-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyal
tag
A Golf V fényezése inkább a kemény kategóriába esik, a Swift meg inkább puha. Ha a Golfon mélyebb karok is vannak, akkor kelleni fog az a paszta-korong kombináció, amit írtam. A Swifthez elég lenne a szivacs korong is, pl a narancs a legfinomabb, enyhe karcokra, hologramm, stb. Vagy lehet a lila, ami durvább, nagyobb a leválasztóképessége, ergó több karc kijön vele.
Ha a kényszerhajtásos gépet választod és szép állapotú a Golf fényezése, akkor talán a lila korong is elég lehet.
Így képzeld el a polírozó rendszerek működését:
A legfontosabb összetevő a paszta, ez befolyásolja legjobban, hogy mire lehetsz képes.
Ha veszünk egy 1-10ig skálát, és az 1-es a legnagyobb leválasztó képesség, a 10-es pedig a legkisebb ("legfényesebb" eredmény, bár ezt így nem szeretem használni), akkor:
Minél ritkább szerkezetű korongot választasz, annál több leválasztott anyaggal számolhatsz (nagyobb karceltávolítás), minél sűrűbb szerkezetű a korong, annál fényesebb lesz a felület. De... és most jön a lényeg, egy paszta tulajdonságait csak kis mértékben lehet ezzel befolyásolni: PL a Scholl S20 egy On step paszta, ami kb a skálán 4-7-ig tart. Ha egy durva koronggal használod, akkor ez az érték lehet mondjuk 3-7-ig (helyes technikával). Ha egy puha szivacs koronggal párosítod, akkor pedig mondjuk 6-8-ig. De ezek kis mértékű eltérések. Tehát a Golfhoz (sokkal) keményebb kombináció kellene, a Swift-hez finomabb. Fontos, hogy egy kemény és egy puha fényezés között viszont óriási is lehet az eltérés! Lehet még befolyásolni ezeket a tulajdonságokat ezer féle dologgal. (Gép fajtája, technika, hőmérséklet, előkészítés, stb)
Lehetetlen megmondani, hogy egy menetben nálad mi működne jól azon a két különböző fényezésen, viszont abban a rendszerben, amit írtam, nagyon sok mozgástér van.Még valami: a nepper polírt ne vedd alapul, ahol a töltőanyag 2-3 hónapra elfedi a valóságot: Ma szép fényes, kesőbb viszont előkerül az igazság, mert ennyi idő alatt oldódik ki a lakkból a szer. Szerintem te nem erre törekszel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy ruhás topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro