Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fluo
csendes tag
Délután kezdtem behúzni a tápkábel. Meglepődve tapasztaltam, hogy SAL 10mm2 ill. egy másik noname 20mm2 kábel réznek tűnő -szépen sodrott elemi szálakból álló, megfelelően hajlékony, gusztusos piros burkolattal ellátott - kábeléről megfelelő dörzsölés hatására lejön a réz

Talán alumínium lehet, amit bevontak rézzel vagy valamilyen rézszínű anyaggal. Nem nagyon értek hozzá, de talán az alumínium valamivel rosszabb vezető és egy autóhifis tápkábelnek rézből kellene lennie, vagy tévedek? Elköltöttem összesen kb. egy tízest ezekre a tápkábelekre, most dobhatom ki, vagy ne foglalkozzak vele és használjam nyugodtan?
Van egy olyan sejtésem, hogy az országban kapható noname kábelek nagy része ilyen lehet, csak az user a bekötésnél nem dörzsölgeti "smirglivel" és így nem is tűnik fel.
-
-
Fluo
csendes tag
Megérkezett a Pioneer DEX és DEQ P9. A hangprocesszoron a sub RCA mellett még 3 RCA kimenet van. Gondolom magas, közép, mélyközép. A komponens hangszóró szettem csak két utas. Vajon a közép és mélyközép RCA kimenetét lehetne "közösíteni", vagy nem nagyon illik /nem szól majd jól, esetleg nem tesz jót az erősítőnek/ ? Jó lenne ha a hangszórót már nem kellene cserélni, anyagi okok végett.
-
tothm1991
csendes tag
válasz
Osynho
üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de ami nekem lényeg volt.
Fejegység: bluetooth kihangosítás legyen, erősítő kimenet, aux, usb, iphone csatlakozás
Hangszórók: ezeket ajánlották
Mélyláda + erősítő: így szettben néztem, bár azon gondolkozok, h lehet 4 csatornás jobb lenne...
A két első ajtó szigetelése elég? -
tothm1991
csendes tag
sziasztok! kérdésem lenne felétek. nagyjából már összeraktam egy értelmes szettet az autóba, ami egy passat b5. nem kell hogy a legjobb legyen, de szépen szóljon. a szett a következő:
fejegység:
hangszórók előre:
erősítő+mélyláda:
kábelszett:
nektek mi a véleményetek róla? a beszerelést bízzam inkább szakemberre? esetleg Szeged környékén, aki nagyon otthon van ezekben? és még egy kérdés, a passat ajtaja gyárilag is elég faszán össze van rakva, elég az vagy nem árt ha szigetelem? de mondom, nem akarok versenyeket nyerni vele, csak legalább mikor vezetek élvezetesen szóljon. előre is köszi srácok!

-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Nagyon sokat veszítek minőségben, ha nem rakok be bitumenlapokat, hanem csak berakom mondjuk ezeket?
Golf 3
-
Coyot
őstag
Na Urak!
Úgy néz ki hogy akkor az első eleme a rendszernek már majdnem az enyém Kenwood KDC-BT61U lesz

-
tutis
addikt
válasz
Joe fiú
üzenetére
Ha lenne több százezrem hifire, inkább jobb autót vennék
Most egy kazettás magnó van a kocsiba, letört antennával, most ennyi a hangtechnika
Bármit veszek az autóba, ettől csak jobb lehet..
Lehet az erősítő marad, de ahhoz kellene kábelszett, a régebben belinkelt kábelszett valamelyike jó hozzá? Hangszóróból a beépitési mélység miatt néztem amit linkeltem.. -
Joe fiú
senior tag
Ezek a lehető legrosszabb okok amiket itt sokan felsoroltok, az autó árának mi köze az autóhifihez? Az én autóm meg 23 éves, és a hifi 10x annyit ér? És? Ez befolyásol valamit a hangján?
Ahogy írták van egy jó alapod, az az erősítő kiváló akár magasabb kategóriás szettekhez is, veszel egy használható szettet, a szubhoz egy hozzáillő erősítőt és van egy nagyon jó rendszered, vagy eladod mindkettőt és veszel valami kisebb kategóriást.
-
opeter70
senior tag
Ja, csak ezt ne!
Ez egy übergagyi szett.Egyébként nem értelek.
Vettél egy jó hangú mélynyomót. Vettél egy szintén jó hangú erősítőt, ami ugyan nem passzol a subodhoz, de azért nem rossz. Erre most le akarod cserélni ezeket egy RENEGADE szettre?
Ha nincs elég pénzed, legyél türelmes!
Gyűjtögess hozzá! Fokozatosan építsd a rendszert! Nem kell rögtön megvenni egy komplett szettet.
Keresgélj haszáltan! Figyelni kell a jó vételeket és lecsapni rájuk.
A kondit meg felejtsd el (egyelőre)! Az árát fordítsd hasznosabb dologra (ajtószigetelés, komolyabb első szett, stb). -
footy
addikt
Ahogy fentebb is irjak Kenwood BT61. En ebay-rol vettem 3 ho garral. A BT-n keresztul lejatszas felejtos, mert a minoseget kizarja es altalaban problemas. (Altalaban ki lehet kapcsolni a szubot BT-kapcsolatra es igy nem bug hivas kozben a partner, viszont ilyenkor a zenenel sem lesz bekapcsolva a szub)
-
Osynho
addikt
Amit én tapasztalatból ajánlok (és talán mások is innen), az a Magnat RX44. Jó hangú, erős, olcsó és gyakran van apróban. 15-16 ezer Ft-ért rá lehet futni, hidalva már meghajt egy 30-as subot is. Ennyiért kapsz komoponens szettet, és sub-ot is. Szóval 45 lesz így egy viszonylag jó hangú motyód, ami agyonveri azt a renegéd valamit.
Coyot: Kenwood BT60U, 61U, használtan.
-
Coyot
őstag
BT kihangosító, legalább 2 rca a 4 csatornás erősítőnek, iPhone-ról lejátszás, hátsó usb kivezetés - elöl olyan gáz az a kábel, sokkal szebb ha a műszerfalból van kivezetve a telefontartóig (lehető legvesebb látszódjon belőle). Vagy a másik lehetőség hogy BT-on keresztül játsza le a zenét a telefonról és akkor nem érdekel hogy hol van az USB - nem tudom ez lehetséges-e egyáltalán ?
-
orbano
félisten
Ha nem most vettem volna fényképezőgépet, egy próbára elhoznám. Ennyiért szvsz ölég jó: [link]
-
opeter70
senior tag
Uppsz, igaza van Osynho-nak. Az erősítőd specifikációját nem is néztem.
Valóban elég harmatos lesz ahhoz a mélyhez.
Viszont minőségben nem rossz, csak nem ilyen mélynyomó hajtására találták ki.Én a helyedben azt csinálnám (ha tényleg nem akarsz túl sokat rákölteni), hogy eladnám a mélynyomót és az árából vennék egy olcsóbbat, amit ki tud hajtani ez az erősítő is, a maradékot pedig hozzátenném a fejegységre és elsőszettre szánt pénzhez.
Van még ezenkívül sok verzió (pl. ez az erősítő alkalmas lehet első szett aktív hajtására is), de azok már költségesebbek.
-
Coyot
őstag
Ezekkel a fejegységekkel van tapasztalatotok? Funkció alapján legalább ezek valamelyikére lenne szükségem:
pioneer-mvh-x560bt
sony-cdx-gs500r -
Osynho
addikt
Használt dolgokat keress.
Miért lenne sok? Az egy 400W-os sub, nem egy földönkívüli darab, nem értem az aggodalmat. Nem árt a mély hangok támogatása. Az az erősítő viszont gyenge hozzá. Hátra hangszórót venni, főleg ilyet, teljesen értelmetlen. Azért fizetsz, hogy rosszabbul szóljon a rendszer.
-
tutis
addikt
válasz
opeter70
üzenetére
Ezért is gondolkodok az erősítő és a mély beszerelésén, mivel túl sok nekem..
Alapból azzal akartam kezdeni hogy az általam kinézett fejegység, plusz az első szett, hátulra meg egy ilyen hangszóró, mindez a fejegységről hajtva.. Nagyon nincs kedvem súlyos pénzeket kiadni a hangtechnikára, nincsenek nagy elvárásaim.. De ha valaki tud olcsóbbnak számító de elfogadható minőségű termékeket ajánlani, meghallgatom.. -
-
tutis
addikt
Még mindig gondolkodok ennek a cuccnak a bekötésén. (Pioneer PRS-X340 erősítő, JBL 1220e 1600 wattos zárt láda)
Amiket néztem hozzá:
Fejegység: Pioneer MVH-160UI
Kábelszett: (erősítőn 3 db 30A-s biztosíték van)
Mac audio connect 25 vagy
Renegade renkit35Kondenzátor: Renegade RX1200
Első hangszóró szett: Mac Audio mobil street 2.16 F lapos kivitel
Ezek elfogadhatók-e hozzá, illetve kell-e még valami a bekötéshez?
-
Adonimus
senior tag
válasz
orbano
üzenetére
Ennyi erővel mindenre rámondhatjuk, hogy gagyi, ami nem a legdrágább (ez mondjuk igaz lenne
). De van akinek be kell érni az olcsóbbal is. Ha a 20.000ft-os hangszóróval sem lehet értelmesebben zenét hallgatni, akkor a fene megette az egészet. Így is 130 ezerbe van a rendszerem, ebből 20.000Ft volt az első szett. Nekem megfelel. -
Coyot
őstag
válasz
Osynho
üzenetére
Igen csak azt lenne jó tudnom, hogy mégis mennyi megy bele az ajtókba
Valamint a beszereléséhez kell-e speciális dolog, vagy otthon meg tudom oldani. Kábelezés stb. menni fog.Bár néztem 1-2 helyen egyáltalán nem vészesek a beszerelési árak sem, de jobb ha az ember magának csinálja az alkatrészeket úgy is ugyan azokat veszem meg mint a mit ilyen beépítéskor használnak. Bár szívesen meghallgatnám a véleményeteket hogy ki mire voksol: beszereltetés vs. otthoni szerelés.
(#35156) Osynho
Akkor egy réteg elég, ezt is megtudtam
-
Coyot
őstag
Basszus az a kölcséghatékonyság nekem fáj, elnézést elfelejtettem helyesen írni

Joe fiú:
Mennyire kell butulni a szigeteléssel? Ahogy néztem elég nagy a szórás bitumen lapok árában 3000-20000 ft ami azért marhára nem mindegy, mert ha ajtónként még 20at rá kell locsolni akkor kicsit átgondolom az egészet, és nem lesz sub legrosszabb esetben. -
Joe fiú
senior tag
Jó az elképzelésed! Fejegység terén én Kenwood fejet néznék, ami megfelel a kritériumaidnak, nyílván mindegyik fejjel tudsz hajtani hangszórót, de ahogy írtad is egy megfelelő erősítő sokat dob a hangzáson...Szett választásában segítenek majd a többiek is, általánosságban azt írják, hogy az Audio System szettek jól érzik magukat Volkswagen konszern autókban. Az első körös beruházásnál számold hozzá az ajtószigetelést, sokat nyerhetsz még vele. Erősítő jöhet a következő körben, a mélyládát pedig az elképzeléseid alapján mindenféleképp valami szakival kell beépítettned, egyébként nekünk Octavia kombiban 22l zárt ládában van egy Xion10 szub, egyáltalán nem nevezhető soknak a hely amit elvesz a csomagtérből, szóval én a különálló láda ötletét sem vetném el.
-
petyametyo
aktív tag
Ilyen nem érdekel valakit ?
Ha igen írj privátba
Clarion -
Coyot
őstag
Sziasztok Urak!
Tervezek valami kis zenei upgrade-t mivel egyre több időt töltök a volánnál így akutális egy viszonylag jó autohifi beszerzése.
A rendszer összetétele:
- fejegység
- komponens-szett az első ajtókba (16,5cm - azt hiszem ekkora kell nekem + csipogó)
- 4 csatornás erősítő (2 csatorna hidalva a subnak +2 a komponens szettre)
- mélyládaA fenti lista lenne a végcél. Ez több lépésben tervezem megvalósítani hogy ne verjek rá egyből 100-150k-t, inkább ahogy tudom darabolnám a cuccok beszerzését.
Első körben egy fejegység kellene. Azt nem tudom egyáltalán létezik-e olyan komponens szett amit tudok hajtani fejegységről, de később az erősítővel is rendben lesz (nyilván ekkor lesz csak igazán jó), mert akkor fej+első hangszórókkal kezdeném.
Erősítőből szerintem valami használt darab lesz kölcséghatékonyság miatt, de egyáltalán nem tudom milyen típus milyen paraméterekkel kell majd.
És a legjobb rész a sub: egy passat kombim van, de ennek ellenére sem szertném hogy helyet foglaljon a csomagtartóban - szükség van a helyre. Erre találtam egy ilyen megoldást: [link] Hely alapvetően lenne ott hátul, de nem tudom mennyire jó ha az autó legvégében van a sub?
Tehát a kérdésem annak aki nem olvasta el ezt a sok maszlagot:
- milyen fejegység ajánlott max 40k-ért + hozzá való komponens szett amit egyenlőre a fej fog hajtani később erősítő ?Fejegységgel kapcsolatos elvárások:
- SD kártya
- iPhone-ról zene lejátszás
- USB port elöl
- BT kihangosító - értelmeszerűen halkítsa a zenét ha csörög a telefon tudjam felvenni egy gombnyomással, ne kelljen telefon után matatnom.
- esetleg cd ha van nem hátrány de nem is létfontosságú.Nagyon köszönöm ha elolvastad, főleg ha segítesz is

-
footy
addikt
válasz
dreizwanzig
üzenetére
Az atmero nem annyira relevans, inkabb az otvozet es az oxigenmentesseg. A neotech KHS-321 eleg jo minosegu kabel, kicsit melybe huz, de ajanlott. Dugobol a 100ft koruli kacsas mar jo.
Az extra low-cost megoldas pedig a CAT6 falikabel. Viszont ez inkabb magasba huz.-Szerk-
Hogy kicsit szakszerubb legyen, nem magasba huz hanem a mely tartomanyban csillapit. -
dreizwanzig
aktív tag
az egyszerű, kb 50ft/m áron kapható kábelra, meg kb ugyanennyiért kapható csatira gondoltam ez alatt. bocs, ha félreérthető volt

közben utánaolvastam a dolognak és most már tudom, hogy OFC kábelra van szükségem. Találtam is egy neotech-et, aminek nem is vészes az ára. 0,28nmm-es kábel az megfelelő lesz? -
footy
addikt
válasz
dreizwanzig
üzenetére
Milyen a hagyományos kábel és csati?
-
dreizwanzig
aktív tag
válasz
Joe fiú
üzenetére
Nem felesleges, de tenyleg nem ertem, hogy miert jobb az elore szerelt kabel... Ha tenyleg jobb, megveszem azt.
Azt mondjuk nem tudom, h mibol gondolod, h nem tudok egy csatit szepen megforrasztani. Attol, h nem ertek az auto hifihez, meg nem vagyok muszaki analfabeta. -
Joe fiú
senior tag
válasz
dreizwanzig
üzenetére
Látom neked halál felesleges akármit is mondani, csinálj amit akarsz akkor
de azért kíváncsi lennék, hogy milyen szépen, igényesen forrasztanád meg a kábelt.. -
Joe fiú
senior tag
válasz
dreizwanzig
üzenetére
Miért is kell szerelhető kábel? Ha az kell akkor Neotech Furutech dugókkal...
BrownB: A legtöbb erősítő tudja közösíteni a csatorna jelét, vagyis ha 1-2-be dugod, akkor átrakja a jelet a 3-4 csatornára is, viszont ebben az esetben a mélyet erősítőn kell vágnod...vagy Y elosztó ha nem tud közösíteni.
Ha erősítőre gondolsz Akkor Alpine, Macrom, Magnat RX44 pl. teljesen jó lenne erre amire neked kell.
-
-
dreizwanzig
aktív tag
RCA kábel és csati! Milyet?
Jó hagyományos, egyszerű kábel és csati, vagy illik valami jobbfélét használni? ha igen, akkor ajánljatok valami boltot pesten, ahol lehet kapni ilyet. -
BrownB
tag
válasz
Harsonás
üzenetére
Pont ezért kérdezek, mert kevésbé értek hozzá. A fejegységen csak 1 pár RCA kimenet van, így a 4 csatornás erősítő felejtős, nem? A mélyládán vacillálok a nem túl nagy csomagtartó miatt, lehet mélyláda nem lesz. Akkor viszont egy 2 csatornás erősítőre érdemes lenne rátenni az első szettet, ugye?
-
BrownB
tag
Esetleg erre az elgondolásra tudtok mondani valamit?

-
footy
addikt
válasz
superTibcsi
üzenetére
Ezeket nem lehet normalisan javitani, vegyel bontottan valahonnan. 4-5-6ezer korul talalni. Ha tthon csereled, akkor lemezcsavar vagy szegecsbeuhzo legyen keznel.
-
footy
addikt
válasz
superTibcsi
üzenetére
Nem lesz jobb ha veszel egy 6000 forintos szart. Egyreszt mert nem fog beferni, mert a kulon kiemelokerettel is csak 55mmes hangszoro megy be, masreszt a ramaty erzekenyseg miatt halkabb lesz es szarabbul is fog szolni. Ha javitani akarsz a hangon, akkor szigeteld ki az ajtot, sokkal tobbet hoz mint a hangszorocsere.
-
footy
addikt
válasz
superTibcsi
üzenetére
En annak idejen innen vettem Octavia hangszorokat. A beepito keret egyebkent egyben van a hangszoroval.
-
superTibcsi
aktív tag
Sziasztok!
Hol lehetne venni, vagy rendelni Skoda Fabia-hoz hangszóró beépítő keretet kapni, + valami olcsó hangszórót bele? Esetleg gyári hangszóró is jó. Apám kocsijába mindkét első ajtóban elfáradtak a hangszórók. Minél olcsóbb megoldás érdekelne.
THX!
-
dreizwanzig
aktív tag
válasz
kavics325i
üzenetére
jó, azért azt is vedd figyelembe, hogy mire használom. lehet, hogy nem egy csúcs erősítő egyik se, de lehet, hogy nincs is rá szükségem. Nagyon hajlok az ud-ra, mert nagyon mondjátok, hogy milyen jó, de egy kicsit úgy vagyok vele, hogy ennyi pénzt adjak ki valamire, amit gyanítom nem fogok igazából kihasználni

erről mi a vélemény? Igaz, drágább, mint az UD, viszont ez 6 csatornás, tehát nem kéne külön erősíő majd a ládának...
másik kérdés:
A rádió vonalbemenetét is szeretném használni, viszont nem lenne baj, ha nem lógna kifelé a jack dugó. Láttam, hogy lehet kapni bluetooth-os adaptereket (rádugom a jackre a cuccot, adok neki tápot, párosítom a telóval és kész). Van ilyennel kapcsolatban vkinek tapasztalata? van vmi ajánlott típus? -
kavics325i
őstag
válasz
dreizwanzig
üzenetére
Egyiket sem. Konkrétan a tápkábel többet ér bármelyiknél amivel illene bekötni egy erősítőt.
Az az említett micro dimension eléggé alul van árazva főleg a Te általad említett erősítőkhöz képest. -
kavics325i
őstag
Írj egy elgondolást a mély áráról ha gondolod. Ne túlozd el,mert nekem nem létszükség. Illetve a hsz pontos paraméterei is kelleni fognak. De mielőtt belemennénk a mi mennyit ér-be ahhoz a hsz-hez kell a kraft és Az energia.Főleg zártban.
Egy amerikai kondim viszont van eladó. -
shteer
titán
válasz
dreizwanzig
üzenetére
Iranyar volt. Nem volt idom modositani. Ha 25-ot irok, akkor annyi

Van jo jbl de ezek nem azok. -
tutis
addikt
válasz
kavics325i
üzenetére
kölcsön termék, de komoly érdeklődőknek eladó is akár, priviben lehet ajánlatot tenni.
-
tutis
addikt
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Pioneer PRS-X340 erősítőhöz, és egy JBL zárt ládához amiben ilyen 1600 wattos hangszóró van:

Elég komoly cuccnak tűnnek..
Ehhez kellene ajánlani nekem kábelszettet, kondit, első 16-os szettet.
Fejegységnek egy Pioneer MVH-160UI néztem ki. Mint látszik a fejegységből, minél olcsóban akarom megúszni az egészet, igazság szerint az erősítő és a mélyláda is sok nekem, azt se tudom mennyit érnek.. Totál kezdő vagyok a témában, szóval úgy kellene tanács hogy itt van ez és ez, ezt kell megvenned.
A bekötés meg eegy külön téma lenne nálam, gondolom minden hangszórót az erősítőről kellene meghajtanom.. Kell még valamit vennem a felsoroltakon kívül? -
dreizwanzig
aktív tag
válasz
kavics325i
üzenetére
akkor a kiszemeltek közül melyiket ajánlanád?
-
kavics325i
őstag
válasz
dreizwanzig
üzenetére
Hát azok a Jbl-ek jó ha 10 ezret érnek. Meg mondjuk a wattot akarod nézni akkor a Jbl nem hazudik a másik meg igen. De ezek valóban nem egy nagy történetek. A 60.4 nekem volt. Elégnek elég lehet, de kb. 5e-nél többet nem nagyon szabad érte adni.
-
erikke17
őstag
Üdv, F astra gyárilag csak első ajtóba vannak hangszóróim, nyárig amíg nem cserélem le egy komolyabb komponens szettre szeretnék még egy pár gyári csipogót addig betenni eredeti helyükre. Picit hiányzik a magas..
Bontóból tudok is szerezni, csak ennek hogy van a bekötése? Gondolom mivel a gyári hangszóró 4 ohmos meg a csipogó is 4 ohm, beköthető 2 és 8 ohm-ra ugyebár, vagy mindenképp 4 ohm lesz?

Nem lesz egy világmegváltás de aprópénzért vannak bontott autókból, több mint a semmi..
-
danczer
csendes tag
Kenwood KDC-BT92SD fejegységgel van valakinek tapasztalata?
Ajtó szigetelés mennyire nehéz? Néztem pár youtube videót ami alapján nem tűnik annak, de hátha a látszat csal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). De van akinek be kell érni az olcsóbbal is. Ha a 20.000ft-os hangszóróval sem lehet értelmesebben zenét hallgatni, akkor a fene megette az egészet. Így is 130 ezerbe van a rendszerem, ebből 20.000Ft volt az első szett. Nekem megfelel.