- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Májsztró
addikt
3850/512: 670/700@810/2000 , 3ghz X2
[3dmark 2006,def] -
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
válasz
gtasystem #38381 üzenetére
feltettem ... amikor végigfut a lista ha bekapcsolod a különböző módokat akkor amiket ott kiír azokat állítja le ha jól vettem észre ... tehát gondolom játék alatt kevesebb szarságot kell neki tölteni és ezért valahogy gyorsul ?
sanyiksaborz: mindent leírtál csak azt nem ,hogy milyen a hűtő
-
Májsztró
addikt
válasz
lizakattila #38133 üzenetére
nem is olyan régen jött ki ez a kártya
De nálad már poros ? Hihhetetlen hogy mik nincsenek
.... ha szétkapod és újrapasztázod akkor ugrott a garancia ... vedd ki a gépből , és a venti belől fújj bele 4-5 nagyot és tedd visza ...
-
Májsztró
addikt
válasz
gtasystem #38078 üzenetére
egyébként viccet félretéve , ki ne próbáld , nem tudom hogy milyen hatással van az alaplapra , meg egyéb nyomtatott áramkörökre a pálinka
Bár ha belegondolsz ,hogy egy nálánál sokkal tisztább alkohol jó. Mondjuk a pálinka meg cukros ... esetleg ragadni fog
Vagy nemtom , szal ne próbáld ki. Poénnak szántam
-
Májsztró
addikt
válasz
Zolexx #37964 üzenetére
a ramot felesleges húzni , mert alap órajelen is éppen eleget megy 256 bites sávszállel ,hogy az ne legyen szűk keresztmetszet! inkább csak a gpu-t húzd ... meg az Ati GPU recovery-t kapcsod ki .. nekem 750-en hibákkal leállította a játékokat , pedig 810-es maggal sincsen semmi szemetelés ,vagy ilyesmi , 810mhz-es gpu-val is tökéletes képet ad.
-
Májsztró
addikt
válasz
ADAM1337 #37913 üzenetére
sztem a legtisztább :
programok telepítése/törlése--->ATI szoftver eltávolító, ezt leokézod , leszedi a cullangokat.--->újraindítod a gépet---> Driver Cleaner Pro-ba az összes ATI-hoz kapcsolódó cuccot beteszed a listába és lefuttatod--->újraindítod a gépet--->feltelepíted a catalystot vagy amit akarsz a vga-hoz... Nekem ez tökéletesen bevált -
Májsztró
addikt
válasz
Farkas23 #37883 üzenetére
TIPP: esetleg a magas FPs számtól lehet gyorsabb , vannak ilyenre példák , ezesetben egy rivatunert kéne feltenni és és a vsync-et ONra tenni. Vagy ha a játékban be lehet állítani vsync-et akkor ott állítsd be ... és akkor a max fps szám a képernyő frissítése lesz , és ez esetben lehet hogy megszűnik a szaladás.
-
Májsztró
addikt
nekem is sapphire 3850em van ... és semmi gondom nincsen vele,nem tudom , előfordul hogy két szart kapsz ki egymás után. És ez valóban kaki egy állapot ... azért Nv-ba is vannak ilyen dolgok , pl régebben az inno3d mennyi szar kártyát állított már elő
Meg jó lenne ha az adatlapot kitöltenéd , és akkor tudnánk hogy milyen tápod van
-
Májsztró
addikt
válasz
norbalia87 #37867 üzenetére
1024-be ? Monitor miatt ? Vagy miért ? 1024-be erősen procilimitet kapsz ahogy látom 5200+-od van
-
Májsztró
addikt
hát az össze vissza csíkozás az döglött memória szokott lenni .... meg ha csak 4 óra játék után jön ki akkor driver nem lehet , mert az már az elejétől fogva csíkozna. Ez a kártya is vaszeg rossz ... Esetleg a szgépháza nyitott ? Vagy ventillátor fúj be "friss" levegőt ? Nem lehet hogy esetleg túlmelegszenek a ramok ?
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
válasz
nexuspolaris #37733 üzenetére
ugyan ilyenem van ... azt hittem egész kártyás hűtő lesz rajta .. de egy ilyen borda van csak rajta ... és valszeg csak hűtőben különbözik
-
Májsztró
addikt
ahhoz képest hogy 256 megás a kari , egy jó eredményt kaptál ... mert a proci pontszámon sem tudsz nyerni , tekintve hogy csak 2,8on jár ... menne az többet is.
Az meg hogy az everest 300-at ír 2d-be a magfrekire inkább örülj neki , direkt van így , amúgy 3d-ben felugrik default 669-re -
Májsztró
addikt
töröld le a cd-ről telepített drivert a gépről , majd indítsd újra. Utána tölts le egy Driver Cleaner Pro nevű ingyenes programot , majd ott a listábna az ATI dolgokat jelöld be és futtasd , ilyenkor ami ATI-s cucc maradt a gépen mindent leszed. Utána megint indítsd újra a gépet, és utána telepítsd a 8.10-es Catalystot, vagy a hotfixes 8.10-et ... vagy XG Catalystok valamelyikét az újabbakból
-
Májsztró
addikt
TEhát a 3850-esből a 256 megás megéri az árát
-
Májsztró
addikt
válasz
Picturemaker #37620 üzenetére
3dmark 06 eredmények nem mérvadóak éppen ezaz. mert ott hozzáadódik az összponthoz egy erősebb proci pontjai , csak azért több ....én nem tudom,hogy van-e különbség mert csak AMD-m van
egyébként nekem 8400 pont körül ment alap órajelen 3ghz-es X2-vel ...
-
Májsztró
addikt
válasz
norbalia87 #37617 üzenetére
most írom , hogy egy 3ghz-re húzott 5200+ X2-t nem hajtja ki a 3850-et .... ha intelt tennél alája ... akkor meg lehet hogy másfélszer olyan gyorsan is menne
-
Májsztró
addikt
az miért van hogy Rivatunerbe a GPU usage max 89%-ig megy fel ? De ugrál játék alatt össze vissza ... tehát nem fix 99,99% mint mondjuk a 2600Xt-mmel volt ... hanem össze-vissza mennek a százalékok, lehet hogy nem hajtja ki a kártyát teljesen a 3ghz-es X2 ?
-
Májsztró
addikt
fontos kérdés ! Ti kaptatok a vga-hoz CF hidat ? Mert én a sapphire-m hoz nem kaptam
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
válasz
proci985 #37528 üzenetére
annyit a furmark-ról ,hogy ott nekem a mag 837-en is stabil volt ... 3dmark 2001-ben a nature tesztnél viszont megállt a tudomány ... csíkozott majd lefagyott a teszt
aleister: gondoltam megírom ,hogy pucold le a drivert , meg driver cleanerrel nyomd végig a gépet .. tedd fel újra, meg peccseld a markot ... de olvastam hogy megtetted és nem lett jó. a 350-es FPS táp elég kell hogy legyen neki. Miért nem ment a 8.10-es driverrel ? Megállt , hibát dobott vagy mi ?
-
Májsztró
addikt
válasz
Drexler #37519 üzenetére
csak bootoláskor nyomja fel a kártya a memória órajelét 830 mhz-re ... egyébként katt777 még mindig nem magyarázta meg hogy ez mire is jó. Na mind1
a kártya default órajele 3D-ben 669/700 , 2D-ben meg elvileg visszaveszi az órajelét 300/700 körülire
fekeandras:nekem az előző képek jók voltak ... bejött és a minőséggel sem volt gond
katt777:én kérdeztem , nem válaszoltál .....
-
Májsztró
addikt
válasz
katt777 #37510 üzenetére
akarja a rosseb annyin járatni ... tekintve hogy a 837/1998 tényleg a kártya végének tűnik ... És ez is mind a gyári 1,174 V fesszel ment. Itt még lehetne állítani ,hogy a BIOS legmagasabb 1,254 V-ját kapja a mag és akkor menne még 860 körül is talán. Egyébként nem azt a verziót kaptam amin a hűtés az egész kártyán rajta van ... itt csak a GPU-n van egy borda , ventivel , amolyan zalman utánzat ... a ramokon nincsen semmi , pedig azok még mennének sztem. Meg ugye a mag is egy nagyobb hűtővel
XoZ:Honda23-nál az volt a baj ,hogy a játék el sem indult. Itt viszont elindul , csak kifagy. Gyanítom hogy egy teljes XP újratelepítés jót tenne a dolognak. Az általában meg szokta oldani ezeket a dolgokat
-
Májsztró
addikt
válasz
Picturemaker #37504 üzenetére
és mennyit megy tuningba ?
-
Májsztró
addikt
válasz
eclipse006 #37502 üzenetére
valaki írjon még max órajelet ... mert így nem vagyok képben hogy még mennyit kell húzni
-
Májsztró
addikt
új eredmény ... 837/1998 -ra sikerült feltornászni a kártyát , szőrös fánkkal 350 másodpercig stabilan ment, többet nem akartam várni
Gyári kúlert 100%-ra tettem max hőfok 60-61 Celsius. De ez még nem a vége a kártyának
Egyébként a kártya ramjának sávszélessége 62,4 Gb/s lett
-
Májsztró
addikt
tekintve hogy a két kártya között valójában tényleg nincsen más különbség ,csak az órajelek ... egy bizonyos sávszélesség után meg már tökmind1 hogy teszem azt az a ram dd3 és mondjuk 54Gb/s az áteresztőképessége tuningolva , vagy alapórajeles ddr4 aminek 62Gb/s a teljesítménye ... mert mondjuk 50gb/s után tök mind1 hogy mennyit megy a ram ... akkora többletet mint amennyivel húzva van , nemigen fog hozni. A 3850-eseken a mag meg általában megy 725 mhz-et ... vagy többet is
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
ATT ezt dobta : 850/2150-en a 3d teszt része hibátlanul elment ... BIA:HH-ben már csíkozott a kártya
CCC ezt dobta : 739/1580, ezt még nem teszteltem , de kevesellem egy kicsit -
Májsztró
addikt
válasz
Chaser #37469 üzenetére
és ha esetleg levágnál belőle 1-2 centit ?
Ezért nem tartod meg ? Mert hosszú a kártya ? Nekem a ház hátuljától majdnem elér a vinyókig ...meg alatta van a csippszet bordája ,bár ezt okosan megoldottam mert oldalról egy 8cm-es fújja be a Zokszigént neki , aztán nem is olyan meleg a dolog
-
Májsztró
addikt
egyébként az miért van a PowerPlay BOOT-nál a kártyát magasabb órajelen indítja mint amin 3D-be megy a kártya alapon ?
723/900-on bootol nálam a vga .....
-
Májsztró
addikt
670/1400-ról sikerült húzni gyári coolerrel a kártyát 850/2150-re ... az mennyire jó ?
-
Májsztró
addikt
megjött a 3850-esem végre
Elsőre nyomtam rajta egy Ati Tray Tools-t. Autómatikus órajelkereséssel a magot 850-ig tudtam húzni, felette hibázik a kártya. a Ramot még nem néztem
-
Májsztró
addikt
holnap jön meg a karéjom
-
Májsztró
addikt
válasz
Piero89 #37405 üzenetére
akkro ezek sem szabályoznak le maguktól , meg programtól sem ? Milyen driver van fent ? 4670-es topikba olvasom ,hogy ott se tudják szabályozni az egyes kártyákon a ventiket ... de a srácnak 8.10-es driverrel magától leszabályozott
Próbáld meg ha nem 8.20 van fent. Ha az van akkor nem tudok rá megoldást ... csak egy új hűtőt a kártyára
katt777: Én elhiszem
Remélem az ujját nem darálta be a gép .. a bordák közti húscafatok csak rontják a hűtési teljesítményt
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
válasz
honda23 #37380 üzenetére
nálam a 8.9 nem volt a legjobb ... 8.10-et próbáld meg , és a 8.7-et , ha egyikkel sem megy ... akkor utána kell olvasni részletesebben. Biztos vagyok benne ,hogy van valami megoldás. Egyébként az sp-ket nem viccből találták ki ...
a RivaTunerrel nem hiszem hogy összeakad ..... de abból is van újabb, a ventit meg ne piszkáld , majd magától szabályozza
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
válasz
- = Zk = - #37336 üzenetére
Sapphire 3850 512 mega .... fúúúú ,a legjobb a friss gyári illat lesz amikor kibontom a dobozt
-
Májsztró
addikt
válasz
- = Zk = - #37334 üzenetére
Az se rossz ... de nekem a kártya miatt valahogy jobban izzad a tenyerem
-
Májsztró
addikt
Szerdán megjön a kártyáááááám
-
Májsztró
addikt
válasz
Chaser #37305 üzenetére
jó , hát azt értem ,hogy 0,8V.on már nem akarózdik neki , de az alap 1,4 (ha jól emléxem) fesz helyett ha 2D-ben csak 0,9xx-en jár mint Te is írtadh ogy az az érték a legalja ami benne van a listába. Akkor azért az jó nem ? lentebb lehet vinni az órajeleket is és nem fűt feleslegesen. Vagy nem ?
-
Májsztró
addikt
szerdán emgjön a 3850-esem .... majd kaptok teszteket
-
Májsztró
addikt
válasz
katt777 #37227 üzenetére
Akkro leírnám amit már eddig is mondtam , és gondoltam.
Az Intel több fps-t sajtol ki mint egy amd processzor . de az X2 egyáltalán nem halott ... miért lenne az :[link]Ha jól látom , az összes tesztben játszható fps-t produkál még alap órajelen is. Innentől kit érdekel ,hogy kinek milyen 100,000-res gépe van ? És hogy 3x több fps-t megy ?
-
Májsztró
addikt
válasz
hakos1987 #37219 üzenetére
törölve mert ban lesz ....
Köszönöm , leülök én magamtól is
katt777: mivel a nénikém újgazdag, ezért megbocsátok
Egyébként semmi bajom nem lenne ,ha nem olyan stílusba oltanád a népet amilyenbe. Értelmes ember(nek tűnsz
) vagy , gondolom én. Akkor úgy is kéne hozzáállni az emberhez .... és ha még 3xis visszakérdez(ek) akkor sem rámmorrantani ,hogy mivan... nem fogtam fel , ennyi.
-
Májsztró
addikt
válasz
katt777 #37216 üzenetére
én meg javaslom neked hogy maradj meg magadnak
... majd ha lesz rá pénzem hogy vegyek 4850-est akkor kapsz tesztet ... újgazdag barátom
mod: látom megjött a csatlós is .... azért szedd össze magadat idegileg barátom. Mert megnyugtatlak ,hogy mondjuk egy Crysis nem ugyan úgy játszható egy 26Xt-vel mint egy 4850-el ....
modII: meg amúgy is, mit kell beleokoskodni , majd én elrendezem katt777-el. A kutya nem kérdezett .
-
Májsztró
addikt
válasz
katt777 #37214 üzenetére
és mit csináljak ha a Te 3870-ed ? Az elemi logika meg nem itt kezdődik .... kenheted a hajadra ...
Egyébként annyit a gyenge rendszerről .. hogy tök mind1 hogy egy 4850 alá milyen procit teszel ... 1280-ba szűrőkkel valszeg AMD-n is játszható fps-t kapsz ... pont mint a retek Intelen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Gitáros topic
- Hegesztés topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest