Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az megoldható, hogy egy blokk attribútumainak értékét a megadás után kiírja majd a rajzon mind az előnézet, mind a felülnézet mellé?
Köszi
-
Nisida
aktív tag
válasz
Doctor46
üzenetére
Szerintem ezt a Solid edge-es forumon kéne megkérdezni mert ők tudják mit eszik meg a progi. Amúgy nagy valószínűséggel dxf-et biztos megeszi persze kérdés 2d vagy 3d .... vagy mit akarsz, hogy átvegyen.
Ezt találtam:
https://csefalvayistvan.wordpress.com/2011/01/04/autocad-dwg-dxf-fjlok-beolvassa-solid-edgbe/ -
Doctor46
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy Autocad fájlt akarok megnyitni solid edge st7-el és csak egyszerűen megtudom nyitni vagy kell-e változtatni fájltípust?

-
Nisida
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Szívesen. Sokáig ment a fejlesztése de szerintem is jó.
A sémában van világos de régen a sötét színséma ellenére a toolbarokban az ikonok alapszíne világos volt. Most a 2015-ben meg sötét színsémában az ikon alapja is sötét és így nem annyira jól látható nem elég kontrasztos legalábbis nekem.
Most találtam egy pinkes sémát majd megpróbálom az alapján átrakni az egészet.
-
Nisida
aktív tag
válasz
LiteCross91
üzenetére
A FreeTr-ben van dat beolvasásái lehetőség és dxf-be való mentés onnan meg már egy lépés a sugár... (értem DWG).
FreeTR:
http://www.freetr.hu/Kérdés: lehet valahogy megváltoztatni az Auticad 2015-t alatt , hogy a toolbarok alapszíne világos legyen mind a világos színséma szerint de a keretek alapszíne sötét mind a sötét színséma szerint. Kb. úgy mind a 2014-ban ahol a sötét színsémánál mind szép sötét és csak a toolbarok belseje világos.
A 2016-os autocadek is még a 2013 dwg formátumban mentenek vagy léptettek egyet a verzión?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
LiteCross91
üzenetére
Az ITR azt hiszem beolvassa, próbálj meg egy földmérővel beszélni. Ők is tudnak azt hiszem exportálni.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
LiteCross91
üzenetére
2000 Ft-ért átkonvertálják. Imádom ezt az országot.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Köszi. Írtam ennek a földhivatal takarnetes címére és kértem tőlük. Remélem kapok is.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
LiteCross91
üzenetére
Sehogy. Kérni kell tőlük DXF-et vagy DWG-t. Nekik egy perc exportálni. Vagy keresel olyasvalakit akinek van hozzá programja DAT-DWG/DXF konvervióhoz(kevés az esély).
(#3588) RicHarD: nincs vele probléma. Én is AMD-t használok az asztaliban.
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Földhivatal a kért térképet egy .dat fájlban küldte el. Hogy tudom megjeleníteni AutoCAD-ben? -
Sziasztok!
Az AutoCAD 2014-2015 mennyire támogatja a mobil ATI VGA-kat? Azt olvastam, hogy szokott probléma lenni, és leginkább nvidia kártyákat ajánlanak hozzá. Egy Dell Latitude laptopot néztem ki magamnak Acadre és Solidworks-re, de addig nem merem megvenni ameddig nem tudom biztosra, hogy ki tudom használni a VGA-t is 100%-ban.
AMD Radeon HD 8690M
Köszönöm
-
csubuka
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
De viszont említi a link, hogy 2012-es (meg egyéb korábbi) verziók végleges stemplit sütnek a fájlba. Szóval szerintem ez csak a 2015 utáni Student verziók 2015 utáni normál verziókkal való legalizálásáról szól. *Bocsi, Te is ezt írtad nagyjából szerintem ahogy nézem.
Viszont ha cégem lenne akkor egyetlen egy hagyományos licensz lenne minden kollegára, ez nem egy kelet- kompatibilis ötlet a gyártótól

-
kriszpontaz
veterán
válasz
csubuka
üzenetére
Ezek szerint akkor bukta. A kereskedelmi változattal rámentett fájl is örökli a vízjelet. Tehát EDU verzióval ne dolgozzatok.Vagyis nem mert a 2015-ös verzióval rámentéssel eltávolítja a vízjelet a rajzból.
Solution:
AutoCAD 2015 (and newer) has been designed to remove the plot stamp altogether when a drawing is saved.
Once a file is saved in 2015, it can be sent to users on earlier versions and the plot stamp will no longer be a part of the file.Előző verziókkal ez nem megy
-
csubuka
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Értem, köszi.
Nekem az egyetemről az rémlik, hogy a student felirat elég végleges, de lehet, rosszul emlékszem. Itt nem a student verzióról van szó persze. -
csubuka
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Köszönöm, ez jól hangzik! Akkor egyedül a student verzió ad csak hozzá "pluszt" a dwg-hez, a vízjel formájában? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az AutoCAD a dwg-ben eltárolja annak a cad-nek a serialját, amelyikkel szerkesztettem egy korábban elkészült fájlt? *Némi kavar van a melóban a gépek körül és haladnék a sajátomról (amin nincs céges CAD) inkább, viszont "khm"... nem szeretném, hogy annak a serialja legyen beleírva a céges tervekbe. Lehet túlaggódom.

Vagy nyugodtan folytassam a dolgokat a saját megoldásomról?
-
Nisida
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Sirály köszi.
Igazából ennek ellenére nem nagyon értem miért nem követi az Autodesk a mindemhez nyelvi packos rendszert , az autocadnél 99%-ban bevált. -
kriszpontaz
veterán
Az angol verzió licenckulcsával aktiválható a magyar verzió (30 napos) is.
Meglévő telepítést nem tudsz magyarítani csak ha újra felrakod a Civil3D-t. Csak AutoCAD-hez van nyelvi csomag telepítő.
A Civil3D 2015 magyar verziójának 30 napos próbaverzióját kell letöltened. (Ez az Autodesk honlapról már nem szedhető le, viszont ha van ismerősöd akinek van telepítője (ami alapból ugye egy próbaverzió) akkor azt is használhatod). Telepítéskor ugyanúgy tudod aktiválni a meglévő kulcsoddal mint az angol verziót.
Ugyanez vonatkozik a Map3D-re is. -
Nisida
aktív tag
Valaki tudna segíteni, hogy angol verziós 2015-ös civilt és map 3d- t lehet-e magyarítani ?
-
d.bali
csendes tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ezeket nem próbáltam, de szerintem nem a rajzzal van a gond, mert az asztali gépemen zokszó nélkül le tudom futtatni a dgnpurge parancsot. A fő problémám, hogy a laposon nem tudom betölteni, így nem is fut a parancs!

-
rgqjx
aktív tag
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok! Dinamikus blokknál megoldható lenne,hogy egy olyan szintjelölő nyilat készítsek, aminél a nyíl csúcsa lenne a beillesztési pont,és a nyíl melletti vonalra pedig a beillesztési pont Y koordináta értéke kerülne rá (mondjuk 2 tizedesre kerekítve) ? Sima blokkszerkesztőbe nem találtam ilyen lehetőséget, esetleg valami elvontabb megoldás létezik rá?
-
d.bali
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő!
Autocad 2014 (Win8.1) alatt a dgnpurge parancsot nem tudom aktiválni!
Persze a megfelelő hotfix letöltésre került és a megfelelő fájlok átmásolva a rendszer mappába. A NETload paranccsal be akarom tölteni a dgnlspurge.dll parancsot, de vmi keretrendszer probléma miatt nem engedi futtatni. Futtatás előtt próbálkoztam még a DgnLsPurge.dll tulajdonság panelen a biztonság résznél a tiltás feloldással is, de ezt is hiába alkalmazom a következőre is aktív!

Asztali gépen AC2012 és Win7 alatt megy minden.
Valaki segítsen mert hamarosan megőrülök, h nem tudom megoldani.THX
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Monitort laptophoz kötve használtam autoCAD-et, kiterjesztett képernyőn,és sajnos egy-két lebegő ablak a kiterjesztett képernyőn maradt, most viszont nincs nálam a monitor,hogy rádugjam a laptopra,és visszahúzgáljam őket a laptop képernyőre,így viszont elérhetetlenek számomra. Van erre valamilyen megoldás? -
Sokka
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Mindenesetre köszi.
Egyébként magáncélra szerintem sokan megrajzolhatták, csak ők gondolom nem olvassák ezt a fórumot, vagy nem akarják kiadni a munkájukat.
A YouTubon van egy pöpec kisfilm, ami 10 perc, és egy komplett összeszerelést mutat. Ezt Inventorral csinálta az illető, de ezt sem találtam meg sehol sem. Erre írtam a filmhez kommentben, hogy szeretném elkérni, de még csak választ sem kaptam.Azért, ha mégis lenne valaki, aki ismer valakit, akinek a valakijének a birtokában van egy ilyen rajz, az dobhatna nekem egy privátot.
Előre is megköszönöm.
-
Sokka
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Az M531 vagy M541 kellene. Tehát az 51-es blokk.
Előre is köszi. -
Sokka
aktív tag
Üdv emberek!
Egy kérésem lenne. Ha valakinek lenne egy AutoCad-ben alkalmazható rajza Simson blokkról, az valamilyen formában ossza meg velem. Legjobb lenne 3D-s, de már egy vázlati rajznak is örülnék.
Egy kistraktor tervezésén dolgozom, és sem időm, sem kedvem nincs most még ezt is kirajzolgatni.Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném.
-
Nisida
aktív tag
válasz
lumpy92
üzenetére
2 lehetőség van szerintem: az objektumra kattintva tulajdonság ablakban az Egyéb beállítások között a nyomtatási minőség állítása. A másik, hogy van olyan rutint - meg kellene keresni , bocsi lusta vagyok - ami excel vektorosan vonalakká, texté konvertálva illeszti be a rajzba az adott excelt.
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok! AutoCAD-be illesztettem táblázatot Excelből, viszont PDF-be kinyomtatva pixeles a táblázat (kicsit), nem olyan,mintha CAD-ben lett volna megrajzolva. Valaki tudja,hogy lehet ezen segíteni?

-
Gyufaaa
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Életmentő volt. THX! Elkerülte a figyelmemet.

-
Gyufaaa
veterán
Skacok. 2015-ben hol találom a vonalak kivastagításához szükséges kapcsolót? Istennek nem lelem.

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Hardvermesterek járnak köztünk? hol?

Nagyon szépen köszönöm a választ... GTX680-asra esett akkor a választás
-
kriszpontaz
veterán
Szerintem olyan mindegy AutoCAD alá hogy NV vagy AMD. A Quadro-val nem jársz jobban, főleg olyan régivel. Amelyik neked szimpibb azt vedd. Nekem HD7950 van a gépemben, előtte 7770 volt. A notiban meg GTX670MX van, de semmi hátrányát nem érzem az AMD-nek az NV-vel szemben. Volt Quadro-s notim (Quadro FX 770M), az sem volt semmivel sem jobb mint a 9600GT-m.
Há, most nézem kinek írogatok, üdv hardvermester!

-
Nisida
aktív tag
válasz
belagezabela
üzenetére
LOL
-
bacsis
Közösségépítő
sziasztok!
Egy kérdésem lenne.. kéne egy gép autocad2014-re...
Mit ajánljatok VGA-ból? ha 30k-ért veszek egy ilyen 9800GT alapú DX10-es Quadro-t vagy egy újabb pl Geforce GTX 660-os Geforce-t? tegyek a gépbe? -
kriszpontaz
veterán
válasz
belagezabela
üzenetére
Érdekes egy bug. :S
-
belagezabela
csendes tag
Na azt sikerült kinyomozzam ebben az ügyben, hogy forgalmazók akik nem csak árulják, de tesztelik és használják is, ismerik a problémát, néha előjön ilyen telepített megoldás, nem tudják orvosolni komplett géptelepítés után a következőnél nem biztos hogy előjön. Ennyi.
-
belagezabela
csendes tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Köszi de sajnos nem ezzel lehet megoldani.
Érdekes kollégámnak 2015-ös frissen rakták neki is az IT-n a rendszert, de neki "normálisan" egy alkalmazásba nyitja bele a rajzokat, ma újrarakják a gépem hátha változik valami, de a rendszergazda ilyenekhez nem ért igaz néha máshoz se de ez vmi spec elbaszakodás lehet. Holnap kiderül újrarakott után.Az egészben az a szép ha kilövöd az egyiket a sok megnyitott közül akkor viszi magával az egész sorozatot, kivéve, ha változtatás van mert ott felkínálja a mentés lehetőségét.
De köszi a segítséget.
-
ttrap
tag
Sziasztok! Acad 2014-ben hogyan adható meg egyoldali mérettűrés? Pl.: 7,1 +0,3/-0,0 helyett csak 7,1 +0,3 jelenjen meg? Lehet hogy nagyon kezdő kérdés, de eddig nem jöttem rá.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
belagezabela
üzenetére

Erre gondolok. Én a DWG launcher-re szoktam állítani, úgy nincs gond. Hálózatról nyitott fájloknál előfordul késés és azért is lehet hogy külön AutoCAD-et indít mert látszólag betöltött de mégsem.
-
Nisida
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Amúgy érdekes mert amikor együtt volt fent egy 2012 és 2013- akkor a 2012-s mindig új autocadet indított - teljese rendszert - a 2013-as meg csak új ablakot a rendszeren belül. Az egyetlen különbség az indító beállításoknál az volt, hogy a 2013-asnál volt /nologo kapcsoló. Nem tudom emiatt vagy más miatt volt a különbség.
-
belagezabela
csendes tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Eddig nekem nem csinálta utoljára talán a 14-es még 1996 körül.
Egyébként meg mondjuk egy másik mappából cad-en belül megnyitni is körülményes egy filet, nem hogy egy hálózati meghajtóról, csak hogy belül fülön legyen. Nem a file ilyen színtű kezeléséről híres az autocad.
Na még azért keresgélek a neten, de ha másnak volt már ilyen akkor esetleg jelezhetne."Valami nem OK a fájl társításoknál szerintem." ezt hogy? vagy ezzel nyitod a filet, vagy sehogy mit lehet ott még eltársítani?
Előre is köszi
-
kriszpontaz
veterán
válasz
belagezabela
üzenetére
Nálam ez csak olyankor fordul elő ha egymás után nyitok meg rajzokat és nem várom meg hogy az első megnyitott rajz teljesen beinduljon. Akkor külön Autocad indul el mindkettő rajznál.
Ha probléma van vele próbálkozhatsz azzal hogy ha egy rajzot megnyitottál, ne a DWG-re kattints és úgy nyisd meg hanem a megnyitás menü alól az aktív Autocadben. Úgy biztosan fülként nyitja meg. Valami nem OK a fájl társításoknál szerintem. -
belagezabela
csendes tag
Sziasztok!
Régen jártam erre, olvasgatni szoktam, de írni csak ha probléma van.
Gépemet újra rakták 2016os van fent, az mitől lehet és hogyan lehet megváltoztatni, ha egy már megnyitott rajz mellé nyitok egy újabbat akkor külön programként is elindul az acad és a régiben is megjelenik fent a fülön/munkalap/ külön rajzként. 2015-nél meg egy pár hétig a 2016nál csak egy programként volt indítva és külön fül /munkalap/ ként volt váltható a programon belül a rajz.
Így viszont a dárius ram mennyisége se elég, 2-3 rajz megnyitás után belassul minden. Ha bezárod a jobb sarokban valamelyiket akkor viszont az összes acad programot bezárja, természetesen mentést ahol kell felajánlva.
Előre is köszönöm.
-
Nisida
aktív tag
Szívesen. Még egy kis segítség: (igaz majdnem két éves de ...)
http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493.html -
-
Nisida
aktív tag
R7 250-es szerintem elég,ez ha jól rémlik akkor a 7770-esel van rokonságban. Az a probléma én nVidiában nagyon nem vagyok otthon, így nem tudom. De igazából bármilyen jobb minőségű kártya elhajtja az Autocadet nem ott lesz a szűk keresztmetszet. Persze ez 2d-ik 100%ban igaz utána meg 3d-vel foglalkozok a kompetensek.
-

Van egy gép i3-al már és nagyon dícsérik -főleg a régi után ugye. i5 sztem már nem férne bele árban, de majd kiderül. 4/8 GB ram van mostani vasakban is nálunk, szal. 8 GB indulásnak és ha kell, akkor azt lehet utólag dobni rá. VGA az igazi kérdés, Quadro drága lenne, valami R7 250 1 GB GDDR5 elég lehet? Vagy mi felel meg ennek nV oldalon?
-
Nisida
aktív tag
CPU: egy magban minél erősebb. i3 is jó de i5-ből valami jobb már bőven elég 2d-hez mindenképpen.
RAM: 8 talán 16 de ha csak vektoros az anyag elég a 8 Gb
VGA: szájíz szerint nV vagy Amd , valami jobb 1-2 Gb memóriával, szerintem teljesen fölös az SLI, Cross szenvedés bár látni kéne már egy összehasonlító videót amin egy 3 SLI nyösztett egy test forgatást, de ez is csak 3d-ben, 2d-ben semmit nem jelent szerintem se az SLI sem a Cross
VGA II: cél kártya - Firepro, Quadro - nem éri meg akkor inkább egy hagyományos kártya csak jobb mint amit eredetileg vennél.
HDD: szinte mindegy bár talán az SSD segít valamit az indulásnál3D: jó kérdés aki így használja mondja meg mi lenne jó.
Nekem egy HD 7870-esem van 3 monitorral és legutóbbi civil 3d-s munka csont nélkül mozgott benne kb 3000 TIN háromszöggel. -
Sziasztok!
AutoCAD, Solid edge alá milyen vasat ajánlanátok? i3, esetleg i5 + nV VGA + 8 GB ram a terv.
VGA-ban nem vagyok biztos, CUDA-t szereti?
Többnyire 2 D autocad, de néha teljes gépek is jönnek step-ben. Nem kell nagy dologra gondolni, nem űrbázis rajzolásra kell. (nem tudom milyen topik ez, de sok helyen cxsak az i7+ csillió ram és 3 SLI a menő
).Cél a jelenlegi 2 magos, 4 GB ramos gépek leváltása lenne.
Köszi a segítséget!
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Néhány szóban valaki összefoglalná nekem a feliratozási lépték helyes használatát ? (2013-as CAD )
Eddig azt hittem,hogy értem,és használom is egy ideje,de egy rajz kapcsán most teljesen bekavart. Egy-egy beállított léptéket fóliához rendel? Modelltéren belül szerettem volna ha valamelyik szöveg 1:10, másik 1:2 stb. ,de mikor újat állítottam be,és írtam valamit, a régi beállítottakat is átváltotta. A tulajdonságoknál a listából ha kitörlöm mindet ami nem kell,és csak 1 marad benne,akkor minden okés,de ez eléggé körülményes és időigényes. Előre is köszönöm. Remélem nem golyóztam be
-
BenJoe80
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Köszi a linkeket!
Mindenképpen, de jogtiszta verziót nem tudok most kiszorítani. Ha lenne 5750€ akkor először valószínűleg inkább kocsit vennék. Mindenképpen szeretnék AutoCAD 2015 Architecture, de jelenleg nincs rá pénzem.
Dolgozni meg tört verzióval nem dolgozok, de amúgy sem favorizálom az ilyen illegális megoldásokat.
-
kriszpontaz
veterán
-
BenJoe80
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Okay... köszönöm, megnézem ezeket.
Gondolom ezek letölthetőek és ki is próbálhatóak, nem?
-
BenJoe80
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Okay, de akkor milyen olyan alternatíva van (ha egyáltalán létezik), amivel építészként dolgozhatom úgy, mint pl. az AutoCAD 2010 Architecture (ez van a munkahelyemen)?
Fontos, hogy tudja kezelni a .dwg kiterjesztésű fájlokat, tudjon .pdf-ben nyomtatni és legyen hozzá alapvető építész csomagok (fal, ajtó, ablak... stb.). A mérés, méretezés, léptékezés is fontos, de gondolom ez alap. A 3D már nem tudom mennyire elvárható.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
BenJoe80
üzenetére
ArchiCAD - Ez a legelterjedtebb az építészek körében.
Az Archline és az ArchiCAD kezeli a DWG formátumot, mindkettő nyomtat PDF-be, viszont ha exportálsz, nem 100% kompatibilis DWG-t gyárt, tehát vannak benne érdekes dolgok, hibák.
Amennyiben AutoCAD környezetben dolgozol, minden más szoftverrel lesznek kisebb bajok fájlkompatibilitás, széteső objektumok, stb. -
rgqjx
aktív tag
Esetleg, ha opcio, akkor van ingyen is. Tudasban szerintem az LT es a full verzio kozott van, pl. a parancsok nagy resze ugyan az.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
BenJoe80
üzenetére
Annyiért ez nem reális ár. Még bérleti konstrukcióban sem. A szoftver bérleti díja 191€/hó a hivatalos weboldal szerint.
A diákoknak a diáklicensz bármely szoftverre ingyenes. -
BenJoe80
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Ezt akartam tudni.
Szeptembertől megyek egyetemre, bár már most AutoCAD-el dolgozom és szeretnék egy AutoCAD 2015 Architecture-t venni. Az általam linkelt oldalon ezt a szoftvert 330€ árulják.
Ez még akkor is gyanús, ha OEM verziót árulnak.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
BenJoe80
üzenetére
Ez a hivatalos Autodesk árlista. Az összegek mindig az aktuális € árfolyam szabványában vannak meghatározva a magyar disztribútorok által is. Az árak a kiinduló árak, ettől a hivatalos forgalmazók eltérhetnek bizonyos összeggel (egyedi ajánlat, a feltüntetett listaártól kedvezőbb áron).
A felsorolt cégek honlapjain nem véletlenül nem szerepel ár, mert egyénileg kikalkulált összegekkel dolgoznak.Cad+Inform Kft. információi alapján:
Az Autocad Architecture önmagában 5750€, Standalone licensz. Ettől ez forgalmazón keresztül lehet kevesebb is.
Az örökös licenszek 2016. február 1-től nem vásárolhatók, csak Design Suite csomagok esetén. A normál szoftvereknél csak bérlet jöhet szóba ezután az időpont után.
Az Autocad Architecture 2016 program ára: 5750 €
Jelen pillanatban élő akció során vásárolva: Autocad Architecture 2016 program + 3 éves szoftverkövetés (évente 835€) esetén az alapszoftver árából -20%, a 3 éves szoftverkövetés árából -5% kedvezmény vehető igénybe, tehát:
(5750€ - 20%) + ((3x835€)x3)
A szoftver éves bérleti díja bérleti konstrukcióban: 1éves bérlettel: 2290€, 2év: 4580€, 3év: 6870€ (nincs szoftverkövetés, mindig a legújabb szoftvert használhatod ha akarod)Létezik Building Design Suite csomag is egy kb. Standard verzióban 6250€ örökös licensz, ami egy komplett programcsomag és vagy minimum 6-8 szoftvert tartalmaz. Ezek csak Angol nyelven érhetők el, de a szériaszámmal a külön letöltött magyar nyelvű telepítő készlet is aktiválható.
Örökös licensz csak ezekkel a csomagokkal érhető el 2016. február 1. után.
A harmadik verzió a Revit Architecture csomag de ez objektum alapú, nem Autocad alapú csomag.
Minden szoftvernél és szoftvercsomagnál van havi, negyed éves és éves bérleti konstrukció is. Így mindig a legújabb szoftverrel dolgozhatsz, de a bérlet lejárata után azt nem használhatod.
Az örökös licensz az vásárlás után korlátlan ideig használható.
A listaárakból tudnak engedményt adni. Vásárolt licensz darabszám függő a kedvezmény mértéke.További infókért kérlek keresd meg őket személyesen.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Okay, de még is, úgy körülbelül mennyibe kerül egy legális AutoCAD 2015 Architecture?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
BenJoe80
üzenetére
A linkelt weboldal nem nyílik meg nálam, de nem is baj. Csak hivatalos forgalmazóktól próbálj ilyen drága szoftvert beszerezni mint pl: Varinex Zrt., Cad+Inform Kft., Hungarocad Kft., Terc Kft., stb.
Kérj be mindtől árajánlatot vagy figyeld az akciókat mert sokat spórolhatsz.
-
BenJoe80
senior tag
Szóval volt ez a kérdésem, de akkor másképp kérdezek.
Hol lehet, érdemes (lehetőleg dobozos) AutoCAD 2015 Architecture-t venni ill. mennyibe kerül?
A választ, segítséget előre is köszönöm!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Bocs, nem kényszer, illesztés a neve.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kőbaltazár
üzenetére
A 2004-esből pont az a funkció hiányzik ami neked kellene. Kényszer a neve (egyik objektumot a másikhoz igazítja és léptékezi is ha kell automatikusan megadott referencia pontok alapkán.) és nem elérhető abban a verzióban. Nem lehetne újabbra váltanod (költői kérdés, nem tudom céges-e vagy nem)? Egy 2015 v 2016 verzió nem ártana.
Amit akarsz az pedig kivitelezhetetlen torzítás vagy léptékezés nélkül. 2 ugyanakkora objektumot akarsz átlósan egymáshoz forgatni, amikor a legelső linkelt képeden is látszik hogy ferde mivolta miatt forgatás után soha nem fog az A pont a helyére kerülni. Én a helyedben az A pontot illeszteném a helyére, a forgáspontja forgatásnál is az A lenne, de úgy sem fog felül a helyére menni. Esetleg próbálkozhatsz a tárgyraszterek közül a Szomszédos (Nearest) nevű opcióval).
-
kőbaltazár
tag
válasz
nemisfontos
üzenetére
-
BenJoe80
senior tag
Erre valaki?
-
nemisfontos
csendes tag
válasz
kőbaltazár
üzenetére
Rajzolsz egy kört, aminek a csúcsa az A pont és átmegy a zöld sarokponton, amit később át akarsz forgatni a piros vonalra. Mivel a forgatás távolságtartó, ezért a piros vonal és a kör metszéspontja megadja a B pontot. Így meg már tudsz bázisponttal forgatni, ahogy korábban írták.
-
kőbaltazár
tag
válasz
Caldera
üzenetére
Köszi a segítséget, de valószínűleg nem jól tettem fel a kérdést.
Erről lenne szó.Az "A" pont rá kellene simuljon aa piros vonalra
De nekem így csinálja meg.Nem tudom a "B" pontot negadni, mert az még nem ismert.
Valami tárgyraszteres megoldás kellene, hogy ráhúzza a vonalra, de nekem ez nem jön össze.
Köszi -
Caldera
senior tag
válasz
kőbaltazár
üzenetére
A zöld objektumot a "B" pontba kell mozgatni (bázispont). Utána elforgatás, melynek bázispontja a "B" pont és 2. pontja "A".
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
a következő dolggal kapcsolatban lenne szükségem a véleményetekre: hiteles ez a weboldal?
Az eddigi tapasztalataim alapján, ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az általában túl szép is ahhoz, hogy igaz legyen.
A válaszokat és segítségeket előre is kösznöm!
-
A síkot kiválasztani a "new sketch" gomb után tudod, a bal oldali eszköztárban.
(#3509) tisvol: Köszi, most úgy is próbáltam, hogy külön szerkesztem meg őket - mivel úgyis össze lehet őket illeszteni később. De így sem sikerült.
Majd felteszem ide.Ja, látom, amott jobban foglalkoznak vele. -
Ala
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a rajz síkja z-x sík, viszont ha rajzolni akarok valamit, akkor azt x-y síkban rajzolja, tehát csak x-y síkban tudok dolgozni. Ezen hogyan lehet változtatni? (annyi rémlik, hogy tudok, csak azt nem tudom hogyan :/ )
-
Üdv!
Inventor:
Egy alakzatot extrude paranccsal kiemeltem, amelyre merőlegesen szeretnék egy újabb (trapéz-szerű) alakzatot rajzolni (majd ennek is adni valamekkora vastagságot). Odáig rendben van, hogy egy sketch-et felveszek arra a síkra, ahova kerülne, de nem jövök rá, hogy lehetne arra a síkra egy alakzatot rajzolni. Remélem jól írtam körbe, ha nem, akkor majd teszek fel képet. Köszönöm! -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Na, kipróbáltam kíváncsiságból az Autocad 360-at tableten. Szóval konkrétan semmire sem használható...

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
kriszpontaz
üzenetére
A Windows Phone áruházban nem szerepel, csak a sima Win8 áruházban. Szóval telefonra nem elérhető...

Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszönöm, ez jól hangzik! Akkor egyedül a student verzió ad csak hozzá "pluszt" a dwg-hez, a vízjel formájában?
Igazából ennek ellenére nem nagyon értem miért nem követi az Autodesk a mindemhez nyelvi packos rendszert , az autocadnél 99%-ban bevált.

).