjaikat...
-
spiritex
veterán
válasz
HZoli87
üzenetére
Hát nem tudom, nem hiszem, mert innen töltöttem le, és a lementett file neve is setup_av_free volt. Lehet, hogy valami akció ez, nem, hogy az ember kipróbálhatja a security-t is 20 napig, mert nem 30 napot ír, mint ahogy az Avast Internet Security Trial-ban kéne lennie..
-
HZoli87
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Kevered a két verziót. Nálad jelenleg az avast! Internet Security van telepítve, ami 30 nap próbaverziót ad, ezután vagy megveszed vagy nem fog tovább védeni a program. Az ingyenes verziót innen tudod letölteni: direkt link, amit a telepítés után regisztrálsz, így 1 évig élvezheted a használatát. Ha letelik az 1 év, akkor újra regisztrálod és így tovább.
Vagyis, letöröd a fizetős verziót a gépedről, majd telepíted az ingyenes verziót.
-
spiritex
veterán
Az szerintetek normális, hogy feltelepítettem az Avast Free Antivirust, regisztráltam is névvel, e-mail címmel, és most azt írja a névjegynél, hogy Avast Internet Security és hogy 20 próbanapom van, utána meg kell vásárolnom, hogy ha továbbra is használni szeretném? Vagy ez úgy van, hogy így néz ki az ingyenes verzió 20 napig, és ha nem csinálok semmit akkor a fejléc át fog alakulni Avast Free Antivirus-sá, és kiírja, hogy van még 345 napom a regisztáció végéig? Mert én ilyen képeket látok csak a neten az ingyenes verzió esetében..
-
BigManus
addikt
Én nem is használok Windows-t, Avastot meg pláne. Nem a kedvenc program.
Mindegyiket ismerem, mert a munkám megkívánja.
Avast és szinte mindegyik konfigurálható, de különböző rendszereken más és más a terhelése, tulajdonsága.
A filmeket kevésbé fertőzi meg kártevő, ha egyszer lement egy teljes rendszer vizsgálat, a kivételek közé teheted. Természetesen saját felelősségre, ne az én leírásomat tekintsd készpénznek!
Aztán a telepítőket és zenéket is ha átnézte az Avast, mehet kivételek közé.
A cégnél így csinálom, igaz, nem az Avast-al. -
-
ƵøŁĭ
veterán
Hello
Az közismert ,hogy avira gyorsabban keres mint az avast,beállításoktól nem függően,de nekem az a majdnem 1 Tera adatmennyiség vizsgálati ideje mintha egy kicsit sok lenne ,bár rég használtam avastot de nekem jóval kevesebb idő alatt vizsgált át adatmennyiségtől eltérve ennyi fájl-t.
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Most tértem át az Avast free vírusírtóra, eddig Avira free-t használtam.
Az első, ami feltűnt, hogy az Avira kb fele annyi idő alatt ellenőrizte az egész gépet.Avast eredménye:
Futási idő: 06:05:00
Átvizsgált fájlok: 539624
Átvizsgált mappák: 64675
Átvizsgált adatmennyiség: 941,2 GB(Jah meg most hogy végzett, egy Rendszertöltéskori vizsgálatot is szeretett volna futtatni.
De inkább a nemre mentem, még egyszer 6 óra kicsit sok lenne.)Ennek ellenére, lehet maradok ennél, sokan jót lehet olvasni róla.
Ez normális működés, az Avast-tól?
Hogy érdemes beállítani? -
Perillustris
senior tag
Tervezem, hogy a kétéves liszenszet veszem meg, ám a legjobban 3 gépre éri meg. Esetleg akar valaki társulni?
20 euró / 2 év
Ez a legteljesebb verzió.

-
McKane
senior tag
64 bites Windows 7-re csak ezt a telepítőt kell letölteni,vagy van külön natív 64 bites Avast IS ? avast letöltési oldal
-
Dead Zone
tag
Üdv. tudna valaki segíteni,abban hogy miért nem jó az avast (linuxos) Ubuntun?
Letöltöm a .deb kiterjsztésű telepítő csomagot a www.avast.com-ról (ha jól tudom onnan kell)
és mikor telepítem akkor felmegy,de ha rá frissítek akkor nem indul és azt írja ki hogy "érvénytelen argumentum".Van valakinek ötlete?A választ előre is köszönöm.
-
erikke17
őstag
Üdv ez a legújabb update ami van megbizható? Csak mert olvastam egypár hibát avast fórumban update után...

Előre is köszi -
ƵøŁĭ
veterán
avast! Free Mobile Security BETA
[link] -
tknof1871
őstag
-
bivalyolo
őstag
válasz
tknof1871
üzenetére
újratelepíteni próbáltad már?
így csináld, ha még nem
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Nekem mától nem akar működni az avast. A SUMMARY>Current Status-nál azt írja
Unsecured
Your system is not protected.
Please use the Fix Now button to start protecting your system.Ráklikkeltem a FIX NOW-ra de semmit se csinált.
Kicsit lejjebb még azt írja: Urgent: avast! service stopped
The avast! antivirus program has been stopped, or is in an inconsistent state. Please re-start the program to resume protecting your system.Ráklikkeltem a Start program-ra, de semmi se történt. Ezeket megismételtem admin jogú fiókkal belépve és újraindítottam a gépet is de még mindig nem működik az avast. Mit csináljak?
-
Laci4
senior tag
válasz
dokee78
üzenetére
Hi!
Regisztrációt passzolom, mobilról írok.. De lehet az is megoldhatò..
A frissítés viszont tuti! A honlapjukon asszem a letoltes részén alul ott van a vírus adatbázis letoltes link is...
Szerk: Jah.. Ez egy exe.. Amit valahol ahol net van letolti, pendrive-on haza viszi, futtatja, és az frissíti. Bocs, rohanok.. Meló van :-D -
dokee78
félisten
Egy ismerősömnek Avast Free vírusírtója van,viszont nem tudja frissíteni,mert nincs nete.
Valahogy meg lehet oldani a frissítését,pl letölteni a vírusdefiníciókat és bemásolni az Avast valamelyik mappájába?
Szerintem nem lehet.Net nélkül regisztrálni sem tudja az Avastot ugye?
-
kranazoli
senior tag
Avast 6.0.1367 (64MB) (ez már nem béta)
-
12-es csaj
senior tag
Tényleg nem akadhat a Windows tűzfalával.
Viszont az avast!-nál igenis elég fontos a web-védelem. Sok átirányító IFrame-t ill. Script-et vesz észre és blokkol, amelyek nem mindig ártanának, mert a böngésző megvéd vagy az oldal, amire átirányítanának ezek a káros kódok, már megszűnt. Ugyanakkor, ha mégis valami le akarna töltődni, azt már nem biztos, hogy ismeri az avast!, és arra az esetre jó, ha már az oldal blokkolásával megakadályozza a fertőzést. Tudom, szakszerűtlenül írtam le, ezt most nézzétek el nekem.

Ha a web-védelemnél magasra van állítva a heurisztika, akkor ne legyen. Ennél a védelemnél ne nagyon állítgass semmit se erősebbre (saját tapasztalat alapján mondom). Bár, ha alapbeállítások mellett használod, akkor ezzel most semmit se segítettem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Ulefone Armor 33 Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)