- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Angie™ #24829 üzenetére
szerintem az alaplappal lesz a baj...
találtam egy linket [link]
"Not all motherboards based on these chipsets have two x16 slots, so CrossFire is only supported on models that carry two x16 PCI Express slots"
szóval akkor az a baj, hogy nincs 2db pci-e 16X folalat alapon, csak 1db pci-e 16X és 1db pci-e 4X..
Csak azt nem értem akkor, miért írják rá a lapra hogy CF ready
-
katt777
félisten
válasz
Angie™ #24829 üzenetére
Catalyst AI, ugye, nincs bekapcsolva?
Csak mert azt az ATI külön írja, hogy azt kapcsoljuk ki a CF-hez (nem mintha nálam ez segített volna azokban a programokban, amelyekben amúgy nem működött).
De ha az X2-es eredményét hozza CF-ben, akkor már jobb, mint amikor kevesebbet, nem?
Pedig a 3D06 az egyetlen program, amelyben a CF nálam majdnem 100%-os hatásfokkal működött.
Persze lehet az is, hogy driverben nincs benne a lapot + x2 + 3870...
A 8.2-est viszont továbbra is javaslom próbára. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Angie™ #24776 üzenetére
8.3-tól támogatott csak.
Katt777:
Először is köszönöm, hogy megcsináltad
Másodszor, itt vannak az én eredményeim, szintén XP-n és szintén a bin32-ben lévő teszt batch-ek alkalmazásával:800x600 High Quality noAA
CPU-bench
GPU-bench1280x1024 High Quality noAA
CPU-bench
GPU-benchAz eredmények 2.6GHz-es Phenom CPU-val készültek, amelynél a Cool'n'quiet ki volt kapcsolva. A videókártya 775/2250-en üzemelt, 8.4-es Catalyst mérleges beállítása mellett.
-
katt777
félisten
válasz
Angie™ #24776 üzenetére
Hotfix-szel sem lesz jó, én próbáltam.
8.2-est meg kell nézned. Amúgy ez inkább aszinkron CF, nem hibrid, azt pedig a régebbi driverek is támogatták (19xxXTx-ek CF-ben), az új a CFX-hez lett kitalálva (hibriddel). De próba cseresznye. A lapod mindenesetre nem támogatja (780-as, 790-es kéne, X38-at most hirtelen nem tudom).
Az X2-est tedd az 1. VGA slotba, mivel a 2. úgyis csak 4X sebességen üzemel, tehát emiatt is fogsz lassulást tapasztalni, de nem 1 karihoz képest, hanem egy működő CF-hez viszonyítva.
Az elején amúgy én is reménykedtem, hogy valamiképpen majd normális működésre lehet bírni, aztán örültem, hogy 1k veszteséggel, de egy rakás tapasztalattal meg tudtam szabadulni a 2. 3870-től. Ezt csak biztatásként mondom. -
katt777
félisten
válasz
Angie™ #24772 üzenetére
Ja, hát ilyen összehasonlításban tényleg!
Jó áron? Egy 3870 árában megkaptad a két karit? Mert akkor tényleg jó az ár, tekintve, hogy a legtöbb programban csak azt a teljesítményt képes hozni a driver.
8.2-essel nézd meg, az még OK volt mindenben. De akkor jó, hogy direkt 1 VGA-s P35-ös lapra váltottam, éppen azért, hogy még ha eszembe is jutna +1x a CF, akkor is letegyek róla.Mivel ált. AMD-s lapokon szokott előjönni ez a hiba, ezért gyanakodtam AMD-re, de lehet, hogy az ATI-sok megoldották ezt a problémát, és a 8.4 már Inteles chipseteken is belassul CF-ben.
3D06-hoz feltetted a system info hotfixet? (A márciusit, nem a novemberit!) -
katt777
félisten
válasz
Angie™ #24761 üzenetére
Ott rontottad el, hogy 2 GPU-s karit vettél, ráadásul még CF-be is próbáltad kötni.
Az egész CF ugyanis úgy szar, ahogy van a játékok túlnyomó részében. (Nem megy, vagy 60%-nál kisebb hatásfokkal). Ha konfigod ki lenne töltve, az segíthetne, mert X38-as lapokban pl. jobban megy, mind 580X-esekben. A CF visszaeséséből ítélve AMD chipsetes lapod van, azoknál esik így vissza CF-ben a teljesítmény már a 8.3-as driverrel is (persze ez nem jelenti azt, hogy más hardveren ne fordulhatna elő). Rendszertől függetlenül. Így támogatja az AMD saját magát.
És ezért (is) szabadultam meg a CF-től meg az AMD-től is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest