- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
Sziasztok!
Nem találtam autó beárazos topikot, es a ON topikban lévő link is halott. Hol kaphatok segítséget hogy tudjam mennyit ér és mennyit kérhetek a kocsimért?
-
brumi1024
veterán
válasz
Reggie0 #24487 üzenetére
Kijelző tükröződésre már van matt változat, mondjuk én sosem szerettem, életlennek hat, fénykép utómunkára jobban szeretem a fényest. A billentyűzetet én kifejezetten szeretem még rendes mechanikus mellett is, a touchpad pedig szerintem messze a legjobb a piacon, a külön egérgomb hiányának én speciel örülök, már elmúlt 2002 a csodás touchpadjaival.
Fejleszteni+normál alkalmazássupportra szerintem a legjobb kompromisszum jelenleg. Natív linuxos dolgokhoz meg van 3 szerverem.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
rbalint88 #24472 üzenetére
Netezni nem rossz meg csak officet nyomni!
Nekem ott gurította el a lasztit mikor ~100 éve jólmegszokott kombinációkat csak azért is máshogy kell csinálni mert mi vagyunk az alma. Lásd CTRL S vs Command S és társai...
HTC volt, One M7 és One M8. Mindkettőt nagyon szerettem, sajnáltam is, hogy az a HTC amit akkor ismertünk később gyakorlatilag nyomtalanul eltűnt. Még sokak által szidott Nexus 9-em is volt ami a mai napig megvan, az is a maga idejében azzal a Tegra K1-el nagyon jó kis cucc volt!
One M8 után jött egy LG majd egy Samu időszakom, aztán az S7-S8-S10 szériák annyira elgurították a lasztit szintén, hogy vettem egy 12 Minit használtan, majd 13Mini aztán már meg sem álltam a 15 Pro-ig.
Most meg nem mennék már vissza semmi pénzért, ezt csak előveszem és megy. Ellenben a OneUI-al aminek mindig volt valami apró kínyja, random merülések, felmelegedés ha épp olyanja volt (zsebben, hozzá se nyúltam) vagy említhetném az S10-et a 2x alaplap cserével... ehhez képest itt semmi. Még az új IOS verzió bugjai is valahogy elkerültek.
Reggie0 Nekem nem lenne velük bajom, jó a hw jó az egész gép anyaghasználat szintjén. Csak az OS-t kéne leírtani róla ahogy van!
boldi A jó öreg Ericson
Életem második telefonja egy Sony Ericson live with walkman volt, marha jó cucc volt...
-
Emunem
őstag
válasz
Reggie0 #24490 üzenetére
én a 12 mininél ragadtam le (Kaptam 15-t ingyenért, de inkább asszonynak adtam), az az utolsó telefon méretü telefon. 13 mini még, ami szóba jöhet váltásnak, de várok egy hasonló méretü almát, csak és akkor fogom lecserélni a minimet. Nekem a méret is lényeg, minél kissebb, annál jobb.
-
Reggie0
félisten
válasz
FeRRaR1 #24489 üzenetére
Prociban azert nagyon erzodik az elorelepes. Sokkal jobban mennek a webes cuccok.
A kamera luk azt hittem engem is zavarni fog, de igazabol eszre se veszem, hogy ott van. Ma egyszer raeszmeltem, hogy ott van a kamera egy full feher kepernyos kepnel, de elotte egy hetig fel se tunt.Nekem a valtas masik oka az volt, hogy mar kezdett recsegni az akku puposodasatol es mivel eleg sokat repulok nincs kedvem fizetni egy kenyszerleszallast a kigyullado telo miatt.
Telobol en fixen samuhoz vagyok kotve, mert egy rakat smarttag-em van. Olyan 30 darab.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Reggie0 #24488 üzenetére
Ha nem lenne kamera lyuk valószínüleg én is váltottam volna. Lekerekített kijelzőt én szeretem, de amúgy is tokban van...
A nagyon kiemelkedő hátsó kamera ahogy írod, nekem se tetszik.
Note 9 gomb kiosztása hibátlan, csak az a retek bixby gomb nem kellett volna rá.
Illetve a toll downgradere nincs mentség szvsz.
Most már úgy vagyok hogy nyertem, beating the game. 7 éves mindjárt, és azóta se érzem hogy hátráltat valamiben. Ami bánt hogy nincs olyan telefon amire vágyok. Ami tetszik, és igen, ez tud mindent amit akarok, és úgy van tervezve ahogy akarom. Illetve már érdekel hogy meddig bírja az akksi. Vagy mi lesz az első ami megadja magát. Meg nekem az hogy 7 évvel újabbat veszek és kevesebbet tud valamiben az no-no.
Z70 ultra tetszik de nem ismerem a gyártót és szoftveresen valami jók, lassan jönnek updatek és valami 2-3 év a támogatás csak...
-
Reggie0
félisten
válasz
FeRRaR1 #24485 üzenetére
En most valtottam note 9-rol, ugyanaz a model, mint neked, s25 ultrara. Baromira megerte. Sokkal jobb a fogasa, jobb rajta tollal irni, mert jol meg tudod fogni es a szelet is el tudod erni a tollal, kisebb a kesleltetes a tol mozdulat es kepernyon megjelenes kozott es nem zavar be a lekerekitett kijelzo. A kijelzo kevesbe tukrozodik, sokkal smoothabb a scrollozas a nagyobb kepfrissites miatt es a betuk is sokkal termeszetesebb hatasunak tunnek, kenyelmesebb a szemnek olvasni rola.
En mondjuk a tollas kioldast sosem hasznaltam, de ha ki kell oldani vmivel ugyis mindig van nalam flipper zero.
Hatranya viszont az a bzi kiallo kamera rengeteg. Nem lehet rendesen lerakni asztalra, mert billeg, nem lehet sikban vezetek nelkuli toltore, mert billeg, ha meg annyival elcsusztatom, hogy a vezetek nelkuli toltorol lelogjon a kamera, akkor mar nem erzekeli es nem tolti.
Masik ami nem tetszik, hogy csak egy oldalon vannak gombok, note 9-en kenyelmesebb volt a screenshot, mert ket ellentetes oldalon levo kombot kellett megnyomni, igy a telo egyensulyban maradt, egy kezzel pite volt intezni. Most ket egy oldalon levo gombot kell, amihez buveszkedni kell egy kezzel, mintha vmi hikomatos nigger kezfogast probalnek. -
Reggie0
félisten
Nekem inkabb az nem tetszik, hogy nagyon tukrozodik a kijelzo, szar a billentyuzet(kijon az inhuvelygyulladasom tole), szar a touchpad(nem sullyesztett, fizikailag nem kattinthato es nincs hozza fizikai egergomb) es nem fut rajta nativan a linux(oke asahi megy, de erosen korlatozott a funkcionalitas).
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tboldi #24484 üzenetére
Mondta egy Volvós ismerős hogy veszek új rohadt almát me' ez má dájnemik ájlend. Majd meghaltam ott helyben. Egy atom nagy f@szság. Kilyuggatott kijelző, belógatott here zacskó, egy határ fos mind. Most cserélték le az USB 2-es szabványt??? Legnagyobb kijelző noccs de adunk neki pár funkciót akkor már jó? Konkrétan ezért nem váltom le a közel 7 éves gyári eredeti Note 9-et (launch edition 8/512gb) mert van toll, jack, iris, és nincs noccs.
Most fel lehetne hozni a bend gatet, antenna gatet, meg az anti repair atom f@szságokat, meg az 1001 éjszaka meséit is hogy mekkora rohadt egy cég. Persze a többi is.
Samsung S25 ultra "újitása" hogy még a toll BT funkcióját is kiszedtek. Konkrétabban kevesebbet tud mint az én Note 9 tollam. (pl kamera táv vezérlésére is lehetett a BT toll gombját hasznalni...)
Most képzeljétek ide hogy rantingolok a mai kocsikról, telefonokról, monitorokról, tv-kről vagy 5 oldalt hogy miért szarok.
Lehet hogy van már bennem 3-4 Corona, de attól meg levehetnek a nagy cégek keresztbe bő nyállal.
No offense, személyes vélemény.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
rbalint88 #24465 üzenetére
Pedig a butatelefonos érámban Sony Ericsson fanboy voltam, a fél karomat odaadtam volna egy W995-ért, de e kellett érnem a W580-nal.
Almával ugyanezt bejártam, de nekem előbb volt egy 2016-os MacBook Airem, aztán jött az iPhone 7. Mostanság viszont nem igazán használom egyiket sem a telefonon kívül, sőt a Series 4-es Watchot el is adtam tavaly, amíg még ért valamit.
-
Alusky
senior tag
Én Symbiant használtam, a Sony féle UIQ-t pontosabban, utána meg Windows Mobile, aztán Windows Phone, mikor az megállt akkor lett Apple. Nem akartam droidot, az olyan mint autóból egy Swiftet venni.
Viszont következőre már biztosan Android lesz, nem azért, mert fos az Apple, hanem mert elfogytak a noccs nélküli homegombos telefonjaik. Az SE 3 meg a 8 Plus a két utolsó, de már mindkettő vérzik kifelé, a 8 Plus az konkrétan már halott, bár még megy rajta minden app.
Én meg agyhalált kapok, ha valami van a kijelzőn, meg ha gesztusvezérelnem kell olyan alap dolgot is mint a visszalépés, vagy ha lekerekített dizájner fos a kijelző sarka. Szóval Android lesz, még nem tudom melyik.Hozzátenném nem lettem iSheep a sok év alatt, hát nekem a f...szom tele van az Apple baromságaival, hogy mennyi mindent eladnak innovációként amit a Windows Mobile is tudott 15 éve, meg még mennyi mindent nem tud a mai napig az iOS és milyen ováció követ olyan dolgokat mint az asztalon szétrakható ikonok.
Mintha az autók 2024-ben tudták volna elkezdeni a tolatást... Ráadásul fejlődik visszafele, az iOS16 utáni új dizájnnal nehezebben használható a felület.
-
válasz
Reggie0 #24478 üzenetére
Attól függ mire használod… pl képek utómunkájára rohadt jó, nekem csak arra kell, nincs rajta semmi csak egy Adobe előfizetés fut minden teljesen jól. Memória kicsit kevés néha, meg macera a külső ssd-zés a drága/kicsi háttértár miatt, de pc-n 64Gb rammal is ugyanígy szívtam annyi különbözetet fel, hogy ott nem csak az app ette meg a ramot.
-
rbalint88
addikt
válasz
szőröscica #24473 üzenetére
100k diffi akkor van, ha az m1/8gb/256gb-t (335k naggggyon kifutoban) hasonlitjuk az m3/16gb/256gb-hez (440k erosen akciosan) szerintem amugy megeri hosszu tavra tervezve. Az m4/16gb/256gb meg 500, de ugye az most jelent meg, szerintem most az m3 a best buy. De nem ertek hozza, csak ket evig arultam oket
-
szőröscica
addikt
válasz
rbalint88 #24472 üzenetére
Vajon hany ev lehet meg az M1 hardverben? Pont ugyanilyen celra, pont a passziv hutes es jo akkuido miatt akarok egy airt venni. Nem tudom, hogy megeri-e az M3 a bo 100 ezer forintos felarat.
Teloban hasonloan jarunk, volt android, volt wp, es most iphone. Ez valt be a legjobban.
-
rbalint88
addikt
válasz
Micsurin #24466 üzenetére
A ceges nekem is wines, csak itthonra vettem egy alap m1 airt, jutubozni es basic dolgokra (mail, bongeszes) nagyon jo a jo kijelzo es a bamulatos akkuido miatt. Ja es kussol, mert nincs benne venti, ezt imadom. MacOS nekem se a szivem csucske, egy szepre rajzolt Linux es tovabb nem is sertegetnek senkit
FeRRaR1: volt HTC is, Nexus is, volt Lumia, BlackBerry 10 is, szoval en aztan tenyleg kiprobaltam mindenfelet, mielott elkotelezodtem az alma mellett
-
FeRRaR1
őstag
HTC-vel kellett volna kezdenetek, ma se almások lennetek. A Sony szoftver egy szenny volt alapból is.
Szóval inkább Sony vs alma mint android.
-
Alusky
senior tag
Tele voltak a parkolók, bementem hátra is az üzletek mögötti parkolóba, ott egy öreg mama azzal a járókerettel alig tudott menni az út közepén, meglátott engem már menni akart félre, de még amíg nézett intettem neki maradjon nyugodtan, inkább visszatolatok, amúgy sincs hely ott se ameddig elláttam a kocsisor végére. Megköszönte. Karmám feljebb ment 10 ponttal.
Úgyhogy megint a lakóházas parkolóba álltam meg ahol 180 helyett 350 a díj. Ráadásul új trendi, színes kijelzős, érintőgombos automata ami vagy 3 pénzt nem vett be, legalább 10x kellett újra beledobnom és a gomb
lenyomásaérintése után vagy 15 másodpercig nem történt semmi mintha lefagyott volna, csak utána írta ki, hogy készül a jegyem és azt is legalább 3x több ideig zümmögte ki magából, mint a régi gép.
Hát bazd+ ez aztán fejlődés, ennek volt értelme. -
szabonagyur
félisten
válasz
Micsurin #24466 üzenetére
Na nekem ezért van Macbook amin W365 fut, így kelleően stabil a Windows.
Egyszerűen vagy a céges cuccoktól vagy nem tudom, de már fejlesztői Dell gépen is fagyások voltak, pedig megáll a felhasználom maximum low-code, no-code dolgokban, de az is tök ritka már.
A Teams meg sokkal jobban fut Mac-n, így a munka nagy része letudva, amire kell más ott a W365 amit legalább sosem kell 0-ról beállítani, mint a gépcserénél eddig kellett.
Most mondhatni elégedett vagyok
-
Micsurin
nagyúr
válasz
rbalint88 #24465 üzenetére
Juj a mac. Annyira szerettem volna szeretni... nagyon csúnyán néztek az IT-n mikor visszaadtam ~2 hét után és közöltem azonnal adjatok egy Thinkpadet. Bánom én milyet csak win legyen rajta.
Amennyire jó lehet irodai munkára, annyira csapnivaló fejlesztéshez. Az Eclipse magában is egy büntetés de macen végképp.
ParmaBoy Amennyire szerettem az elején annyira utáltam a végén. Mondjuk formára hiányzik ahogy az értesítési led is...
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
tboldi #24458 üzenetére
Nekem is ZTE Blade volt az első Androidos telefonom, sokat berheltem szoftveresen
Ahogy a többiek is írták, azóta szükség se nagyon van rá, meg sok dolog nem működik nyitott BL-el, nem beszélve a garanciáról.Ezért szeretem a Pixeleket, azon aztán azt csinálsz amit akarsz
Próbáltam AOSP SW-t de pl. egy csomó app értesítése se működik Google nélkül. -
Micsurin
nagyúr
válasz
FeRRaR1 #24459 üzenetére
Igen egyébként durván lezárták az ajtót...
Cyanogen is megszűnt aztán jött helyette a LineAge de eh már nem volt olyan pattogós.
Mondjuk nem csak feltétlen a mobil témára akartam utalni de persze arra is.XDA szerencsére még tele van egyébként custom appokkal, néha üdítően hat.
tboldi Nekem a Blade kimaradt anno, Galaxy Mini volt helyette.
Vigyázz az SP maga rettenet volt, bagyusz se tudott mit kezdeni pl a kerneles hülyeségekkel. Ha olyanja volt sárgán elsötétedett majd visszajött a kép. Na meg az a csoda memory management azzal a kb 1,5GB Ram-al. -
tboldi
nagyúr
válasz
cappa72 #24460 üzenetére
Meg Skate is volt.
De én már 8 éve szifont használok, okafogyottá vált a romozgatás. Utoljára az Xperia SP-met moddoltam, de a balesetem után a kórházban fekve rohadtul megutáltam az egész ződrobotot. Volt, hogy 7-8x kellett egymás után újraindítanom, hogy hajlandó legyen működni, és ott nem volt más eszközöm, hogy visszatöltsem a “stabil” gyári romot.
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Micsurin #24452 üzenetére
Én meg mindig undervoltolok, és főztem is romot a HTC Desire telómra anno. Akkor volt közösség és mindent megoldottunk.
Most is vannak XDA Developersen jó projektek. Ami baj az hogy nem működik rendesen már. Banki appok, ujjlenyomat belépések, sokszor a kamera összes funkciója se vagy hiányos driverek...
Szóval a gyári romok sokat fejlődtek, már kevésbé szükséges a főzés. Ugyanakkor hátrányosabb is lett mert már veszítesz is vele funkciókat, sok banki app egyáltalán nem megy majd. Ezek mellett a gyártók is nehezítik a telók kinyitását...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
barnam_ #24450 üzenetére
Igen, erősen fogyogatnak az igazán jó tesztek.
De ezt mindenhol érzékeled ha körbenézel, régen nem féltek az emberek egy undervolt-tól. Most ha megemlíted egy egy GPU esetén, hogy érdemes kapásból visszavenni mert hűvösebb és stabilabb lesz már kb közlik veled foglalkozós sz*r.Régen konkrétan voltak akik készítettek főzött ROM-ot droidhoz (bagyusz féle Xperia fw-k pl), mára ez is eltűnt. Nagyon durván kopik a fórum az elmúlt ~5-7 évben.
-
barnam_
nagyúr
Totál off topic: ezt a felugró ablakot hogy lehet eltávolítani, ami mindig feldobja hogy nézzek videókat?
Idegesítő, nem érdekel...
BTW régen a PH-n nagyon jók voltak a szakmai cikkek, most az angol nyelvű tesztekhez képest kevésnek érzem már. -
Szevam
senior tag
-
MunezXBK
nagyúr
🫡
Végre be tudtam lépni. Itthon vagyok, csak mondanám halkan. Lesz valami bandázás?
-
Alusky
senior tag
Lekaptam jobb tükörrel az álló terelőtáblát, mint a szar úgy csattant 40-nél. Lebetonozott fix tábla, az esőelvezető árkát hivatott jelezni pont ott mélyül lyukká és megy át az út alatt csőben. Jöttek szembe, de még pont elfértünk, csak pár centit elnéztem és a tükröt nem akkorának tippeltem amekkora. Megálltam, visszahajlítottam a tábla lemezoszlopát meg a táblát visszaállítottam irányába, stabilan megállt, felvettem a tükörlapomat, bepattintottam a keretébe, beállítottam és mentem tovább, semmi baja nem lett.
Műanyagba van belepréselve a tükör, nem egy nagy mutatvány túlélnie. Elektromos bizbaszok meg nincsenek benne, nem is hiányzik pont ezért. -
-
kelly416
veterán
válasz
szabonagyur #24415 üzenetére
Marmint befűzöd a bolti 4 oldalas adás-vételit az írógépbe és úgy töltöd ki?
Nem fognak bele kötni az otthon nyomtatott nem önindigós nyomtatványba?
-
kelly416
veterán
válasz
szabonagyur #24399 üzenetére
A gyakori az kész elmebaj, de minden témában van kérdés, nem csak intimben.
Nem, a gyakorit kerülöm, köszönöm.
-
szőröscica
addikt
válasz
szabonagyur #24418 üzenetére
En is igy adtam el, no para.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
szabonagyur #24421 üzenetére
Az mindegy, lehet akár 500ft is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #24426 üzenetére
Ja én is rosszul tudtam, kevertem a vagyonszerzési illetékkel.
[link]
De most már azt írják minden irányba működik. Én eddig úgy tudtam csak szülő-gyerek viszonylatban volt illetékmentes.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #24424 üzenetére
De az csak egyik irányba él. De gondolom átolvastad ezeket.
-
aktív tag
válasz
BigBlackDog #24420 üzenetére
+1, csináltam ilyet fél éve, nem volt probléma. De egyetértek Micsurinnal, ha bal lábbal kelt fel az ügyintéző, akkor lehet beleköt, de akkor át kell menni másik kormányablakba.
Szerk.: Beírt összeg magánszemély- magánszemély között (családtól függetlenül) nem számít, semmit sem érint (pl. illeték).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #24421 üzenetére
Én legutóbb 1000 Ft írtam be, a lényeg szerintem hogy ne ingyenes legyen, mert az csak egyeneságon mehet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Én már csináltam ilyet kb. 10 éve, akkor nem volt probléma. Eredeti aláírások legyenek és szerintem egyébként nem szólhatnak.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Jaaa, azt passzolom.
Mi mindig kézzel írjuk végig.De szerintem olyan adatoknál amik fixek nem kéne, hogy gondot okozzon.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
szabonagyur #24415 üzenetére
Szerintem ezt ügyintéző kérdése. Van aki pl szól ha elfelejtettük a vagyon kezelés alatt nem áll pipát, van aki mondja pipáld be ha kimaradt, van aki visszadobja.
Hivatalosan aláírás után nem nyulkapiszka.
-
szabonagyur
félisten
Autó eladásnál belekötnek vajon abba, hogy ha az adásvételi nagy része ki van töltve gépen, de egy része ami infó nincs nálam vagy változhat az majd kézzel lesz?
Aláírás az okés, hogy mind a 4 példány eredeti legyen.
-
tboldi
nagyúr
Radi! Nézd, mit találtam! Vajon lesz nálunk is?
-
Emunem
őstag
én most pont beujitottam egy hyundai silent kompresszorra, hát én örömömben még vasárnap este is ellenőriztem a bicikli kerekek, összes labda, autó kerekeinek a nyomását, annyira halk. Asszony nézett is rám, hogy erre meg mi szükség van? Mondtam, hogy ez olyan, mint amikor megkapta a körömkészítö szettet. Egyböl értette.
-
én mar nem is emlékszem mennyi badarság volt benne.
Jelölj be akkor..- amúgy nagyon tré a helyzet, mentünk játszótérre és állt mellettünk egy céges auto, gyerekágyakat gyártanak pont mutattam a lányomnak nézze a logót meg hogy mivel foglalkoznak. Erre az előbb mutatja a feleségem, hogy már dobta neki a nagytestvér a hirdetésüket… pedig semmi hasonlót nem keresett.
-
6030D
őstag
válasz
szabonagyur #24399 üzenetére
Utóbbin a kedvencem a kezdő háziasszony "meg kell mosni a darálthúst is?" kérdés volt. Meg az egyik válasz: én utána szárazra is törlöm
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez mekkora
[link] #tiktokalert
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest