- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
sisakos
csendes tag
srácok, nekem a catalyst control center mindig 2 * indul el... 7.10-es vezrio van fönt. Mit csináljak? vagy ne érdekeljen?
-
tzsolesz
nagyúr
Szerintetek, intel-ben mi kéne ennek a karinak, maximum kihajtja az E4500?
-
no pont erre mondom, hogy gusztus dolga. Neked az a fontos, hogy egyensúlyban legyenek az alkatrészek - ez teljesen OK, nincs vele mit vitatkozni. nálam az ár-érték arány a fontos (ahol az érték nem csak a teljesítmény, hanem a kényelem és problémamentesség - ld. az alaplapom) - asszem ez is nehezen támadható. van, akinek hard limites a kassza: ezzel aztán végképp nem lehet mit tenni.
lehet, hogy a 3-3.3-ra húzott E2180 nem minden helyzetben fogja kihajtani a leendő VGA-mat - 15e FT-tal olcsóbban nekem ennyi belefér.látom, celeron fronton többen erős érzelmekkel viseltettek - ezt is meg bírom érteni
-
tzsolesz
nagyúr
Én meg fogom nézni mekkora teljesítménynövekedés érhető el, egy 3.2Ghz Intel Pentium (L2 cache 2 Mb, Hyper Threading-es) proci után egy E4500 (2.2 ghz 2Mb cache) -al.
Everest-es mérések alapján az én procim 3500 pont körül van a CPU Queen-ben. Öcsémnek alap 11-12000 pont. Ha az enyémet fölnyomom 4.1 Ghz-re akkor 4600-4700 pont közé esik valahová. Körülbelül ez a tuningolás 8-10 fps plusszt jelentett nfs pro street-ben, (ami azt éppen bebizonyította hogy nálam ez a játék cpu limites, de erősen.)
Na most ha ilyen arányban jobb lett a játék, akkor egy Core 2 Duo-val talán 22-25 fps-el többet kapnék ha jól sejtem...
Mondjuk ez nem egyenesen arányos azt tuti....Ja és így utóleg a celeronokról: itt bennt a munkahelyemen egy 2.4 Ghz-es cerka 1146 pontot kapott abban tesztben amire én 3500-at, ami annyit tesz, ha fel is húznám ezt a cerkát 3.2 Ghzre, akkor sem kapna csak kb 1500-1600 pontot, ami még csak a fele sem a pentiuménak, gondolom az L2 cache, meg a HT-nak köszönhetően.
-
Joci??
senior tag
és Gyuri27!
én ezt úgy látom ha van már egy jó vga-m a gépbe akkor legyen már hozzá egy normális hozzávaló cpu-is! én meglátásom szerint néhány game-be a cpu igenis számít! celeron meg alapból a halálom volt celeronom és egy hulladék soha többet inkább eladom a gépem és ne legyen többet pc-m csak celeront ne!!
-
-
válasz
CPT.Pirk #8592 üzenetére
nekem sem kell bemutatni, volt egy 2.4-es a 3GHz-es P4 előtt, hát majdnem 3x volt a sebesség-különbség
abban igazad van, hogy ebben a formában nincs értelme, de ha mondjuk 30-40%-kal a 2140 alatt lenne az ára, akkor pl. egy 2600XT-hez pont megfelelő lenne kicsit megkergetve. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyrészt volt régebben celeronom, többet nekem intelt ne hozzon senki.
Másrészt abban az árkategóriában minek kelett mégegypár proci? Egy core2-őt már elég baráti áron kapni, persze valami idorába, ahol olcsó netezős gép kell, oda jó a celeron, könyvelést megírja rajta az ember.Mikor először megláttam a hírt, aszittem hírtelen, ezt is úgy gyártják, mint az első celeront, amiből kivágták a komplett L2 chace-t.
-
nekem volt 3GHz-es P4-em + 2600XT-m. nem javaslom - pl. Oblivion és Heroes 5 teljesen játszhatatlan volt, Bioshock és Crysis határeset (40-50%-ot javultak a C2D-vel), FEAR-ezni mondjuk lehet azzal is.
CPT. Pirk: mi bajod a Celeronnal?
amúgy viccen kívül, ez az E1200-as teljesen normálisnak tűnik, más kérdés, hogy alig olcsóbb, mint az E2140...
-
7600GT
senior tag
Egy 3GHz-s prescott magos "csoda" mellé érdemes beujítani egy HD2600XT-re? Ugyanis nagyon szemezek egy 16k-s Sapphire HD2600XT-re lite-al.
-
Joci??
senior tag
Természetesen kicsivel gyengébb a karesz vista alatt! megmondom öszintén én nem probáltam az anno 2600XT-met vista alatt nyúzni játékban de a 2900Promat igen és pár fps-p lessz a különbség persze minuszba! 3dmark teszt alatt XP-hez képest 300-400Pontott csökkent! ebben az eredményben benne van az is hogy a proci is kevesebbet muzsikált! én azt mondom lehet nyugottan gamelni vista alatt is! vistaban amúgysem a kari dominál hanem a proci és memok!
-
csongi
veterán
Sziasztok. Tud valaki egy crossfire tesztet erről a kairól?
-
carrot
tag
Kellemes ünnepeket!
Azt akartam kérdezni, hogy vista alatt hogy muzsikál a kártya, játékok alatt kb. mekkora a teljesítmény csökkenés Xp-hez képest. Gondolkozom, hogy felteszem (tojott a nyuszi új procit), bár hidegen hagy ez az új fancy Op. Olvastam, hogy a vista driverei jobbak, igaz?
Köszi! -
Mercutio_
félisten
Fijjug!
7.12-est catalystot érdemes-e 8.2-re update-elni, ha igen mire vigyázzak?
Pl. teljesen le kell szedni a 7.12-t aztán még driver cleaner is vagy simán a meglévő "fölé" felmegy mint a normálisabb programok? -
thug
tag
Sziasztok!
Nekem van egy Ati HD2600pro/512Mb-om!
Egy nagyon érdekes "probléma" vetődött fel vele, mindamellet, hogy a kártya tökéletesen működik:
Tehát adva van a jó öreg ATI Tray tool, gondoltam nézek egy overclocking Find max for GPU/MEM-et!
3Drendert indítom, nyomok GPU-ra 5-másodpercig csinálja, aztán gép újraindul...
Ugyanezt MEM-nél is!
Valakinél volt már ilyen?
Mi lehet a baj?köszi
-
fagy53
nagyúr
válasz
killer1203 #8574 üzenetére
Kár, ha bios-ból nem lehet +feszt. adni neki, voltmodot meg nem akarok használni, akkor marad a vga csere.
Sajnos így van, a vmod 20-30%-ot segít, a 3850 100%-ot dob rajta! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
killer1203 #8571 üzenetére
Szerintem meg alkalmazd a "vesszőt", mert kissé nehéz értelmezni amit leírsz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
killer1203 #8566 üzenetére
Nem lehet, próbáltuk.
-
tzsolesz
nagyúr
Bocs, hogy nem javítottam időben. A dll az másik game-nél van. Ennél a WarGame-G4WLive.exe hibát észlelt ezért leáll.
-
tzsolesz
nagyúr
Tényleg, nem tudja valaki hogy a Gears Of War miért lép ki folyton. Valami dll nem található vagyí mi. Tuti az is valami driver hiba, vagy DirectX file hiányozhat? Valakinél csinálta már ezt?
-
sisakos
csendes tag
válasz
killer1203 #8566 üzenetére
Hát ha a vga biosát megbabrálod akkor lehet.
-
killer1203
senior tag
biosból lehet adni a gpunak +feszt ha átriom ?
-
macy
addikt
Újabb gebasz. Fear Combat állandóan újraindítja a gépem
-
twine
veterán
Sziasztok
Segitséget kérnék....Felraktam a Blacksite Area51 neű játékot, és olyan szinten pixeles az árnyékok széle, mintha legalábbis 320*240-en játszanék..
Pedig nem
Egyébként minden más tökéletesen néz ki a játékban....
rémlik hogy valamelyik játéknál már lett volna ilyen..(talán a Gears of War)de már nem emléxem melyiknél volt...
Tipikusan driver hibának tűnik,,,de most zsir uj a Vistám, és a 8.3-as ATI catalyst van fent, CC, néélkül csak maga a driver...
Találkoztatok már ilyen problémával? Ötlet hozzászólás javaslat?
Köszi
Twine -
macy
addikt
Bocsi, megoldódott. Nem rögzítettem a csatlakozót, félig ki volt csúszva. Viszont azt kell mondjam, hogy a 6600GT-nek élesebb volt a képe a tv-n. Ez kicsit mosottabb képet ad.
-
KMT
addikt
válasz
tzsolesz #8536 üzenetére
Ez a cpu limit dolog megtévesztő szerintem. Nem arról van szó, hogy a videókártya nem hasznája ki 100%-ig magát, mert tudja, hogy gyenge a proci, hanem arról, hogy a játék futásához kell a processzor teljesítménye is, tehát ha az gyenge, akkor hiába megy maxon a videókártya, nem lehet több fps-t kihozni a játékból.
Aztán ha nem így van, akkor javítsatok. -
macy
addikt
Van egy 82 centis lcd tv-m és ha azt használom monitorként eltűnnek a színek. Csak kék meg sárga van. Tegnap még minden frankó volt. Lehet hogy a monitor kábellel van valami? Remélem nem a videókari kaksizott be.
-
sisakos
csendes tag
up
-
levill
tag
#8537 UP
tudom nemrég irtam majd sorra fog kerülni de most ráérek és megszeretném csinálni(ha egyáltalán érdemes)
Végre megint erröl a gépröl irhatok friss windowsal -
tzsolesz
nagyúr
Fagy53. Te mivel hűtöd a ramokat rajta, hogy 1000-en mennek? Vagy gyári hűtő elég ehhez Sapphire Radeon 2600XT-én? Nem próbáltam még addig felnyomni, azé óvatos vagyok vele.
A GPU igaz 900-ig is felnyomtam már és jól bírta 45C-ot jelzett a diódája. -
ricsy888
senior tag
Szerintetek mennyire éri meg 2db HD2600Xt 256-os karit egybekötni?
Úgy, hogy a második kari csak 4x-en tud menni. -
tzsolesz
nagyúr
Köszi, megézem ha otthon leszek jelenleg a Jericho-ban 35-42 FPS-em van 1024x768-ban egy két beállítás van csak közepesen, a többi maxon, és az élsimítás ki van kapcsolva.
igaz 850/850-en megy most a VGA. A FEAR-t még a radeon 9550 (500/270) is elvitte szépen, igaz közepes beállításokon 1024x768-on. DE azt tuti 100% teljesítményen kihajtotta a P4. -
válasz
tzsolesz #8536 üzenetére
nekem is gyanús, de annyit egyik játékkal sem játszottam, hogy biztosat tudjak mondani. ellenpélda a FEAR, ahol a C2D CPU a P4-hez képest 0, azaz nulla extra FPS-t hozott.
pár olyan játék, ahol erősen CPU-limites a P4-gyel a rendszer: Doom3, Bioshock, Oblivion, Unreal Tournament 3. vagy nézd meg a Jericho-t 800x600-ban
-
levill
tag
engem is érdekelne honnan lehet friss biost leszedni. és érdemes-e azt rárakni. nem lehet-e töle valamilyen baja.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát a GPU kihasználtságom a Pro street közben mindíg 100%, a jericho-nál 85-92%-ig megy föl. Gyanús hogy ezzel nem azt mérjük hogy a procim mennyire hajtja ki. Azért ennyire nem jó a prockóm. Inkább csak azt mérheti, hogy ebben a konfigurávióban mennyire terhelei le a GPU-t, de a teljesítmény attól függetlenül nőhet egy jobb proci használatakor.
Vagy nincs igazam?
Tehát azt akarom kérdeznii, hogy ebből nem derül ki, hogy a proci mennyire tudja kihasználni a VGA teljesítmélnyét ugye? -
És biost honnan tudok szerezni? Természetesen a legújabbat
-
DRB
senior tag
válasz
CPT.Pirk #8530 üzenetére
Nálam "csak" a feszültség értékek hibásak, egészpontosan három pöttyöt látni ott. Ha egy olyan biost nyitok meg vele amit az 1.07-el mentettem akkor azok a feszültség értekek hibásak ahol század volt is be lett állítva, pl. 1.25v. Egyébként jó hogy észrevetted, mert én az eredeti biost nyitottam meg vele elöször, de ott nincsenek század voltok, mindenhol 1,2v van gyárilag, így nem tünt fel semmi. Kicsit jobban meg kellett volna néznem mielöt belinkelem.
Aggregátor: Úgy tünik egyenlőre a vetntivezérlést még nem lehet állítani vele.
-
DRB
senior tag
Új Radeon Bios Editor.
RBE v1.08
-
levill
tag
megnéztem power managmentben nicns is ilyen, nekem ilyen van Integrated Pheripherials-->S...OI--> POWER ON fonctions, megnéztem másik gépemen ott van a power manegmentban. és ott müködik is. nincs valami tippetek?
-
válasz
tzsolesz #8525 üzenetére
a Jericho az nálam is szépen ment a P4-gyel. amúgy a RivaTunerrel tudod mérni a VGA kihasználtságát.
ha 25-30-ért akarsz CPU-t, akkor érdemes várni, amíg a Wolfdale-ek odáig lemennek. Conroe-ban teljesen feleslegesnek tartok bármit, ami nem 2-vel kezdődik, ha az alaplapod tuningbarátlevill: BIOS-tól függ, de elég kellene legyen...
-
tzsolesz
nagyúr
Most tesztelgetem kicsit. Pro Street-el már most 1280*1024-ben játszom, és tökéletesen megy. Persze élsimítás nélkül. Krízis-ről egyenlőre nem nyilatkozok. Ahhoz kevés a proci, meg a ram. Ami igazán szépen megy már most is, az a Jericho, maxon minden, csak az élsimítás van kikapcsolva, 1024x768-ban is nagyon élvezhető vele a game.
Ez most a kedvencem, és hálistennek ez megy rajta a legjobban, valamiért szereti ez a kari.
Procit még nem mostanában tudok venni, gyűjtök egy kicsit olyan 25-30-at akarok majd rászánni. Most szerintem csak olyan 60%-osan megy az XT-ém, ahogyan azt kivettem itt a topic-ot olvasgatva. Van még itt tartalék igazatok van. -
válasz
tzsolesz #8518 üzenetére
rengeteget dob rajta egy C2D, és nem csak az új játékokban. de ha ennyire kevés a lé, akkor E2140-et vegyél, és tuningold meg egy kicsit.
amúgy ez a kártya jelenleg 1280x1024-ben szinte mindenre elég high vagy maximális beállításokkal, AA nélkül. Ahol nem, ott érdemes visszamenni 1024x768-ba (pl. a Bioshock 30 helyett 40 fps lesz). Ahol az sem elég, az Crysislevill: vezetékes vagy rádiós egér / billentyű van?
-
levill
tag
Ha már itt vagyok és látom erröl beszéltetek megkérdem : hogy lehet beálitani hogy egy bill nyomásra vagy egy egér kattra bekapcsoljon a gép? soha nem sikerült. BIOS-ben beálitom hogy pl Mouse dublle click kiokapcsolom agépet kattolok kétöt de semmi. ha arra viszem hogy Keyboard 98 akkor se csinál semmit.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8516 üzenetére
Én voltam az, és ezt a kérdést többet nem teszem föl megigérem.
A válaszotok kiegészítő volt teljesen. Ja és egyszer kérdeztem még azt is hogy mondjuk egy E4500-al mennyi előnyre tennék szert a mostani P4 3.4 (800Mhz, 2Mb L2)-höz képest játékok terén?
Sajnos csóró vagyok, hiába melózok, és nem nagyon tehetem meg hogy nagy teljesítményű cuccokat vegyek, ez a VGA is megterhelt egy kicsit anyagilag. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #8515 üzenetére
Ne nyugtalankodjál, annak ellenére, hogy egy kicsit többe került mint az átlag, jó vétel volt.
Különböző kategóriák vannak és ez a kategóriájában jó VGA-nak számít, persze egy 3850 jobb nála, de többe is kerül.Szerintem a 7.12 Catalyst óta jobb mint a 8600GT a legtöbb játékban, annak ellenére, hogy NV logos játékok vannak jórészt a piacon.
Ebben az évben még helyt fog állni a játékokban, ha nem is max beállításokon.
A 8.3 inkább visszalépést jelentett a 8.2-hez képest, legalábbis én úgy érzem.
A szavatosság alatt ha támogatottságot értesz nem kell félned, bár szédítő gyorsasággal vált a VGA piac 1-2 évig nem felejtik el a 2600-at a gyártók és az ATi, ettől nyugodtan alhatsz! -
tzsolesz
nagyúr
Sokat gondolkoztam rajta hogy jó döntés volt-e megvenni a HD2600Xt 24K-ért, mivel látom hogy itt már a leváltásáról beszélgettek. Háát nem tudom majd kiderül, azt hittem vettem egy olyan videókarit ami elég lesz egy darabig, de már elbizonytalanodtam. Igaz még nem tudtam rendesen próbára tenni mert a procim gyengusz hozzá. Azt állítjátok hogy nagyon jó kártya, de itt a tesztekben mindenhol szidják, hogy csak kompromisszumokkal lehet vele játszani.
De tényleg a tesztek óta(féléve), változott valamelyest a helyzet például a hasonló árú 8600GT-hez képest? Ki hogyan látja. Valóban áttörés volt a 8.3-as driver az akkorihoz képest? És mi várható nagyvonalakban a kártya szavatosságát tekintve legalább erre az évre?Na ez azé sok vót...
-
Buda76
senior tag
Sztem egyszerüen áramtalanítsd a gépet lefekvés elött
-
mestery
csendes tag
Nyugí nem vettem magamra szerintem is vicces kicsit.
de hajnali 3 kor felkelni kikapcsolni a pc-t az nem vicces majd megnézem a biost de én nem módosítottam semmit szerintem. no majd meglátjuk.
mindent megbocsátanék neki még ezt is csak indulna el a Witcher meg az AssassinIgen meg van a föld.ezt csak 1 hete kezte el csinálni, mióta itt van a shapphire xt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mestery #8502 üzenetére
Megvan a földelés a konektorban?
fagy53: Nem kell mondanod, már régen eldöntöttem, hogy köv. karim HD3850 lesz, esetleg 3870, ha ultraolcsón megkapom. De lehet majd változtat az ügyön a HD 4000-res széria, mindenesetre most jelenleg csak Total Annihilatin Spring megy a gépen, annak meg fasza 3D motorját még az integrált vidkarim is szépen viszi...
-
mestery
csendes tag
Látom nektek vicces h. bekapcsol a gép. Nekem csak bosszúság.
1 újabb azon kívül h. nem megy mind1ik game. Biztos az AI
vírus nem tehet ilyet?áá nem lehet
de azé kipróbálom az msi promat mit csinál azzal.
s szerintem ezt a shapphirt xt-t meg visszasdom annak aki el akarja adni nekem -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8497 üzenetére
Az enyém 20k volt, de az összes 73GT és 76GS drágább volt ennél és lassabb.
Én 850/1000MHz-en használom, ez egy jó DDR4-es XT teljesítményének felel meg, de azt hiszem ez a VGA az idén az - ajánlható minimum - kategóriába csúszik vissza, hasonlóképpen a tavaly évelejei 73GT-hez. Várhatóan a topic is ahhoz hasonlóan fog muzsikálni. Most egy tízessel több a 3850-es és kétszer annyit tud mint az XT DDR4, tovább is van , mondjam még....?
Új hozzászólás Aktív témák
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Samsung Galaxy Z Fold4 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest