- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kínosan környezettudatos a HMD
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BabLeWeS
csendes tag
ahha kösz!! de sztem erős a procim mer Intel Pentium D 3ghz lga775 de éjszaka ujra raktam a gépet és már nem csinálja
de köszi!!
jah és azért kérdeztem a vga márkádak mer nekem nekem a leguljabb frisitéssel nem nagyon ment a kari de a haveromnak is ugyan ez van csak shappire és neki ment vele szépen csak nem tudom h honnan szedi a frissitést hozáá... és ti a friss driver-t az ati honlapjárol szeditek vagy honnan?? -
BabLeWeS
csendes tag
amúgy grunge 1 kérdés!!
neked mien márkájú a VGA-d?? mer nekem a legújjab driverrel szaggatott a játék egyes helyeken ...:S tehát a gyári driverel megy( március-i)
mer nekem gigabyte... -
BabLeWeS
csendes tag
kösz a segítséget!!
és ezt hogy lehet ki iktatni??
a proci limitet??
-
M-Sport
csendes tag
válasz
BukottHangya #9590 üzenetére
Ezt én nem is mondtam, hogy a VGA-tól olvadt meg, csak azt írtam, hogy miután megolvadt, meg kiírta azt a színtartományos mizériát, akkor kezdődtek a fagyás gondok is.
Most szerváltam bele másik videókártyát próba céljából, és minden probléma megoldódott, abszolút minden tökéletes.
Leszámítva, hogy a látvány már kicsit gyérebb...
Akkor csak a VGA lehet a bűnös. -
BukottHangya
csendes tag
válasz
M-Sport #9587 üzenetére
Nem vagyok szaki, de furcsának találom azt, hogy a vga miatt megolvadjon a monitor.
Én másik monitor + teljes driver reinstall (agp vagy pci?) próbálkoznék. (agp-nél hotfix kell a driverhez, vagy registry trükk...)
("Egy megolvadt monitor rossz ómen." - mondaná megboldogult nagyanyám...) -
ne-e-em, nekem notebookban volt, 32M VRAM-mal
amúgy nem vártam semmit, csak szerettem volna a Doom3-mal játszani, és ez volt az opció. végigjátszottam, majd ünnepélyesen elhatároztam, hogy innentől csak maximális vagy ahhoz közeli beállítással vagyok hajlandó játszani. alacsony felbontás és noAA jöhet -
tzsolesz
nagyúr
Na hallod, nem te is eladó vagy?
Te tényleg voltam már hasonló helyzetben, azt hittem beverem az orrát. Pedig neki ez a munkálya.aggregátor! : Hát az lehet, a 8.4 nekem semmiféle galibát nem okoz már, sőtt érzésre is jobb lett a teljesítménye nálam a crysis-ben vista alatt.
-
grunge
addikt
végeztem STALKER-el! hát lol hogy mennire jol fut! 1024 minden high + 4*AA és meg se zizzent! viszonyitásként haverom 1950proján (többi elem majdnem ugyan az neki is) kissé beakadt itt-ott. baromi jol néz ki ez a játék, és hangulatos is!
-
fagy53
nagyúr
-
M-Sport
csendes tag
Szasztok!
Felmerült egy kis problémám a HD2600XT-mmel. 7.11-es drivert használtam, semmi gond nem volt hónapokig. Aztán egyszer, amikor bekapcsoltam a gépet, kiírt valami olyasmit a windóz, hogy túl magas a színtartomány, meg a kontraszt vagy valami ilyesmit, és hogy ő beállítja magának optimálisra. Mondom jól van, tedd azt. Utána vettem észre, hogy a moncsi hátulja egy ponton megolvadt.
Aztán kezdődtek a gondok, olyan játékok szaggadtak, amik addig soha. Tök mindegy milyen felbontást, beállítást használok, akkor is akad, aztán lefagy. Pl. a Pro Street-nél pár perc után kikapcsol a monitor, és csak azután fagy le a gép. De van, hogy kékhalál, és valami ati...dll fájlra hivatkozik. Gondoltam frissítem a drivert a 8.4-essel, kb fél óráig volt jó.
Közben még néhányszor eljátszotta azt a kontrasztosszintartományos hülyeséget.Kérdés: Videókari, vagy valami más gond lehet?
Köszi előre is, ha válaszoltok!
-
gyiku
nagyúr
válasz
BukottHangya #9569 üzenetére
volt egy hetig ilyenem, xpvel semmi gond, vistas driverrel megszivtam, folyamat felporgott a ventije 3 masodpercenkent. eladtam, uj tulaj megoldotta valahogy; vettem pci-e passzivot
-
psyho85
aktív tag
válasz
BukottHangya #9569 üzenetére
Kicsit fentebb olvasol, akkor látod hogy jó az
Amúgy én egy 360W-os táppal huzatom 2 vinyó és 2 cd/dvd drive mellett, huzatott procival, és semmi baja (kopp-kopp-kopp)...
-
BukottHangya
csendes tag
Üdv.
Kicsi életemben váltás történik, mert gyanús, hogy besült (vagy mi erre a szakszó) a 6800GT-m. Szóval megadta magát, de közel 3 évig jól szolgált.
Mivel jelenleg nem sok pénzem van ezért gépátépítés helyett erre gondoltam:
Sapphire AGP HD2600XT 256MB DDR3
Használ itt valaki ilyet? Mi róla a véleménye? Olvastam, hogy a driver-telepítésnél trükközni kell, de a sapphire honlapján van egy hotfixes driver, az nem jó a trükközés helyett?
És ugye elég neki a 400as tápom? (mellette még van két vinyó, két dvd-olvasó, Athlon(64)3400, 2G(400)Kingmax)
Köszönöm a segítséget -
Roxy
tag
Hali! Tudom hogy ez a 26xx topik, de a 3650 es kicsit kihallt, ezrt itt kerdezem:
Egy ASUS EAH3650 HTDI 256MB PCIE karit neztem ki, Glaciator hutovel. [link] Van vkinek tapasztalata ezzel? A memokat mennyire huti, mert a kepeket amiket lattam, azokon en nem lattam bordat? -
nnANDO
csendes tag
Szia
Gondolom nem a kártya miatt nem megy a (very high beallitasokal a játék hanem a konfigom miatt ), akkor jo ez a kari nekem 256 vagy 512 vel ugye ne vegyek mást pl gfoce mondjuk mindig is Atim volt igy a Gforcet nem ismerem ...
Nem Tv kimenetre gondoltam nekem most 9600PRO 128 as kártyám van VIVO a video bemenetre gondoltam de szerintem manaság már nincs nagyon ilyen kártya..
Köszönöm a segítséget -
tzsolesz
nagyúr
Szia rosszul emlékeztem, mert öcsémnek 16K-ért GDDR4-eset küldtek, mert szerintem nem vol raktáron GDDR4-es. Én nem rég vettem 24K-ért GDDR3-asat, úgyhogy hidd el megéri.
-
-
nnANDO
csendes tag
Sziasztok
Segítsetek légy szíves.Érdemes meg venni Sapphire ATI Radeon HD2600 XT TD512 MB, GDDR3, 128 bit 21000ft
Konfigom:ASROCK P4I65G alaplap
DDR2 1G ram
INTEL P4 3Gh proci
Játszok általában néha filmezek nem ártana videó bemenet de nem feltétel.
Szerintetek érdemes meg venni vagy tudnátok jobbat mondani ? -
gyiku
nagyúr
tudnatok mondani vmi lejatszot a powerdvdn kivul, ami tamogatja a hardveres gyorsitast?
foleg mkv
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
BabLeWeS #9556 üzenetére
Crysis maxon 2600XT-vel? Szerintem a HD 3870, HD3870x2, 96GT, meg a 8800 szérián kívül semmi nem képes maxon vinni ezeket a játékokat. A crysis egyébként szerintem nem cpu limites, mivel P4 640-el is elég jól ment. Elmondanám, hogy P4, plussz radeon 9550-el (520/285) 1024*768 felbontásban fele dolog alacsony, fele dolog közepes (természetesen AA kikapcs) beállításoknál szépen ment a crysis, de csak 7.11 driver-el, azelőtt 800*600-ban minden alacsony-on is veszettül szaggatott, és lassú volt.
8.3 ccc+driverrel abszolút nem ment rendesen még legalacsonyabb beállítások mellett sem.Tudja a fene miért csinálják ezt a játékokkal, de már unom hogy havonta kellene drivert frissíteni, és még az is zsákbamacska.
-
BabLeWeS
csendes tag
de az a baj h a gép leszarja h mien a felbontás
ugyan úgy viszi a game-t max felbontáson mint a legalacsonyb-on érted??
pl: pro street kezdtem a legalacsonyabb grafikán ami 480x640 nézemh tök gyorsan fut meg minden nah akkor feljebb huztam 800x600 ra itt is gyönyörüen fut... mondom h beszarok felhúztam maxra az egészet tehát grafika+csilogás+árnyék+stb+ccc-maxon
és csak a rajtnál szaggatott 1 picit utánna nemcryzis is tökre ugy megy mint maxon mint a legcsicskább grafikán... és ezt nem tom h mért...de nekem teccik
egyedűl nem tom már a gtasa-t nem viszi maxon... de azt leszaron
na ezt nem toom h mér nem érzékeli vagyis fogja meg a gépet a max grafika mikor a ( feljebb veszi a grafikát ténylegesen ) és nem lassítja be a gépet...
de ezt most csinájja csak a vista-val...de én ennek viszont örülök amit nem birna maxon azt is viszi tehát nah...
-
BabLeWeS
csendes tag
nekem még anno 4 évevolt 1 ati radeon 9200-om 64mb vel majd 2 év műlva lett nvidia gefore 5700 256mb(abit siluro) hát mit ne mondjak akoriba a ( ugyanabba a gépbe ) a most wanted szebben futott az ATI val mint az nV.el... tehát én az ATI nál maradok meg sztem elég jó ez a kis kari... a 2 vezető gyártó a szemembe
csak ezt meg szeretném kérdezni!! lécci válaszoljatok!!
miért van az szerintetek h a pro street meg a cryzis meg a többi "erősebb game is" tök ugyan úgy fut 1280x1024 mint 640x480 on??
erre eddig senki se tudott válaszolni remélem ti igen!! köszi elöre isGigabyte 975GZM-S2, Intel pentium D 3,00GHz LGA775, 2x2GB DDR2 Kingston 800MHz dual channel, gigabyte radeon HD 2600 XT ( 850, 880)MHz
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
sereeff
aktív tag
Hello mindenki! Ismét kérdezek, ha szabad!
Tervezek új configot. s kérdezném mik a vélemények? Már csak a vidikari a kérdeses!
egy sapphire radeon HD3870-es van kinézve, az ipon-nál 37.000 Ft
SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4 HTD Full PCIE
Mik a vélemények 40-e ft-ig van jobb? -
válasz
tzsolesz #9535 üzenetére
sztem csak jövőre - az első kísérlet az Assassin's Creedben volt, de abból is kiveszi az Ubisoft "bizonyos" okokból.
a HD2000-esek az AA mellett az int16-os formátumú textúrákat rühellik - ettől ilyen lassú a Lost Planet, ill. DX10-ben a Bioshock. kész csoda, hogy ezen driverből tudnak javítani, bele se merek gondolni, mit művelhetnekamit jobban szeretnek, az a Bioshock DX9 (8600GT-n szerintem nem lehet vele normálisan játszani max. beállításokkal, 2600XT-n meg süvít), meg a Rainbow Six: Vegas (a 3850 úgy otthagyja benne a 9600GT-t, mint eb a szaharát).
-
tzsolesz
nagyúr
Az jó. Most például 4-5 kilóért többért tudnék egyet én is venni, mivel én 24k-ért vettem a 2600Xt-met. Tehár ha most visszavinném, és ki lehetne cserélni ennyit kéne ráfizetnem. Nem semmi igaz?
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #9537 üzenetére
Kösz, jól.
Az max-on a bench-ben 36 pontot kap snow-ban.
Az órajeleiden járó XT-t szorozd be legkevesebb kettővel, ez a különbség, azonos beállításon. A pontos szorzó játéktól függ.Nem, ott ennyire nem érezhető, mint az ATi-nál, de az sem fenékig tejfel!
Pl. a DiRT-öt nem tudtam telepíteni a WHQL-es driverrel, de az utánna kijött béta simán lerendezte. A megjelenítésben meg változatlanul az ATi a király. Régebben is így volt, most is így van. Művi úton, Digital Vibrance beállítással lehet hasonló képminőséget hozni, ami az ATi kártyáknak alapból megvan. -
tzsolesz
nagyúr
Értem, hát maxtól nagyon távol álltam.
A 9600GT hogy szuperál?
Egyébként sokat hallom ezt a driver problémát, az NV-nél ennyire meghatározó szerepe a van ennek? Vagy ott nem ennyire érezhető?
-
fagy53
nagyúr
Nekem is mosott színeknek tűntek a 2600-on, de ezen még én sem néztem!
[Btzsolesz:][/B] a Lost Pl-t nagyon az nV-re írták, emlékszem ott bukott először nagyot a 2900-al az ATi. Azóta sokat javítottak a driver-ben, én XP-n néztem és nincs szégyenkeznivalója a 2600-nak, de ez egyike annak a pár játéknak ahol nem lehet max-on nyomulni.
-
tzsolesz
nagyúr
Tudja már valaki, hogy mikorra várható a nagy változás a játékgyártás terén, például mikor lessz már szoftveres AA gyorsítás, és mikor csökken a szerepe a hardveres gyorsításnak?
Az Lost Planet-al nyomtam a minap, és hát eléggé erőlködik szegény kicsi 2600-as. Természetesen van egy csomó lehetőség beállításokra, csak az a baj, hogy a felét nem tudom hogy mi az. Nincs ilyen leírás valahol? Ja és még egy kérdés: Az AA-n kívül mit nem szeretnek még az ati hd2000 szériás karik, és mi az amit jobban elviselnek ha följebb veszünk, mint pl egy GForce? Tehát van-e valahol előnye is, nem csak hátránya egyéb beállításokban? -
grunge
addikt
huuu kiprobáltam ut3 demoját csak kiváncsiság képpen, hát valami eszméletlenül fut! 1024 minden amit csak lehet max+4xAF! ugy vettem észre az AF nemigen szabályozza le a karit, a sturmovik 46-ban is ahol azért eléggé nagy beláthato területek vannak nem lassult semmit sem. hihetetlen hogy mit megy ez a kis kari, ja és 1mhz tunig sincs rajta
-
BabLeWeS
csendes tag
sztem elég ha a magot 820MHz a ramot meg 850MHz-n tolod...
csak nekem az a baj az één kártyámmal h gigabyte és SILLENTPIPPE van rajta és nem merem a hűtés végett tovább húzni...
de jó ha az eredeti ccc-t használod mert nekem a legfrisseb frissítés naogyon folyósáá tette a kijelzőt...
de a shapire az elvileg ventis kártya nem??!!
ha ventis és jó a hűtése akor szinte a maxig fel tudod húzni a kártyátGigabyte GZM975-S2 LGA775 socket, Intel Pentium D 3,00GHz LGA775, 2x2GB 800MHz dual-channel kingdton ram, Gigabyte Radeon HD2600 XT 256GDDR3... sztem jó gép nem??
-
bach22
tag
hali, ti milyen órajelekkel járatjátok a 2600XT-t? húzni akarnám, csak nem tom meddig húzzam. melyiket érdemes jobban meghúzni, a gpu core-t vagy a memory-t? az Ati Overdrive-val lehet húzni?
-
gyula821
csendes tag
Vettem sűrített levagőt és jól átfújkáltam úgy látszik visszaállt arégi hőfokra alap40-45C játék után 55-60C.
-
BabLeWeS
csendes tag
jaja elég ha kifúdod... csak vigyázz a kompresszprral mer nehogy vmi baja legyen...
mondom nekem 1be van a gép tehát a levegő keringetése a legjobb plusz 5 hűtő van a gépbe ami 5000-8000 fordulaton mennek... kicsit hangos de a kárta nem melegszoktehát óvatosan fújd ki belőle a port és a borító lemezeket pakold visza a gépre... a ventik fordulatát pedig 1 speedFAN nem vű progival tudod megoldani ha power+ ventieid vannak ( nekem azok vannak )
amúgy sztem jó kis kártya nem??
csak ha túl húzzátok akkor a magot csak 850MHz ig a ram-ot meg 800MHz ig nyomjátok...
nah csákány
-
válasz
VaniliásRönk #9515 üzenetére
esetleg porszívó, csak vigyázz a ventillátorra!
-
gyula821
csendes tag
Még garis a kártya ezért nem akarom leszedni a ventit.Süritet levegővel nem eleég kifújni?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
gyula821 #9498 üzenetére
Azt próbáltad-e már, hogy qrva óvatosan lecsavarozgatod a hűtést, leszeded a műanyag takarólemezt és a lepihent porcicákat szélnek ereszted? Nagggyon sokat javithat a hűtés hatékonyságán, ha a ventillátor által szállított levegő a hűtőbordák lamelláival érintkezve átveszi a termelődött hőenergiát és távozik.....
Takarítsd ki.
-
gyula821
csendes tag
Mivel tudom állitani a venti fordulatát és köszi a választ.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, állandósult jeleggel használom ott a gépet az íróasztalszekrényben. Aztán rájöttem, hogy a szilikonos felgyógyítás nem túl hatékony megoldás, ha lett volna megfelelő vastagságú csavarom, akkor kapott volna egy réztömböt, amiből kimegy a két heatpipe, arra a tömbre még egy alu bordázatot, plusz a csövek végére is bordát. De ez most halasztódik kicsit.
Vaniliásrönk: inkább ne szedtem volna le, az a genyo hőátadó cucc kissé oda volt kötve, konkrétan le kelett vakarnom körömmel a magról, meg a bordáról, nem volt éppen egyszerű eljárás. Aztán kapott normális pasztát, de semmi érdemi eltérés a hőmérsékletek terén.
Egyébként a hajszárító mindent megold. Főleg a szakadós matricát...
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #9501 üzenetére
Francokat. Felhívtad gyurcsókot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9501 üzenetére
Nosza, és ezután bináris formában fogsz velünk kommonikálni wirless módon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest