- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
empir3 #13792 üzenetére
Ez most pontosabb! Nem próbáltam, mivel nincs már AGP-s kártyám, de egyértelmű, hogy nincs külön AGP-s driver, kell az AGP-s Hotfix!
-
-
válasz
empir3 #13696 üzenetére
a Physix egy standard fizikai csomag, a játék fizikai számításait végzi el (hogy erre a CPU-t, egy nVidia VGA-t vagy egy Physix kártyát használ, az függ attól, hogy mikori a játék, és persze, hogy mi van a gépben). menni fog ATI VGA-val, ilyenkor a CPU számolja a fizikát.
-
fagy53
nagyúr
válasz
empir3 #13628 üzenetére
A programot kell futtatni, bármikor leállíthatod mert nem áll le magától.
Különböző nagyságú fájlokat, mint adatokat írnak be és olvasnak ki a memóriából, megdolgoztatják a procit és a RAM-okat, javítani nem tudnak csak jelzik a hibát, ill. komolyabb hiba esetén lefagy vagy újraindul a rendszer. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #13608 üzenetére
Azért indul újra, mert a hűtést nem szakszerűen tettétek vissza. Túlmelegszik a proci, és újraindul, ez nem bonyolult.
Azonnal vidd el egy valóban hozzáértő haverodhoz, vagy a legközelebbi számtekboltba, hogy ellenőrizzék le a gányolást.
Ha meg már ott jársz (számtekbolt), akkor érdeklődj, mennyiért van náluk egy rendes lap, meg egy rendes proci. Mert a mostanival semmire sem fogsz menni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
empir3 #13416 üzenetére
Az valami PC Chips alaplap gugli szerint, elvileg támogatja a HT-s 800 MHz fsfb-s procikat is, úgyhogy fel kellene ismernie a procit.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #13414 üzenetére
Na most akkor meg van a BIOS könyve?
Mond már az alaplap nevét lécci.
A HT egy Intel technológia, aminek tömören az a lényege, hogy több szálra bontja a feladatokat a processzor magjában. Ez kb 15%-os gyorsulást is hozhat, de alkalmazás válogatja. Szerintem játékoknál jól jön. Ez egyébként csak pentium processzorokban található meg, ott sem mindegyikben. Jah, és nem csak XP-én működik.
-
barnam_
nagyúr
válasz
empir3 #13406 üzenetére
Azt továbbra se tudom milyen alaplapod van, de arra emlékszek hogy párszor leírtam hogy erősebb procival nem fog megszűnni a probléma... és lám
Szerintem egy win reinstall nem ártana.
Igen, az alaplapon kellene frissíteni a bios-t, úgy lehet hogy felismerné a procit. De ha nem tudom milyen alaplapod van, nem tudom megmondani hogy jó lenne-e. -
radírfej
senior tag
válasz
empir3 #13056 üzenetére
az újraindulásnak van néhány tipkus oka:
- memóriahiba
- halódó vagy rossz alaplap
- driver gubanc, ami megfejeti az oprendszert
ebből az első kettő kiszűrhető könnyen, aharmasik már picit nehezebb, legózni kell.
a 70 fok sok, de mondjuk 100-ig még simán rendben van.
különben rivatuner monitorozo progi, vagy éppen egy rhtbl elég hogy ellenőrizd a vga-t, hoyg túlmelegszik e.
-
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #13004 üzenetére
Most nem az a lényeg, hogy AMD vagy Pentium. Ez marhaság. A processzor teljesítménye a fontos. Pentium-ból is van egy rakás féle, na meg AMD egy egész márka, még sem hejtja ki egy AMD barthon, vagy duron. Abból is legalább egy Athlon 4400+ kell neki. Pentiumból meg E2160 ami szerintem alapórajelen nem teljesen elég.
A képhibák nem attól vannak,szerintem valamit nem jól raktál fel szoftveresen. Vagy a monitord kezd beokádni...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #12998 üzenetére
Megrángatod úgy 3--3.2-re, és jó lesz az. Teljesen nem hajtod ki így sem, de kb kétszer jobban fog menni minden mint a celeronnal ment. Én már csak tudom. Volt egy ilyen váltásom. Mondjuk nekem alapból 3.2Ghz-es Prescott volt amiben 2Mb L2 cache volt, és 800Mhz FSB.
Tényleg ez is fontos, mekkora FSB-vel indul? Mert tudomásom szerint van olyan P4 ami 533Mhz-es FSB-én megy, és hát mit mondjak, nem egy nagy durranás. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
empir3 #12998 üzenetére
Egy 6600GT-nél erősebb kártyát már komolyabban visszafog az a processzor. AGP-s kártyák úgy is drágábbak, mint PCIe társaik, AGP-s rendszerben már nem olyan könnyű elég erős procit betenni a vidkari számára, a P4 meg már durván öreg/elavult.
Abba a gépbe már nem tennék be 2600-as kártyát. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #12490 üzenetére
Azzal semmi baj hogy kérdezősködöl, erre van a fórum. De tudj különbséget tenni a "kötözködő-viccelödő", és a valóban segíteni akaró user-ek között. Ebben az esetben VaniliásRönk fikázta ki a celeronodat, de ő is csak viccből, és nem azért mondjuk hogy sértegessen. De ő már csak ilyen AMD fan, vagy mifene. Nem szereti az intel-t. Ne is figyelj rá. Először én beszóltam neki, de többiek leállítottak, hogy nem éri meg a fáradságot.
Látod mit tettél VaniliásRönk?
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #12440 üzenetére
Nagyobb moncsi, és nagyobb proci az megdobja. Mennyi ramod van? 1 Gb legalább elkél azért.
A 8.8-at leszeded az AMD oldaláról, és maradhat is az míg jól mennek a játékok. A gyárit meg pucold le szépen, mert már az öreg, és volt egy csomó javítás az azt követő driverek-ben, éppen a 2000-es sorozatot is érintően.
Mégvalami, nehogy bemenj egy boltba és vegyél egy P4-es procit, mert azt viszont már nem szabad. Ha használtan tudsz szerválni pár kilóért akkor jó, de többet ne szánj rá 4-5K-nál.
Sokat segítene ha kitöltenéd az adatlapodat. Milyen az alaplapod pontos típusa, proci, ram, vinyó, stb...
Szerkesztve: Amúgy az elöző videókártyámon egy ati 9550-esn 800x600-on jol futtak a játékok csak azaz hogy ezt a kártyát 4 évvel ezelőtt vettem és a mai dolgok nem futnak rajta és azért vettem meg a hd2600xt-t. Valyon az xt nem szereti a 800x600-as felbontást? És a 9550-es pedig azzal müködött optimálisan?Nem mondtam olyat hogy a 2600XT nem szereti a 800x600 felbontást, csak éppen nagy lámaság azon a grafon játszani, pláne meg egy cerka mellett. Azt is nehezen képzelem el, hogy azóta számottevő teljesítmény növekedésed lenne a játékokban.
Egyébként nekem is 9550-em volt ezelőtt, jó kis kari volt az.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #12438 üzenetére
Figyelj. A hibát az is okozhatja hogy 800x600-ban futnak nálad játékok. Ezt ki kellene próbálnod haverodnál. A másik pedig, 15"-os monitor már végképp nem játékra való. Azért egy 17"-os moncsi már megtenné. A procira visszatérve, így van egy erősen tuningolt pentiummal már lehet létjogosultsága. Sőtt ahogyan azt Fagy53 kollega kifejtette nem is minden játék használ 2 magot. Amelyik meg használja, ott egy kicsit hátrányban leszel az 1 maggal, de játszani azért tudsz normálisan az kétségtelen. A celeron annyira gyenge, hogy everest cpu queen-ben egy slot1-es P3-as 800Mhz-es prockó simán megközelítette nálam. Ez azért érdekes.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #12436 üzenetére
Ad egy: Mérhetetlen CPU limitben szenved az egész rendszered. 800x600-ban egy cerkával nyomod a 2600XT-nek. Iszonyatos....
Melyek ezek a játékok, és hogy érted azt hogy nem jeleníti meg rendesen a szöveget a játékokban? Mert ha a 3D teljesítménnyel nincs gond, akkor ez érdekes szitu.
15"-os moncsi????
5K-ért kapsz 17"-at használtan. Honnan az ötlet hogy ebbe a konfigba 2600XT-ét vettél?
.
Ez körülbelül olyan mint amikor egy Trabantba beleszereltetjük a klímát, meg az elektromos ablakemelőt.Természetesen nem piszkálódásból mondom.
-
fagy53
nagyúr
válasz
empir3 #12299 üzenetére
Töltsd ki az adatlapodat a konfigról, mert így csak láttatlanban ugratnak!
Az egymagos Celeron valóban gyengécske ehhez a VGA-hoz, de a kétmagos elég.
AGP-s lapról lévén szó nagy eséllyel az egymagos prescott Cel. van benne, ez pedig különösen az NFSPS-nél hátrány, de az összes többi játéknál sem előny! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
empir3 #12295 üzenetére
1. Ez dolgok normál menete.
2. Működik, de a Celeron az nem processzor, veszélyes ipari hulladék, a teljesítménye nem mérhető, túl kicsi.
3. Nem, direkt be van építve egy olyan kód, ami Celeronban azonnali és végzetes zárlatot okoz, szénné égetve az egész PC-t. Ez az AMD mérnökeinek válasza arra, hogy az Intel CPU-nak meri nevezni a Celeront. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
empir3 #12293 üzenetére
A gyenge táp inkább instabilitást okoz, fagyás, reset, nem hibás működést.
Mert olyan nincs hogy eredeti, adnak egy lemezt egy őskövület referencia-meghajtóval, ami a kártya kiadásának pillanatában is több hónapos szokott lenni, aztán amíg a kártya gyártásban van ált. nem is változtatnak rajta. Csak ezért.Miért kell ezt mindig lejátszani? Kattintasz, leszeded, megnézed, felteszed, és rájössz, hogy egy komplett Catalyst, nem patch. A lemezen lévő driver sem Celeronhoz készült.
Celeron mellé mi a bánatnak vettél ilyen VGA-t?Nem fog azon a gépen menni normálisan semmi sem, hiába a 2600XT.
Szerk.: Ha az zavart meg, hogy ATi kártyához az AMD-től kell a driver, az ATi már az AMD tulajdonában van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Formula-1
- LEGO klub
- Óvodások homokozója
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest