Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
hentes555
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Labocosmeticától Idrosave-et akartam kifejezetten venni, de Scrub pad és az új mikroszálasuk (ami kifejezetten rinseless wash-hoz is ajánlanak) nincs itthon sehol, valamint a Klin duo mini szárazoló sem (ez utóbbi nem volt kifejezett terv de ennyiért megérte).
A képen látható árakból még lejött 13% a halloweenes promoval.
Megnéztem random magyar webshopokat, azok alapján:
Glaco Glass: 4890 vs 4520 370Ft-al olcsóbb volt (400 EUR/HUF-al számolok)
Hydro2 Lite 500 ml: ahifi 6150 vs 4837 1313 Ft-tal olcsóbb
Vikan kefe: Atlantic Higiénia 3840 vs 2784 1056 Ft-tal olcsóbb
ADBL mikroszálas mosó 500 ml: 3490 vs 3546 56 Ft-tal drágább2680 Ft-tal olcsóbbak ezek összesen az AA-n.
Szállítási költség 2370 pl. Atlantic Higiénia esetén (én ezt a Vikan kefét ott láttam), és Ahifi Packeta 1450, de nem néztem meg, hogy a Vikan kefén kívül kapható-e a másik 3, ha nem, akkor harmadik szállítási költség vagy pl. automosó webshopon ~1000 Ft-tal eleve drágább a Glaco Glass is.
Szóval ha ezt a hármat összeadjuk (2680+2370+1450), akkor máris 6500 Ft-nál járunk, az Addict Auto-n pedig 8000 volt a szállítás.
Tehát árban mondhatjuk hogy nagyjából ugyanaz, csak be tudtam szerezni a fentieket is egy rendeléssel.
-
hentes555
senior tag
Köszi a segítséget.

Rendeltem is egy 100+ eurós csomagot, de nehéz szívvel nyomtam rá az Order gombra, nem szoktam ennyit költeni hobbikra.
Kicsit megtévesztő volt amúgy, mert mikor raktam a kosárba a dolgokat, folytom 5 euró szállítási költséget írt, aztán amikor Check-outoltam akkor meg a legvégén adta ki, hogy alsó hangon 20 euró a szállítás Mo.-ra, ami azért nem kevés. Na mindegy, mostmár lesz egyelőre minden, amit kigondoltam. Ezeket rendeltem:
Kipróbálom ezt az Idrosave-et, mellé rendeltem Labo mikroszálas kendőt, scrub padot és ADBL mikroszálas mosót, illetve védelemnek nem volt készleten Gyeon Wet Coat és helyette beraktam a CarPro Hydro2 Lite-ot, úgy láttam arról is jó vélemények voltak.
Plusz a Vikan kefét is megvettem végül. -
d4d
aktív tag
válasz
hentes555
üzenetére
Pl műanyag elemeken intenzívebb tisztításhoz, ajtókárpiton lévő, az a-b-c oszlopokon lévő szövettel vagy vmi hasonlóval borított felületekhez habosítóval kombinálva. Küszöb belépőnél lévő műanyag elemek + kédergumik. De akár a gomberdővel rendelkező középkonzolokhoz is jó, persze csak, ha nincsenek fényes fekete felületek vagy plexi és egyéb karcolásra érzékeny pontok. A koch chemie-s kefétől kicsit durvább, de még mindig elég kíméletes a gyeon hasonló keféje. Rövidebb, emiatt merevebb szálakból áll.
-
d4d
aktív tag
válasz
hentes555
üzenetére
Ezek a scrub padok bizonyos szövet felületekhez is jól használhatók, ajtókárpitoknál is. Ezeken kívül pl a műszerfal teteje, szélvédőhöz közeli, ecsettel nehezen hozzáférhető részek, nagy felületek, tetőkárpit (ez is anyagfüggő), háttámlák. Sokkal gyorsabban lehet haladni, de az ecsetet, keféket nem váltja ki csak kiegészíti. A koch chemie lószőr keféjét is jó szívvel tudom ajánlani beltéri használatra.
-
hentes555
senior tag
Kárpittisztításhoz (ülés) akarnám használni, remélem ahhoz nem túl durva.
Még ezen a scrub pad-en gondolkodom nagyon, hogy van-e értelme megvenni 10+ euróért csak saját felhasználásra, nem mint aki napi szinten többször használja. Ezek tisztítóerőben is többet tudnak vagy csak gyorsabb, mintha ecset+tisztítószer kombóval elkezdem a műszerfalat, ajtókat tisztítani? Mondjuk lehet pl. ajtókárpithoz ez alkalmasabb, ahhoz szerintem az ecset már nem a legjobb (gyenge a puhasága miatt).

-
d4d
aktív tag
válasz
hentes555
üzenetére
Ja, ebből vettem tartalékba vagy 2-3 dbot annak idején, aztán rajöttem hogy kicsit felesleges volt, mert nem akar elhasználódni semmilyen szinten, igaz már rég vettem elő. Ez nem az a fajta kefe aminek a szálai majd nehány használat után szanaszét fognak állni, mint egy lerágott fogkefének. Mit akarsz vele tisztítani? Mert pl műanyag felületekhez azért ez durva. Kárpittisztításhoz (ülések, szőnyegek) viszont jó.
-
hentes555
senior tag
Köszi az infót, már be is raktam a kosárba vagy 30k értékű cuccot.
Köztük az Idrosave-et és a Labo hozzá való rinseless mikroszálas kendőjét, várom már a próbát.
Meg most találtam rá, hogy van scrub pad is a kínálatukban, a felületet eléggé hasonlít a Microfiber Madnessére. Beraktam egy Vikan kefét is, amit említettél párszor, hogy nagyon megérős, most az is nagyon jó áron van (~7 euró).
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Rinseless wash technikához szeretnék mikroszálas kendőket venni. Milyen méretű és milyen GSM-es kendők ajánlottak? Esetleg ha van konkrét bevált fajta, ami ár-érték arányban is jó, azt is szívesen fogadom.
-
d4d
aktív tag
Franciáknál 13% kedvezmény mindenre nov 1 23:59-ig, kupon: BOUH
-
Petyal
tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Úgy csináld ,ahogy tibbike01 is írja. Az a lényeg ,hogy az előmosással minél több kosz lejöjjön, az érintéses mosásra minél kevesebb maradjon. Ha lehet mikroszálas vagy gyapjú mosókesztyűt használj.
-
tibbike01
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Én aktív habbal kezdek, majd azt csapatom le samponos erős nyomásúval. A habot lentről felfelé csináld, úgy nem folyik le olyan könnyen. Ez után vödörből mosás fentről lefelé haladva mindig jól kicsavarva a szivacsot.
De mindenek előtt a kerekekkel kezdek.Langyos víz, jóféle sampon, alapos szivacs csavarás vagy másik kézzel a dzsuva leseprése a szivacsról, de használhatsz több szivacsot/kesztyűt is.
-
szőröscica
addikt
Landzsas mosoban erinteses mosas kivitelezese hogy a legpraktikusabb es a legjobb a fenyezesnek? Nyilvan este, mikor nem tartok fel senkit. Samponos nagynyomasuval leveretni az egeszet alaposan, utana oblites, aztan aktiv hab es fentrol lefele, korbecsutakolni vagy 3-4 mosokesztyuvel?
-
tibbike01
addikt
Aki használ IPA-t, az milyen arányban használja? Én 50-50%-ban higítva, de lehet ez túl erős. Nagyon "vadnak" éreztem használat közben. Mi az idális arány?
-
Gaborkik
tag
válasz
zsoltip
üzenetére
Valamilyen szerződésben vagy garanciális felételekben jelzik, hogy hátsó ablkaon csak a törlő kikötésével van gari ? Ha csak javasolták a kikötést és 2 nap után lejön az elég alja szerintem, még ha üveg küülső fóliázással nincs is tapasztalatom. (pedig eső és törlés sem volt sok mostanában, csak pára)
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
A hátsó szélvédőm némileg sötétített. De épp annyira, hogy ha belülre helyeznénk el reklám feiratot és céges logót, akkor ne legyen látható.
Az AraDesign nyomdával készíttetem el a külső felületre való megoldást.
A betűk és alakzatok úgy kerülnek rá, hogy van egy átlátszó fólia, amin vannak a kocsira kerülő színes elemek, felülettisztítás után ezt ráhelyezik, és hőlégfúvóval fixálják.
Tehát az egyes karakterek, mintaemelek egymástól függetlenek, nem egy nagy felület kerül felhelyezésre.
Azonban 2-3 ap után megadta magát, és 2 helyen elkezdett feljönni. Egyrészt a logó, egyrészt a felirat.
AraDesign azt mondja ez nem garis probléma.
Tény: Javasolták, hogy kössem ki a hátsó ablaktörlőt, de nem ezt nem szándékozom. KELL, úgy vélem a biztonságos közlekedés szerves részét képezi. (Persze lehet menni hátsó ablak nélkül is, de minek, ha ez nem arra van kitatlálva... Nem egy puttonyos munkakocsi...)
1.) Egyetértetek ezzel és csak nekem szúrja a szemem (mert az én zsebem lett könnyebb
)?
2.) Mik a tapasztalatok, bevált módszerek erre, hogy ne jöjjön fel?
3.) Tudtok ajánlani profibb céget BP környékén? -
tibbike01
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem az applikator, ami kérdéses, hanem a flakon, a megmaradt kikevert mennyiség, tárolás, a habosítás...stb.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
az 1km.-re lévő boltban csak a pumpás roton van.. 700ml 3200.-ért.
Mondjuk nem szoktak nagyon rosszak lenni a K2 cuccok. bár régen jobbak voltak picit.
-
tibbike01
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Uhh, az úgy nem túl baráti, meg nem is gazdaságos.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tibbike01
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi, pont ezt néztem ki, deszt vízzel higítva? Milyen flakonba érdemes tölteni? Srpicnis jó hozzá?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
tibbike01
üzenetére
Carpro PERL, 1:1-ben higítva
K2 Roton Pro tapasztalat: nagyon jól végzi a dolgát, és naggyon kiadós. 3 szett felnit csináltam meg vele teljes egészében, ebből kettő nagyon csúnya volt, ecsetelős, többször újrafújkálós (nyergekre is stb.) és még 2 dl se fogyott el belőle
3400 HUF a literes, best buy

-
chopin42
őstag
Üdv! Párom kocsija "fel lett készítve" a téli szezonra, már amennyire egy érmésben lehet. A wet coat sajna kifogyott. Szuper cucc, kb 4 autóra használtam el, még egy nagyon kicsi maradt, az megy a másik adag tetejére. Viszont kéne egy két cucc: van olyan "klasszikusabb" fújható wax, amit vissza kell törölni, és szárazolás után megy? lehet az enyém most úgy lenne, bár hétvégére nem tuti, hogy megjön bármi is

Gyeon Q2M CeramicDetailer? Sonax extreme detailer?
Vagy maradjak a wet coatnál? Igazából imádom, az jönne mindenképpen. Vagy maradjak a jó öreg kenhető waxoknál? Bilt Hamber nagyon bejött, csak az is elfogyott 2 év alatt és sokkal körülményesebb, mint a wet coat.
Igazából csak a kíváncsiság hajt, ha a wet coatnál nincs jobb, akkor csak az jön, ha van bevált spraywax, akkor az (is elsőre).
Köszönöm
-
d4d
aktív tag
Trc eu oldalán 20% kedvezmény okt 30-ig. Nincs külön kupon, automatikusan vonja.
Megjegyzem évek óta nincsenek topon abban a tekintetben, hogy ha valamiből kifogynak akkor sokszor szó szerint hónapokat kell várni hogy újra legyen raktáron. Itt van pl a creature edgeless lime zöld verziója. Hónapok óta figyelem és semmi, csak a sold out sold out sold out. Nem tűnik fel nekik hogy "mindenkinek" ez a szín kell, ez fogy el leghamarabb? Tökömért nem lehet többet rendelni.
-
Petyal
tag
Engem is zavar, ha a tükrön lóg valami, én a hátsó akasztóra tettem fel. (Sajnos meg kellett kötnöm ezt a kompromisszumot a lógós illatosítóval. A diffúzor hamar kifogy, a szellőző rácsom pedig olyan kialakítású, amire nem lehet feltenni.) Az ülés alatt abban az esetben érvényesül ,ha eleve erősebb az illat ,és gyakrabban fújod . Úgy működhet. A 200ml fújós illatokat és az ADBL-t kapásból kerüld el, azok nem erősek/tartósak. A Marco Martely lehet a befutó neked.
-
Petyal
tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Így van, tulajdonképpen minden karcol, ami a lakkhoz ér. A mértéke nem mindegy.
Azt szokták mondani, hogy kontakt mosást mindig
- előmosással kell kezdeni, hogy minél kevesebb szennyeződés maradjon, mire hozzáérünk,
- sok vízben kell a samponos kesztyűt öblíteni, hogy minél kevesebb szennyeződés kerüljön vissza (ezért olyan nagyok a mosóvödrök,
- ezért van értelme a két vödrös mosásnak
- +1 minél jobb a sampon siklási tulajdonsága, annál kíméletesebb a mosás. (fóliázott autóra való sampon)
Persze a kíméletes mosás mellett nem árt, ha a szennyeződéseket is hatékonyan eltavolitjuk, és ez a kettő néha üti egymást. de nem mindig. Pl a kerámia vedelemnek az egyik nagy előnye, hogy a szennyeződés nem tud úgy megtapadni, ezért a samponnál előtérbe lehet helyezni a jó síkosító képességet a oldószerekkel szemben. Ergo: jó állapotú, jó védelemmel ellátott fényezésre könnyebb vigyázni.Parfüm téma :
Az ADBL Spirit nagyon jó illatú, de nem tartós, és hátránya, hogy túlságosan porlaszt, sok elmegy a levegőbe. Ezm én ADBL illatpárnára fújom, nem a szőnyegre, kárpitra.
A személyes kedvencem a Marco Martely, azon belül is a 7 ml-es fújós változat. Ez. Ebből is sokféle illat van, a boltban megszagolhato, adnak hozzá illatpárnát is.
Viszont... És most jön a lényeg.. A Marco Martely - ből egy fújásra sok anyag jön, de saját illatpárnája nem tudja egyszerre beszivni, az ADBL illatpárna viszont igen. Nekem ez a tökéletes kombó, több napig tartja az illatot, nem kell állandóan fujkalni, de nem is tolakodó. -
tibbike01
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Ezért kell jó minőségű sampon, ami kellően habzik és kellő "csúszósságot" biztosít. A szennyeződést feloldja, illetve a habba beleragad. Fontos a jó kesztyű/szivacs is. Illetve pont ezért szokták ajánlani a 2 vödrös mosást, ahol mindig egy tiszta vízes vödörbe csavarod ki/öblíted ki a szivacsot.
Illetve jó ha első lépésként aktív habbal kezdi az ember, ami a durvább nagyobb szennyeződéseket leviszi. Szóval odafigyelve lehet minimalizálni, de egy biztos, ha már hozzáérsz az autóhoz az bezony karcolni fog, de ügyeskedéssel és profi szerekkel minimalizálni lehet. -
Mauzes
addikt
Ha lenne egy jól működő megoldás aminek tényleg természetes jó illata van tartósan, azt tökre adnám.
Amikor használtan vettem egy autót, hetekig nagyon jó illata volt és tök jó volt mindig beülni. Nem tudom, mitől, egy kék Wunderbaum lógott a tükrön, de szerintem nem attól. Ha én berakok egy Wunderbaum fenyőcskét, akkor inkább vegyszert érzek, mint jó illatot.

-
Mauzes
addikt
Sziasztok, fentebb volt téma, hogy lándzsás mosó után nem ajánlott szárazolni, mert a rajta maradt apró szennyeződéseket húzza magával és ez mikrokarcokat okoz. Ezt értem és egyetértek. De egy keresztkérdés jutott eszembe:
Akkor pontosan ugyanilyen hatással kellene járnia annak, amikor samponos kontakt mosásnál a mikroszálas mosókesztyűt húzogatod a (kiindulási állapotban) apró szennyeződésekkel teli felületen, nem? Hogy ha az apró szennyeződések egy mikroszálas kendő finom mozgatásával összekarcolják az autót a lándszás utáni szárazolásnál, akkor az apró szennyeződések a mosókesztyű finom mozgatásával is összekarcolják, nem?
-
aktív tag
Sziasztok!
Autóparfümökről mi a vélemény, a kivehető szövet szőnyegekre vagy a gyári, nem kivehető szőnyegre fújva érnek ezek valamit legalább 2-3 hétig (pl. ADBL)? Az autó belseje alapvetően nem büdös, nem dohányos, koszosan nem ülünk bele, illetve 3-4 hetente igyekszem kitakarítani, viszont valami szolid autós illat jól jönne. Tükörre, szellőzőbe akasztható, konzerves illatosítókat hanyagolnám.
-
pjen
félisten
én ezt vettem, eddig jó, elég hozzá egy vödör víz -
-
stuka20
senior tag
válasz
hemaka
üzenetére
Olyan fejet gondolsz, ami szórja a vizet, de nincs rajta ravasz, amivel te tudod "lőni" manuálisan? Mert az beválhat itt, csak még nem találtam meg.
Mert itt ugye biztosítani kell a folyamatos áramlást, különben tönkrevágja a szivattyút.Meg vannak ezek az előmosó termékek, ezek mennyire fontosak? Nem lenne elég, ha csak ezzel vagy valamelyik ADBL (1 | 2) termékkel lemosom 2x? Pl. röprozsda - öblít - sampon - öblít - sampon - öblít - wet coat - öblít - szárazol?
-
Blindmouse_
senior tag
a Lidl-s W5 se rossz nedvestörlőből, de simán használtam ilyen csecsemőseggtörlőt is.. rendesen lehozza a dzsuvát az is.
Ajtókéder? bemész a patikába veszel 1-2 deci glicerint.. kb 100 forintért vettem utoljára
Alcantara = uszadék nylon, nem tudom arra mi a megoldás.Ablaktisztításra belülről, ablaktisztító, tiszta mágia.

-
hemaka
nagyúr
válasz
stuka20
üzenetére
En is azzal moson itthon ha pepecslosebb a dolog. Arnyekban, nem forro autot siman lehet otthon is mosni, csak le kell szarazolni utana egybol.
A slagra lehet venni allithato fejet es ott is lehet egy kisebb de erosebb sugarban lemosni a kocsit. Ha elotte ugy is le volt szivacsolva, akkor az is eleg. A wet coatnak is eleg az amugy, szetteriti rendesen. -
1stVikman
senior tag
Törlőkendős dolgokban én nem bízom annyira.
Gumi kéderekre szokott lenni a Lidl - ben W5 vagy nigrin nevű ápoló stift, tisztítás után teljesen jó arra, hogy pl.télen ne fagyjon oda az ajtó.
Gumiápoló (kerékre) , ha itt szintén a spray - s W5 habra gondolsz azt is tiszta gumikra érdemes fújni. Ha összeesett a hab érdemes szivaccsal vagy ronggyal eloszlatni a felesleget. Pár mosást kibír, nem kell minden alkalommal újra fújni.
Ablakra én isopropyl alkohol és desztillált víz 40-50 %os keverékét használom. Első alkalommal, ha nagyon koszos, mehet rá valami ablaktisztító, régen itt a frosch - t ajánlották.
Bőrre, főleg alcantara esetében kimondott arra való tisztító + ápoló kombót javaslok. Én is épp várok véleményt/tapasztalatot ezzel kapcsolatban, mert kacsingatok a carbonax termékei felé.
Beltérre meg személy szerint az Armor all multi purpose Cleaner-t és utána Matt Protectant használom.
Régebben Tescoban volt beszerezhető, de utóbbi időben eltűnt kb.mindenhonnan.
Persze vannak ennél jobb és drágább szerek is, illetve mindenféle kiegészítők, pumpás flakonok, mikroszálas kendők, szivacsok, ecsetek, de azt majd ajánlanak a profik. -
stuka20
senior tag
válasz
hemaka
üzenetére
Köszönöm!
Még egy utolsó kérdésem lenne. Fúrt kút vízzel lehet autót mosni? (ebben az esetben csak slag, a rendszerre nem lehet ilyen pisztolyokat kötni)
Mert, ha igen, akkor megtudnám oldani az egész mosás kérdést otthon.
Csak a különböző szerek lemosása lenne kérdéses, mert szinte mindegyiknél az van írva, hogy magasnyomásúval öblítés.
Szerk.: Annyit még hozzátennék, hogy nem pár méteres fúrt kút, tehát tiszta a víz, iható. -
tKb.
tag
Sziasztok!
Van esetleg olyan törlőkendő (nedves), amivel érdemes az autó belsejét törölni? Lidl-be WD-t láttam autóhoz, az elfogadható? Van esetleg kifejezetten olyan, ami az ajtónál a gumikra érdemes, hogy ápolja? Esetleg bármi olyan, amivel a félbőr + alcantara üléseket kicsit átlehetne törölni?
Ugyanígy láttam gumiápolót is, annak a használata milyen időközönként javasolt. Elég a szezon végén átfújni gumicserekor vagy igazából lehet rendszeresen 1-2 havonta?
Szeretnék javaslatot kérni ablaktisztításra is belülről. Van javasolt szer erre vagy egy bármilyen ablaktisztító is megteszi?Köszönöm előre is!
-
stuka20
senior tag
válasz
chopin42
üzenetére
Köszönöm!
Hogy érted, hogy kézi flakonnal?
A videó és a tipped/ajánlásod hasznos volt, kiprbálom ezt a módszert!Ezt a wet coat-ot van értelme/ lehet úgy használni, hogy előtte vagy utána felvinni egy másik waxot?
Mint amiket itt említettem. Vagy a wet coat önmagában elegendő? -
tibbike01
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Olvass utána légyszi, vagy nézz videót.
-
chopin42
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem mosod le: a nyomás szétfuttatja a panelen. Csak magasnyomásúval ajánlott. Én úgy szoktam:3 fújás kb az adott panelen, majd alulról felfelé, majd oldalra terítem átlósan. Tetővel kezdem. Van sok videópl
[link]
-
tibbike01
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A Wet Coatot magas nyomással kell leöblíteni! Pont ez a lényege, hogy nem száraz kasztnin kell kenegetni.
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Bár már egyszer kérdeztem, de még nem tudtam dönteni, ezért kérdeznék még.
Szóval van itt olyan, aki használt már Autoglym leather care balm - ot, és Carbonax leather conditioner matt bőrápolót is?Egymáshoz képest melyik a jobb?
Illetve a carbonax - nak mennyire lesz kellemes bőr illata és matt hatása ápolás után?Autoglym - mel elégedett vagyok, de elfogyott és kipróbálnám a carbonax-ot. Viszont ha nem jönne be, akkor meg pénzkidobás.
#autoglym #carbonax #bőrápoló
-
chopin42
őstag
válasz
stuka20
üzenetére
Szia. Szerintem: ha van habos előmosás a mosóban, akkor azzal kezdd, majd sima öblítés, hab még 1x, öblítés, 1 vödrös mosás, öblítés, wet coat, öblítés, szárazolás. Én így mosom lándzsásban, a hab saját, kézi flakonnal...
Ezzel teszed a legjobbat, ha nincs árnyékos udvar.
Mindenesetre a szárazolast felejtsd el, ha csak lándzsa lesz, a következő tulaj hálas lesz.
Szerk: röprozsda az mehet az első hab után. -
tibbike01
addikt
válasz
stuka20
üzenetére
Ha nem nagyon koszos a kasztni, akkor mehet rá elsőnek a röprozsda oldó, majd utána hab program, majd mosó program. Ez után a vödrös-szivacsos mosás és alapos öblítés. A végén érdemes lenne valamilyen wax-al kezelni, a legegyszerűbb módja a Gyeon Wet Coat lenne, nézz utána, jó cucc.
-
1stVikman
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Autópályán nagyobb az esélye az "A" oszlopra érkező kavicsnak. Ha nem felejtem el, és van rá érdeklődés, akkor lefényképezem a golf utas oldali oszlopát. Van rajta vagy 6-8 darab, de én ugye elég sokat pályázok.
-
stuka20
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
ginola, tibbike01
Köszönöm a válaszokat, talán annyi előnyöm van a karcokkal szemben, hogy az autó színe fehér. Munkámból kifolyólag alapból hajnalban kelek, így majd lehet beiktatok egy korábbi kelést, de talán a legideálisabb egy éjszakai időpont lenne.Bocs az amatőr kérdésekért, de érdemes előtte végigmenni 1-2 programon* vagy egyből lehet samponos-szivacsos mosással kezdeni? Illetve a röprozsda oldót mikor ajánlott ráfújni? (tisztítás előtt vagy után?)
*így visszaolvasva elküldés előtt, a válasz tippre igen.
-
stuka20
senior tag
-
stuka20
senior tag
Miért nem érdemes kézi lándzsás autómosó használata után egyből szárazolni?
-
Veron
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
3 éve van a régi autón néhány helyen és nem alig lehet megmondani, hogy van rajta. Max. közelről, ha másképp csillan a fény, vagy tapintásra.
-
BigBlackDog
veterán
Kilincsfészkek nálunk nem voltak problémásak, új koruk óta nálunk lévő autóknál minimális karcok voltak csak. Viszont használt hozzám került autók esetén volt bőven karc. Én nem fóliáztatnám. Tükörházat is kihagynám, bár volt pár találat ott is.
Egyébként ezek a fóliák mennyire látszanak? Évek alatt nem sárgulnak/koszolódnak be?
-
Veron
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Tükörház mennyire sérülékeny? A jelenleg autómon ott nem látok nyomot.
Körömkarcok ellen célszerű lenne a kilincsfészkek fóliázása? -
BigBlackDog
veterán
Motorháztetőt mindenképpen fóliáznám, legalább az első harmadát. Nálam itt szoktak lenni inkább "találatok", nem emlékszem, hogy feljebb találkoztam volna vele (szoktam azért autópályázni). "A" oszlopon még nem találkoztam eddig kavicsfelverődéssel a használt autóimnál.
-
Veron
addikt
Szeretnék kavicsvédő fóliával ellátni a legkritikusabb elemeket. Mivel budget megoldást keresek, nem akarom az egész elejét beborítani a tetőig. Szerintetek melyek a legtöbb kavicsot kapó elemek? Én az első lökhárítóra és lámpákra gondoltam, esetleg a tükörházak.
-
joebacsi4
tag
Sziasztok!
Tegnap lemostam először lándzsás mosóban a kocsit. Utánna lemostam Sonax samponos vízzel, majd öblítettem és szárazoltam. Végül Sonax Polírozó & Viasszal átmentem rajta.
Most néztem és a teteje a kocsinak, olyan mintha fátyolos lenne. Máshol nem vettem észre a kocsin. Mit rontottam el, vagy mi okozhatja?
Máshol nem vettem észre, hogy ilyen lenne.
Az okozhatja, hogy nagyobb felületet csináltam egyszerre és így tovább volt rajta a szer és amiatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, az sem rossz.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én ezt vettem, eddig jó, elég hozzá egy vödör víz
Sziasztok!