Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Üdvözöllek a világomban, nálunk ezt úgy hívják vasárnap.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én tetézném azzal, h én ma már lomtalanitottam, üveget cseréltem a nappali ajtóban (guberalt anyaggal, of course
) és még arra várok h a kisebbik elalszik vagy megszivat és ringathatom éjfélig összesen 2 kávéval.
De maxi respekt h még bírod!
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
zoner15
üzenetére
Nem kell szerződést írni, van egy adásvételid... te meg a csapdában. Nem savazni szeretnélek, de mostmár tudod miért nem fizetünk előre semmit sem, hogy hogyan hoztad el az autót azt nem is akarom tudni.
Bemész a kormányablakba az adásvételivel és ők megmondják, mert ha a kereskedő nem intézi el a forgalmit neked, akkor sosem lesz a neveden, ő a pénzt eltette, tehát már nem áll érdekében egy fűszálat sem keresztbe tenni. Bocs, de itt most te voltál a balga, én addig max foglalóztam volna, amíg nem látom a forgalmit érvényes műszakival és egy friss eredetiségvizsgával. Gondolom ezzel is bepaliztak úgyhogy fizetheted azt is Te, de előre szólok h ezek elvek, bizonyítsa ő h nem lopott az autó amit eladásra kínál, ne én rohangáljak már azután is, ha meg kiderül átiratásnál h körözik elveszik az autót te meg futhatsz a pénzed után...
Mondjuk valszeg most is, remélem nem egy 5M-s BMW-t vettél... -
zoner15
csendes tag
Sziasztok , remélem jó topikba írok, ha mégse szóljatok és törlöm a bejegyzést.
Szóval a sztori úgy néz ki, hogy megvettem életem első autóját kereskedésből , ahol megírtuk az adás-vételi papírt , de mondták , hogy a törzskönyv passzívra van téve , a forgalmit meg a kormányablaktól kikéri és feladja postán. A kocsit 02.14.-én vettem , és ő elméletileg 16.-án feladta elsőbbségivel a Postán , de NEM ajánlottként...szóval azóta is itt csücsül a kocsi ,forgalmi nélkül.Én mondtam a kereskedőnek , hogyha nincsenek papírok akkor 'vissza minden' .Visszaviszem a kocsit , ők visszaadják a pénzt , és nem látjuk egymást többé.Erre kell valamilyen külön szerződést írni vagy hogyan működik az ilyen?
Mégegyszer bocsánat ha rossz topikba írok. Ha lehetséges a savazást mellőzzük, sose volt tapasztalatom hasonlóval , szóval aki tud bármilyen tanáccsal szolgálni az ne tartsa magába
Szép napot Mindenkinek! -
2ozzmexy
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
...hámer paraszt, azért.
Biztosan valamelyik orákulum mondta neki h ne nagyon, mert ha észreveszik akkor megütheti a bokáját... azért 150-re csak a nepper meri visszatekerni (csak előtte eladja külföldre papíron, majd visszahozza papíron, az autó meg áll bent a telepen, hátha jön egy madár)... vagy visszanyomja 214ezerre, az újabban a divatos szám... az az új 174ezer. 
-
2ozzmexy
senior tag
[link] ha éreztek ezek után még kéztetést rá...
-
zoo8800
veterán
A kis baleset óta csak tolatva közlekedtek vele.
Rögzítés dátuma Óraállás
2013.04.12. 303 343
2015.04.08. 341 979
2015.10.01. 346 000
2015.10.01. 346 000
2015.12.30. 346 766
2016.01.17. 346 848
2017.04.11. 379 210
2019.05.15. 423 062
2019.09.03. 425 885
2020.04.16. 434 374
2020.04.16. 434 374
2020.04.21. 435 330
2020.08.01. 349 789 -
-
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, bár ha jól emlékszem a 4T indexei nem álltak ki ennyire, de hátulról egyértelmű a kép.
Én egy 312-es bódé alá szeretnék egy 4T alvázat beguritani, mivel a rögzítési pontok sem változtak az évek során. Sajnos egyikből sincsen elfogadható állapotú, mindkettőt megette az idő vas foga...
az sem érdekelne ha a púpos alja kuka és a 4T kasztni kuka... De nincsenek ilyenek vagy csak csillagászati áron, mert az összes púpost felvasaroltak a restaurátorok alkatrésznek vagy felújítási alapnak, így ami maradt az szó szerint egy marék rozsdás lemez, a többi 2+ M... -
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mert a 2T motorja (amit mindenki 2T-nek hív, pedig 353) az elődtől (312-4, alias púpos) örökölte a hajtásláncot a szűk budget miatt, a négyütemű pedig VW motoros, valóban kereszt motoros, valóban 4 hengeres 8 szelepes ohc motor. Jó egyik sem volt, de mai motorterekhez képest a retro fém szerszámosláda simán befér mellé, ma egy géprongy helyén napokig hezitalunk, ennyit változott a világ.
és ez biza egy 353-as motortere, az indexből látszik, csak a 4T frontjat rakták rá, mivel csereszabatos, mitobb... Inkább nem írom le mi a sok 10éves projektem...
-
molnarpeter
nagyúr
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Csicska amerikaiak...

Mondjuk ezt sosem értettem gyalogosként sem, mi a faxért a fal mellett megy!? Lőnek valahonnan, mint '56-ban és sosem tudod mikor kell fedezéket keresni egy kapualjba? Miért kell a fal mellett menni 5 centire, ezt majd magyarázza el nekem valaki...
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
És ahogy molnarpeter írta, szatyorakasztónak kiváló.

-
-
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Még ha alapjában igazad is van ez nem több mint moralizálás. A rendőr amikor megállít nekem eddig mindig megnézte a gumit is. Egyszer kérdezte is h nyáron miért télit használok -mondtam is neki hogy ennyi futáshoz nincs értelme a külön garnitúrának így meg 2-3 évente le van cserélve oszt jónapot. Most nagyon nézegetem a 4 évszakosakat mert a hülye gumik hamarabb kezdenek el repedezni mint elkopni.
-
2ozzmexy
senior tag
Szerintem ezzel még ez a legkisebb probléma, engem az érdekelne hogy a hatóságoknak ez eddig miért nem tűnt fel, mert ez az abroncs nem két hete lett ilyen.
Mellesleg aki ilyen állapotú autóval rohangál azon hogyan vered le a károdat? Fizetéstől fizetésig él, egy ruppója sincs...
Szerinted ha az abroncsok ilyenek akkor a fékek, futómű, egyéb biztonsági kütyük? Ez egy bontó szökevény, az ilyeneket kellene vegzálni, ha majd eltűnnek az utakról akkor boldogan fogok én is gyorshajtási és tilosban parkolási csekket fizetni, csak az a baj hogy momentán már nem győzöl lézerblokkolót tenni az autóba, de a hozzá hasonló emberek vígan furikáznak...
melyik a veszélyesebb? Ő 50-el vagy én a karbantartott autóval 50 helyett 68-al? -
2ozzmexy
senior tag
Nem rossz a végeredmény, de annyit még megtehetnél hogy átfordítod a csavarokat, olyan nem bizalom gerjesztő hogy felfelé áll... Aki nyúlt már bele véletlenül ilyenbe, az tudja h nem kellemes.
Amúgy arra számítottam hogy plugin hybrid lesz, hiszen rólad van szó.
fűnyírómotor vagy egy régi MZ motorja. -
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Megnyelvtannácizom magam.

* Az első “végül is” külön írandó;
** a második helyett meg legyen inkább az a szó, hogy tulajdonképpen. -
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Végülis apum maradt az eredeti tervnél és kivágta a szivacsot. Kissé látszik, hogy barkács, de végül is az egész járgány az már gyárilag is, úgyhogy nem feltűnő.

Most már teljesen kész.
[link] -
-
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
De igen, de esőben úgysem megy sehova. A kétkerekűvel sem ment olyankor, mert fél, hogy beáznak az elektronok.

-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ebben a konkrét esetben inkább a roki a jobb kifejezés.

Nagymamámnak gyakorlatilag semennyi porc nincs már a bal térdénél, nagyon fáj neki, még a lakáson belül is mankózik. Elő is volt jegyezve műtétre, hogy kapjon protézist, de közbeszólt a pandémia… -
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
#6026-os hsz, 2-es link.

-
tboldi
nagyúr
Na, rokikocsi beüzemelve.

Megjött az akkumulátor, rögtön be is szereltem, de a gyújtáskapcsolóval meggyűlt a bajom. A burkolatok összerakásakor lecsúszott a nyákról az eredeti csatija (nem bepattanós), de nem akartam újra leszedni a műanyagokat, mert a jóféle, puha csavarok mind elkezdtek már nyalódni. 30-45 perc vakon tapogatózás után végre sikerült visszanyomnom.
Már csak a tükröt kell megoldani, mert az eredeti helyén lötyög és elfordul menet közben. Első körben egyszerű csőbilincsre gondoltam, amit a kormányra szorítanék. -
tboldi
nagyúr
Szóba került a YouTube (Mighty Car Mods, DankPods), és onnan jutott eszembe a One More Round. Hasonló volt ezt is feléleszteni.

Azt rendeltem meg, amit linkeltem korábban. Ez a legolcsóbb, ami átalakítás nélkül belemegy.
szerk.: Azt írja az iPon, hogy "az elmúlt hét napban 1 ügyfél vásárolta meg". Az volnék én.

-
tboldi
nagyúr
Folytatás innen: [link1]
Na, anyumat felveszik a győri kórházba, az érsebészetre, csak az erkölcsi bizonyítványra vár, úgyhogy hamarosan indulhat az aktív autókeresés.
..................................................És innen is: [link2], [link3], [link4], [link5]
Tegnap lemostuk, illetve meglett a gyújtáskapcsoló is, bele is fúrtuk a burkolatba (ott van a párkányon), és holnap-holnapután megjönnek az új aksik.
Még az elejére és az oldalára gondoltam egy kb. 2 centi széles gumicsíkot ragasztani. Egyrészt eltakarná a meglévő sérüléseket, másrészt az esetleges jövőbeni koccanásokat valamennyire tompítaná. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az hát, akkor ezért volt ilyen ismerős... rbalint88 megirta, és sajnos igaza van, ez biza nem elég h nyári még eco abroncs is rongyos állapotban...
Szerintem ez szimplán elöregedett, de az az autó amúgy is több sebből vérzett, de ez végképp kiverte nálam a biztosítékot, hogy valakit a saját és mások testi epsege ennyire hidegen hagyjon..@rbalint88: jó lenne ha a kedves NKH kihuzna a fejét a saját alfelebol és kimennenek az utakra, ez a rendőrökre is áll, ha elkezdenek sétálni csodákat látnának...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ezt magyaráztam anno, de senki sem hitte el: akkor történik ilyen egy téli abronccsal, ha májusban még fent van és a 25fokban küldik 150-el a pályán, egyszerűen nem arra a hőmérsékletre van tervezve és szétesik.. Vagy arra gondolsz h közepén van minta a szélén meg válik le a lamella? Mondjuk az a felni is akkor látott vizet amikor a múlt héten esett...

@tboldi: nem is baj, valami 2010 előtti...csak ne kérdezze senki többet miért nem szoktam ajánlani használt abroncsot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
tboldi
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez a gyári törlő lapát jól mutat, nekem a Bosoko-ról ordít, hogy nem gyári.
-
Reggie0
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Lehet a fagyallotol

-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Dizel Lega pl ilyen gyarilag.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) és még arra várok h a kisebbik elalszik vagy megszivat és ringathatom éjfélig összesen 2 kávéval.

(szemuvegetabironak!) epp gyereket altatok es nullara le van huzva a fenyero, meg f7 ota fent vagyunk a szokasoshoz kepest kettovel kevesebb kaveval

440 v 350 sztem mar mindegy, ha piacosra akarja csinalni, akkor csapja vissza 150-re...
az sem érdekelne ha a púpos alja kuka és a 4T kasztni kuka... De nincsenek ilyenek vagy csak csillagászati áron, mert az összes púpost felvasaroltak a restaurátorok alkatrésznek vagy felújítási alapnak, így ami maradt az szó szerint egy marék rozsdás lemez, a többi 2+ M...
és ez biza egy 353-as motortere, az indexből látszik, csak a 4T frontjat rakták rá, mivel csereszabatos, mitobb... Inkább nem írom le mi a sok 10éves projektem...

De egyből 2 db-ot.