Új hozzászólás Aktív témák
-
Velar
csendes tag
válasz
adamka16 #1051 üzenetére
Nem találtam rajta jumpert. Hacsak nem a borda alatt van. Azt nem szedtem le. (amikor meg leszedtem - 2 hónapja -, akkor meg nem kerestem még jumpereket
)
Tehát nincs megoldás rá? Ha kicseréltetem a kártyát ugyanilyenre, akkor ugyanez lesz a probléma? Gyártási hiba kizárt? Nem szeretném a teljes gépet lecserélni, de felkapom a cukrot, és arra költöm a félrerakott pénzt még a végén. Pedig ez a kártya már egy foltozás volt, hogy még 2-3 évig kibírjam ezzel a géppel. -
smity
csendes tag
válasz
adamka16 #1046 üzenetére
Igazság szerint jól működik, nincs vele semmi gubanc, a játékok is aránylag jól futnak rajta. Viszont az előző kártyám egy Sapphire Ati Radeon 9200 volt, arról néztem filmet a tv-n és semmi probléma nem volt vele. Ezután vettem egy 9250-eset azon meg fekete-fehér volt a kép, és most is az új kártyával. Sztem ez Catalyst hiba lesz vagy ezek az 50-es szériák a gyengébbek? Erre még nem jöttem rá sajnos.
-
Steelmanus
addikt
válasz
adamka16 #1032 üzenetére
Sajnos akkor marad a gepcsere, eppen en is abban vagyok ha ranezel a konfigomra akkor lathatod hogy mar atalltam, de mar de mar el is adtam mert a lap osszeveszik a videokarival, 10-bol egyszer hibazik hiaba tiltogatok le dolgokat, akkor is. A videokari csere ugyanez lesz csak GDDR3 -as a lap pedig egy ASRock 780FullHD ezen eleve mar egy ATI 3200-as integralt van igy nem fog osszeveszni, mert a regin amin GForce 6150LE volt integralva, az nem szerette az ATI-t. Most meg egy Asus P5Pe-VM + P4 2.6 + 1GB RAM DDR 400-as + ATI 9800 Pro cuccal irogatok de ez is megy eladasra 30 ropiert.
-
Steelmanus
addikt
válasz
adamka16 #1024 üzenetére
Itt olvass egy kicsit, de azt mondtad hogy elindul csak kifagy. En ugy gondolom hogy valoban lehet gond az utasitaskeszlet hianyara, de el kellene olvasni a jateknak a Read Me-et, mert abban ott van a minimal konfig es szerintem biztos hogy legalabb P4 kell neki minimum. Egyszer feltettem egy regebbi gepre Athlon 3000+ Ati 9800 Pro 1Gb RAM azzal elment de le kellett venni mediumra. Dehat az egy masik proci volt, szoval biztos kellene az SSE x mert a intro lejatszasahoz is szukseges. Epp ezert talaltak ki, mert az MMX mar keves volt, es gondolom hogy a jatekot is valamilyen magasabb szintu procira optimalizaltak.
-
Steelmanus
addikt
válasz
adamka16 #1021 üzenetére
Kijott az uj 9.4 azt is ugy tedd fel ahogy az elobb leirtam, es hozza a Hotfix-et.
A 9.3-hoz innen,
A 9.4-hez innen: -
Steelmanus
addikt
válasz
adamka16 #1021 üzenetére
Milyen drivert tettel a lapra? En az nForce_5.11_winxp2k_international_whql.exe-t tettem fel de abbol is csak a GART vezerlot mert elotte feltettem a sajatjat mast nem szabad feltenni belole. Szobal elobb tedd fel a 4.31_NF2_3-ast, mert az ujabb mint amit adtak a laphoz, nem tudom mikor vetted lehet hogy a telepito CD mar ez van, nekem meg a 4.27_NF2 volt rajta, szoval elobb a 4-es verziot, majd az 5-bol CSAK a GART vezerlot kell feltenni. csodalkozni fogsz mert a CoD2 igy elment DX9-ben elsimitas nelkul mig elotte 15 frame volt, de DX7 alatt pedig 45-50 frame.
A video drivert szedd le kulon kulon tehat driver + CCC, DE Ne tedd fel a WDM drivert, vagyis nem kell csak akkor ha TV-re akarod kikuldeni a jelet. Gondolom nem. Szoval ne a Suite csomagot tedd fel hanem csak ezt a ket komponenst es persze elotte az alaplapi drivert, majd .NET SP2 es utanna az ATI driver, mar megprobalhatod igy is, es ha kell akkor a CCC-t. Link az ATI-hoz. -
-
PAtr0n
addikt
válasz
adamka16 #1013 üzenetére
Nem mindegy hogy XP SP2-t raksz fel, vagy SP3-mat. Az SP3-ba már benne van az a frissítés ami a SP2-höz még kell. Ezután le kell szedni a driverhez való HDMI drivert. 8.12-nél még nem volt beépítve ha erre gondolsz. Asszem a 9.1-ben már igen!
Jobbat nem tudok, keresgélj, hátha találsz drivert. Amit a múltkor linkeltem 8.12 hotfix driver, annak az oldalán jó eséllyel találhatsz hozzá.... -
PAtr0n
addikt
válasz
adamka16 #997 üzenetére
Powercolor karim volt nekem is, és amíg nem tettem fel normáis AGP hotfixes drivert nem is ment rendesen. Sokszor fekete képernyő fogadott, és fagyott a játék. Amikor eladtam, a vevőnek a HDMI driver fel-nemtelepítése okozott problémát. Ez úgy látszik gép függő.
Szóval nekem 8.12-es hotfix, HDMI telepítve, friss XP, és már repült is a kari.Javaslom telepíccsd újra a rencert (XP), 8.12 AGP hotfix driver fel, HDMI driver a frissítés telepítése után, legújabb ATT fel, és mennie kell, nincs mese. Ha nem így lesz, gyári hibás sztem
-
PAtr0n
addikt
-
PAtr0n
addikt
válasz
adamka16 #989 üzenetére
Szia!
Sajnos az korántsem hotfix driver amit linkelt.
Anno amikor még ilyen karim volt, megvolt nekem is a 8.12-e hotfix driver, de már én sem találom sem a gépen sem a neten. 9.2 hotfixes XP drivert találtam neked, bár azt lehet te is:
9.2 AGp hotfixMOD: Hoppá, lehet mégis csak van!
Menj először ide.
Lentebb a "driver download" mezőben kattints a driver nevére. A következő bejövő oldalon görgesd lentebb a képet, és írd be a kódot alul. Aztán katt a download gombra. A következő oldalon ismét görgesd lentebb, és a "Backup Download Server" alatti linkre kattintva elindul a letöltés!Remélem segítettem
-
TianO
csendes tag
válasz
adamka16 #971 üzenetére
Az AGP appertúra mérete nem vesz el a rendszermemóriából, hanem egy címtartománynak való helyet foglal le a rendszermemóriából, ha jól értelmezem. És még valami :
Please note that the AGP aperture is merely address space, not actual physical memory in use. Although it is very common to hear people recommending that the AGP aperture size should be half the size of system memory, that is wrong!64-128 megát ajánlanak beállítani a hozzáértők.
-
TianO
csendes tag
válasz
adamka16 #968 üzenetére
És minden működik korrektül? Én is olvastam ezt, de nem értem miért van a PCI ON-ban? OpenGL-es játékok működnek? Találkoztál-e vagy bárki "atioglxx.dll error" ablakkal?
Nekem friss XPsp3, friss 9.2 catalyst, és totál error az OpenGL. Ami nem fagy, az 5fps-el megy. Direct3D-ben jó. -
Senser87
tag
válasz
adamka16 #963 üzenetére
Most már csak a 9.2-es hotfixes van fent a sapphire oldalán, de én úgy emlékszem, hogy a 8.2-est szedtem le és tettem fel. Fent van még a legfrissebb ati tray tools is, meg előtte megpróbáltam feltenni az omega drivert meg a sima ati drivert, de nem sikerült. Nem hiszem, hogy az ebből visszamaradt "szemét" adat miatt működik a kártya, de ha már mindent megpróbáltál, akkor ez se maradjon ki a sorból! a cd-n lévővel nem is próbáloztam.
Jah és XP-t használok SP3-mal! -
TianO
csendes tag
válasz
adamka16 #960 üzenetére
Én meg újraraktam a win-t, mert új alaplapom lett. 9.2 driverrel, azóta kiakad az atioglx.dll-re több minden. Visszacseéltem, a 9.1-es atioglx.ddl-re, ettől kissé javult a helyzet, de nem lett tuti. Visszatettem a full 9.1-et, de továbbra sem jó, bizonyos progik kiakadnak, amik ezt használnák. Több játék hibátlan. De pl. ati tray tools-al (új) párhuzamosan futtatva a játékok is kihalnak...gondolom ez a dll lehet a baja annak is. Előző telepítések során (én a 8.12-vel kezdtem az 3650-es korszakom) teljesen jó volt már minden, igaz az elején ugyanezek voltak a hibák. Mi a fenét tegyek még fel?!
-
Senser87
tag
válasz
adamka16 #958 üzenetére
A gépem:
Intel P4 530 3.00@3,3 GHz
ASUS P4P800
2Gb PQI DDR400
2 vinyó, 1 DVD író
ZALMAN CNPS 9500 LED (csak a fogyasztás miatt, de nem hiszem hogy sokat dobna rajta)
FOXCONN 350W-os táp (a házhoz járt, van benne FSP, nem volt drága, kb 12e Ft 2005-ben)
A konfig 2 vidkártyával is ment.
Először Sapphire 9600XT-vel, tökéletesen üresjárásban 135W-ot kajálva, max terhelésen 225 W-ot evett.
Decemberben rendeltem egy Sapphire HD3650-et (512Mb DDR3!!), amit sok hercehurca után végül kiszállítottak.
Egyből be is dobtam, aggódtam a táp miatt, mert a honlapon 550W!!-ot írtak, de ez teljesen irreális! (ugyanúgy mint a 700W-os táp), de a dobozra már csak 300W van írva!!
Leszedtem minden előző ati drivert és ami hozzá kapcsolódik, szóval mindent ami előtt ati jel volt(így egyszerű), aztán feltettem a sapphire oldalán lévő 8.12-es hotfixet. Valami hibaüzenetet kiírt, kicsit féltem miatta, de semmit nem jelentett! Azóta simán jtszom mindennel!, GTA4 azért kicsit szaggat 20-15 fps, szóval az inkább pihentettem. De a Fallout 3 az nagyon jól ment, Far Cry 2- is, simán fut, semmi hibával, 25 fps körül, igazából a nagyobb, újabb játékokat 25 fps körül, de játszhatóan megjeleníti. 1024x768-as felbontáson igaz
Az új kártyával ennek a rendszernek a fogyasztása csak 256 W volt, kemény játék és StressTest alatt, szóval nem azt mondom, hogy ennyit evett, hanem ennyi volt a CSÚCS érték, amit talán csak egyszer vett fel! És az igen messze van egy 350W-os táp teljesítményétől!
Szóval én bátran ajánlom mindenkinek, eddig nem volt vele gond, nem fagy, nem lép ki a videó, semmi hiba!
A hűtő tud hangos lenni, ha felpörög, de ezt nem fogod elérni, ha nem húzod a kártyát.
Sok szerencsét a kártyákkal! -
TianO
csendes tag
válasz
adamka16 #943 üzenetére
"Sima TV kimenetre ha rákötöm a tv akkor annak a képe fekete-fehér."
Ez a scart hibája szokott lenni,de ha a 9600-al ment, akkor bocs, nemtudom, csak tippeltem.
"9600-al nagyon szépen tudtam használni, aztán valamiért bedöglött a TV-OUT-ja "
Állítólag sokak jártak így ATI kártyákkal. Én össze sem mertem kötni, mert a PC test és a TV test között 110 Volt volt...sok TV-nek féltápon van a testelése.
-
PAtr0n
addikt
válasz
adamka16 #944 üzenetére
Szia!
Az oprendszerednek megfelelő pack-ot tetted fel? 3van a zip-ben ugyanis, az egyik Win2000, a 2. Xp SP1, a 3. Xp SP2. De ha alapból SP3-as Xp-d van akkor már csak a HDMI audio drivert kell feltenni. Esetleg ha Vistád akkor elvileg a Vistás Ati driverben benne lesz a HDMI audio alapból. De szerintem a 8.12 feletti driverekbe már beletették alapból...
Esetleg ha így sem jó, Win reinstall, más ötletem nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest