- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lela
aktív tag
Üdv!
Felni szinterezéssel kapcsolatban Debrecen környékén tudtok valakit ajánlani? -
csoki7
csendes tag
Sziasztok!
A mostani lidl-s katalógusban lévő autóápolási cuccokból van olyan, amit érdemes beszerezni? A felnitisztítót többször olvastam már itt jót, de az mintha pont nem lenne most. A többi cuccról vélemény?
-
veterán
válasz Peti78 #38679 üzenetére
Igen műanyagra a GYEON-tól a Preserve való. Enyhe selyemfényt ad a felületnek, semmi fölösleges csillogás. Bár megmondom őszintén hogy az AF Spritz-et nem cserélném le rá, de mindenkinek más jön be.
(#38680) Zémann
Szivacsot én mindig kukázom, nem fogom én mosogatni. Épp most várok Aliexpress-ről 12db-ot 380ft-ért. Elvileg belföldre továbbítva lett, szóval napok kérdése és megkapom. Ha minden okés vele akkor linkelem az eladót.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
MrSealRD
veterán
tibbike01 & RP1980 & End-ru Köszi a segítséget.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
End-ru
aktív tag
válasz MrSealRD #38686 üzenetére
Ebből a shopból én eddig mindig elég minőségi termékeket kaptam.
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
bbubby00
őstag
Vinove illatositoval valakinek tapasztalat?
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
polonic
félisten
Olvastam, hogy a Shiny Garage felnitisztító elég jó.
Milyen alternatívát tudtok ajánlani? Mert a termék nem valószínű, hogy ideér, mire a tisztítás történne a gumi felszerelés előtt.
Esetleg bolttal együtt, ha tudtok, jöhetne az alternatíva.
Olyan is, jöhet, hogy házilag hogy lehet pucolni. A felni 5 éves gyári alufelni, tavaly ősszel jött le róla a nyári, a hétvégén megy rá az új. Azért akarnám előtte lemosni. Csak kívülről volt tisztítva, belül az 5 éves mocsok rajta van.
(#38692) Drughi
Köszi! Megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz tibbike01 #38661 üzenetére
Van konkrét ajánlás kefére és ecsetre Aliról? Mikroszálasokkal lassan ki leszek tömve, még úton van az utolsó szállítmány. Viszont felnihez kellene valami kefe, illetve ecset a belső térre meg arra gondoltam, hogy az ajtó és az ablak találkozási pontjánál ecsettel tisztítanám meg időnként, hogy ne szedje be a homokot meg egyéb karcoló anyagokat. Van erre jobb megoldás, vagy ez teljesen jó?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Czifi
újonc
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék, hogy jó fajta és normál áron lakktisztító gyurmát hol lehet (üzlet) valamint milyen márkát érdemes venni? További kérdésem hogy egyáltalán érdemes használni? Nem karcolja össze a fényezést/lakkot? Vagy milyen más alternatíva van?
A szélvédőről ezt a megfolyást mivel lehet leszedni? Próbáltam rendes ablak tisztítóval többször is de sikertelenül. Van különbség az autós ablaküveg tisztítók között és a sima ablaktisztítók között?
Előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
Skacok!
Köszi a tippeket, megjött 2db szárazolós mikroszálasom. Sárga 40*90es szinte begyűjt minden vizet, a kisebbik szürkével pedig foltmentesre tudom törölni.
Lehet sokat segít a dolgon, hogy le van waxolva a kocsi, 3-400Ft-ból lemosom.Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Zémann
tag
Sziasztok,
Fusso után a finisert és az applikatort mivel kell kimosni?
Ez most vagy valami vagy megy valahová
-
Peti78
őstag
válasz jozsi252 #38677 üzenetére
Nem tűnik rossznak. Meddig őrzi a feketeséget?
Műanyagra ez lenne a jó?Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
lacos001
senior tag
válasz jozsi252 #38677 üzenetére
A leirás tökéletes, tanusithatom.
Régebbi képek
Megszáradva is ugyanezt mutatja a gumin és tényleg birja, nem tapad rá semmi.Ami az árát illeti, jól megkérik...
-
Archer
őstag
válasz Formaster #38667 üzenetére
"Az alu nem rohad. " Dehogynem, úgy szét tud rohadni, hogy öröm nézni. Defenderes, régi Range Roveres tulajok tudnának mesélni Csak egy kis acélt kell közvetlenül hozzá rögzíteni. Amiket vettem felniket ott is a csavaroknál kezdődött nagyrészt a poros oxidáció.
Végiggondolva nekem is a szinterezés az észszerűbb csak mondom nincs-e valakinek vele negatív tapasztalata. Ha nem lesz nagyon puccos nem baj, csak ugyanolyan legyen mindegyik színe meg bírja strapát, végül is egy terepjárón lesz.Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
-
veterán
válasz Peti78 #38669 üzenetére
Szerintem nincs értelme keresgélni. Nyilván ha kiállításra menne egy autó akkor erre a célra vannak sokkal jobb waxok is, de sima otthoni használatnál tartósabb wax ezen az áron nem nagyon van szerintem. Ha nem pH semleges sampont meg előmosót használsz, akkor a nem szintetikus még addig se bírja mint a fusso. Szóval felfele max akkor érdemes lépni ha kerámiát használsz.
iPhone 13 Pro Max
-
Peti78
őstag
válasz jozsi252 #38656 üzenetére
Nem mondta ezt senki sem Most frosch ablaktisztítót használok, kiváló termék, ráadásul helyben be is szerezhető.
Nagyjából elfogyott a Fusso, mást best buy van? Vagy nincs értelme keresgetni?
[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Formaster
addikt
válasz Archer #38665 üzenetére
Az alu nem rohad. A szinterezés sokkal strapa állób, tartósabb megoldás. A gyártók kb 90%-a gyárilag szinterezett felnit ad, bizonyos esetekben lehet kivétel, pl magasfényű zongoralakk stb. Ha a gyár így csinálja, akkor nem gyengülhet tőle az anyag, de hegeszteni is szoktak felnit, igaz a legritkább esetben, mert ott már tényleg gond lehet a hajszálrepedésekkel, anyag gyengüléssel. Ezt jobb esetben olyanok csinálják, akik tudnak röntgen alá aluval hegeszteni, ami elég nagy elismerést jelent.
Én nem mókolnék vele magam, ahogy mondtad több lenne a leves, mint a hús.
-
Petyyyyy
addikt
válasz tibbike01 #38664 üzenetére
Brigéciol, fogkefe és egy régi, "semmirenemjó" törölköző. Beáztat, fogkefével suvickol, majd a törölközővel szárazra töröl.
Nem lőttem előtte fotót, de szerintem ez volt az első motortér tisztítás az autón.Ezt követően szivaccsal vagy közvetlen fújással vittem fel a Lotus tyre shine-t és tiszta mikroszálassal töröltem át végül.
Szerk.: Archer - Én inkább fényeztetném, sokkal szebb lesz.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Archer
őstag
Sziasztok!
Vettem 5 db alufelnit használtan gumival, jó ideje vadászok már ilyenekre. Rendbe akarom tenni/tetetni őket. Most vannak a gumisnál, szétszedi őket, elviszem homok fúvatni de utána nem tudom mi legyen. Nem akarok semmi csicsát csak valami tartósabb sötét szürke vagy fekete bevonatot. Szintereztetni vagy festeni érdemes őket? Fújkáltam már ezt-azt, van is hozzá nagy kompresszorom meg pisztolyom, szerintem le tudnám őket fújni (sima öt küllős felni nem ezek a mai sokküllős csodák) elfogadható minőségben vagy elviszem szintereztetni. Van nem túl messze egy szinterezős cég, elvileg nem ilyen sufni cég, róluk jókat mondanak. Nézegettem de mire megveszem a festéshez a cuccokat (alapozó, fedő, lakk, edző) majdnem ott vagyok mint a szinterezéssel és akkor még dolgozhatok is vele. Viszont szinterezésről olvastam jókat, rosszakat is, van aki szerint a réteg alatt jobban elkezd "rohadni az anyag" mint vegyszeres festésnél. Meg amikor rásütik a port, nem gyengül a felni anyaga? Tudtok erről valamit mondani?
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Petyyyyy
addikt
Jut eszembe, keddről, de csak tegnap örökítettem meg: [kép]
-
Petyyyyy
addikt
válasz Mittu88 #38660 üzenetére
Ha megy az angol, nézz meg pár videót az itt emlegetett arcok youtube csatornáján és élesedni fog a kép az autókozmetikát illetóen. (AMMO, White Details....)
Elöljáróban annyi hogy nem szabad megvenni egy tisztító szer és kellék szettet úgy, hogy aaa jó lesz az nekem, hiszen kezdő vagyok. Más már elkövette ezt a "hibát", meg kell nézni videon hogy járt a sorstárs és tanulni belőle. Mindenképp a jobb minőséggel kell kezdeni - így megfelelő törődést kap a járgányod és az első tapasztalatod pozitív lesz, ami szintén elég fontos.
Csak pár személyes tippet tudok adni, miután nincs magasnyomásúm:
Bőrtisztító, ápoló - Colourlock
Műanyag tisztító - SONAX PROFILINE Műanyag Tisztító 1L
Műanyag ápoló - Lotus tyre shine (ez hamarosan elfogy, szeretnék egy CarPro PERL-t)
Ablaktisztító - Clin, CarPro Eraser
Felnitisztításhoz - Bilt Hamber - Auto wheels, GYEON - Q2M TAR
Gyors wax: Lotus Nano
Kemény wax: Bilt Hamber Double Speed-Wax
Kézi mosáshoz pedig Sonax samponSzemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
tibbike01
őstag
válasz Mittu88 #38660 üzenetére
Én a Wolf termékcsaládot bátran ajánlom. Itt mindent meg tudsz vásárolni, amire szükséged lehet. Az árak bejelentkezés után látszanak.
Metroban vagy Kauffertől tudsz még Sonax termékeket venni, de a Tesco-ban kapható ArmorAll termékek is jónak mondható. A matt műszerfalápolójukat kifejezetten ajánlom!Alternatíva lehet még a Lotus autóápolási termékek, egész jó csomagokat lehet kapni náluk.
Ha a felső kettő nem, akkor marad a polirtech, ahol kedvedre tudsz márkák között válogatni. Kb mindegy melyik márkát választod, amik ott vannak, jók.
Kezdő csomagként én ezeket venném:
Sonax sárga fényező sampon
IPA
Soft99 Fusso 12M
Wolf APC, Back Out, Műszerfal ápoló
Felnitisztítóból nekem bevált a Lidl-s, ami hétfőtől pont kapható a Lidl-be viccesen olcsó áron.
Zöld békás ablaktisztító
Sok-sok mikroszálas, szivacs, kefe, ecset, amiket aliexspressről is be tudsz szerezni.[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Pár napja rátaláltam erre a topikra, azóta párszáz bejegyzést elolvastam, meg persze a bevezetőt. Nagyon beteg, hogy mennyire maximalisták vagytok, tetszik.
Viszont laikusként nekem egy á/érték arányban bestbuy pakk tökéletesen megfelelne jelenleg. Vegyük úgy, hogy semmim nincs egy magasnyomású mosón kívül autómosáshoz és azt se tudom, hogy hány fázisa van egy autókozmetikázásnak (eddig úgy tudtam, hogy mosás, öblítés, törlés, wax). Na ez kb. olyan lehet nektek, mintha Rómába bemennék egy kávézóba, hogy egy kávét kérek.
Szóval egy kezdő szettre kérnék javaslatot, hogy mikkel tudnám szebbé tenni a gépet, ha jól tudom ilyen "kategóriák" futnak: előmosó, sampon, festetlen műanyagápoló (esetleg fényvisszaadó, kicsit kimattult a 4 éves autón, olasz import), gumiápoló (bár erre a glicerin egész jól bevált), bőrápoló, ablaktisztító, felnitisztító, meg a jóég tudja mi van még.
Ha az összefoglalóban lévő ajánlás a legjobb ár/érték arányú, akkor mondjátok és arra szállok rá.
Ja, ezüst színű auris kombim van, panorámatetővel (ha netán arra más kéne, mint az üvegre).
Előre is köszi,
Ádám -
FeRRaR1
őstag
válasz Peti78 #38650 üzenetére
Nagyon jó ablakra, én nagy imádója voltam az ecetes zöld mr musclenek, sőt még most is azt mondom hogy az az egyik legjobb. Viszont a 60% desztvíz + ipa 40% ráver kicsit még arra is. Egy flakonnal keverni elég, és az jó zsírtalanítani meg ablakhoz is.
Felnihez nem ajánlom, oda jobban működnek az arra kitalált szerek.
-
RP1980
tag
Most láttam, hogy megújul a fusso coat és lesz a soft99-nek kerámiája is.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Kärcher K7 premium magasnyomásúhoz honnan érdemes venni “habágyút”?
Az MJJC a legajánlottabb? Honnan jön meg a leggyorsabban szerintetek?
Köszi -
Peti78
őstag
Nem tudom kell-e zsírtalíntani, jó ötletnek tűnt. IPA van, nem tétel. Az ablakra azért gondoltam, mert ott azért lehet értelme. A felnire most wolf-os APC-vel megyek rá, olyan 1/2-1/3 arányban. Vaárnap lesz a tavaszi nagytakarítás, waxolás, egyebek.
-
-
LZs?!
aktív tag
Fenntartom, hogy rossz nem lehet...legfeljebb nem a legjobb. Miután előfordulhat, hogy ez lesz az első és egyben utolsó alkalom, hogy nekiállok ezzel pöcsölni, így egyelőre nem is izgatom magam.
Egyelőre összevásárolok minden baromságot, ami eszembe jut; aztán, ha megtetszik a dolog, akkor körbe kérdezek/nézek, miként lehetne 'upgradelni': így jött az itt javasolt MJJC foam jet megrendelése is: t.i. ez magasnyomású 'ninjázás' konkrétan bejön.
A Kütyübazár pedig tényleg drága (és többnyire silány), de ezt a tételt tekintve helyben ők voltak a legolcsóbbak; így itt volt pár nap alatt, és nem hetek múlva.
Nevermind...
-
Fandango
veterán
Ahogy már írták előttem, ez sem életed biznisze volt.
Én is aliexpressről rendeltem 3M gyurmát fillérekért az általad vetthez képest, szar mondjuk nem volt, mert tette a dolgát, de lehet csak mázlim volt, és olyat fogtam ki ami tényleg azt csinálja amit kell.
[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
Milyen arányban érdemes higitani az IPA-t karosszéria / szélvédő/felni takarításhoz?
-
i-sti
senior tag
De igen, ez teljesen "xar" lesz
Volt már több próbálkozás is itt.[Auto Car Detailing Clay Cleaning Bar Blue Practical Magic Car Surface Clean Clay Mini Handheld]
[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
LZs?!
aktív tag
válasz JHONNY 79 #38637 üzenetére
Rendeltem 'csodagyurmát', most jött meg.
Két csomagot vettem; nem tudom milyen (márkára 3M, ergo teljesen xar nem lehet), de 2,5e volt darabja; ennyit megér nekem, hogy kipróbáljam. A Sonax 7,5e, és ugyanúgy 200g.
Talán most hétvégén ki is próbálom.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
JHONNY 79
aktív tag
Vett már valaki Parkside géphez MJJC -t? Szeretném kipróbálni, ez való hozzá? [link]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Zémann #38635 üzenetére
Minél előbb annál jobb. Szabály hogy szárazon soha. Nekem mindig van a kocsiban egy kis táskában hátul pár mikroszálas, egy plüss mikroszálas, egy gyors wax spray illetve egy zöld mr muscle.
Amint esemény van, alá rakok egy mikroszálast (hogy ne folyjon el ha olyan elemen vagy szögben van), és kap 2-3 fújást a muscleből, kb 10 másodperces szünetekkel. Utána finoman letörlöm, és megismétlem ha kell akár 2 - 3 alkalommal is.
Ha teljesen lejött kap egy gyors waxot a plüssel.
Soha ne erőltesd, mindig áztasd fel.
Illetve annyit lehet csalni ha nagy vagy magas a kupac, miután kapja az első feláztatást és van nálad pappírtörlő, akkor azzal a nagyját leszeded. Ezt csak akkor ha megoldható hogy a pappír ne érjen a fényezéshez.
Ennek ellentéte a szomszédom, aki konyha dörzsivel esett neki a rászáradt szarnak. Igen, a szar is lejött többek között, meg a lakk fele kb...
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Motion_Blur #38627 üzenetére
Nem láttam még, hogy motormosásnál bárki is felelősséget vállaljon a hibákért.
Azért a motortér nem olyan hely, ahol a víznek helye van. Ezek alapján mindenki döntse el, hogy kell-e neki vagy nem. -
Fandango
veterán
válasz Motion_Blur #38627 üzenetére
Azon nekem is megakadt a szemem.
-
Zémann
tag
Azért ennyire neeeem....
-
Zémann
tag
Sziasztok!
Milyen gyorsan és hogyan törlitek le a rovar és madárürüléket,ha nem akartok komplett autót mosni?
-
veterán
válasz szabi325 #38622 üzenetére
Nem szükséges, csak nagyon alaposan le kell öblíteni aztán kész. De ami ennél is fontosabb hogy tűző napon, felhevült kocsin egyiket sem szabad használni, valamint azt sem szabad megvárni hogy rászáradjon. Elég sokat vártam rá hogy össze tudjam hozni én is, de ameddig az időjárás meg a hely nem adott addig kár belekezdeni.
Garázsba meg ezekkel ne is nagyon próbálkozzatok csak ha van maszkotok. TarX baromi büdös, még szabad levegőn is be lehet tőle kábulni, ahogy a TriX-től is.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Zémann #38618 üzenetére
Szívesen
(#38619) Formaster
Igen, csak gondoltam hogy esetleg nem akarna a hígítással "bajlódni" aztán azért linkeltem a D-Tox-ot. Amúgy a Monster is van raktáron: https://polirtech.hu/spd/SG-046/Shiny-Garage-Monster-Wheel-Cleaner-Plus-felnitiszt
iPhone 13 Pro Max
-
Zémann
tag
Sziasztok!
Repülőrozsda eltávolítót szeretnék venni,de sajnos sok helyen elfogyott.Mivel kevés webshopot ismerek,nem tud valaki valami tuti helyet mondani,ahol van raktáron?
-
senior tag
-
sanzi89
addikt
Gumikéder ápolásra tudtok ajánlani valamit? Tavaly nyáron bekentem sima szilikon spray-el, és egész télen nyikorgott, előtte meg csöndben volt. Annyira zavar, hogy bármilyen csodaszer jöhet.
Például?
WO 1G MŰANYAG ÉS GUMIÁPOLÓ GÉL
SONAX Gumiápoló paszta 100 ml
Köszi!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Petyyyyy
addikt
válasz Drughi #38603 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint az ilyesmit akkor javallott használni, ha érintéses mosás volt. A csapatós mosás nem fog eltávolítani minden koszt, maradni fog egy vékony film. Ha azt simogatod át egy ilyen gyors wax-szal, nem lennék a clear coat helyében.
-
-
Drughi
addikt
Hétvégén teszteltem a Sonax Speed protect nevű cuccost. [link]
Először meglepődtem, mert az illata 1:1 be a BSD-t idézte, de jobb volt vele dolgozni:
Szerk. Sima csapatós mosás volt csak előtte.
Ui: tudja valaki mi a különbség a SP és BSD között?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
Zémann
tag
Sziasztok!
Új vagyok ebben a topikban. Egy ideje tisztaautófüggő. Viszont most,hogy pár napja ú,j fehér autó tulajdonos vagyok,szeretnék szintet lépni a tiszta autó meghatározásában.
Rendeltem egy doboz soft99 fusso coat-ot,véletlen sötét színű autóhoz. Természetesen világosra való cserélését elindítottam. Viszont láttam videókat,hogy a sötét színű autóhoz is viszonylag világos a dobozban lévő anyag. Azt szeretném tőletek kérdezni,hogy hol van ennek jelentősége?Miért gyártanak két "színű" waxot?
-
veterán
Amiket én használok Carpro termékeket, ezeket száraz autóra kell felvinni, nem hinném hogy a többi hasonló termék máshogy működne.
Szerintem ha vizes felületre fújod akkor nem tud úgy megragadni a fényezésen ahogy akarod, felhígul, lefolyik, és nem lesz hatékony. Szóval tiszta száraz autóra kell ráfújni, de ez a szer leírásánál le is van írva hogy így kell használni!
Nem hogy 2x hanem 3x szárazolok. Először nem a rozsdaoldóval fújom be a kocsit, hanem az alsóbb részeket ahol látok fekete kátrány pöttyöket azokat távolítom el. Majd ugye azt is magasnyomással mosom le.
Utána szárazra töröltem, akkor meg egész kocsit be lehet fújni rozsdaoldóval, legalábbis IronX-et a kocsi összes részén lehet használni. 3-5 perc várakozás, majd megint magasnyomással lecsapatom, és végül szárazra törlöm a kocsit.
Igen tudom elég pöcsölős megoldás, de ha nem akarsz gyurmázni akkor így tudod a legjobb eredményt elérni. Kezem ahogy végighúzom a fényezésen, lehet érezni hogy sehol semmi dudor nincsen rajta, tehát a szennyeződés nagy része ki is jött.Koszos autóra ne fújjatok semmit, csak pocsékoljátok a szert.
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest